muzikologija

utorak, 29.01.2008.

Glazbene želje + VIDEO


Nina Badrić - Pomiluj Jubav Moju.mp3
Nina Badrić - Neka Voda Nosi Ljubav.mp3

Missy Elliott - Ching-A-Ling.mp3
Ashanti - The Way That I Love You.mp3

A ovdje je i link za novi spot Nine Badrić, za pjesmu Da Se Opet Tebi Vratim. Kao što već vjerujem znate, u spotu se pojavljuje i Goran Ivanišević, no mislim da ga je Nina zasjenila u svakom pogledu jednim od svojih najboljih vizualnih izdanja i odličnom glumačkom interpretacijom stanja o kojem pjeva.

29.01.2008. u 23:21 • 9 KomentaraPrint#

NOVI SINGLOVI

AMY WINEHOUSE Love Is A Losing Game
Amy Winehouse - Love Is A Losing Game.mp3
Posljednji singl s odličnog i za nagradu Grammy višestruko nominiranog albuma Back To Black, Love Is A Losing Game predstavlja Amy u nešto laganijem izdanju. Pjesmu je napisala sama Amy, a producirao ju stari suradnik Mark Ronson, ove godine nominiran za Brit Awards u 3 kategorije, između ostalog i za njihovu suradnju na pjesmi Valerie.
Radi se naravno o odličnoj pjesmi s albuma, kakav je na kraju krajeva i cijeli album
OCJENA: 5


ASHANTI The Way That I Love You
Izgleda da se nešto pokrenulo i oko novog albuma Ashanti. Nakon teasera Hey Baby (After The Club), pjesma The Way That I Love You najavljena je kao najavni singl njezinog dugo najavljivanog četvrtog albuma - Declaration. Nakon višestrukog odgađanja, album bi se trebao pojaviti u prodaji tek u lipnju, no nije naravno isključena mogućnost odgode, a ovisit će o uspjehu singla. Pjesmu pak potpisuje Ashanti, a producirao ju je L. T. Hutton.
OCJENA: 3+

KYLIE MINOGUE In My Arms
Nakon singla 2 Hearts Kylie Minogue simultano će izbaciti dva nova singla. Wow će ići na britansko i australsko tržište dok će In My Arms ići u ostatak Europe. Meni osobno najbolja pjesma s albuma, a između ostalih potpisuju ju Kylie Minogue i Calvin Harris.
OCJENA: -5

RAZAH Rain
Nakon prvog preslušavanja ove pjesme, nisam ju uopće imao namjeru predstavljati. No kako su ju američke stanice počele jako često vrtjeti i kako sam nekoliko puta vidio spot, našao sam neke prednosti iste. Uz već prisutne mane. Prednost bi bila ta da je pjesma zapravo dobra. I iako podsjeća na neke druge, u rukama nekog boljeg vokaliste, ovo je mogao biti hit. Ne isključujem mogućnost da i kao ovakva bude, no slabašna interpretacija, a pogotovo nepotrebno afektiranje pjevača tijekom cijelog spota, nikako ne pomažu pjesmi.
OCJENA: -4

JORDIN SPARKS feat. CHRIS BROWN No Air
Jordin Sparks - No Air (feat. Chris Brown).mp3
Iako pjesma sadrži neke dobre dijelove, a tu je i odlična interpretacija Jordin Sparks, radi se o tek prosječnom ostvarenju koje će na svom eventualnom (prilično izvjesnom zapravo)uspjehu moći zahvaliti tek Jordin Sparks i njenoj još uvijek prilično svježoj pobjedi na Američkom Idolu. Produkciju potpisuje duo The Underdogs.
OCJENA: -4

FLO RIDA feat. T-PAIN Low
Aktualni američki #1, pjesma koju je producirao trenutno sveprisutni T-Pain i na tronu sveprisutnosti zamijenio Akona, a koja produkcijom podsjeća na one Lil Jona, meni jednog od dražih producenata.
Jasna i čista produkcija, pjevan pripjev, relativno zanimljiv tekst i hit je tu. I ponovno naravno pokazuje našim reperima kako rap/hip hop pjesma može izgledati. Većini nedostižno, rekao bih.
OCJENA: 4+

ATOMIC KITTEN Anyone Who Had A Heart
Nisam fan grupe, nisu mi čak ni nešto simpatične, no ova pjesma Dionne Warwick jednostavno je prekrasna. Neću ju ocjenjivati niti dovoditi u usporedbu s originalom, reći ću samo da su djevojke napravile relativno dobar posao.
Kritika lošem spotu.

I nekoliko ocjena/preporuka:
ADELE Chasing Pavements -5
SARA BAREILLES Love Song 3
NE YO Go On Girl 4

ESTELLE feat. KANYE WEST American Boy 4+
MISSY ELLIOTT Ching-A-Ling 4+
T-PAIN feat. Ray & Teddy P & Teddy V Put It Down 4+
CASELY Emotional 4+
CHERISH ft. YOUNG JOC Killa 4

29.01.2008. u 01:06 • 4 KomentaraPrint#

četvrtak, 24.01.2008.

FILM: JUNO


Michael Cera & Ellen Page - Anyone Else But You.mp3
O nominacijama za nagradu Oscar neću previše. Spomenut ću samo da 8 nominacija imaju filmovi There Will Be Blood i No Country For Old Men, slijede ih 7 nominacija filmova Atonement i Michael Clayton, a iscrpniji izvještaj očekujte nakon same dodjele. Ono što mi je bilo posebno drago vidjeti su 4 nominacije za film Juno, kojeg sam imao prilike pogledati nedavno, a koji će u hrvatska kina stići...hm....tko zna...
Ellen Page hvalio sam još u recenziji filma Hard Candy i strašno mi je drago što je napokon dobila priznanje u obliku nominacije za nagradu Oscar u kategoriji najbolje glumice. I iako je ta nagrada već praktički rezervirana za Julie Christie (odlična u Away From Her, kojeg sam također pogledao), ipak ću navijati za Ellen koja me oduševila u ulozi Juno. Film je nominiran i u ostalim najvažnijim kategorijama (film, režija, scenarij), a prati mladu srednjoškolku koja slučajno ostane trudna sa svojim prijateljem i odluči dati dijete naočigled sretnom bračnom paru. Prijatelj je zaljubljen u Juno, ona nije u njega. A ni par nije sretan....
U detalje neću ulaziti, samo vam želim preporučiti ovaj odličan film čija je najveća vrlina, rekao bih, izvrstan scenarij. Duhoviti dijalozi, odlično postavljeni likovi (uz odličnu Ellen, tu je jednako dobar Michael Cera kojeg možda znate iz filma Superbad) i njihovi odnosi garantiraju odličnu gorko-slatku zabavu, a ostavljam vam ovdje i pjesmu iz filma koju pjevaju Michael Cera i Ellen Page, glavni glumci filma Juno.
OCJENA: 5

24.01.2008. u 23:25 • 8 KomentaraPrint#

srijeda, 23.01.2008.

NOVO: LANA


Lana - Pronađi Me.mp3
Svjestan eventualnih kritika na ovaj potez, odlučio sam vam predstaviti novi singl Lane Jurčević. S Lanom zapravo nikako na zelenu granu. Jedna dobra pjesma, jedna loša. I tako u krug. Unatoč manama (koje se uglavnom odnose na jeftine tekstove Milane Vlaović, ali i produkcijska rješenja, koja bi više edgy producent s lakoćom uzdigao na kvalitetan pop kakav danas rade primjerice Sugababes) svrstao bih ju ipak vrh domaće pop glazbe. Pop koji zapravo u Hrvatskoj ne radi nitko. U moru pretencioznih pop-rock pjesama i onih pop-narodnjačkih B kategorije Lana se u izdvaja svojom pozitivnom energijom i svojim (nazvat ću to tako) bublby pjesmama koje imaju onaj šećerasti efekt koji nedostaje na hrvatskoj estradi. Znate da nije dobro za vas, ali si ne možete pomoći.

23.01.2008. u 22:51 • 8 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 21.01.2008.

