Mutni H2O

srijeda, 16.02.2011.

Ameri

Amerikanci, najbolji narod...moš mislit. Na onu njihovu "God bless America" mi se želudac diže. Svakodnevno kontroliraju cijeli svijet. Što je najgore, ljudi ih vole i ulizuju im se, ali eto, oni sa kao najjača sila na svijetu pa je dobro biti s njima prijatelj.

***
Jedan meteor krene na zemlju i zemlji prijeti opasnost, cijeli svijet je pod uzbunom. Mujo bježi u Njemačku u nadi da će se spasiti, ovaj kopa tunele, ovaj tamo pokušava izumiti vremeplov tako da se vrati u prošlost. Svi su poludjeli, ali samo amerikanci su ostali uspravno. Samo oni imaju ponos i hrabrost otići u susret meteoru i spasiti cijeli svijet. Izmišljaju razne načine kako da unište meteor, pokušavaju na razne načine, bacaju bombe, rakete. Na kraju dođe jedan amerikanac kojem nitko nije vjerovao da može spasiti svijet. Cijelo vrijeme on tipka na računalo, računa, mjeri. Meteor je sve bliže zemlji, a on tipka, računa. Na kraju, kada je meteor samo nekoliko stotina kilometara od zemlje, on pritisne tipku, raketa krene prema meteoru i uništi ga...
***


Tko je spasio svijet? Naravno, Amerikanci. Amerikanci su sveti narod, uvjek spase svijet, uvjek su oni ti koji pomognu nama svima. Ma... gdje bi oni razrušili cijeli Iraq i Afhanistan, gdje bi oni to... "Al-qaida" je kriva, jel tako? Amerikanci opet spašavaju svijet tako da ubijaju te "teroriste". Kladio bi se da su amerikanci sami srušili blizance, pentagon i ostale zgrade samo zato da bi dobili razlog da napadnu bliski istok.


Amerika se bazira na doseljenicima, na ljudima iz Europe, Azije, Afrike. Jedna država kao npr. Hrvatska, ulaže u svoje studente, školuje ih, nauči ih. Na kraju, kada ti studenti završe studij, postanu stručnjaci dođu Amerikanci i ponude im posao bolji nego u Hrvatskoj. Taj student naravno, nezahvalno ode u Ameriku. Hrvatska gubi stručnjače u koje je ulagala tijekom cijelog njihovog školovanja, Amerikanci dobiju stručnjake, a nisu ni prstom mrdnuli. To je taj takozvani "Brain drain".

Tko je završio Drugi svijetski rat? Koji je to narod razorio Njemce do kraja? Opet Amerikanci. Ovaj put im svaka čast, skidam kapu onima koji su se borili, onim najmanjim vojnicima koji su ginuli, strepili... Ipak, Ameri se nebi uključili u Drugi svetski rat da se nisu malo pribojali Njemaca.

Evo, Kuba, Ameri su od Kubljana imali namjeru napraviti industrijske robove, jeftinu radnu snagu koja će raditi po zimi, snijegu, kiši, ledu (mada kod njih nije baš hladno)... Svaka čast onima koji su im se oduprli, koji su im rekli "NE!"...

Cijelom svijetu prodaju priče o moralu, poštenju, a oni kao najveća industrijska sila neće smanji zagađenje okoliša. Nije zagađenje okoliša nebitno, o, to je i te kako bitno. Svaki dan je sve manje alga koji proizvode kisik. Što će sada Ameri napraviti? Umjesto da spriječe kraj svijeta oni ignoriraju nas koji smo nešto napravili što se tiče tog "globalnog zatopljenja", neće pomognu. Kako će sada spasiti svijet?

Što napraviti? Ne možete im ništa jer imaju para. Na kraju možemo doći do jednog zaključka, a to je "novac piše povijest", a mi nemamo povijest uz Amerikance.

16.02.2011. u 18:09 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Opis bloga? Pa evo, pokušat ću vam objasniti.

Što se tiče samoga bloga. Blog će biti raznolik, pisat ću o svemu što mi padne na pamet, dakle nema određene teme. Neću vas daviti sa dugim i napornim tekstovima.

Moja želja je da sve ovo što ja pišem ovdje tu i ostane. Stoga vas molim ne postate ono što sam ja napisao u svome blogu nigdje. Tekstovi su zaštićeni autorskim pravom stoga vas molim da ih poštujete.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr

Nimportequi Remi Gaillard