eto
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket








































~Mrvice iz moje kuhinje~

subota, 03.04.2010.

Sretan Uskrs



Doskakutao jedan zeko
pa mi nešto lijepo reko
Danas sreću i veselje dijelim
pa Vam sretan Uskrs želim

Voli Vas vaša Brane

- 17:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 02.04.2010.

Sirnice tete Ivančice

U vrtiću gdje radim svaki dan me dočekuje jedno jako drago biče....uvjek nježna, uvjek nasmijana, uvjek TU kiss
Kako se približava Uskrs tako smo razgovarale o pravljenju kolača. Tu se povukla tema sirnica. Ma nema šanse da se ja usudim raditi to slatko čudo.
To je za mene bio čisti SF!!!bang

Ali moja draga Ivančica mi je rekla: "tebi će to ić ..." i na jednu "ljubavnu" predvečernju porukicu donijela mi receptić za sirnicu.

potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1,5 kockica svježeg kvasca
- 25dkg šećera
- malo soli
- 16 dkg masnoće (malo ulja, malo margarina, malo masti - svega po malo)
- 8 jaja (8 žumanjaka i 4 bjelanjka)
- 2,5dl mlijeka
- limunova i narančina korica (cijela)
- narančin sok
- ekstrakt ruže (onako odoka)
- malo maraskina (ili bilo kojeg drugog mirisnog pićenceta)
- malo ruma
- miris za sirnice
- 10 vanili šećera (8 u tijesto i 2 za posipanje)
- 1 prašak za pecivo

Smjesa I.
Kvasac rastopiti u toplom lijeku (2,5dl) i s malo brašna pustiti da se digne.

Smjesa II.
Umješati jaja (žumance) sa:
- 25dkg šećera
- malo soli
- 16 dkg masnoće (malo ulja, malo margarina, malo masti - svega po malo)
- limunova i narančina korica (cijela)
- narančin sok
- ekstrakt ruže (onako odoka)
- malo maraskina (ili bilo kojeg drugog mirisnog pićenceta)
- malo ruma
- miris za sirnice
- 8 vanili šećera
- 1 prašak za pecivo

Smjesa III.
Umutiti bjelance u snijeg.

Pomiješati Smjesu I, II, III sve zajedno i umjesiti u jednu kompaktnu smjesu.

Pustiti da se diže preko noći.

Moja Ivančica kaže ovako:
- umjesim u petak navečer, u subotu do popodne svako malo premjesim.

Nakon što smo premjesili tijesto bar 10 puta napraviti 4 onako fine loptice. ivančica kaže da njoj ispadnu 3 sasvim solidne, bome je meni ispalo 4 bez ikakvih problema. Vi vidite koliko će vam se tijesto diči i s koliko tijesta ćete raspolagati. Meni je dakle ispalo 4 loptice sasvim solidne, mogu reči lopte pjeva.

U veliki pleh za pečenje staviti papir za pečenje i na papir tijesto.

Škarama napraviti znak mercedesa na tijestu i pustiti nek se diže još koji pola sata.



Peči 45 minuta lagano na 180C.

Nakon što su porumenile (ovisi o pečinici, nekome će trebati duže od 45 min da sirnice porumene a nekome manje) izvaditi ih i premazati žumancem.
Premazane sirnice posuti što više šećerom običnim bijelim, kristalnim i vanili šećerom.

Vratiti u pečnicu na još 15 minuta laganog pečenja da se žumance dobro obradi i šećer lagano karmelizira.

OBOŽAVAM vrele sirnice, ali vjerujte mi na riječ, MORATE sačekati barem pola sata da odstoje nakon vađenja iz pečnice jer će vas boliti želudac kao što boli mene cijeli dan. Vrelo tijesto sirnice u kombinaciji sa ljudskim želudcem......nikako ne idu zajedno eeknono

No....evo Vam moje sirnice:




- 22:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.04.2010.

Tatina torta

Ovo je bila tatina torta za 51.rođendan

Kore i krema su iz Jaffa torte








- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Kolovoz 2010 (1)
Travanj 2010 (3)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (9)
Listopad 2009 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Slane i slatke mrvice iz moje kuhinje....

Jednom davno, jako davno, živjela je jedna mala curica. Zvali su je "Sveznalica". Sve je htjela znati, u sve svoje prstiće upetljati. Životinje je obožavala, ljude svojom radoznalošću šarmirala, mrvice mudrosti iz kuhinje svojih baka skupljala. Najdraže joj je bilo uvaliti prstić u zdjelu s tek izmućenim jajima u koje je stavljena mrvica šećera...oooooooo šta je puta po prstima radi toga dobila...ali to je nije spriječilo mrvice iz kuhinje skupljati u u svoju malu plavu glavicu memorirati.

Curica je narasla...

Sad je MAMA...

Mrvice dijeli sa svoje dvije "štruce" koje upijaju kao dvije spužvice...mamini geni...obožavaju kuhinju...obožavaju mrvice ubirati...

Ovo je mjesto gdje ću pohraniti svoje mrvice. Mrvice koje čuće u meni jaaaaaaaaaako dugo. Imam ih spremljene u rokovniku - tako me je moja mama naučila....ali...volila bi ih podijeliti još s nekim. Puno ljudi mi traži recepte, raspituje se kako šta radim...eto...sad će (nadam se) sve biti na jednom mjestu.

Dobar tek