website metrics

nabrzaka

nedjelja, 30.11.2008.

67. post. Deset F1 novosti koje morate znati prije početka blagdanske histerije

1. Mark Webber je pegula kakve nema! Znali smo to i prije, ali sad smo dobili i konačnu potvrdu. Webbo se slupao na humanitarnoj utrci u Australiji (Pure Tasmania Challengeu) kad se, vozeći bicikl, sudario s automobilom! Slomio je desnu nogu, bio na operaciju, dobio metalni umetak i sad će bit veselja na aerodromima. Totalna katastrofa, ali Mark je kao i obično optimističan i kaže da će se potpuno oporaviti do početka sezone.
2. Đorđe Balašević rekao bi "tajne su tu zato da ih netko nasluti", a dobri stari Rubens Barrichello već nam godinama daje naslutiti da se ne moramo brinuti oko njegovih tajni iz doba dok je vozio u Ferrariju. Rubinjo je u nekoliko navrata povrdio da će ispričati svoju stranu priče kad za to dođe vrijeme, a čini se da vrijeme dolazi jer je proteklih dana progovorio o ozloglašenoj VN Austrije 2002. Nitko normalan ne voli se sjećati te utrke, ali nek mu bude. Rubens je rekao da je odbio uputu iz boksa da propusti Schumachera na prvo mjesto i onda se osam krugova prepirao s ekipom dok mu nisu, kad su skužili da je vrag odnio šalu, zaprijetili da razmisli malo o svojem ugovoru. Rubens je razmislio i digao nogu s gasa. Nakon utrke je pitao Michaela ima li on išta s njim i on je to, naravno, negirao, ali Rubens sad kaže da ima dokaze koji potvrđuju da je stostruki svjetski prvak bio upleten u goreopisanu urotu. Još o Barrichellu. Honda je sredinom studenog testirala dva brazilska GP2 vozača - u Barceloni su za upravljač modificiranog ovogodišnjeg bolida sjeli Bruno Senna i Lucas Di Grassi. Njihov iskusni zemljak vjerojatno je na odlasku iz ekipe, a to je i sam implicirao potvrđujući informacije o pregovorima s Toro Rossom. Naravno, u slučaju da stvarno odlazi iz Honde što još uvijek nije i službeno potvrđeno.
3. Svakih nekoliko mjeseci u medijima se pojavi priča o povratku Juana Pabla Montoye u Formulu 1. No svaki put ista priča uvijek je popraćena i Montoyinim zgražanjem čak i nad teoretskom mogućnošću takvog čina. Prošlog je tjedna Monty još jednom izjavio da nema šanse da bi se ikad vratio u F1 pa čak i da ga pozove Ferrari ili možda McLaren. A za to tek nema nikakve šanse (opaska autorice).
4. Fernando Alonso izjavio je da se ne namjerava povući iz Formule 1 dok ne osvoji još jedan, ukupno treći, naslov svjetkog prvaka. Živi bili pa vidjeli. A na "pomoziboževišedosadno" pitanje o možebitnoj selidbi u Maranello uvijek vragolasti Alonso rekao je: "A quick answer to that question would not be the right answer."
5. Odbjegli David Coulthard postao je tata! Mali DC zvat će se Dayton tako da može dijeliti tatine inicijale. Malac je rođen tri tjedna prerano i sa samo 2.8 kg, fotke još nema, ali svi se nadamo da sliči na mamu. Čestitamo!
