Prvi interaktivni blog!

***

Cpt. Insane-o Vas poziva da sudjelujete u stvaranju naslovnice bloga. Sve što trebate je pokazati malo kreativnosti u vandaliziranju Oka koje vas vreba. Predložak mozete skinuti ovdje (click). Radove šaljite na causenad[AT]gmail[DOT]com Uz vrijedne nagrade pobjednik dobiva i link na svoj blog. To je ujedno i moja cool lista

***

Filip je ovotjedni pobjednik za najbolji dizajn. Jednostavno me oduševio svojom crtačkom vještinom.Rad mu je inspiran mojim zadnjim postom (Pionirska posla) pa sam malo i subjektivan al moj je blog i mogu radit što hoću. Filip za sebe kaže da je srednjoškolac koji voli Bonu i da je siguran da i Bono voli njega. Za nagradu nažalost ne dobiva ništa zbog komentara da mi je blog "interaktivan koliko i dječja slikovnica".

***
Prijašnji pobjednici su:
1 , 2 , 3
***
Najbolji Banneri ikad
kod
kod
kod
kod

Moraš skupit sve? kod
"4 u 1" Banner

srijeda, 18.04.2007.

Hamurabi pero vadi!

Nekoć ponosna zemlja Irak upala je u duboku krizu iz koje se neće još dugo izvuči. Diktator je pao a iza sebe je ostavio podijeljenu zemlju u građanskom ratu. Kaos i Anarhija sada vladaju Irakom, a planiraju i zasnovati obitelj.

Situacija je bezizlazna. Mnogi svjetski političari govore o obnovi Iraka kroz parlamentarne izbore, uspostavu policije, obnovu infrastruktre. Nažalost u toj državi treba povući ekstremne poteze. Potrebno je uspostaviti birokraciju. Najače oružje koje je čovjek stvorio. Ništa ne uvodi red u zemlju kao birokracija. To je institucija kojoj se pripisuju božanske osobine.
Sam Hamurabi (utemeljitelj "oko za oko - zub za zub"), prvi zakonodavac a time i prvi birokrata je iz Mezopotamije. A on je osobno primio zakone od Shamasha, boga Sunca, zubara i okulista.

Biokracija se javlja i u antici kao jedna od muza u grčkoj mitologiji. Nije bila najljepša među muzama. Imala je dječački izgled do dvadesete a onda se pretvorila u srednjovječnu ženu. Preskočila je atraktivnu fazu i seksualno buđenje. I zato se zbog seksualnih frustracija noću pretvara u sado-mazo dominu.

Birokracija, za razliku od američke okupacije, ne čini razlike među ljudima koje tlači. Nema tu najdražeg sina kojem se glada kroz prste i daje Golf trojka za 18 rođendan. Pred Birokracijom su svi ljudi zaista jednaki jer za razliku od Pravde ona nije slijepa nego te slabo vidi zbog prljavog stakla na šlateru broj 3. I zato ako si Iračanin i misliš da si zakinut što su te Šijti tlačili 20 godina slobodo ti odi na drugi kat i napiši prigovor. Oni će to proslijediti uredu za međusektaške odnose. Dobit češ rješenje za mjesec dana i onda sa tim rješenjem i potvrdom o vjeroispovjesti ideš na ročište. Ništa ne otupi oštricu mača buntovništva brže od saznanja da trebaš imati ovjerenu dozvolu za njegovo korištenje koju moraš vaditi svake dvije godine.
Pero u rukama birokrata zaista je oštrije od mača.

I zato gospodinu Bushu predlažem kenedijevski plan podučavanja bliskoistočnih emigranata u americi tajnama birokracije. Zatim treba te nove birokrate infiltrirati u iračko društvo. Treba još iračku zemlju čuvati na suhom i toplom mjestu i za par godina će niknuti klica uređene države. To barem nije problem. Ako plan uspije možda Bush dobije i svoju poštansku marku u Iraku. Tada bi mu svi iračani mogli iskazati zasluženo poštovanje ližuči njegovu pozadinu.

U epilogu ove priče bi dodao da su Kaosa i Anarhije dobili zdravog dječaka Hiperinflaciju (Kaos mu je dao ime, voli unisex imena)
Živjeli su sretno u Iraku dok ih Birokracija nije protjerala.
Hiperinflacija se odselio u Južnu Ameriku : kontinent labilne nogometne taktike ali i još labilnije makroenkonomije.

18.04.2007. u 00:51 • 7 KomentaraPrintaj#

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker


Komentari ON/OFF ?

Captains blog

Socijalno altruistički blog s lajtmotivom majmuna.

Teme bloga nisu kronološki napisane nego je svaka cjelina za sebe pa ih slobodno možete čitati i ostaviti komentar ispod priče koja vas se dojmila. Kao brza pomoć u odabiru tema tu je rubrika "Populističke poruke".

Natječaj za dizajn bloga je uvijek otvoren

- Cpt. Insane-o
(Keptin Insejno)

Populističke poruke



John Kompich opet se pita zakej? Zbog velikih zahtjeva publike napravio sam opsežnu potragu i pronašao tog matematičkog genijalca na samom rubu očaja i blogosfere. Zakej Kedžo ispo? Zakej indie postoji? Zakej nemrem brže solirat? - pita se često Kompich na svojem muzičkom hit blogu. Dopustite da bude i Vaš frend i kompić, John Kompich.

Najbolji Link