Inicijali.

17 srpanj 2016

A. se jutros probudila s nekom mukom. U glavi. U stomaku. D. Darko ili Davor? Užas, jer ne može da se sjeti u prvim momentima. Razmišlja da joj tako tako i treba, kad u njenoj glavi imaju samo inicijale. Rijetko imena. Kada pokušava da im da neka imaginarna imena, nijedno im ne stoji dobro kao njihovo. Zato samo inicijali.

Popila je samo dvije votke. I to razblažene. Saznala da se pravi od krumpira i žitarica. Vode i etanola. I da dvije nikad nisu dosta.

Vozila se motorom. Nakon nagovaranja od cijelih 10 minuta. Potisnula strah. Kockala se sa sjećanjima i prihvatila rizik da zagrli neko drugo tijelo koje nije tvoje. Poljubac koji je stavila u kategoriju bezazlenih. Ali svideo joj se miris kožne jakne. Znaš ti nju. Može da se uživi u taj jedan trenutak. Promatra je sa nekom znatiželjom. Namjerno drži oči sekundu duže zatvorene. I uhvati taj neki pogled. Kategorija je nešto više od bezazlene. Ali nije raspoložena. U blizini zvuk vode. Jezero. Zašto te uvijek na nekom mjestu blizu vode, mora prevariti? I da li te je uopćte prevarila?

D., nudi cigaretu. A. prihvata. I ne sklanja ruku sa dlana. Topao je. Šaka veća od njene. I onda se sjeti tvojih prstiju. Čarobnih. I tu počne da plače. Kad poznaješ nekog tako kratko, a rasplačeš se pred njim, postoje sva opravdanja da te taj neko više nikad ne nazove. D. stiska dlan A. A. počinje da se smije. Votka u malim količinama doprinosi da situacija izgleda manje dramatična. Etanol je ispario. Sve izgleda mnogo realnije. Vraćaju se nazad. A. ne spava još dugo. Proglašava sama sebe pijanom i nemogućom osobom. Mogla je već odavno peglati košulje i juriti u 7h na pijacu. Voljeti nekog. Tu se već počela glasno smijati zamišljajući takvu sliku. Sve je bio košmar i ružan san. Zato ta muka u glavi i stomaku. I zato i sama noćas ima samo inicijal. A.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.