6. Heikki Kovalainen je podvojena ličnost. Dečko u jednom trenutku kaže da se ne osjeća pobijeđeno, nije mu problem što će sljedeće godine biti momčadski kolega svjetskog prvaka i još uvijek misli da može pobijediti Hamiltona, a onda u idućem intervjuu progovori glasom razuma: "Finishing seventh in the drivers' championship table is really not a good enough performance in a car of that quality. When it comes down to it, my position was the same as I achieved a year earlier in a noticeably less competitive car."
7. Gerhard Berger prodao je svojih 50% dionica Toro Rossa. Warum? Nemam pojma. Navodno misli da ekipa nema puno šansi za nepredak iduće godine. Dionice je kupio Dietrich Mateschitz (vlasnik Red Bulla).
8. Robert Kubica je ljut. A kad je Robi ljut, vjerujte mi, ne izgleda dobro. Kubica je imao sjajnu sezonu, osvojio prvi pole position, prvu pobjedu, nakon osme utrke sezone bio je vodeći u prvenstvu, a u utrci za naslov ostao je sve do tri utrke prije kraja. No njegov je BMW bio kao prehlađeni afrikanac na maratonu (kakva usporedba!!!) i, kako se sezona bližila kraju, sve više gubio dah. Na kraju je završio 'tek' četvrti u poretku vozača. Kubica misli da se ekipa previše posvetila osvajanju trećeg mjesta u konstruktorskom poretku i poboljšanju Heidfeldove forme, a sve to nauštrb njegove borbe za naslov. I dodao je: "In the last two or three months, I had the feeling that the team and I were no longer pursuing the same goal."
9. Novi svjetski prvak Lewis Hamilton izjavio je da nije zainteresiran za rušenje Schumacherovih rekorda, a Nicole Scherzinger je na Jubitou objavila "dirljivu" čestitku svom dečku na osvojenom F1 naslovu. Pogledajte (napomena - samo za hrabre!) - link
10. Zahuktava se pričao oko Berniejevih medalja. Riječ je o novom sustavu nagrađivanja vozača po kojoj bi trojica prvoplasiranih osvajala medalje, a na kraju sezone bi vozač s najviše zlatnih medalja postao svjetski prvak. Bernie kaže da ideju podržavaju i FIA i sve ekipe, a on se nada da će se početi primjenjivati već od iduće sezone. Meni se priča ne sviđa, a ni šaljivđija Eddie Jordan nije previše oduševljen jer se ukidanjem bodovnog sustava oštećuju male ekipe s dna poretka kojima bod ili dva boda puno znače, moralno i financijski. Neočekivanog istomišljenika Bernie je našao u Nizozemskoj gdje se oglasio slavni Jos the Boss tj. Jos Verstappen. Bivši F1 vozač napisao je: "There are a lot of people who have ridiculed this suggestion, and honestly I have to admit at first that I thought the stress of divorce had got to him. But I think he actually has a point. Like him, I think the winner of the most races in a season should automatically be the world champion." Vjerojatno se i plameni Jos nedavno razveo? Dečki dečki, u dobru i zlu, obećali ste!!

