U vezi neke mačke

srijeda, 31.10.2007.

Uglavnom.

Hoteli su bili kao prjedsjednicki apartmani, a o provodu cu nekom drugom prilikom.
Dovoljno je sada reci da mi je totalno fora sto sam posjetila Grčku i vidjela sve slikice iz knjige iz povjesti uživo. =)
Image Hosted by ImageShack.us

Eh da, ali to nije sve. Naime pratilo nas je prilično ružno vrijeme, pa smo se svi većinom razbolili prehladili od cupkanja i penjanja na akropolu i stadion po kiši. Nema veze, samo mogu reći da je vrijedilo jer smo na pojedinim mjestima bili samo mi, bez druge skole pa smo imali puni pregled i mirnije razgledavanje i divljenje! =)
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

I da, naravno da smo mi cure krenule u traženje novih poznanstava.HAHA!
Image Hosted by ImageShack.us

Eto toliko o tome za sad...
Ja se vraćam u krevet, kašljati, kihati i puhati nos. Možda i zaspati i probuditi se dehidrirana.Čaj, med, limun...gerrr

POzdrav !

- 11:14 - Komentari (17) - Isprintaj - #

petak, 19.10.2007.

Pegaz u grčkoj mitologiji bio je krilati konj, Posejdonov (u njegovoj ulozi boga konja) i Meduzin sin.

Pegaz je živio na visokim planinama, ponajviše na Helikonu, domu Muza. Letio je brzinom vjetra. Bio je prekrasan, snažan i jakih kopita - kad se jednom spotaknuo i udario kopitom po zemlji, nastao je izvor - Hipokrena. Bio je također i nježan i mudar, čista srca - mogao je odletjeti sve do Olimpa.

Pegaz je donio Zeusu munje, a nakon Belerofontove smrti vratio se na Olimp pomagati bogovima. Poslije se oženio Euipom s kojom je začeo naraštaj krilatih konja.

Prema nekim izvorima Pegaz je iskočio (zajedno sa svojim bratom Hrisaorom) iz Meduzina vrata nakon što joj je Perzej odsjekao glavu, dok je prema drugima nastao iz zemlje na koju je prolivena Meduzina krv. Atena je uhvatila Pegaza i odvela ga Muzama na Parnasu.

Muze u grčkoj mitologiji boginje su zaštitnice pjesništva, umjetnosti i znanosti. Ima ih devet, a vođa im je bio Apolon. Vjerovalo se da Muze nadahnjuju slikare, glazbenike i pjesnike, a riječ muza rabi se u prenesenom značenju za onoga tko nadahnjuje umjetnika.



- 15:35 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 16.10.2007.

Do viđenja, dragi, doviđenja.

Do viđenja, dragi, doviđenja.
Ljubav, mili, u grudima spava.
Ništa ovaj rastanak ne mijenja,
možda novi susret obećava.

Do viđenja, mili, bez ruke i slova
neka ti tuga obrve ne povije.
Smrt nikad nije bila nešto nova,
ni život nije ništa novije.

1925.




- 00:18 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.10.2007.

Roman "PUT"

-priča je o liječnici Židovki koja na jugu Arapskog poluotoka radi među Beduinima, pružajući im medicinsku i svestranu pomoć. Arapi cijelog onog kraja smatraju je veticom pa je i zovu "svetica Rahela".
Zbog njene izuzetne sveopće privlačnosti i plemenitosti mnogi su muškarci Arapi, kao i Europljani, zaljubljeni u nju, no ona zavoli mladog geologa Francuza hrvatskog porijekla, te se kasnije i uda za njega.
Međutim, u okviru mnogih opisanih pustolovina, pronalaženja dragulja ali i razbojničkih ispada i neprijateljstava, osnova priče je Rahelina tajna, tajna njenog porijekla i njene sveopće humane djelatnosti. Tako se uz opisivanje jedne lijepe ljubavi u priči javljaju i stravični doživljaji,koji imaju najveći značaj na razvoj događaja i zajedničkog života lijepe Rahele i njenog muža Antala.

Knjigu "Put", napisao je moj djed, Stanko Rozgaj, kojem se još pridaju i naslovi "Original"; " Priča o mladoj Dori "; " Rude u prirodi i tehnici"; "Tri prijatelja ".Stanko Rozgaj rođen je 1923. godine u Karlovcu. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu u Zagrebu, radio kao inženjer, doktorirao u struci i radio kao profesor na fakultetu u Sarajevu. Objavio je desetak stručnih knjiga. Od 1994. živi u Zagrebu. U časopisima je objavio više desetaka priča,
Knjiga je vrlo lijepa i čitljiva, stoga ako ima netko tko bi volio kupiti knjigu, ili ju pokloniti nekome, može to učiniti preko mene.
Promotivna cijena knjige je 100 kn, narudžbe za knjigu primem preko e-maila :
lil_krokodil@hotmail.com. U subjectu, molim napisati: "za knjigu PUT". Hvala!

(ja sam pomagala pri izradi naslovnice hehe =D ).



- 13:41 - Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.10.2007.

Blog mi je u obradi i mucim se sa tim glupim dizajnom, pa, trenutno zanemarite ovu glupost. HVALA!

Uskoro post. jeah

- 20:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #