Ne muči muku s kilogramima, dokazano - bolje je biti i debeo, nego stalno ići na dijetu

srijeda , 14.05.2014.

U 90% slučajeva dijete ne funkcioniraju-vjerojatno ste se već uvjerili u to nebrojeno puta pokušavajući. Najnovija studija je pokazala da višak kilograma može biti bolji za vas nego da stalno pokušavate izgubiti koji kilogram misleći da ćete upravo tada postati i sretniji.

Istraživači su, naime, ustanovili da biti mršav nije baš uvijek dobro, baš kao što je i prekomjerna težina uglavnom bolja od stalnih dijeta, jer tada barem jedete uravnoteženo.
Znanstvenici sa Sveučilišta York u Kanadi otkrili su da pretili ljudi, koji su inače zdravi, žive jednako kao i mršavi ljudi, te nisu u opasnosti da umru od bolesti srca.

"Naša otkrića ukazuju na to da ne moraju sve pretile osobe izgubiti na težini. Osim toga, moguće je da bi im dijeta daleko više škodila od kilograma. Njima je, dakle, dovoljna normalna fizička aktivnost te puno voća i povrća u obrocima", ističu znanstvenici, prenosi Daily Mail. Oni su proučavali 6.000 pretilih Amerikanaca tokom posljednjih 16 godina uspoređujući njihove i rizike od smrti mršavih ljudi.

I naravno, ustanovili su da pretili ljudi koji se zdravo hrane nisu ništa više izloženi tim rizicima od mršavih ljudi.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.