- 23:52 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.11.2008.

66. post. Bernie spava sam :(

Kad je riječ o Formuli 1 prošle smo se godine naslušali o špijunskoj aferi Stepneygate, a 2008. je definitivno godina privatnih skandala velikih bossova. Počelo je u ožujku sexi nazi snimkama Maxa Mosleya, nastavilo se razvodom Rona Dennisa pa vjenčanjem Flavija Briatorea, a na kraju nas je počastio najveći od najvećih - Bernie se rastaje ili točnije, ošla Slavica. Eto na. Pukla ljubav. A ja zbilja mislim da je to bila ljubav, ili barem neki oblik ljubavi. Naravno da se na prvi pogled njihov odnos činio kao jasna stvar - Slavica je bila siromašni i nepoznati curičak koji se spetljao pa oženio za glavu nižeg i skoro 30 godina starijeg ružnjikavog, ali prebogatog Engleza. No Ecclestoneovi su zajedno već 25 godina, on je još davnih dana većinu svojeg bogatstva prepisao na nju i kćerke i da ga je htjela ostaviti mogla je to učiniti već milijun puta. Ali nije. Tko zna zašto nije i tko zna zašto je to učinila upravo sad. Poznati bračni par uvijek se držao prilično samozatajno i nakon prvih informacija o razvodu gospođa Ecclestone odmah je nestala iz javnosti odbijajući sve komentare, ali imam osjećaj da ćemo se naslušati još o ovoj priči. Bernie možda ima 78 godina ali još uvijek je pokvareni piz**, novinarima je prvo demantirao rastavu, a kad je Slavica i službeno podnijela zahtjev rekao je da ne zna ništa o tome i da mu supruga nije ništa najavila. hahahh kakav car, baš me zanima što će iduće provalit. Slavici skidam kapu što je izdržala sve ove godine i želim joj svu sreću svijeta (i mladog, zgodnog frajera) u budućnosti.
Speaking of future, tužnjikavi su ovi dani bez utrka... ili je to zbog toga što je počela zima, vrijeme je hladno i sivo, a čula sam i da je Bandić ove godine zabranio one štandove s kobasicama i kuhanim vinom po centru Zagreba. Kakav banditić, ti su mi štandovi uvijek unosili radost u tmurne zimske dane premda ne volim kuhano vino, a ne ludujem ni za kobasicama. Ali svejedno... lijepo pristaju uz božićne ukrase (christmas lights and decorations, and I miss you, you fool) i dobri stari zagrebački smog. Ovakvo sivilo čeka nas sve negdje do ožujka/travnja kad će se sunce ponovno prevaliti preko Sljemena i kad, na našu veliku radost, počinje nova F1 sezona. Samo dvije male riječi - jedva čekam! Kao počast nestrpljivo iščekivanoj novoj sezoni rekapitulirajmo još jednom onu koju smo početkom ovog mjeseca ostavili iza sebe. Zanima me koju biste vi utrku proglasili utrkom godine!? Znam da je to bez sumnje Brazil i naravno da je, ali nevjerojatno je koliko smo dobrih utrka vidjeli ove godine, utrka koje bi u nekoj drugoj godini s lakoćom osvojile titulu "najbolje". Počelo je sjajno već u Australiji, Monako je kao i uvijek bio dojmljiv, Lewis je veličanstveno slavio u Engleskoj i Njemačkoj, Kubica je ostvario spektakularnu prvu pobjedu u Kanadi, Massa je u Mađarskoj izveo potez godine, a onda su početkom rujna Belgiju svi komentatori proglasili utrkom godine i prevarili se jer je nakon Spa uslijedio još nevjerojatniji niz - šokantno neočekivana vettelovska Monza, noćni Sinagapur i uzbudljivi Fuji. I na kraju svega, naravno, Interlagos. Moram priznati da se ne mogu odlučiti, rekla bi Brazil, ali rekla bi i Belgiju iz sentimentalnih razloga ili Singapur ili... ma nema mi pomoći, to je kao da moram izabrati između Seks i grada, Seinfelda i Života na sjeveru! Ne mogu!

- 23:56 - Komentari (10) - Isprintaj - #

srijeda, 12.11.2008.