NOVO: KT TUNSTALL


KT Tunstall - Saving My Face.mp3
Jedna od pjesama koja me zarazila u zadnje vrijeme je Saving My Face, zadnji singl s albuma Drastic Fantastic, škotske kantautorice KT Tunstall. Prošle godine nisam pisao o ovoj dobitnici Brit Award za najboljeg ženskog izvođača 2006. godine i ove godine nominiranoj u istoj kategoriji, uz to prošle godine nominiranoj i za nagradu Grammy, no uz ovu pjesmu nadoknadit ću to uskoro i recenzijom još uvijek aktualnog albuma objavljenog prije 4 mjeseca.

21.01.2008. u 01:44 • 4 KomentaraPrint#

četvrtak, 17.01.2008.

Rumor has it.....

17.01.2008. u 02:36 • 34 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 14.01.2008.

Najbolje odjevena Hrvatica....


Ne biste vjerojatno pogriješili posumnjate li u kredibilitet Fashion Gurua i ako uzmete sa zadrškom bilo što što kaže. No to što je stavio Ninu Badić na listu najbolje odjevenih Hrvatica zapravo je velika stvar. Ponajviše zbog neobičnog statusa kojeg si je sam priskrbio, pa ga tako često citiraju i komentiraju (njegovu listu spomenuli su mnogi mediji, uključujući i net.hr), no i zbog činjenice da je Nina morala izgubiti desetak kila da bi dobila priznanje za svoj stil i odijevanje.
Njezin album 07 3 je tjedna držao prvu poziciju najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, pjesma Da Se Opet Tebi Vratim trenutno drži #3 na hrvatskoj nacionalnoj top listi singlova, a kako stvari stoje, kroz koji tjedan mogla bi osvojiti i #1 koji već mjesecima drži Toše Proeski sa svojim hitom Igra Bez Granica. Budući da je link pjesme istekao, ponavljam ovdje i taj i onaj za meni najdražu pjesmu s albuma - izvrsnu Dodiri Od Stakla.
Nina Badrić - Dodiri Od Stakla.mp3
Nina Badric - Da Se Opet Tebi Vratim.mp3

14.01.2008. u 23:39 • 49 KomentaraPrint#

And The Golden Globe Goes To.....

MOTION PICTURE - DRAMA
Best Picture ATONEMENT
Best Actor DANIEL DAY-LEWIS (There Will Be Blood)
Best Actress JUILIE CHRISTIE (Away From Her)
........
MOTION PICTURE - COMEDY OR MUSICAL
Best Picture SWEENEY TODD
Best Actor JOHNNY DEPP (Sweeney Todd)
Best Actress MARION COTILLARD (La Vie En Rose)
.............
Best Supporting Actor JAVIER BARDEM (No Country For Old Men)
Best Supporting Actress CATE BLANCHETT (I'm Not There)
Best Director JULIAN SCHNABEL (The Diving Bell & the Butterfly)
Best Screenplay JOEL AND ETHAN COEN (No Country For Old Men)
Best Foreign Language Film THE DIVING BELL & THE BUTTERFLY (France & US)

TELEVISION - DRAMA
Best Television Series MAD MEN
Best Actor JON HAMM (Med Men)
Best Actress GLENN CLOSE (Damages)

TELEVISION - MUSICAL OR COMEDY
Best Television Series EXTRAS
Best Actor DAVID DUCHOVNY (Californication)
Best Actress TINA FEY (30 Rock)
........
Best Supporting Actor JEREMY PIVEN (Entourage)
Best Supporting Actress SAMANTHA MORTON (Longford)

14.01.2008. u 23:04 • 0 KomentaraPrint#

subota, 12.01.2008.

FILM: AFTER THE WEDDING


Ako slučajno primjetite da me svaki film o kojem ću ubuduće nešto pisati oduševio, nije to zato jer me filmovi lako oduševljavaju, nego upravo suprotno. Iako se na blogu uglavnom bavim komentiranjem glazbe, bilo je u nekoliko navrata (iako neredovito) i osvrta na filmove. Predstavio sam između ostalih kontroverzan film Hard Candy, odličan Notes On A Scandal u kojem doslovce briljiraju Cate Blanchett i Judi Dench, neobično dobar Marie Antoinette Sofie Coppole, te pomaknuti Running With Scissors, tvorca serije Nip/Tuck, Ryana Murphyja.
Nedavno sam napisao i hvalospjeve odličnom filmu Atonement koji je nedugo zatim dobio i najviše nominacija za nagradu Golden Globe, a odlučio sam se filmovima pozabaviti češće i redovitije. Prvenstveno jer sam filmofil skoro podjednako kao glazbofil, ali i jer je užasno puno odličnih filmova o kojima se premalo čuje i zna. Potrudit ću se stoga jednom tjedno predstaviti vam film koji je svakako vrijedan pažnje, a koji ili nije toliko razvikan ili je relativno nepoznat.

