My net Soul https://blog.dnevnik.hr/mynetsoul

nedjelja, 17.06.2018.

HGK i Ekonomski institut su leglo zla

Leglo zla zbog kojeg će nestati Hrvatske i Hrvata nalazi se u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Ekonomskom institutu u Zagrebu. Upravo iz tih legla zla proizlazi ideja o uvozu jeftine radne snage, zbog koje će se nastaviti egzodus Hrvata iz Hrvatske.

Naime, teoretičari iz HGK i Ekonomskog instituta zagovaraju uvoz radne snage. Pa tako gospodin iz Ekonomskog instituta za Jutarnji list kaže:

"Sklon sam povećati kvote uvoza radnika, bez obzira što sindikati kažu da imamo dovoljno nezaposlenih - da, ali ne onih koji su spremni raditi. Ako nema bližih država, možda možemo ponuditi veće plaće Bugarima"


Gospodin s Ekonomskog instituta ovime direktno utječe na funkcioniranje hrvatskog tržišta, odnosno putem jugokomunističkih metoda želi uništiti funkcioniranje ponude i potražnje. Naime, temeljno pravilo tržišne ekonomije je da kada je potražnja veća od ponude, cijene rastu i obratno, kada je ponuda veća od potražnje, cijene padaju. U smislu ponude i potražnje radne snage, riječ cijena odgovara riječi plaća. Dakle, u Hrvatskoj je konačno došlo do veće potražnje za radnom snagom, u odnosu na ponudu i prema tržišnoj zakonitosti trebalo je nužno doći do povećanja cijena rada, odnosno plaća. Da porastu plaće, iseljavanje bi se zaustavilo. Uvoziti radnu snagu u ovom trenutku znači zadržati plaće na istoj razini, odnosno smanjiti ih. To znači istovremeno povećati profit onih koji očigledno financiraju HGK i Ekonomski institut.

Povećanje kvota za uvoz radne snage u trenutku egzodusa Hrvata iz Domovine ravno je VELEIZDAJI i za to netko treba odgovarati!

17.06.2018. u 11:45 • 14 KomentaraPrint#^

srijeda, 06.06.2018.

Laka ti bila crna zemlja, Tajči

Ode novinarka s naše blogomatične tv-kuće, a nitko od blogera ni zuc! Pa gdje je tu čovječnost, gdje pijetet? Zar opet ja moram????

Mladost nam izbjegla u inozemstvo, a ono malo njih što nije, odlaze pomalo u cvijetu mladosti. Pretužno!

Sjećam je se ovakve, kad je pratila skupove HDZ-a....



Bila su to neka romantična vremena, kakvih više nema niti će biti... onda kad smo još uvijek mislili da se izborima može promijeniti na bolje ova naša tužna zemljica ....odoše te iluzije... ode i Tajči s njima...

Laka joj bila crna zemlja!

06.06.2018. u 20:06 • 9 KomentaraPrint#^

nedjelja, 03.06.2018.

Komunistička podmetanja

Komunistička podmetanja u ovoj jadnoj državici nesmiljeno se nastavljaju, pa tako u medijima kaže:

... a drugim se zastupnicima nacionalnih manjina oduzima pravo odlučivanja o povjerenju Vladi i državnom proračunu.

- Svako diranje u prava manjina nije u skladu s Ustavom i ne vidim kako bi se o tome moglo odlučivati o referendumu. Takvo zadiranje u prava manjina za mene kao predsjednika HDZ-a i Vlade apsolutno je neprihvatljivo - izjavio je u četvrtak Plenković, dok su od predsjednice takvo što u subotu nije moglo čuti.

Pročitajte više na: https://m.24sata.hr/news/cetiri-kolindina-savjetnika-zele-referendum-radin-je-sokiran-576350 - 24sata.hr


O kakvom zadiranju u prava manjina Plenković uopće priča, kad svaki manjinac, baš kao i svaki drugi Hrvat, zadržava svoje temeljno glasovanje o bilo čemu, putem regularnih stranaka. Nitko im ne brani ni da se uključe u SDP, ni u HDZ, a bome niti da osnuju bilo koju svoju stranku pod nazivom nacionalne manjine, ako baš žele.

A nitko ne govori o tome da manjinci sada imaju dvostruko pravo glasa, tj. duplo više od nas običnih građana. Oni glasuju o proračunu preko svojih zastupnika u strankama npr. SDP-u, HNS-u, IDS-u itd. i još kao zastupnici nacionalnih manjina.

Ako je netko građanin Republike Hrvatske, on bi trebao imati 1 jednakovrijedan glas, a ne zato što je Slovak, Srbin ili Nijemac u Hrvatskoj imati 2 glasa. Po kojoj to pravdi bi takav trebao s 2 glasa odlučivati o 1 proračunu itd.?

U Hrvatskoj bi konačno trebalo ukinuti RAZLIKE NA NACIONALNOJ OSNOVI!

03.06.2018. u 10:11 • 6 KomentaraPrint#^

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga



MyNetSoul has a goal
be great...not to be small

Linkovi

Travanj 2020 (5)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (1)
Studeni 2018 (1)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (2)
Srpanj 2018 (3)
Lipanj 2018 (3)
Svibanj 2018 (5)
Travanj 2018 (6)
Ožujak 2018 (5)
Veljača 2018 (2)
Siječanj 2018 (3)
Prosinac 2017 (2)
Studeni 2017 (4)
Listopad 2017 (2)
Lipanj 2017 (1)
Ožujak 2016 (1)
Svibanj 2012 (1)
Listopad 2009 (1)

Dnevnik.hr
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr