Objavljeno: ponedjeljak, 19.06.2006. ljeta Gospodnjeg

IPAK - PIRAMIDA! :)



Postojanje zida na piramidi Mjeseca objavile vodeće svjetske i domaće agencije - 18.06.2006
Na bosanskoj piramidi Mjeseca, danas je održana press konferencija na kojoj su bili prisutni domaći i strani novinari. Miran Jelenek, koji je predvodio ekipu Reutersa, zajedno sa fotoreporterom Danilom Krstanovićem, te novinari Elma Pašić, FENA, i Hidajet Delić novinar AP-a, stigli su među prvima na Plješevicu, gdje ih je dočekao g. Semir Osmanagić zajedno sa g. Dariom Andretti-jem. Ubrzo su stigle ekipe Federalne televizije, RTV Visoko, novinar Oslobođenja g. Siniša Subotić, novinari radija Q i Q produkcije, te mnogobrojni znatiželjnici koji su sa nestrpljenjem očekivali obraćanje g. Osmanagića.

Tačno u 12 časova g. Osmanagić se obratio novinarima i upoznao ih sa najnovijim rezultatima i otkrićima do kojih su došli stručnjaci Fondacije APBPS.

Nakon g. Osmanagića, prisutnim novinarima se obratio ugledni italijanski geolog, profesor na Rimskom Univerzitetu g. Dario Andretta koji je novinare informisao o nalazima u tunelu na Ravnama i pronađenom zidu na Plješevici. Prema riječima g. Andrettija tunele koji se prostiru od Ravni prema Visočici napravio je čovjek i najavio dolazak ekipe stručnjaka sa Rimskog Univerziteta, sredinom jula mjeseca, koja treba treba da napravi analizu hronološke aktivnosti u tunelu i da odredi starost starost tunela.

Na kraju svog izlaganja g. Andretti je naglasio da je pronalazak piramida u Bosni, „najvažnija stvar u novijoj historiji“ i da je za njihovo istraživanje potrebno pružiti svu neophodnu pomoć.

Nakon izlaganja uslijedila su novinarska pitanja i intervjui svih članova Fondacije.

CIJELI TEXT

Ovo sam natrkeljao 19.06.2006. u 16:57 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi IPAK - PIRAMIDA! :) izjasnili su se:













<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.


blog