65. post. Crna mačka, beli mačor

Otvorite bilo koji web portal o Formuli 1 i odmah ćete na prvi pogled skužiti da je sezona gotova. Uglavnom nema nikakvih vijesti i sve se vrti oko reakcija na Brazil i poneke zanimljivosti. Tako smo prije dva dana saznali i da je gospodin Montezemolo, u trenutku kad je Hamilton prešao Glocka i postao novi svjetski prvak, razbio svoj kućni televizor. I brže bolje to izbrbljao novinarima. "When a television breaks it makes a terrible bang. My daughter in the other room was given an awful fright. Luckily we had another television so I was able to watch the podium ceremony, which I enjoyed." Ma kako je mudar taj Luca... terrible bang? Sigurno. Sva sreća, kako je i sam rekao, da je imao još jedan tv (premda sumnjam da je samo još jedan). No nije mi baš jasno u čemu je uživao dok je gledao ceremoniju proglašenja pobjednika.... valjda on zna.
Nakon Brazila oglasio se i "ne baš leteći" Finac Heikki Kovalainen. Iskreno rečeno, stvarno mi je žao Heikkija. Čini se kao skroz fin dečko ali izjave su mu van svake pameti i čitajući ih pitam se mislimo li na istu sezonu, priča li on o 2008. ili nekoj drugoj godini? "I think the fact is I didn't make any big mistakes this year, but the season was quite difficult. We didn't finish all the races, there were also some things happening with me, and with my car, technical issues, that prevented us from a few results." Sjedio je u bolidu kojim je njegov momčadski kolega došao do naslova prvaka, a on sam zauzeo je sedmo mjesto u poretku. Znam da je imao peha i tehničkih kvarova koji su Lewisa zaobišli, sve mi je to jasno, ali ipak mislim da je generalno gledajući totalno podbacio. Nije odvezao nijednu utrku za pamćenje (barem moje) i možda on misli da nije napravio nijednu veliku grešku, ali zapravo mu je cijela godina jedna velika greška. No dalje je rekao da je sad spremniji za iduću sezonu, jedva čeka početi s poslom, nada se boljim rezultatima i sve ostalo što su mu mclarenovi PR-ovci napisali da treba reći. I, naravno, on i Lewis imaju potpuno jednak tretman u ekipi.
Ipak, mora se reći, sve Kovalainenove nevolje od ožujka do studenog nisu ni crno ispod nokta u usporedbi s onim što je Hamić proživljavao u Săo Paulu zadnjeg GP vikenda sezone. Novinari pišu da mu je publika zviždala svaki put kad bi se pojavio na stazi, tijekom jednog sponzorskog događanja neki su brazilski komičari prema njemu bacili igračku crne mačke, znak loše sreće u Brazilu (ali suprotnog značenja u Britaniji), a darovali su mu i majicu nogometnog kluba Vasco da Gama poznatog po tome što uvijek završi drugi. Ron Dennis rekao je i da su ga pokušali ometati dok je spavao... bilo je tu svega, od telefonskih poziva do pokušaja dovođenja samba benda da svira cijelu noć u njegovu hotelu. Baš su smiješni ti Brazilci :) Hamilton stariji reagirao je uobičajeno neduhovito, rekao da je sve to bilo "iznimno neprofesionalno", publici koja im je zviždala poručio je kako se nada da će im "Bog pomoći", a za foru s mačkom izjavio je: "We've a black cat at home and she has been extremely positive for us." Valjda će i njemu netko pomoći oko smisla za humor?

- 22:28 - Komentari (14) - Isprintaj - #

srijeda, 05.11.2008.

64. post. Još o Brazilu. Nikad dosta.