Prvi u ovogodišnjem nizu ujedno mi je i jedan od najboljih i najsnažnijih filmova koje sam ikad gledao. Budući da ne volim previše ulaziti u analize bilo koje vrste umjetnosti, neću previše filozofirati ni o ovom filmu. Neću čak ni nabrajati sve nagrade koje je osvojio. I iako to nije nikakvo mjerilo, spomenut ću samo nominaciju ovog filma za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.
Radi se o izvanrednom danskom filmu After The Wedding (Efter Brylluppet) koji zapravo nema ni jednu manu i koji po mom mišljenju predstavlja svojevrsno remek djelo. Čitav niz glumaca koji briljiraju u svakoj svojoj pojavi, odličan scenarij, začudna režija Susanne Bier (čiji Things That We Lost In The Fire s Halle Berry tek očekujemo) koja s nevjerojatnom lakoćom prenosi atmosferu, tjeskobu i emocije stvorili su film koji će malo koga ostaviti ravnodušnim, ako već ne natjerati na suze. Nekoliko puta. Kad sljedeći put pročitate da neki hrvatski film nije ušao u najuže nominacije za nagradu Oscar, nemojte se čuditi. Pogledajte ovaj film i shvatit ćete o kojoj se udaljenosti radi.
OCJENA: 5

12.01.2008. u 16:22 • 4 KomentaraPrint#

četvrtak, 10.01.2008.

PAŽNJA! ADELE.....


Adele - Chasing Pavements.mp3
Predstavit ću vam jednu nevjerojatnu dobru novu pjevačicu kojoj predviđaju sjajnu budućnost i uspoređuju ju ni više ni manje nego s Amy Winehouse. Ne u vizualnom smislu, jer ova vjerojatno ima nekih 20ak kilograma više, a to je i ujedno i jedna od njenih prepoznatljivosti.
Britanska scena u zadnje je vrijeme procvjetala. Nizu odličnih imena (Amy Winehouse, James Morrison, Paolo Nutini, Katie Melua.....) pridružila se i Adele, punašna djevojka iz Londona izvanrednih glasovnih sposobnosti koja je odlučila iskoristiti prednosti interneta i postala zapažena preko svoje myspace stranice, nastupila je zatim s Bjork i Paulom McCartneyem, a najavljuju ju i kao next big thing za 2008. u Velikoj Britaniji. Prije dva mjeseca objavila je svoj debitantski singl Hometown Glory, a 21.01. objavit će novi - Chasing Pavements, odličnu pjesmu koju ću vam i ostaviti ovdje.
Njezin debitantski album 19 pojavit će se u prodaji 28.01.

10.01.2008. u 00:37 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 08.01.2008.

NOVO: JENNIFER LOPEZ


Jennifer Lopez - Brave.mp3
Treći po redu singl s istoimenog albuma Jennifer Lopez. Album Brave ostat će vjerojatno zapamćen po relativno dobrim kritikama, ali i po nevjerojatno lošoj prodaji. Prodao se naime do sada u cijelom svijetu u tek pola milijuna primjeraka, a s već drugim albumom za redom Jennifer Lopez ima problema i sa singlovima na top listama. Već 4 godine nije uspjela ostvariti top 10 na Billboardovoj listi singlova a, podsjetit ću, ostvarila je čak četiri #1 singla prije pretprošlog albuma, Rebirth.
Produkciju pjesme potpisuju Bloodshy & Avant i The Clutch, a radi se o jednoj od najboljih pjesama sa solidnog spomenutog albuma.
OCJENA: 4

08.01.2008. u 02:06 • 7 KomentaraPrint#

NOVO: USHER *uploaded*


Usher - Dat Girl Right There (feat. Ludacris).mp3
Američke radio stanice zadnjih dana na veliko vrte ovu pjesmu, iako je procurila na internet još davno. Službeno nije potvrđeno hoće li to biti najavni singl Usherovog novog studijskog albuma, iako na nekim stranicama stoji takva informacija, a o svemu ćete naravno biti obavješteni na vrijeme. Reakcije na pjesmu uglavnom su negativne, meni se sviđa.

