naldor

30.01.2006., ponedjeljak

nemam vremena ovih dana, malo sam u strci...pa tak da možda još dva dana neće biti nikakav post!!!
pozdrav

- 23:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2006., srijeda

...

danas opet cijeli dan doma...
javila mi se Natalija...(sms-om), pa reko ajd da ju zvrcnem...
i tak ja nju zvrcnula, pa si malo cakulale, ja joj saopčila da sam se zaručila (inaće isti dan kada smo se zadnji puta ćule...14.12., samo nekoliko sati kasnije, me Matija...zaručio)
i tak sretna je zbog mene...
i baš mi drago...
jako mi fali ... vidjele smo se za moj rodj. 25.10., i slabo se čujemo...što smo si same krive...al eto....tak je.
baš mi fali vrijeme koje smo provodile zajedno...uh ....bili su to ludi dani...nezaboravni...
nekad mi i fali sama Virovitica...(koju sam u to vrijeme mrzila)
nikad neću zaboravit kada smo u (mislim da je bio drugi srednje), zbrisale (ona ja i Kova) u bjelovar na crnog mačka...svako je imao za kartu za bus(od virovitice do bjelovara), za kartu za upad...i za 3-4 piva...al je bilo ludo...
nazad smo išli pješaka, i stopom...al smo se nahodali...bilo ful hladno...i kiša padala...al nema veze preživjeli smo!!!i bilo je ok...
još uvijek mi nije dala te slike koje je slikala na crnom mačku...a bilo to dosta davno...!
eto kaže da uči...kuhala si je ručak dok smo se čule...nisam mogla vjerovat...do prije 2 god. nije ni jaja znala ispeč, a kamo li nešto drugo...i baš me to iznenadilo, jer ona nije tip osobe koju baš zanimaju takve stvari kao kuhanje...ali u nuždi se svašta nauči...
i svu me sad obuzela neka sijeta...
stavit ću neku slikicu iz srednje ovih dana...(njenu)...
zaslužuje...zauzeti barem mali dio moga bloga! :)
eto....
pozdrav
- 00:12 - Komentari (6) - Isprintaj - #

23.01.2006., ponedjeljak

...

nije mi se dalo na net...sinoć
u petak smo bili na bazenu...a joj ...fantastično!!!
nevjerovatno da Orahovica napokon ima nešto , kao što je taj bazen,...mjesto za rekreaciju...
bazen je dug 16m, ništa preveć, i dubok 135cm, što je ok, jer je namjenjen većinom za djecu koja uće plivat( u vlasništvu crvenog križa , osijek)!...ali svi koji su učlanjeni također ga mogu koristit, ...
mi nismo bili niti članovi c.k., niti dobrovoljni darovatelji krvi...tak da smo se morali učlanit prije no što smo ušli...u njihove prostorije...cjena...super! za mlađe od 26 članarina je 6kn,godišnja(zamisli) i svaki sljedeći dolazak je 10kn...ma super, bolje ne može....
bili smo nekih dva sata, nije bila gužva...i sve u svemu jako sam zadovoljna!
što se tiće subote, bili smo vani ipak!!!neplanirano...kao i prošla tri izašli smo sa namjerom da malo igramo pikado i odemo doma...ali smo ovaj put zarondali...do pet sati...bilo onak...ništa posebno...
nedjelja....
našta....Vladi baba na umoru pa je plan za vikendicu(njegovu) pao u vodu...tak da smo Matija i ja bili malo u vinogradima s njegovim psom (njemački ovčar), od preko 50 kg... koji se slučajno potuko sa nekim dalmatinerom od susjeda...prekinuo sajlu na vodilici...i hop...skoro rastrgo psa(baš mi bio bed...zbog oba), ....Matija ih nikako nije mogao rastavit...ipak to nisu mali psi, već mrcine...pa ih je morao šutnut....ne preveć ali...da
bed
bilo mi ih jako žao... ali da nije, ari (njegov) bi potrgao dalmatinera...što je u svakom slućaju gore od šutanja!!!
danas totalna ledara...grozno....
cijeli dan u kući...igram arcanum all the time!!!
eto toliko....
pozdrav
- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.01.2006., četvrtak

...

danas sam išla na zavod (za zapošljavanje)...opet nemaju nikakvog posla...standardni odgovori!!
bila na kavi sa starim, skuhala ručak i operi...po arcanumu!!!al šteka ....bed!
bila sam do maloprije kod Matije, pomogla mu uvest neka drva...večerali, družili se s šogicom i šogijem...pili kuhano vino...i dogovorili se sutra za kupanje...naravno ako bazen radi...
otkad je otvoren nisam uopće bila...no never mind...
sad sam se malo družila s ružom...malo smo se pomazile...
slušam six pack...opet...već sve znam napamet!
imam tri cigarete, a ne spava mi se...bed...
nemam ništa za čitat...barem ne ništa što me zanima...
baš sam pročitala Herzoga...od s.b.
onak...ništa posebno...

pozdrav!noć!:)
- 23:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

18.01.2006., srijeda

Traganje za svetim gralom

U središtu je sage o kralju Arturu priča o traganju za Svetim gralom, kaležu iz kojeg je Isus pio na posljednjoj večeri i za koji se vjerovalo da je obdaren čudesnim iscjeliteljskim i pomlađujućim moćima. Taj je kalež, zajedno s kopljem rimskoga vojnika kojim je ovaj raspetom Isusu probio bok, bio predan Josipu od Arimateje, a njegovi su ih potomci donijeli u Britaniju. Prema legendi, jedan je od čuvara tih svetih relikvija bio toliko zaboravio na svoju svetu dužnost da je s požudom pogledao neku hodočasnicu – na što je ono koplje palo na nj i zadalo mu ranu koja ne zarasta. U to je doba nestao i sveti gral.
Merlin je u Camelot poslao poruku te ponukao Artura da krene u potragu za izgubljenim kaležom. Pritom je dao naslutiti da će se uskoro pojaviti i vitez je suđeno da ga nađe. Artur je baš bio okupio sve vitezove na bdijenje na Duhove, kad su tresak groma i bljesak munje najavili viziju Svetog grala. Ona je zaplovila kroz dvoranu pokrivena bogatom bijelom tkaninom. Nedugo poslije toga neki je starac predložio čovjeka koji će zauzeti zadnje slobodno mjesto za okruglim stolom. Pokazat će se da je taj mladi vitez sir Galahard, sin sir Lancelota.
U svom traganju za Svetim gralom vitezovi su okruglog stola doživjeli mnoge pustolovine, a često su se od njih tražile i žrtve koje su nadilazile njihove snage. Lancelot je, međutim, napokon bio isključen iz potrage zato što se nije mogao odreći zabranjene strasti prema kraljici Gueneveri. Čast otkrića Svetoga grala pripala je, baš kao što je Merlin i bio prorekao, sir Galahardu, nakon čega je iz njega podijelio sveti sakrament. Kada je dreda nj kleknuo, mladi je vitez shvatio da je ispunio životnu zadaću. Duša mu je odletjela u nebo, a mrtvo tijelo ostalo ležati pred oltarom. Točno dvije godine kasnije, tragatelji su se vratili u Camelot da kralju ispričaju što su doživjeli u svom pustolovnom traganju.
U jednoj drugoj inačici iste priče, potragu je dovršio sir Percivale. On je tu svetu posudu pronašao u zamku Monsalvat u španjolskim Pirenejima, a čuvao ga je Amfortas, kralj vitezova Svetoga grala. Kralja je, međutim, neki vračar ranio onim kopljem sačuvanim od raspeća i sad kralj leži na rubu smrti, no zbog neoproštenog grijeha ne želi primiti posljednju pomast. Tek kad Percivale uspijeva izliječiti ranu dodirom onoga koplja, na oltaru se razotkriva Sveti gral.