Prošla su tri dana od brazilskog trilera/horora/happy end drame (kako za koga), a o utrci se još priča i pričat će se vjerojatno do početka iduće sezone. Što drugo možemo raditi do ožujka 2009.? Strava i užas. Mrzim zimsku pauzu. No dobro...
Renault je danas potvrdio nepromijenjenu vozačku postavu i za iduću godinu - Alonso i Piquet ostaju. Nagađanja o Fernandovu odlasku u neku drugu ekipu pokazala su se netočnima, ali to i ne čudi s obzirom na rezultate koje je ostvario u posljednjih nekoliko utrka i na činjenicu da su Ferrari i BMW još ranije potvrdili svoje vozače pa mu je od slobodnih mjesta kao jedino izvjesno ostalo ono u Hondi. No odlučio se za ekipu koju je u današnjem priopčenju opisao ovako "It's a very close-knit team with a competitive and winning mentality, and also a relaxed and warm attitude, which suits me perfectly". Nakon godine provedene u McLarenu čovjek sigurno zna ponešto o opuštenosti i toplini :) Malo me iznenadila potvrda Piqueta juniora jer je iza njega jedna stvarno očajna sezona, ali dobro, svatko zaslužuje drugu priliku, a pretpostavljam i da njegova nekonkurentnost daje veću sigurnost Alonsu, a kad je Alonso siguran u sebe onda je sve moguće. Zanimljivo je i kako su Španjolca nakon povratka u francusku ekipu mnogi otpisivali, a to se posebno odnosi na engleske novinare koji su čak predviđali da nikada više neće ostvariti niti jednu pobjedu, kamoli naslov prvaka, ali činjenica je da si je Fernando ovom sezonom čak i ojačao reputaciju jer sad svi naglašavaju kako je odlično odvozio gotovo sve utrke i napredovao kao vozač. A nisam primjetila ni da druge momčadi ili vozači zaziru od njega zbog reputacije gnjavatora i troublemakera koju je imao u McLarenu - i ove su se godine ekipe trgale za njegov potpis, a omiljenost među kolegama vozačima nije ništa manja nego inače. No dosta o Fernandu jer bih htjela reći još par stvari o događanjima na Interlagosu.
Engleski su se novinari požalili na ponašanje brazilske publike, navodno nisu bili fer jer su svako pojavljivanje Anthonyja Hamiltona na velikim ekranima popratili salvom zvižduka, a u McLarenu nikako nisu mogli shvatiti zašto je to tako?? Totalno neshvatljivo zar ne? :) Ne kažem da je to zviždanje okej, zapravo nije, ali zviždali su mu i u Belgiji a, za informaciju Englezima, ljudi mu zvižde zato što je antipatičan do boli. Pristojno ili ne, fer ili ne, ali tako je. Još kad je Lewis nakon utrke rekao nešto u stilu 'cijela moja obitelj je danas samnom u Brazilu. I moj tata je tu.' No shit Sherlock? Tatu baš nismo primijetili ove dvije godine. Ali Anthony se veselio i nek se veselio, ima i čemu, sin mu je postao svjetski prvak i to najmlađi u povijesti Formule 1 što ni jedno ni drugo nije mala stvar. Lewis je odvezao očajnu utrku, ali i to je razumljivo s obzirom na njezinu važnost i premda mu se mlaka vožnja mogla zamjeriti jer je za dlaku ponovno izgubio naslov, no osvojio ga je i ona je iz ove perspektive potpuno nevažna. Naslov se osvaja ili gubi cijelu sezonu, tko na kraju skupi najviše bodova zasluženi je prvak i tu prestaje sva mudrost. Felipe ga nije izgubio jer je lošiji vozač, izgubio ga je zbog smijurije u Singapuru, zbog dva kvara motora i nekoliko očajnih odluka njegove ekipe. No izgubio ga je. Naslov se daje vozaču ali zapravo je skup rada i rezultata vozača, bolida i ekipe i te tri stvari u konačnici daju svjetskog prvaka. Premda je jedan strani bloger zanimljivo primijetio da bi ove godine poštenije bilo da je vozačku titulu osvojio Massa (jer je imao više peha, a Lewis je sve svoje greške sam izrežirao), a konstruktorsku McLaren (jer je Ferrari toliko griješio da ju sigurno nije zaslužio). I ima u tome istine, ali sve su to prazne priče tri dana nakon finalne utrke.
Ja naravno čestitam novom prvaku, pred njim je blistava budućnost jer pretpostavljam da osvojeni naslov skida veliki dio pritiska i donosi smirenost i sigurnost koje mu mogu samo koristiti. I premda Lewis za svaku svoju grešku ili poraz voli reći da će ga "učiniti jačim" mislim da će ga zapravo ovaj naslov učiniti jačim i sumnjam da će ponoviti sudbinu Jacquesa Villeneuvea (drugi u svojoj prvoj sezoni, osvojio naslov u drugoj i onda ništa). Osim što se priča da planira snimiti cd, baš kao i dragi mi Žak.
I na kraju analize moram spomenuti još dva čovjeka. Prvi je Robert Kubica koji je u Brazilu izgubio treće mjesto u poretku vozača što je prava šteta jer je imao odličnu sezonu, a osim toga Brazil je prva utrka ove godine u kojoj njegova ekipa nije osvojila ni boda. No mene zanima Robertovo čudno ponašanje u zadnjim krugovima utrke kad je pretjecao Vettela i Hamiltona - zaostajao je za cijeli krug i ne kužim što je točno bila njegova namjera par stotina metara prije cilja? Kubičin fan Zec vjerojatno zna ponešto o tome, a Zec??
I drugi čovjek je Timo Glock koji se zadnjih dana toliko jadan trsi dokazati da nije namjerno izgubio mjesto i poklonio naslov Hamiltonu da je čak izjavio kako se nada da Felipe razumije da nije mogao ništa učiniti. Totalni je peh biti uvučen u odluku o svjetskom prvaku ni kriv ni dužan, ali Timo je čelični Nijemac i lako će preživjeti ovaj brazilski weltschmerz. Nadam se da mi neće zamjeriti ali moram staviti ovu animaciju s Hamiltonom jer je toliko glupa da je istodobno i urnebesno smiješna.



