ponedjeljak, 05.01.2009.

S jedne i druge strane gledajući...

Image Hosted by ImageShack.us

Godina počela s otkazima u Getrou, TDR-u i Cimosu
Na samo Silvestrovo radnicima Getroa uručena je čestitka u obliku 200 otkaza. Radnici na određeno vrijeme prvi mogu očekivati svoje radne knjižice. Među njima je i najmanje 120 radnika Tvornice duhana Rovinj, a isto čeka i 80-ak radnika labinskog Cimosa - tvornice autodijelova i poljoprivrednih strojeva. Otkazi nisu isključeni ni u tvornici cementa Holcim. Otkazi su radnici dobili i u Pazin textilesu, nastalom iz nekadašnjega tekstilnog diva Pazinke. Pogoni se gase, riješili su se svih sedamdeset i troje radnika. Čekaju ih otpremnine, pa red na Zavodu za zapošljavanje.

I dok jedni 2009. vide sa 40 do 50 tisuća građana na Zavodu za zapošljavanje, drugi poručuju da su takva nagađanja neutemeljena. Upućeni smatraju da se stvara umjetna panika, a da za otkaze nije uvijek kriva gospodarska kriza.

Što se, pak, tiče plana za 2009. godinu, mr. Vlahović(TDR) je posebnu pozornost skrenuo na nove uvjete poslovanja – izmjene trošarinskog sustava, nepovoljno poslovno okruženje i pad standarda koji će utjecati na poslovanje kompanije u narednom razdoblju. Unatoč tomu, tvrtka će, zahvaljujući „snažnoj racionalizaciji poslovanja“, smanjenju troškova, dosadašnjim ulaganjima te izlasku na nova tržišta i nadalje stabilno poslovati. „Možda ono što danas radimo ne daje odgovore na sve potrebe društva, njegovih vlasnika i zaposlenika, ali je zasigurno najviše što možemo učiniti za njegovu održivu budućnost.“, dodao je Vlahović.
Kako je zaključeno, Adris grupa nastavlja planirani investicijski ciklus te će u narednoj godini uložiti gotovo 500 milijuna kuna, od čega glavninu u turizmu za izgradnju novog hotela s pet zvjezdica – Lone te izgradnju depandanse hotela Istra na otoku Sv. Andrija.
Moje pitanje glasi mislite li da se sa tih 500 miliona kuna moglo spasiti tih 120 radnika????

- 13:18 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.