Objavljeno: ponedjeljak, 02.10.2006. ljeta Gospodnjeg

LUCIFEROVA DRUŽBA ILI(TI)…



…KATOLIČKA CRKVA?





Da se razumijemo, odmah na početku. Vjerujem u Isusa, vjerujem u Boga, ali ne i ono što propovijedaju i što čine ovlašteni zastupnici istih (ovlašteni – moš' mislit). Ali ovo što radi katolička crkva svakim me danom natjera da dobijem sve lošije i lošije mišljenje o istoj. Vjerujem u zakon uzroka i posljedice, pa ih tako ne želim niti mrziti, a bome niti im se pokoravati.

Svi iole pametni ljudi znaju da je pedofilija kazneno djelo i da za isto postoje zakonom propisane kazne. Ali, ako svećenik mazne nekog dječarca ili djevojčicu, za to postoje obrambeni mehanizmi unutar te iste ustanove, koja će pokušati sakriti istinu od javnosti i zaštiti krivca.

Zašto ovo pišem? Možda niste još bacili pogled na današnji članak na iskon.hr-u, pa ću vam pokušati privući pažnju sljedećim odlomcima:

Ratzinger je napisao Crimen Sollicitationis koji osigurava tajnovitost i diskreciju kad svećenik seksualno zlostavlja djecu. To je dokument za prikrivanje zlostavljanja i zastrašivanje žrtava.

Za one koje će zanimati dokument u cijelosti (39 stranica), na engleskom jeziku, može ga daunloudat ovdje:
CONFIDENTIAL: Crimen Sollicitationis, 1962 - PDF (1,8 Mb)


Sporni dokument nosi ime Crimen Sollicitationis, a napisan je još 1962. U svom sadržaju donosi instrukcije svećenicima kako se nositi s optužbama za seksualno zlostavljanje djece.

Doyle tvrdi da je dokument sastavljen isključivo u svrhu prikrivanja zlostavljanja i zastrašivanja žrtava. Biskup Nichols iz Birminghama pak tvrdi da se tu radi o potpuno krivoj interpretaciji dvaju vatikanskih dokumenata, a glavni cilj takvog tumačenja je ocrnjivanje pape Benedikta i stavljanje njegove ličnosti u izravnu vezu sa seksualnim zlostavljanjima djece.

BBC VIDEO


Možda bih ovo prokomentirao kao notornu glupost, no i sam kao dijete čuo sam priče od ostalih iz škole o pipkanju curica od strane župnika Čućeka, što se u 90-ima ispostavilo kao – istina (eto, igra sudbine željela je da spadam u tu župu gdje je dotični još u 80-ima izvodio svoje – "vragolije"). Na žalost, nikada dotični nije bio procesuiran od strane legitimne vlasti, nikakve sankcije (osim preseljenja u drugu župu) nisu podnesene u tom slučaju.

Zato, nemojte zaboraviti što nam je veliki učitelj poručio:

Dođite k meni, maleni.
Tko udara na malene, kao da na mene udara... i neće naći put u moje kraljevstvo.

Ovo sam natrkeljao 02.10.2006. u 16:25 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi LUCIFEROVA DRUŽBA ILI(TI)… izjasnili su se:













<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.


blog