- 21:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.11.2008.

63. post. Reanimaciju molim! Reanimaciju!

Kako sad biti skuliran i napisati jedan objektivan post pošten prema novom svjetskom prvaku koji je taj naslov osvojio pošteno i zasluženo? Ne znam, pogotovo to ne znam dok mi je srce još u peti i dok mi puls juri brzinom koja sigurno nije brzina Time Glocka u posljednjem krugu današnje utrke!!!! Odoh popit nešto žestoko pa ću dojmove napisati kasnije, a svi koji čitate slobodne podijelite svoje osjećaje s tipkovnicom. I sreća zbog Lewisa i tuga zbog Felipa su dobrodošli. Možda se ne osjećamo svi jednako, ali svi volimo Formulu 1 i dobili smo završnicu prvanstva kakvu i zaslužujemo - strastvenu kao i samba s brazilskih tribina. Viva Brasil.

Dojmovi - ponedjeljak
Ok, neki su me već udavili s pričom o Glockovom puštanju Hamiltona u zadnjem krugu utrke pa da odmah razjasnim. Ne mislim da ga je pustio, čovjek je bio na gumama za suho i dok su zadnji krug svi vozili oko 1:26 / 1:27, Glock i Trulli (jedini koji nisu prešli na intermediate gume) vozili su 1:44. Osim toga, ne postoji niti jedan jedini razlog zašto bi Glock pustio Hamiltona. Nek mi neko kaže jedan i vjerovat ću ali nema ni jednog. Timo se danas vjerojatno grize što neki misle da ga je pustio, a on zapravo, barem sudeći po izjavama nakon Monze, i nije pretjerani fan novog svjetskog prvaka. A i jučer je izjavio da nije imao pojma što se događa u zadnjem krugu, tko ga je sve prošao i kakva je situacija s Lewisom i prvenstvom. Ostatak dojmova: nakon prospavane noći shvatih da je Alonso jučer bio drugi što mu je treće postolje u ovoj sezoni, a sjećam se kad je negdje sredinom ljeta u F1 Racingu izašao intervju u kojem se rekao da bi se volio do kraja sezone barem jednom popeti na postolje jer bi to ljudima pokazalo da je još uvijek tu i da još uvijek zna što radi. I ne da mu je uspjelo nego je ostvario dvije pobjede, jučerašnje drugo mjesto i od Belgije je skupio najviše bodova od svih vozača. Svaka čast. Objava Renaultove vozačke postave za iduću sezonu je u srijedu, nadajmo se da neće biti iznenađenja :)
Ponedjeljak je uvijek pametniji od nedjelje, jutro uvijek mudrije od noći pa ćemo polako svi doći sebi od jučerašnjih šokova. A i život ide dalje pa je tako već danas objavljeno da će Bruno Senna u studenom testirati za ekipu Honde. Ross Brawn je izjavio da će Bruno testirati u Barceloni od 17. do 19. 11. i ako se pokaže dobar, tko zna...
No ostanimo još malo na ovogodišnjoj sezoni. Po završetku utrke u Japanu kad su se na postolje popeli Alonso, Kubica i Kimi, g. Popović (jedan od komentatora bloga) rekao je da su na postolju napokon tri prava gospodina. Ali zato je jučerašnje postolje bilo jedno od najtužnijih koje sam ikad vidjela. Ne zna se tko je koga više tješio, a čak je i Kimi djelovao nekako ljudski, kao da mu je iskreno žao Masse.



- 21:51 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (4)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (3)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (6)
Ožujak 2009 (3)
Siječanj 2009 (4)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (5)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (6)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (5)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (6)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv







Free Web Site Counters
Free Web Site Counters





Counting the days till we meet again...