MTB PLANET

srijeda, 26.03.2008.

Labinjonski trek:: Noa u zadnji tren spakov'o barku u garažu

Piše: Ivan Mučnjak
Do samog starta je izgledalo kako se sve urotilo protiv 3. izdanja Labinjonskog trekka. Radarske / satelitske snimke, kompjuterski moteli predviđanja oborina i meteorolozi svih fela danima su se kleli u opaku ciklonu koja je baš u subotu 22. ožujka ljeta gospodnjeg 2008. na područje istočne Istre trebala isporučiti potop biblijskih razmjera. No, kako sam ja od samog početka ove manifestacije dio njenog inventara, nije bilo šanse da se unatoč grozomornoj prognozi ne pojavim na startu u Brseču. Moj "ma-kakva-kiša-ide-se!" stav dijelilo je još 28 odvažnih (lanjske prognoze o tome kako će ova trka svake godine biti sve posjećenija su bile ispravne) i oko 9.20 svi smo složno udarili put pod noge na greben Učke.

Na sveopće oduševljenje i uz ritualno ismijavanje nepreciznih prognoza, Noa je vratio svoju barku u garažu, a nas tijekom trke nije poškropila niti jedna kap. Dapače, vrijeme je sa nekih cca. 10-12 stupnjeva bilo gotovo idealno za jurcanje poznatom i predivnom dionicom Labinjonskog planinarskog puta (iako su se neki, uključujući i potpisnika ovih redaka, dionicom od Šikovca do Sisola po klizavom kamenju i stjenčugama kretali bolesno oprezno kao da hodaju na štulama).

Agilni organizatori iz udruge Alba su u odnosu na prva dva izdanja odlučili malo začiniti stazu, te produžiti kilometražu i cijelu utrku još više približiti onome što se u hrvatskom trek žargonu označava pojmom "ultra". No, iako je trasa sada duga oko 39 km i ima još respektabilniju visinsku razliku, tim modifikacijama nije izgubila ništa na atraktivnosti. Dapače, uvrštenje pješačke staze od kontrole kod slapa u Rapcu do Labina (uz potok) je pun pogodak, a i uvijek je iz čiste fore lijepo pojaviti se prljav i izmučen na nekoj kontrolnoj točki u urbanoj sredini (u ovom slučaju u starom gradu u Labinu).

Tihomir Bobolanović je očekivano obranio lanjski naslov, a hrpa ljudi je postigla sjajne rezultate (primjerice, tinejdžer David Ivaninić je uredno šesti), no vjerujem kako se svatko tko se pojavio na trci ipak prvenstveno išao dobro zabaviti, a ne se laktariti s drugima do krvi. Stereotip nas ionako uči kako mi rekreativci sve ovo radimo zato jer to volimo itd. itd.

Što se pak tiče toga tko se (nije) gubio, tko je rikavao na početku a tko na kraju, tko je ljosnuo kod legendarnih sajli na spustu u Rabac, tko je u Gondolićima bježao od psa, tko se od "konkurencije" skrivao čučanjem u travi, tko je jedva izgurao završni ubitačni makadam, tko je zaboravio uzeti karticu na kontroli, tko je povraćao, tko je ispao iz Farme i svih ostalih tračeva, razmišljam o tome da napravim neki mali almanah ili pokrenem neki trek celebrity blog naziva "Zvjezdana izohipsa". Na ovoj je utrci bilo dosta materijala za pola Arene ili Glorije.

Uglavnom, tko nije bio, može mu biti žao i ima priliku za popravni sljedeće godine. Oni koji su bili će ionako doći opet. Neovisno o prognozi.

Labinjonski trekk, sjedni. Ocjena: odličan (5).

Rezultati ovdje: http://www.adventure-sport.net/files/trekking07/3%20lab%20trek%20rezultati.pdf

Fotoalbum ovdje.



26.03.2008. u 20:27 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga i kalendari

Na ovom blogu možete pogledati najnovije slike, raspise, rezultate i biciklističke vijesti!!!
Blog piše: David Ivaninić.

Kalendar MTB
19.07. 7. XCO Rim Pazinska Jama

Kalendar cesta
...

Kalendar rekreacija
...

Brojač

Toliko vas je od 4.8.2006.
Texas Jones Act
Texas Jones Act Counter

users online