08.01.2008. u 00:53 • 3 KomentaraPrint#

subota, 05.01.2008.

BROTHERS & SISTERS


Htio sam uzeti još nekoliko dana pauze do sljedećeg posta, no ne mogu ne napisati nekoliko riječi o izvrsnoj novoj dramskoj seriji koja je krenula na 2. programu HRT, a prikazivat će se utorkom navečer.
Lista glumaca uključuje i dvostruku dobitnicu nagrade Oscar - Sally Field (za ovu ulogu nagrađena i nagradom Emmy, a ove godine nominirana i za nagradu Golden Globe), dobitnicu nagrade Golden Globe - Calistu Flockhart (Ally McBeal) i za nagrade Oscar i Emmy nominiranu, te dobitnicu nagrade Golden Globe - Rachel Griffiths (Six Feet Under).
U Americi je prva sezona završila prije ljeta, a upravo se prikazuje druga, što bi značilo da smo u skoro minimalnom zaostatku, točnije-jednu sezonu. Nakon odgledane prve epizode, mogu samo reći da me serija oduševila na prvu i da ju preporučam svima. Ne vjerujem naravno da ću izdržati i ne skinuti uskoro cijelu sezonu s interneta, pa ću vas uskoro obavijestiti o cjelokupnom dojmu cijele sezone.

05.01.2008. u 15:48 • 1 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (11)
Studeni 2009 (20)
Listopad 2009 (26)
Rujan 2009 (5)
Ožujak 2009 (11)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (11)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (22)
Listopad 2008 (14)
Rujan 2008 (12)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (13)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (21)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (19)
Srpanj 2007 (19)
Lipanj 2007 (37)
Svibanj 2007 (43)
Travanj 2007 (47)
Ožujak 2007 (70)
Veljača 2007 (18)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Glazbeni blog; recenzije pjesama, albuma, spotova, izvještavanje o raznim glazbenim top-listama + recenzije filmova, komentari društvenih događanja....




ALBUM OF THE WEEK:


U prodaji!

DOWNLOAD HERE

NEW SINGLES AND MORE:


Adele - Rolling in The Deep.mp3

Rihanna - What's My Name (feat. Drake).mp3

Jamie Woon - Spirits.mp3

Drake - Karaoke.mp3

The National - Conversation 16.mp3

+


Friendly Fires - Kiss Of Life.mp3

S reizdanja albuma Friendly Fires grupe Friendly Fires

+


Amerie - Why R U?.mp3

S albuma In Love & War!

DO SADA RECENZIRANI ALBUMI.....


ERYKAH BADU Part Two: Return... 4
MGMT Congratulations 4+
JUSTIN BIEBER My World 2.0. -3
JASON DERULO Jason Derulo -2
ELLIE GOULDING Lights 3+
MONICA Still Standing -4
USHER Raymond v Raymond 3+
SUGABABES Sweet 7 2+
MARINA&THE DIAMONDS Family... 2+
VAMPIRE WEEKEND Contra 4+
CORINNE BAILEY RAE The Sea 4+
FLORENCE+THE MACHINE Lungs 4
SADE Soldier Of Love -4
SUSAN BOYLE I Dreamed A Dream 2+
KE$HA Animal 1+
DAVID GUETTA One Love -3
GLASVEGAS Glasvegas -5
FRIENDLY FIRES Friendly Fires 4+
ANTONY AND THE J. The Crying.. -5
THE BIG PINK A Brief History ofLove 4
PHOENIX Wolfgang Amadeus... -5
THE XX The XX 5
KID SISTER Ultraviolet 2+
EMPIRE OF THE SUN Walking On... 3+
DANIEL MERRIWEATHER Love&War -3
JACK PENATE Everything Is New 4+
YEAH YEAH YEAHS It's Blitz 4+
WILCO Wilco 4
LADYHAWKE Ladyhawke -4
BAT FOR LASHES Two Suns 4
MARY J. BLIGE Stronger WithEach... 4
BOJAN JAMBROŠIĆ Bolji od ljubavi 2+
ROBIN THICKE Sex Therapy -3
ARCTIC MONKEYS Humbug 4
LITTLE BOOTS Hands -4
CHRISETTE MICHELE Epiphany -3
ALICIA KEYS The Element Of... -5
LEDISI Turn Me Loose -4
PLEASURE P Intr. of Marcus Cooper -4
MUSE The Resistance 3+
MR HUDSON Straight No Chaser 3
CHRIS BROWN Graffiti 4
TIMBALAND Shock Value II 2
JAY SEAN All Or Nothing -4
PIXIE LOTT Pixie Lott 3+
ADAM LAMBERT F Y Entertainment 4
LADY GAGA Fame Monster -4
KRIS ALLEN Kris Allen 2+
RIHANNA Rated R 4
NORAH JONES The Fall 4
JOHN MAYER Battle Studies 3
ONE REPUBLIC Waking Up -3
LEONA LEWIS Echo -3
AMERIE In Love & War 3+
RYAN LESLIE Transition 4
MELANIE FIONA The Bridge -3
CHERYL COLE 3 Words -4
ALEXANDRA BURKE Overcome 3
TREY SONGZ Ready 4
FRANKMUSIK Complete Me -4
LA ROUX La Roux 4
THE BLACK EYED PEAS The E.N.D. 2+
SHAKIRA She Wolf 2
MIKA The Boy Who Knew Too Much -4
LETOYA Lady Love 3+
MARIO D.N.A. 4+
KID CUDI Man On The Moon 4+
MAXWELL BLACKsummers'Night -5
BACKSTREET BOYS This Is Us 2+
ELECTRIK RED How To Be a Lady... 4+
JORDIN SPARKS Battlefield 2
CIARA Fantasy Ride 3+
MARIAH CAREY Memoirs of... -5
WHITNEY HOUSTON I Look To You 3
NATALI DIZDAR Pronađi Put 4+
KERI HILSON In A Perfect World -4
RAZORLIGHT Slipway Fires 2
FLEET FOXES Fleet Foxes 5
VAMPIRE WEEKEND Vampire Weekend -5
RYAN LESLIE Ryan Leslie 3
MUSIQ SOULCHILD Onmyradio 4
AVANT Avant 4+
KELLY CLARKSON All I Ever Wanted 3
THE-DREAM Love vs. Money 5
LILY ALLEN It's Not Me, It's You -4
KINGS OF LEON Only By The Night -4
FRANZ FERDINAND Tonight: F. Ferdinand -5
MGMT Oracular Spectacular -5
SANTOGOLD Santogold -5
JAMIE FOXX Intuition -3
DINO DVORNIK Pandorina Kutija -4
JACQUES HOUDEK Crno i Bijelo 3+
KEYSHIA COLE A Different Me 3
THE KILLERS Day & Age -5
KANYE WEST 808's & Heartbreak -4
BRITNEY SPEARS Circus -5
DAVID ARCHULETA David Archuleta 2+
DAVID COOK David Cook 2+
BEYONCÉ I Am...Sasha Fierce 5
DEBORAH COX The Promise -5
CHRISTINA AGUILERA Decade Of Hits -4
DIDO Safe Trip Home 4+
SUGABABES Catfights & Spotlights 3+
T-PAIN Thr33 Ringz -2
T.I. Paper Trail 3+
P!NK Funhouse 3
JOHN LEGEND Evolver 4
JAMES MORRISON Songs For You... 4+
ROBIN THICKE Something Else 3
