website metrics

nabrzaka

subota, 31.05.2008.

43. post. And Monaco goes to ... Lewis! I skandal do skandala.

Pobjednik ovogodišnje VN Monaka je Lewis Hamilton; prvi put u karijeri i već iz drugog pokušaja mladi je Englez došao do toliko željene pobjede i to, naravno, zaslužene. Lewis je napravio grešku u utrci i pokupio ogradu, ali prošle su nedjelje na mokrim ulicama Kneževine svi griješili (osim Kubice?) i Hamilton se uz dozu sreće ipak popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, pred nosom uzoritog princa Alberta. Bio je to vikend za pamćenje.
Nečastivi Max Mosley možda broji posljednje dane na čelu FIA-e, barem sudeći prema tretmanu kojeg je uživao u Monte Carlu. Navodno su ekipe imale privatne doušnike koji su im javljali svaki Mosleyjev korak kako bi mu se šefovi momčadi na vrijeme sklonili s puta i izbjegli svaku mogućnost fotografiranja s Nečastivim. I uspjeli su u tome jer Mosley kao da i nije bio u Monaku. Na fotografijama s utrke kreveljili su se, kao i svake godine, Naomi Campbell i P. Diddy (ili već kako se piše), a glavna priča bio je, kako i priliči, pobjednik utrke. Hamilton se nekoliko dana prije pojavio u Cannesu na premijeri novog Indiane Jonesa (pogledajte, zabavan je film!) ruku pod ruku s nekakvom miss, čini mi se Grenade i već je sutradan u medijima osvanula priča o velikoj ljubavi, prvom susretu golupčića, izjave misičine majke itd. No šok je uslijedio u nedjelju kad je Lewisovu pobjedu, u društvu njegova oca i brata, gledala dotična (nikad čula) Nicole Scherzinger, pjevačica američke grupe Pussycat Dolls. Lewis i Nicole uslikani su nakon utrke i dva dana kasnije kako, držeći se za ruke, šetaju Monte Carlom. Btw Nicole je malo starija od Lewisa, starija je i od mene što znači da valjda i ja imam šanse kod njega???!!! Ako iduće godine na utrci u Monte Carlu vidite neku crnokosu Dalmatinku kako se privija uz Hamiltona i trepće u kamere (a na majici joj piše GO FERNANDO), radujte se narodi - to sam sigurno ja :)
Neću puno duljiti o samoj utrci, bilo je uzbudljivo, zabavno i maestralno kao i uvijek. I još jedan dokaz da nitko nije nepogrešiv i da je stvarno teško onim zadrtim navijačima (bilo kojeg vozača) jer su ove nedjelje morali pronalaziti i smišljati opravdanja za svoje ljubimce. Bolidi su letjeli na sve strane, mali Nico je dva puta ostao bez nosa, a treći put i bez cijelog auta, Alonso je imao jedno izlijetanje i jedan inegeniozni pokušaj pretjecanja Heidfelda u Loewsu kojime je obojici uništio utrku. Massa je također šarao, ali moram ga pohvaliti jer je "mali umišljeni gad" odvozio fantastični Monako, iznad svih očekivanja i posljednjih nekoliko utrka odrađuje sjajan posao. I naravno - biser za kraj je svjetski prvak Kimi Räikkönen. Kimi me podsjeća na Stevena Spielberga koji snimi npr. Munich (čitaj odličan film) i nakon toga War of the Worlds (čitaj grozan film). E tako Räikkönen odvozi par odličnih utrka i onda jedan ovakav Monako. Sva sreća da je Finac toliko flegmatičan da je u ovih sedam dana vjerojatno već potpuno zaboravio tu epizodu. Što se sigurno ne može reći za Adriana Sutila.
Osim Hamiltonovih ljubavnih zavrzlama, proteklog se tjedna pričalo o još nečemu. Rumor has it da je Fernando Alonso potpisao ugovor s Ferrarijem za prelazak u crvenu ekipu 2010. godine. A vozač na čije bi mjesto došao nije, kako ste sigurno odmah pomislili, Felipe Massa nego Kimi Räikkönen koji navodno razmišlja o odlasku u mirovinu. Kimijevi prijatelji kažu da on obožava vožnju, ali mrzi sve ostalo u vezi Formule 1 tako da odlazak već s 30 godina ne bi bio veliko iznenađenje. Ni meni isto premda ga ne priželjkujem. A sigurno se ne radujem ni mogućem Fernandovom dolasku u Maranello. Radije bih da scenarij bude sličan ovome - YouTube
Inače, Miki Häkkinenu izgorjela kuća na Azurnoj obali nakon što su se pokvarile nekakve električne instalacije za osvjetljavanje njegovih F1 pehara. Usto, Mika se rastaje od Erje i nedavno je prohodao s jednom češkom striptizetom / go go plesačicom. A u novom F1 Racingu piše da ga ne pere kriza srednjih godina. Ne, ne uopće :-)

- 01:08 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 16.05.2008.

42. post. Kako ne postati čovjekomrzac?

Posljednjih sam dana u maloj gužvi, posao, gušti, nešto putovanja, svašta po malo pa nisam stigla napisati postove koje sam imala u planu. Primjerice post o Gillesu Villeneuveu koji odgađam već drugi put, ali time će zadovoljstvo kad ga konačno napišem vjerojatno biti veće. 8. svibnja napunilo se 26 godina od Gillesove nesreće u Zolderu i stavit ću YouTube link premda je gledanje te snimke stvarno mučno i radije ga izbjegavam. Na Gillesovom sprovodu njegov kolega i prijatelj Jody Scheckter izjavio je "Nedostajat će mi Gilles iz dva razloga. Prvo, bio je najbrži vozač u povijesti automobilističkih utrka. Drugo, bio je jedinstven čovjek. Ali nije nestao. Sjećanje na ono što je napravio, što je postigao, zauvijek će ostati." Sjećanje je još uvijek tu, zbog toga i pišem ovo što pišem, a za sve koji žele saznati više o Gillesu i provjeriti zašto uz njegovo ime stoji epitet najbržeg vozača preporučam posjet stranici www.sempregilles.com gdje možete saznati baš sve što vas zanima, a još je i na hrvatskom za sve one koji se izmotavaju čvrstom stisku američke kapitalističko-globalizacijske šake :)
Inače, već smo na polovici svibnja, meni najdražeg mjeseca u godini, ne znam objasniti zašto ali ga volim. Valjda zato što je zima gotova i ljeto stiže pa se i moja zlovolja topi. I baš zato što je svibanj i što je vani divno toplo vrijeme, još više poludim kad vidim kako su ljudi zločesti i licemjeri i kako malograđanština leži ondje gdje je najmanje očekuješ. Uostalom i Vlatko Stefanovski je nedavno izjavio "Provincijalizam je stanje duha, to nije adresa. Nema veze u kojem selu živite, bitno je u kakvom je stanju vaš duh." A to govorim zato što sam danas pročitala da je monegaška kraljevska obitelj odbila ugostiti Maxa Mosleya na VN Monaka koja se održava idući vikend i čak su rekli da se neće ni rukovati s čovjekom. Valjda im se gadi ili šta? Ne kužim. Pa se onda sjetim, nije li trenutačni vladar Monaka princ Albert, onaj švaler koji je pokušao zbariti sve žensko što se kreće od Los Angelesa do Pekinga? I koji btw ima nekoliko vanbračne djece? I koji se muvao s udatim ženama? A sad se odjednom ne želi rukovati s čovjekom jer je orgijao s prostitutkama, ma vidi molim te, da se ne bi zarazio valjda. I to je samo Albert, o dvjema princezama neću ni počinjati priču. Vjerojatno ste već uspjeli zaključiti da pratim sve rubrike S kraljevskih dvora :) Osim toga, pomiješala sam malo pojmove, ali sigurno znate što želim reći. Možeš živjeti i u Monte Carlu, a biti zatucani licemjer. Otprilike to.
Ipak, što god Albert lupetao, ja neću bojkotirati gledanje utrke u Monaku jer mi je to jedna od dražih, ako ne i najdraža utrka u godini. Totalna uživancija. A vozači je isto vole, pa im je pobjeda u Kneževini cilj za koji bi doslovno gazili pred sobom. Lewis Hamilton ovih se dana opet raspričao i rekao kako se nada da se neće ponoviti prošlogodišnja situacija kad mu ekipa nije dala da pobijedi (bio je drugi, da, ali i uvjeren da se može probiti ispred Fernanda) što je glupost. Ron Dennis kao pošten i častan čovjek odmah je odgovorio da se njegovi vozači mogu slobodno utrkivati svugdje pa i u Monaku te da se McLaren ponosi svojom politikom jednakosti i pružanja istih uvjeta obojici vozača. Možda se varam i donosim zaključke na temelju premalo informacija (i to medijskih), ali mislim da Ron opet priča priče za malu djecu. Mika Häkkinen i David Coulthard? Juan Pablo Montoya i Kimi Räikkönen? Equality? Malo sutra.
Ovaj ću proljetno-svibanjski post završiti jednom pjesmom - Nick Cave - People Ain't No Good
i izjavom Lewisa Hamiltona koju bi sigurno potpisali svi vozači Formule 1, bivši i sadašnji, a nadam se i budući. Dakle ... Lewis: "Monaco is the dream grand prix to win, the most important race to win personally." Iduće ćemo nedjelje vidjeti tko je ovogodišnji sretnik.

- 16:10 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.05.2008.

41. post. 41 pobjeda

Hop cup i evo već je čitava jedna godina pisanja bloga iza mene. Naime, nabrzaka danas slavi prvi rođendan i ja vrlo skromno sama sebi čestitam na tom uspjehu i želim si još puno novih postova i uživanja u utrkama. Prošle sam godine u prvom postu objasnila zašto sam blog otvorila točno na ovaj datum, ali danas kad čitam taj prvi post vidim koliko je ovo bila duga godina i koliko toga se promijenilo. Između ostalog, ne mislim više da "ništa nije izdvojeno iz cjeline, neovisno i samodostatno", dapače, mislim da su neke stvari neobjašnjive, ničim opravdane i potpuno izdvojene iz svake cjeline i svakog smisla. Kad nemate sklonosti prema religijski institucionaliziranoj utjehi, a iznenada shvatite da ni priče o višem smislu, povezanosti svih stvari u jednu cjelinu, sudbini koja dobro dobrim vrati i sličnim stvarima, također ne drže vodu, e onda valjda nastupa pravi životni izazov. U čemu je smisao? Nadam se da ću do idućeg prvog svibnja pronaći odgovor.
Kad sam počinjala pisati blog nisam zapravo imala blage veze što time želim i zašto pobogu to radim? Jednostavno mi je došlo. Ali znala sam što ne želim. Nisam htjela da mi bude obaveza, bilo kakva vrsta tereta ili da me proganja osjećaj da bih nešto morala, a ne da mi se. I nisam htjela pisati za nekog, nego vrlo altruistično za samu sebe :) Danas mi je ipak drago što imam čitatelje i sve vas ovom prilikom pozdravljam. (...koja patetika, strašno...) Eh da, i nisam htjela biti patetična! I nisam htjela otvoreno navijati ni za koga, ali od toga sam također vrlo brzo odustala. Nakon samo nekoliko postova, prijatelj Mladen mi je rekao "pa ja nisam znao da ti toliko voliš Sennu i Alonsa" i bilo mi je jasno da detalj o objektivnosti neće ići. I posljednja stvar koju nikako nisam htjela je pisati o osobnim stvarima, ali sam se i na tom području više puta poskliznula. Evo već i u ovom postu, a morat ću još jednom jer imam poruku za prvog čitatelja i prvog obožavatelja ovog bloga kojem sam jako zahvalna ...
Today is the first anniversary of my blog and I want to thank you for your support ... in case you are still reading it ... thanks for your comments and jokes, laughter and wine, more laughter and more wine... It's May and summer is coming, sandals and coconuts, football and Wiena, F1 and lazy naps... :-)

- 23:30 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (4)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (3)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (6)
Ožujak 2009 (3)
Siječanj 2009 (4)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (5)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (6)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (5)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (6)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv







Free Web Site Counters
Free Web Site Counters





Counting the days till we meet again...