Od malena sam obožavala filmove, knjige, slike…ma sve općenito vezano za Camelot , kralja Artura, Lancelota i sve ostale …pa eto prepisah nešto malo o Svetom gralu.

Ubija me ovo fuj vrijeme…bar da ima snijega…al eto nema! nemam volje nikud iz kuće izlazit!ajd bar je vincekovo u nedjelju pa će bit malo nekih pijanki…
Inače ovdje je totalna pustoš…sad su u prošli petak bili nered i stoka i general Woo(ako se tako piše…)…barem je pisalo na plakatima da će biti…
Jebeš njih nek dovedu bolje neke demo bendove, koji sviraju metal, punk…ili rock!a ne tam nekog generala vu ili nereda i stoku koji su bili već mali milion puta!!!!!!ddoooooossssaaddddnnnnoooooo!!!
U subotu nismo išli vanka, bili malo na pikadu i išli doma gledat constantina i prrrrrr ili tako nešto, (francuska komedija…)nije mi baš nešt taj constantin…oćekivala sam da će biti bolji.
Skroz slušam six pack, ma ovaj album fabrička greška, je mmmmm dobar!to je novi bend na mom repertoaru, inače to sluša Matija, pa reko ajd da i ja poslušam, i jesam i svidjeo mi se…ali ipak ja sam više za Nightwish, Blind Guardian…i tak šta!
E da fotić je na popravku, nadam se da će uskoro biti popravljen…bar da malo slikam…… baš mi fali… ne mogu gnjavit Matiju sa crvenim svjetlom (predator) hehehe!

Toliko od mene………pozdrav onima koji me čitaju!!!

- 23:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

16.01.2006., ponedjeljak

...

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics




Morgan, plaćenici, 3 orka i dijete nastaviše put u nadi da će uskoro susresti orkove koje mu je otac poslao, naravno ako je dobio njegovu poruku koju je poslao preko gavrana.
Nakon tri sata jahanja Morgan se zaustavi osluškujuči okolinu. Pokretom ruke zapovjedi plaćenicima i orkovima da stanu te pruži dijete Vinilu, jednom od trojice plaćenika, zatim sjaši sa konja.
Odmaknuo je nekoliko koraka od skupine te načulio uši.
Nekih dvadesetak kilometara dalje odvijala se borba.
Vrati se do skupine te zapovjedi da se pritaje na neko vrijeme, dok zvukovi borbe potpuno utihnu.

- 19:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...

Cristobalova družina, dva dana od prelaska mosta, nađoše se na velikoj čistini usred šume koja je još mirisala na palež.
Obuzet sumnjom Cristobal podsjeti skupinu da budu na oprezu, jer ovdje, na ovoj čistini su sasvim bespomoćni naspram neprijatelja, koji je pod zaštitom šume i vjerojatno u pripravnosti za napad.
Nakon nekoliko trenutaka tišine, zaskoči ih mnogobrojna skupina orkova sa sve četiri strane.
Cristobal i Nagala, leđima okrenuti jedno drugome, nastojali su se riješiti orkova sa desne strane, Hodatar obuzet golemom navalom bijesa zamahivao je sjekirom na sve strane. Virgil i Shena bili su na lijevoj strani, također leđima okrenuti jedno drugome, pošto im u ovome trenutku strijele nisu bile od nikakve koristi, zbog žestoke navale začaranih orkova, Shena se vješto branila sa po jednim bodežom u svakoj ruci, dok se Virgil koristio mačem.
- 01:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.01.2006., subota

...

Kada je napokon došao k sebi, Morgan pomoću ljekovitih trava, koje je Vinil kupio u Danadabaru, ovije djetetu ranu. Shvativši da su sada bespomoćni odluči se, javiti ocu za pomoć.
Zli mag Magnus, već odavno je posla novu skupinu orkova sa uputama gdje će naći njegove neprijatelje koje je predvodio Cristobal, čemu se Morgan nje niti nadao, jer nije znao da ga podli otac danonoćno motri.

- 17:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

13.01.2006., petak

......

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics




Družina crvenog mača, sa Cristobalom na ćelu, došli su do malenog mosta ne rijeci Tiron.
Nakon iscrpljujućeg puta, osvježili su se na obali rijeke prije no što su odlučili prijeći most, ni ne sluteći da je Morgan tako blizu, odlučiše večerati na samom rubu šume, koja će im pružiti zaklon od vjetra, koji je puhao iz smjera Mjesečeve planine.
Tokom večere Cristobal je zamijetio da se Nagala udaljila od skupine koja se grijala uz malenu, jedva primjetnu vatricu. Odlučio je provjerit, što smišlja ta moćna čarobnica, jer koliko god ona njemu draga bila, nije joj u potpunosti vjerovao. Shvativši da više nije sama, što je i priželjkivala, Nagala mu se obrati tihim glasom, skoro kroz šapat.
Moja intuicija mi govori da je neprijatelj u blizini. Mislim da bi trebali ugasiti vatru i što prije nastaviti put prema Garnizonu, uz stroge mjere opreza.
Ako je tako idem obavijestiti skupinu i krećemo odmah.

- 23:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...


myspace layouts, myspace codes, glitter graphics





Mračne ulice Moonstona, na kojima je vladala neopisiva tuga, od nestanka Tionine kćeri Tilis, odbijale su mnogobrojne ljude koji su na svome putu morali kročiti u Moonston, grad koji je nekada oduzimao dah zbog svoje ljepote, sada je rastuživao svakoga. Tionina kći Tilis posjedovala je moć koja se nasljeđuje tek svakih sto godina, no njezina moć nije bila poznata cijeloj rasi vilenjaka, za nju su znali samo oni starješine koji su posjedovali visoko znanje i imali velike moči, a u njih je spadao i Eldar. Malena Tilisje posjedovala moć korištenja najtežih vilenjačkih čarolija. Takve stvari su se držale u strogoj tajnosti, i za njih su znali samo oni koji su bili u najbližem srodstvu osobe koja posjeduje takve moči i gradske starješine, no građani Moonstona naslućivali su nešto, no nitko nije bio siguran. Iz razloga da djevojčica ne dođe u ruke zla, svi su šutjeli o tome. Jedino što je tješilo Eldara i njegovu obitelj je to da Magnus, Morgan, ni itko drugi od strane zla nije znao za moči djevojčice, i nadali su se da neće ni doznati, jer kada bi doznali, dijete bi im bilo od velike koristi, pošto ono još nije znalo služiti se moćima, i okrenuli bi ga u svoju korist.
- 00:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.01.2006., srijeda

...

Velikom brzinom pobjegavši, nisu se osvrtali dok nisu bili sto posto sigurni da su na sigurnom. Prešavši mnogo kilometara, premoreni i sa strahom za vlastiti živo, stali su uz napuštenu kolibu, kako im je Morgan zapovjedio.
Sjahavši sa konja provjerio je malenu Tilis, i ustanovio da je dijete zadobilo ranu na ruci, vrlo vjerojatno od kakve grane koja ju je okrznula, ili možda otrovnog trna. Pošto nije bio siguran, glavom su mu prolazile stotine misli, prva i najstrašnija bila je , smrt djeteta od trovanja, i sudbina koja ga čeka ako dijete ne ostane živo. Pokušavao se sabrati i naći najbolje moguće rješenje.