KEANE Perfect Symmetry 4
LANA Volim Biti Zaljubljena 3
SANDRA BERKOVIĆ Upali Radio 2+
JENNIFER HUDSON Jennifer Hudson 4
JAZMINE SULLIVAN Fearless 4+
THE PUSSYCAT DOLLS Doll Domination -3
NE-YO Year Of The Gentleman 4
LADY GAGA The Fame -3
NEW KIDS ON THE BLOCK The Block 3+
SOLANGE Sol-Angel & The Hadley...5
MICHELLE WILLIAMS Unexpected -4
GIRLICIOUS Girlicious 1
M.I.A. Kala -5
ROISIN MURPHY Overpowered 4
ASHLEE SIMPSON Bittersweet World 2
JASON MRAZ We Sing, We Dance... -4
KATY PERRY Katy Perry 2+
LIL' WAYNE Tha Carter III 4+
COLDPLAY Viva La Vida 3+
ASHANTI The Declaration -3
GNARLS BARKLEY Odd Couple 4
USHER Here I Stand -4
SEVERINA Zdravo Marijo 4
CHERISH The Truth -3
JESSE McCARTNEY Departure 4
ERYKAH BADU New Amerykah (pt 1) -5
J. HOLIDAY Back Of My Lack 3
DUFFY Rockferry -4
MADONNA Hard Candy 4
MARIAH CAREY E=MC2 5
DANITY KANE WellcomeToTheDollhouse 2+
JANET JACKSON Discipline 4+
ADELE 19 -5
NATASHA BEDINGFIELD P.ful Of Sunshine 4
LEDISI Lost & Found 4
KATE NASH Made Of Bricks 3
LCD SOUNDSYSTEM Sound Of Silver -4
ARCADE FIRE Neon Bible 4+
BRIGHT EYES Cassadaga 3+
RICHARD HAWLEY Lady's Bridge -5
KLAXONS Myths Of The Near Future -4
RADIOHEAD In Rainbows 5
BURIAL Untrue 4+
MARY J. BLIGE Growing Pains 4+
KYLIE MINOGUE X -4
MARKO TOLJA Stare Dobre Stvari 4
NINA BADRIĆ 07 -5
JORDIN SPARKS Jordin Sparks 3+
LEONA LEWIS Spirit 3
ALICIA KEYS As I Am -5
CHRIS BROWN Chris Brown 3+
BRITNEY SPEARS Blackout 5
MARIO Go -5
KATIE MELUA Pictures -5
JENNIFER LOPEZ Brave 4
JILL SCOTT Words and Sounds Vol.3 4
JAMES BLUNT All The Lost Souls 3+
KANYE WEST Graduation 4
50 CENT Curtis -3
KEYSHIA COLE Just Like You -4
VANNA Ledeno Doba 2+
SAŠA LOZAR 1 Dan 4
FERGIE The Dutchess 2+
PARIS HILTON Paris 3
GWEN STEFANI The Sweet Escape -3
JESSICA SIMPSON A Public Affair -4
SARA BAREILLES Little Voice 3
DANITY KANE DK -4
CIARA The Evolution -4
CHRISETTE MICHELE I Am 4
KELLY ROWLAND Ms. Kelly 3
RIHANNA Good Girl Gone Bad -5
FABOLOUS From Nothin' To Somethin' 3+
KELIS Kelis Was Here 4
FEIST The Reminder -5
JOE Ain't Nothing Like Me 3+
JUSTIN TIMBERLAKE Futuresex/L.sounds 5
MAROON 5 It Won't Be Soon Before Long -3
TRAVIS The Boy With No Name 5
AMERIE Because I Love It -4
BOBBY VALENTINO Special Occasion -3
NATASHA BEDINGFIELD N.B. -4
NE-YO Because Of You 3
ARCTIC MONKEYS Favourite Worst... 4+
NORAH JONES Not Too Late -4
BEYONCE B'Day 5
JAMIE T Panic Prevention 4
TIMBALAND Timbaland Presents... -3
ELISABETH WITHERS It Can Happen to... 2
MACY GRAY Big 3
FANTASIA Fantasia 4
ELLIOTT YAMIN Elliott Yamin -4
MONICA The Makings Of Me 3+
THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN 4
TAMIA Between Friends 4+
JOHN MAYER Continuum 4+
MUSIQ SOULCHILD Luvanmusiq -5
BRIAN McKNIGHT Ten -4
JANET JACKSON 20 Y.O. -4
AMY WINEHOUSE Back To Black 5
IVANA HUSAR Familija 4
MARIJA HUSAR Familija -3
ROBIN THICKE The Evolution of R Thicke -4
MIKA Life In Cartoon Motion -4
PAOLO NUTINI These Streets -5
THE FRATELLIS Costello Music 4
JAMES MORRISON Undiscovered -5
KATHARINE McPHEE Katharine McPhee 4



THUMBS UP