Prvi interaktivni blog!

***

Cpt. Insane-o Vas poziva da sudjelujete u stvaranju naslovnice bloga. Sve što trebate je pokazati malo kreativnosti u vandaliziranju Oka koje vas vreba. Predložak mozete skinuti ovdje (click). Radove šaljite na causenad[AT]gmail[DOT]com Uz vrijedne nagrade pobjednik dobiva i link na svoj blog. To je ujedno i moja cool lista

***

Filip je ovotjedni pobjednik za najbolji dizajn. Jednostavno me oduševio svojom crtačkom vještinom.Rad mu je inspiran mojim zadnjim postom (Pionirska posla) pa sam malo i subjektivan al moj je blog i mogu radit što hoću. Filip za sebe kaže da je srednjoškolac koji voli Bonu i da je siguran da i Bono voli njega. Za nagradu nažalost ne dobiva ništa zbog komentara da mi je blog "interaktivan koliko i dječja slikovnica".

***
Prijašnji pobjednici su:
1 , 2 , 3
***
Najbolji Banneri ikad
kod
kod
kod
kod

Moraš skupit sve? kod
"4 u 1" Banner

subota, 27.01.2007.

Borat: U drugom svjetlu i Trećem svijetu

Volim Borata, pratim tog lika još od njegovih britanskih dana ali Sasha Baron Cohen ga je odlučio ubiti. Jeli to to čin u razvoju umjetnika u kojem on kanibalistički ubija svoju kreaciju da bi sačuvao svoje metafizičko "ja"? Vjerojatno nije. Razlog je to što lik Borata više nikog nemože uvjeriti u svoju vjerodostojnost, svako zna da je gluma. U zadnjih godinu dana Borat je medijski bio toliko eksponiran da svatko na svijetu zna njegov identitet. Baš svatko? Vjerojatno ne! Sigurno ima zabačenih krajeva našeg globusa gdje je Cohenov identitet skriven i gdje se film može snimati. Zato pokrećem kampanju protiv ukidanja Borata i dajem par prijedloga gdje se novi film može snimati.

Somalija je očiti prvi izbor iako je afrička konkurencija iznimno jaka. Ovi dečki su toliko zaokupljeni građanskim ratom da sigurno nisu pratili događanja na TV-u pa čak ni glamuroznu dodjelu Zlatnih Globusa. A od nedavnog početka rata sa Eritrejom više nije ni internet dostupan svima. Za početak bi mogao napraviti jedan mali intervju u izbjegličkom kampu i vjerojatno bi bilo smiješno jer bi se temeljio sudaru različitih kultura.
Borat: "Moj susjed ima iPod mini, svatko zna da je iPod mini za curice!"
Somalijac: "Di je moja curica?"
Zatim Borat može popričati sa članovima jedne od 15-tak militantnih skupina koje haraju zemljom. Može usporediti stajališta o tehnikama lova sa srednjovječnim muškarcem sa AK-47 u ruci (iako je sugovornik u dvadesetima on se smatra srednjovječnim jer je životna dob u Somaliji u prosjeku 47 godina barem ako tvrde doktori bez granica .
HIV je još jedna potencijalno smiješna situacija jer dok Borat vjeruje da ciganske suze liječe HIV, mnogi ljudi u Africi vjeruju da je silovanje djevica ipak bolji lijek za to.

Nakon egzotične ali ipak pomalo depresivne Somalije Boratu predlažem da posjeti pogranično područje između Slovenije u Hrvatske, kuću Joška Jorasa. Iako živi u relativno kulturnom okruženju a ne u zemlji Trećeg Svijeta Joško ne zna tko je Borat jer nije baš u toku sa informacijama (vjerojatno zato što živi u bunkeru koji je sagradio ispod kuće pa slika na TV-u nije baš najbolja). Iako će to biti susret dviju potpuno različitih kultura,uglađene srednjoeuropske i polunomadske srednjoazijske puno je zajednički tema. Od susjedskih odnosa sa Hrvatskom/Uzbekistanom do odnosu njihovih država prema ciganima.

Film bi po mojem mišljenju trebao završiti u Libiji. Točnije u zatvoru kod pet bugarskih medicinskih sestara. Ovo je dobar izbor jer sestre sigurno ne znaju za Borata jer su u zatvoru od 1999. Zajedno sa palestinskim doktorom su optužene za namjerno širenje HIV-a u bolnici iako ljevičarski amnesty international i zapadni tirani tvrde da su krivi nehigijenski uvjeti u bolnici. Ovo je savršena prilika za Borata da upotrijebi foru koju je naučio u americi, popularni "NOT" joke.
(viđeno u filmu : "This suit is black...NOT!" , "Pamela I'm not attracted to you anymore... NOT!" i "Uzbekistan is better than Kazahstan...NOT!")

Čak ću biti toliko bahat da izrežiram scenu sa bugarskim medicinskim sestrama za kraj filma.

Borat dolazi u zatvor, sestre se znatiželjno okupljaju oko njega.
Okreće prema kameri i na kazahstanskom dobaci nešto producentu. Počšelja si kosu rukom i počne govoriti u kameru.


"I'm here in Libya with sexy-time nurses who are in prison for giving HIV to kids.", Okrene se prema jednoj od sestara i upita
"Tell me. You do not now you will executed in few months?"

zatim gura mikrofon sugovornici kroz rešetke. "I do" - ona odgovara.

"I am sent by president of US and A to free you! I talk with the Libyan goverment and they say you are free."
Kamera zumira na njihova lica, početna nevjerica se pretvara u radost.

Borat ulazi u kadar i kaže "NOT!", počinje se smijat.
Kamera još uvijek snima šokirane bugarske sestre.
Počinje muzika (Ederlezi, Goran Bregović).
Kraj.



27.01.2007. u 17:02 • 3 KomentaraPrintaj#

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker


Komentari ON/OFF ?

Captains blog

Socijalno altruistički blog s lajtmotivom majmuna.

Teme bloga nisu kronološki napisane nego je svaka cjelina za sebe pa ih slobodno možete čitati i ostaviti komentar ispod priče koja vas se dojmila. Kao brza pomoć u odabiru tema tu je rubrika "Populističke poruke".

Natječaj za dizajn bloga je uvijek otvoren

- Cpt. Insane-o
(Keptin Insejno)

Populističke poruke



John Kompich opet se pita zakej? Zbog velikih zahtjeva publike napravio sam opsežnu potragu i pronašao tog matematičkog genijalca na samom rubu očaja i blogosfere. Zakej Kedžo ispo? Zakej indie postoji? Zakej nemrem brže solirat? - pita se često Kompich na svojem muzičkom hit blogu. Dopustite da bude i Vaš frend i kompić, John Kompich.

Najbolji Link