- 19:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.01.2006., subota

...


myspace layouts, myspace codes, glitter graphics





Skupina Morganovih suputnika zatekla je do zuba naoružana horda zvijeri, ista ona koju je Shena vidjela dok je nadlijetala šumu, samo sada malo brojnija.
Shvativši što mu se sprema, Morgan zapovjedi svojim plaćenicima i još trojici orka, da pobjegnu sa najbržim konjim, jer zvijeri bi ih lako mogle nadvladati.
Tako i bi, pobjegli su brzinom svijetlosti, ostavivši svoje, sada bivše suputnike na milost i nemilost zvijeri.
Šumom se prolomila strahovito glasna vika, cvilež i jecaji patnje.
Borba je bila žestoka, ali su ih na posljetku ipak prevladali.
Zvijeri, sada zadovoljene ishodom, promatrahu razoreni dio šume natopljen rijavom krvlju protivnika.

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2006., četvrtak

...

kutija, koju mi je matija napravio za božić
...
- 19:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...

buraz i matija
sa zaruka
- 19:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

myspace layouts, myspace codes, glitter graphics



Vrativši se natrag do skupine Shena ih je izvjestila o onome što je uspjela doznati o namjerama Morganove skupine.
Također ih je izvjestila da je maleni most preko užeg dijela rijeke Tiron u prohodnom stanju i da je najpametnije onuda priječi, jer će tada susresti skupinu za samo dva dana.
Složivši se oko svega, krenuše na put prema malom mostu na rijeci Tiron.

- 19:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...

Nakon tri sata leta, kada je već počela gubiti svaku nadu da će ugledati ijedan znak kretanja po šumi, osim male skupine odmetnulih zvijeri koje su nalikovale na orla, samo na četiri noge, Shena se ushiti kada ugleda skupinu koju je predvodio Morgan.
Zbog visine na kojoj su letjeli, skupina na tlu ih nikako nije mogla zamijetiti.
Pomoću magije uspjela je čuti razgovor koji se vodio na tlu, i saznati da su odlučili krenuti putem uz planinu Mjeseca do Garnizona.

- 19:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...

Družina Crvenog mača sakupljala je snagu za nastavak puta.
Nagala, koja baš i nije bila previše društvena, povukla se u osamu dok su ostali članovi skupine prepričavali današnji događaj u močvari.
Mogao bi nas počastiti jednom od svojih pjesama prije no što nastavimo put Virgil?
Naravno Cristobal!
Virgil je družinu počastio predivnom pjesmom o davnom kraljevstvu i čarobnici Astrid. Zaneseni pjesmom prestali su razmišljati o današnjoj borbi. Kada je Virgil obavio svoje, Cristobal naredi da skupina krene prema Garnizon.
Mislim da imamo hrane do Garnizona, a ako je ne bude Hodatar će nam nešto ulovit, što se tiče pitke vode, imamo je dovoljno do Mistrinog jezera.
Po mojim proračunima orke i Morgana trebali bi susresti za najviše dva dana, no da budemo sigurni, Shena će na asperiju izvidjeti šumu.
Uzjahavši asperija koji je bio poprilično zadovoljan zbog zadatog zadatka Shena je nestala u nebeskim visinama.

- 00:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.01.2006., utorak

...

Kako je zora svanula, družina je bila spremna za pokret. No danas su trebali priječi kroz močvarni dio šume, koji je skrivao nebrojena vodena čudovišta.sa oprezom su Cristobal i Nagala vodili družinu, slijedili su ih vila Shena i harfist i bard Virgil, koji su ujedno bili i vrsni strijelci, a na samom kraju skupine išao je patuljak Hodatar koji je savršeno rukovao sjekirom. Našavši se u samom središtu močvare, pjev ptica je utihnuo, zavladala je zagrobna tišina. Shvativši zlu kob, družina se u trenutku pritajila, čekajući na ishod ove strahovite tišine. Nedugo nakon što je sjahala s aspreija, vila Shena opazi nešto nalik skakavcima ali veličine psa, kako se približava skupini s desna.
Uslijedila je žestoka borba sa mnogobrojnim zvijerima, koji su se služili otrovnim ticalima kao glavnim oružjem.
Veliki dio skakavaca je nepomično ležao na tlu, dok su oni preživjeli i ranjeni pokušavali uzmaknuti pred vještom rukom ljutitog patuljka Hodatara.
Kada im više nije bilo ni traga, skupina umornih suputnika, utvrdivši da su svi živi i na broju, nastavi laganim tempom dalje. Prešavši močvarno područje, ulogorili su se na južnom dijelu visoke šume.

- 19:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...

Na dvoru vilenjaka Eldara, Cristobalova oca, vladala je neizmjerna tuga i napetost.
Svi su iščekivali bilo kakve vijesti o nestaloj Lione. Lijepa Elizabet, majka Cristobalova i žena Eldarova, tješila je svoju kćer Tionu koja , slomljena od nestanka kćeri ležaše u postelji nepomično.
Obitelj je posjedovala jedan od najmoćnijih artefakta za kojim je Magnus čeznuo.
Nikako mu nisu smjeli dopustiti da se domogne artefekta jer kada bi dospio u ruke maga, zlu ne bi bilo kraja.



- 19:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...

Skupina zlih orkova bila je na drugom dijelu šume, ulogorena kraj malog brežuljka.
Njih je predvodio jedini sin maga Magnusa, ni približno iskusan kao njegov zli otac, i tri ne baš tražena plaćenika, koji su ujedno bili i u cehu lopova.
Magnusovom sinu Morganu nije se sviđao ovaj trio plaćenika, i najveća mu je želja bila da zadatak koji mu je otac odredio bude obavljen čim prije, jer mladi je Morgan od svega dvadeset i tri ljeta više volio vrijeme provoditi u krčmama, u društvu lijepih kurtizana.
Orkovi su već odavno spavali, plaćenici također, dok je Morgan budno držao stražu i motrio svaki, i najmanji pokret vilenjačkog djeteta.


- 19:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...opet prvi dio...

Oblaci su zarobili sunce, prvi grom navještava oluju.
Šumom se širio ustajali zrak koji je otežavao disanje.
Družina Crvenog mača, koju su sačinjavali: vilenjak Cristobal na čelu skupine, sin bogatog trgovca Eldara, koji je bio među strješinama vilenjačkog grada Moonstonea, moćna čarobnica Nagala, koja je nesretnim slučajem u ranoj mladosti ostala bez oba roditelja, odmetnula se i zarađivala za život radeći kao plaćenica, tu su još bili i harfist Virgil i patuljak Hodatar, koji je bio željan pustolovina i upoznavanja kultura svih naroda, i na kraju , ne manje bitna od ostatka skupine, vila Shena koja je ponosno jahala na svom asperiiju.
Družina je već nekoliko noći bezuspješno lutala šumom u potrazi za vilenjačkim novorođenčem kojega je otela skupina zlih orkova , kojima je pomoću magije upravljao zli mag Magnus, čija je jedina želja bila pomoću novorođenčeta doći do savršeno čuvanog artefakta koji se nalazio u Moonstoneu, glavnom sjedištu vilenjaka do kojega pokušava već godinama bezuspješno doći.
Došavši do malenog jezera u središtu šume, odlučiše se ulogoriti do zore.


- 19:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...

Evo ja se ponovno odlučila ne pisanje moje pričice!
Pošto sam prvi put napisala samo tri dijela…ili ti tri stranice… sad ću ih ponovit da bude lakše za praćenje …toliko o pričici…
Za novu godinu je bio ok!!! Nadam se da će Silvija spržit slike Blanki ili nekome, pa da ih mogu par stavit na blog!
Matija se nalijo ko Krmača pa se malo baco u snijeg kojeg skoro i nij bilo ,a tako da je odero nos i malo čelo!uh , uh….bilo puno krvi, strava….
Sve u svemu bilo zanimljivo…ja se nisam napila…al nema veze…
U subotu moji idu prvi puta kod Matijinih pa…hihihi…nek se malo žderu …
(na večeru), nougodno im, šta će kupit…kak ovo , kak ono…bla bla bla
eto toliko
pozdrav

- 19:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi