Night rise
Like the evening prize
In a turnstile
backwards we fly

Cold bones

Tied together by

Black ropes
we pulled from a swing


In
a
seachange
nothing is safe

Strange waves
Push us every way
In a stolen boat
well float away

10 dana divljine

30.06.2004., srijeda

SURVIVAL SICKNESS

ne mogu vise. dizem ruke.

zelim se zatvoriti u kupaonicu sa velikom salicom odvratnog kapucina od vanilije. dugo zuriti u plocice i bijele linije koje ih odvajaju.

zelim biti mirna iako mi je upravo obrisan sav otipkan tekst, pa makar ne mimao nikakvu vrijednost, ipak je bio moj.

zelim da se takve stvari jednostavno prestanu dogadjati.

ne zelim vise nikad piti odvratni kapucino od vanilije jer je bas ta serija, ta kutija imala visak ili manjak necega. prvo sam okrivila mlijeko, otvorila drugi tetrapak, optimisticno vjerujuci da ce sve biti bolje. cak i zdjelica u kojoj sam grijala mlijeko bila je mijenjana po nekom mom planu raspadanja materijala kod zagrijavanja. dosla sam do zadnje vrecice, danas, jer nista ne bacam. lazem, ne znam zasto sam to pila, ako mi ocito nije odgovaralo.

tu je u pitanju razocaranje. bespomocnost bi bila rijec. pitanje: zasto?

zasto je bas moja kutija kapucina krivo punjena? ne mozes si pomoci. kao kad ti se sve cigarete bas te odredjene kutije lucky strikea raspadaju pri filteru bas prije zadnjeg dima. pusis i dalje i nakon svake cigarete razocarano gledas u pepeljaru. roditelji koji se deru na djecu zbog gluposti u tvojoj blizini kad samo trazis malo mira.
navirivanje preko ramena kad tipkas. prijatelj koji ti pokusava prenaplatiti benzin "jer ti se ne kuzis u aute", on je "u pravu". dolazak na kavu da saznas da imaju samo crveni malboro u kaficu, 5 minuta pjesacenja do ducana zbog ovisnosti.
crv u zreloj visnji koju zagrizes. otvoreni vosak za kosu placen 60 kuna. izgerebeni DVD iz videoteke. mobitel bez poruka kad se osjecas usamljeno.
cinjenica da omiljena pjesma mora jedina na albumu preskakati. knjige koje ti nikad ne vracaju. pa zasto? gdje je moj beigbeder? chomsky? cak i hamlet? kako? zasto?

idem u kadu.

- 19:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

29.06.2004., utorak

MATTER OF THE HEART

i wanna be in love again! zar vec opet ovuliram? nije mi bilo bas jasno, cemu takvo ponasanje, nabrajanje svih nedavnih remotely zanimljivih tipova u blizini, mentalni popisi (not much, ali i jedan je dovoljan na kraju, a na to se popis i sveo). imam neodoljiv poriv da odem van. kao prije, kad sam isla van. u kafice. druzila se sa sveprisutnim testosteronom, cim nepoznatijim to boljim. nije da to i inace svakodnevno ne radim, ali poznati testosteron se nakon nekog vremena pretvori samo u kulise jutarnjih kava. ovo je drugacije.
u biti fali mi samo jedna zracna lego kockica da upotpunim tu kulu u oblacima koju smo uspjeli izgraditi, oboje. kockica s imenom tog nikad osvojenog princa.

idem se praviti, bas sad, u ovom trenutku, da se ipak nismo upoznali. te subote on je zakljucio da sam ja neka vrsta odvratnog materijalista. ja, s druge strane,da je on plitki mali punker. nakon predugog pogledavanja na kavama na koje smo slucajno uvijek dolazili u isto vrijeme, a kod najmanjih poremecaja mijenjali navike cijelih ekipa samo da se opet poklopimo, malih razgovora na wc-u (bas slucajno cijele veceri uspjeli smo zavrsiti tamo skupa) u polupijanom stanju i bedastim vicevima, sreli smo se na tom sanku. potpuni raspad sistema. boeing skrenut s kursa projurio je kroz nasu kulu i pretvorio je ponovno u zrak.

to je bilo to, sreli smo se jos nekoliko puta, bez pozdrava, mozda uspjeli ukrasti jos koji pogled. kao da smo sve saznali i vise se nista ne moze reci nakon tih 15 minuta razgovora. smijesno, nakon mjeseci suptilnih pokusaja da saznamo nesto jedan o drugome posredno, bez pitanja.

jucer sam darlingu poslala poruku, cudno, imaju isto ime. mislila sam mu reci da ga volim i da se nadam da cemo se uskoro vidjetiti. cijeli dan razmisljam o knjizi koju mu mislim pokloniti za rodjendan, iako ga samo zelim zagrliti, vise od svega. ili samo zelim nekoga zagriliti, bez obzira na ime, emocije i veze? nisam mogla, ipak smo prekinuli, ja sam prekinula. samo sam zazeljela "laku noc".

- 22:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

28.06.2004., ponedjeljak

EVENTFUL DAY

u ponedjeljak ukljucujem i dogadjaje u nedjelju nakon jedan u noci.

obitelj se vratila u hrvatsku i nas mali gradic. umorni, razocarani i rezignirani mrzovoljno su promrmljali "bok", jedino majka je dobila poriv da mi zivot uljepsa pusom. suveniri su i vise nego dobri: limenke i limenke pive, nekoliko casa i tri odlicne krigle (vidi se da majka krece mojim stopama, a samo prije godinu dana se derala na mene nakon svake aktivnije subote), litra apsinta (trazila sam vise jer ta roba doslovno plane u ekipi), previse becherovke (navukli su se u pragu prosle godine) i first class amsterdamski skunk. majku je paranoja posteno oprala kad je saznala sa su moja mala nevina ustasca vec razglasila dobru vijest. kad sam shvatila koliku sam frku zapravo izazvala, nisam imala srca reci joj da jos vise ljudi zna. otac nema pojma.

popis nastavljam kroz brdo cokolade, odvratnih bombona, jos odvratnih bombona i kutiju cigarilosa. majka ocito nije mogla odoljeti. danas me urotnicki pogledala i pozvala van da zapalimo jednu. hm... ma ne pljugu, zanimalo ju je kakv to okus imaju cigare. mislim da sam malo previse strucno sve izvela, od zahvata, preko paljenja, do uvlacenja. nije mi dala ni dva postena dima kad je zakljucila da je odvratno. i za to si me izvukla iz kuce bas dok sam se ufurala u tekst?

ipak, cini se da je im majka zapala u neku krizu srednjih godina. prije sest mjeseci je gledala kutiju cigareta koju sam kao iz fore dobila za rodjendan i razmisljala da zapusi. s obzirom da je otac totalni cistunac - ne iz religioznih ili moralnih razloga, vec samo zbog cinjenice da jedna piva kod njega izaziva delirum tremens - odlucila je da nece. moram malo pripaziti na nju, kad ona vec ne moze kontrolirati mene.

PRESENTS

da, kupili su mi i "laponski grijac za glavu" koji je zapravo samo "random, bilo koji grijac za glavu" pa je moje raspolozenje raspaljeno pohlepom kakva se inace ispoljuje samo za vrijeme bozica palo jos nize. finalni udarac je zadala majica sa mickey mouseom. mali nosati spawn of satan na rozoj podlozi.
- o cemu ste vi razmisljali kad ste mi to kupili? - izustila sam trepcuci u nevjerici i pogledala ih krajnje zbunjenim bambi pogledom.
- to je kod njih jako popularno. - graknule su u glas. - vidis da je tvoja sestra kupila isto takvu bijelu.
- da, a bila je i jedna odlicna u dieselu, samo kostala je 400 kuna. - spremno je dodala sestrica, sa smijeskom. odlicno.
kicastu narukvicu necu previse spominjati, ali je zato torbica raspalila sve moje fetisisticke, cisto zenske fantazije.

ma i inace sam totalni nezahvalni bastard kad mi drugi kupuju odjecu. najcesce mi svo to smece koje se ne uklapa u moju viziju mene priraste srcu etc...

sestra je odjurila na more, u zadar, poprilicno neplanirano. povezujem to i s cinjenicom da smo u dva u noci, nakon sto su stigli otisle na krstarenje po gradu da testiramo nove rizle, a majka nas je cekala. bila sam previse zauzeta pokretnjem nogu da bi mogla pricati s njom nakon povratka s izleta. kako pere! bila je totalno pissed off. zadnji put je takva bila kad je saznala da "dilam", zar moram napominjati - koje su to gluposti bile!

ujutro sam saznala da joj nije smetala ni cinjenica da smo se vjerojatno uslagirani vozili okolo i da smo joj ocito lagali. saznala je sa sister ima decka. koji shok. blah. vec sam pomislila da sam u opasnosti. nisam bila sigurna kakvoj, ali situacija je obecavala spletke, lazi, skrivanje. ovako mogu eventualno napisati roman o nesretnoj ljubavi klinke i za nju prestarog narkomana. a tko danas uopce gleda godine?

nakon valjda pet godina dobila sam zabranu. nisam smjela na kavu. bez kofeina se se dezorijentirano vukla po kuci, neposobna da funkcioniram sve do oko 8 navecer. uspjela sam donekle nadoknaditi citanje nietszchea, ali nisam zadovoljna. sutra se budim u sest.

- 22:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2004., nedjelja

REUNIONS

don't you just love it? uhvatiti opet onaj stari feeling s osobom koja je davno nasilno izgurana iz zivota.
tragedija dunje i mene je bila u tome da se nikad stvarno nismo slagale. odnos koji smo izgradile jos u osnovnoj skoli prvenstveno smo utemeljile na rivalstvu. imam jos jedno takvo prijateljstvo koje plese na vrsku noza. konstantni sukob, nadmetanje u potpunoj tisini. nitko ne smije znati. niti mi same.

prica je jos zamrsenija jer nam starci rade skupa, uvijek su bili korak ispred nas, nasa vlastita izvjestiteljska agencija. nisam staroga mogla iznenaditi s necim da sam se taman postavila na trepavice i zaplesala tango. na neki nacin i taj plan bi mu prije otkrili.
ona je uvijek morala biti bolja, ja, necu lagati, nikad nisam imala prevelike ambicije. ipak, njezina revnost u postizanju "savrsenstva" je poticala i mene. mogu li na odlicnom uspjehu u skoli zahvlatiti bas njoj?

mozda, mozda ona meni moze zahvaliti na zivotu rapidnog alkoholicara u drugom razredu, na voltarenima, paraxu? mislim da ipak ona nije bila u toj igri. vise smo je hana i ja rezervirale za sebe. priznajem da sam ih sve "uvela u maliciozni svijet droga". oduzile su se tabletama. nozevima.
ona je meni dala kljuceve vrata koja vode u svijet samoozljedjivanja, fizickog tj. psihicki se od najmladjeg djetinjstva nastojim unistiti, prati me stalni osjecaj da je moje postojanje na ovom svijetu krivo. nadvaladan, naravno. poprimio je i drugu krajnost u to doba konstantnog higha. cista bozanska prisutnost na zemlji.

dunja mi je, metaforicki, prislonila ostricu skalpela na ruku. ne sjecam se koliko je sve to trajalo. oziljaka vise nemam. bol sam naucila gutati. ne, nije to bila bol. estetika prije. ljepota savrseno urezanih sara na tijelu. ja sam bila u tome radi ozljaka, one radi krvi. svaka je uspijevala tudje postupke osudjivati, naci nelogicnosti i nedostatak "autenticnosti" u svim tim igrama bez granica.
dunja je rezala kad nije bila u vezi. h... je imala svoje razloge koje i danas nosi. koza kao svecenik. rezovi kao ispovijed. vidjela sam i gore stvari. nema sile na svijetu koja ce te spasiti od tvoje vlastite duse.

nakon lomova i potpune propasti naseg malog saveza, dio je uspio na rusevinama izgraditi nesto novo. puno povrsnije, kao da se nista nije dogadjalo, sve je izbrisano. dunja se u novim uvjetima nije snasla. mozda je trazila priliku za bijeg. te noci kad sam ja odlucila da odlazim, jedino ona se uspjela maknuti. nasla je novog decka, novi zivot. otvoreni antagonizam izmedju "njega" i mene se pokazao necim sto necemo nikad moci prevladati. oni zive svoje zivote, ja svoj. kad se sretnemo, pristojno se smjeskamo u nadi da jedan od nas nece izvuci naostreni noz, jer svaki banalni razgovor u nekoliko minuta prelazi u suptilnu, ali svima jasnu provokaciju.

danas smo skupa otisle na kavu, "on" je ostao u zagrebu. igraliste je opet na trenutak postalo moje. mislim da joj nedostajem. mislim da nikad drugima toliko odvratno ne kasni i ne krsi dogovore, jer zna da ja takodjer nikad ne dolazim na vrijeme. mislim da s nikim nemoze ozivjeti nase rasprave u kinu. s nikim se toliko iskreno i otvoreno ne smije stavrima kojima se ne sije smijati. ona meni nedostaje, u tim trenutcima kad smo opet zajedno. zivimo intenzivnije, ujedinjene. koliko god se povecao jaz izmedju nas, vremenski, ideoloski, prostorni, kad se ponovno nadjemo, opet smo iste. sad imamo novu dunju u zivotima, ali... vjerojatno je istina, ljudi koje, na nacin pun ljubavi, mrzis do srzi, jedini su koji na kraju ostaju.

- 23:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

PITANJE TROJE

zbunjuje i mene. od krvozednog kriticara i najmanjih mana u dobrim filmovima, postala sam opsjetnuta bas s tim filmom. premda mogu nabrojati nebrojene mane i zamjerke na glumu, scenografiju, tok radnje, film idem opet pogledati u kino.
ima ono nesto u bradu pittu u tom filmu. i ne, ne pricam o izgledu for crying out loud. podize taj film na visi nivo. bas njegova gluma, cak mi ne izgleda toliko dobro. flashback na "fight club". ahilej je jedini uspio prevladati ulogu naljepnice u povijesnom spektaklu. helena trojanska? don't make me laugh. za takvu ulogu su trebali trazitri markantnu glumicu, "zenu zbog koje padaju carstva", ne mlaku polu-ljepoticu koju ne mozes dozivjeti niti kod krupnih planova. koncentracija jednostavno bjezi prema vrcu u pozdaini.
uopce se necu svadjati s ljudima o ovom filmu, prvi put vjerojatno postujem tudje misljenje bez potrebe da namecem svoje. trazili su da u kolumni pisem protiv "troje", ali film onda jos nisam niti pogledala, a i mrska mi je ideja da postanem filmski kriticar. koliko je to zapravo izvjestaceno zanimanje.
ipak, svidja mi se komentar jednog od kriticara koji je uskoro prosiren po medijima i netu, trojanski konj - godizlla. zanimljivo i smijesno, opceprihvaceno a toliko komicno krivo.

znam o cemu se radi! britanski naglasak stare grcke jednostavno ocarava.

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2004., subota

S

igram neku ulogu dadilje. koliko se cini idealne kad klinca trpam s slatkisima i dajem mu da igra komp do mile volje.
krecem na metamorfoze matafizike, polako. prvenstveno se przim na suncu. prije nekoliko godina sam bila najzagrizeniji melanom fanatik. za svaku i najmanju promjenu na tijelu sam reagirala s previse panike. panika je uvijek prerasla u indiferentnosti i bolest se ubrzo izgubila.
za hipohondra koji ipak drzi do sebe, premalo posjecujem lijecnika. cak ne znam kod koga mi je karton. kad se stvori prava poteba da odem, sklona sam odustajanju. lakse je imati izmisljene terminalne bolesti, pretpostavljam. EKG izbjegavam vec 6 mjeseci. nije mi potreban. nije da to osjecam, samo smatram da je tako.
pretjeruju. vise volim pitanje svoga zdravlja ostaviti na sebi i domacim pripravcima, koktelima tableta u krajnjoj liniji. zazirem i od tableta, obje bake su mi tabletomani. jedna je preminula. nema niti to dostojanstvo da ju je ubila bolest. i to je neka vrsta suicida, zar ne?
idem na sunce. podici endorfin i razinu vitamina D.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

u mistejku je bila i dunja. sve se odvijalo prije zitno polje incidenta kojeg se kanim prisjecati s nostalgijom jos bar tri godine, ako ne i vise. nakon tocno 12 mjeseci mogla me pitati samo o ljubavnom zivtu jer je cula da imam bla blabla i o faxu jer zna da padam bla bla bla, e ovo je nepotrebno. samo padam.
ali nije bilo lose, toliko. nakon kina otisla sam do mistejka, taman da me odvuku na jezera na gradsku festu. na jezeru je bilo prekrasno, magla, mjesec i oblaci, sve je odisalo nekim english countryside feelingom. sve ostalo je imalo boju vrtnog patuljka rano ujutro. pola sata hoda nizasto, jos pola sata natrag do mistejka da me urokani bratic zica bonkase.
povratak na dunju. da je progovorila dozivjela sma najnevjerojatniji rush flashbackova sa satova matematike kad mso usporedjivale rezultate petminutnih. da, to je otprilike to. da ne ispadnem nezainteresirana, pricala sam joj jos malo vise o sebi, svom zivotu i koncertima koje posjecujem, ljudima. sad cura opet ima o cemu pricati.
opet, da izbjegnem onaj, nepristojna dio, zicala sam i cik. spajanje ugodnog s korisnim, bez osudjivanja molim. nevoljko me odvukla do svoje ekipe. niska plavusa mi je dala cak dva bijela ronhilla od kojih sam jednog slucajno ubacila nekom tipu u bambus. sve popraceno odvratnim odmjeravanjem. fuj. rezignirano sam odlucial da odlazim, do wc-a. jedino mjesto na kojem mozes upoznati zanimljive ljude u ovom gradu.

- 02:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

COLD SUMMER

davno, moguce je uzeti taj izraz sa rezervom. davno ne definiram vremenski, ne doslovno. prije emocionlano. sa odmakom. davno je ono sto je bilo, sto je znacilo i kako je utjecalo.

davno sam hodala praznim gradom.

i, najljepsa stvar kod zivota je u tome da uvijek mozes krenuti duljim putem. mozes skrenuti s kursa i izgubiti se.

te noci, mozda jutra, uspjela sam to postici. izgubiti se u poznatom kvartu i sve, bas sve dotaknuti kao novo. svako stablo, svaki list nosen laganim, toplim povjetarcem. sve oko mene bilo je zivo. nepomicno i tiho. samo sustanje lisca je zvalo sve dalje.

posjetila sam mjesta koja sam zaboravila, za koja nisam znala da postoje dok nisu ponovno bila prizvana u sjecanje uz sustanje lisca koje je zvalo sve dalje. dotaknula sam svako stablo. svaki list sumom je davao do znanja prepoznavanje. govorio da sam ovdje ja i da sam ziva.

lutala sam gradom satima, ne sjecam se koliko, posve sama. osvjescivala zaboravljene misli, ne o ljudima, ne o dogadjajima. sam prostor dozivljen na neobicno nov nacin. nista osim toga nije bilo vazno, vaznije od dodira sa brezom iza skole, malog parka u zatvorenoj, skrivenoj ulici. nista nije imalo tu tezinu, tu snagu. sva sjecanja pretocena u rijeci izgubila su smisao.
svako novo stablo, druga sjecanja, shvacena na nov nacin, nevazna. izbrisani su ljudi i sve sto su rekli. izbrisani su osjecaji i sve radnje. ostala su samo debla i listovi. moj zivot u tome. osjecaj zivota u onome sto je uvijek bilo shvaceno samo kao puka pozadina. kulise nasih zivota daju do znanja da zive. zive vise, vise od nas. prolaznost nikad nije bila blize.

jesam i uvijek cu biti samo to, prolaznik. bice koje ne miruje, bez korijena, osudjeno na lutanje, trazeci nesto.

danas sam trazila mir, duzi put, bas kada su sva svijetla u gradu utrnuta. nasla sam duzi put. izbrisana je staza kojom sam kao deriste prolazila na plavom biciklu. u polju psenice, otvorila sam staru ranu. primjetila tek kad sam stigla kuci s buketom crvenih makova i zutih klasova. zaboravila sam koliko ostri mogu biti.

- 02:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2004., četvrtak

- KOJA KRUSKA? - L... JE PROSIKTALA, VIDLJIVO UZRUJANA.

- samo random kruska, bez potrebe da se ulazi u detalje.
to je sluzbeno bila petnaensta kruska ispisana tog dana. l... je s pravom bila pissed off ne mene. obecala sam da cu se zadrzati samo na vocu i namirnicama. pet minuta kasnije KRUSKA je prekrila stolove, lampe i vrata. cak i balkonska vrata.

"ovo nije kruska!", "i ja sam kruska!", "kruska this way!" bilo je to u prvom semestru. jos sam zivjela u stanu s dvije vjestice. pardon, call girl i pomirenom sa sobom i svojim izgledom - miss perfect. nisam podnosila taj stan, cvijetno naselje i lift koji se jezivo dugo zatvara. znala sam svratiti, oko jedanaenst svakog dana da se istusiram i presvucem. zivot prebacen na savu u potpunosti. ipak, ne mogu poreci neke prekrasne trenutke. povlacenje dima, savrseni grasS (posljednji stvarno dobar kick) na balkonu s pogledom na zagreb u noci. nebo cudne boje, previse svijetlo, bez horizonta i zvijezda. zimske veceri, nakon predavanja i razgovora sa starcima.

ne smijem zaboraviti "zelim biti kruska." i "kruska!".
curama nije smetalo, naizmjence su me primale u krevet, vise sam voljela spavati s l..., h... je spavala u cudnom polozaju. povukla je dijagonalu preko kreveta svake noci, ostavljajuci mi mali trokutic cisto uza zid.

na vratima je stajala poruka "j... lives here". kruska faza je trajala pola sata, ali nikad je nismo zaboravili. vecer franticnog ispisivanja glupih parola. predizborno vrijeme u srbiji "i ja glasam za k.r.u.s.k.u!" na slici izrezanoj iz ferala, stavljenoj na vrata.
u nekoliko navrata se nisam pojavila. samo jedan dan. nakon niti 72 sata tisine, grlile smo se kao da se nismo vidjele mjesecima.

d... je tako usla u pricu. u pocetku je bila toliko hladana. tesko vjerujem da je to ista osoba koja pokraj mene place kada gledamo malo tuzniji film. ona je bila na kneziji, distancirana od nas, vezana na nacin osobe koja u novoj sredini nastoji sebi pribliziti i zadrzati sve sto podsjeca na dom.
tada sam pocela povlaciti i cisti nikotin. mozda zbog komformizma? na onim kavama na kneziji, ponedjeljkom. uvijek sam propustala predavanje iz povijesti umjetnosti.
znamo kad smo d... potpuno osvojili. pamte i datum. ja ne mogu. bila je bolesna, nije se pojavila na veceri. h... i ja smo u menzi uzele dvije vilice, d... nikad nije imala dovoljno vilica, i kupile 4 limuna. naisle smo na prazan stan, zabile vilice u vrata i na kvaku pricvrstile limun. gesta koja je njoj pokazala da nam je stalo.
postale smo obitelj. skupa preselile na saru, a d... i ja smo postale cimerice. krusku smo ostavile u staroj sobi na savi. nek zbunjuje nove stanare. mozda ih nadahne da pocnu pisati svoje parole. dozive nesto slicno nasoj prici u toj kosnici.

samo, steta je da se obitelji, na povrsini - iznad ljubavi koja prebiva u sustini - polako raspadaju.

- 23:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

CRVENO

na nasoj zaobilaznici postoji jedan trenutak, ne previse pamtljiv u maniri bozje objave da je ovdje i da zeli da ga slavimo. pomalo bizaran, ovisno o epizodi. svi semafori, sva svjetla na semaforima su u te magicne cetiri sekunde CRVENA.

ne znaci to puno, znam, na prvi pogled. naci se u toj situaciji usred noci, sam si, samo dvije krijesnice svijetle u autu koji ceka. zbunjeno gledas u vozaca, vozac u tebe. razmisljas o tome da krenes.

zecji poriv da pretrcis cestu sve je jaci. polako kreces, u stvarnosti to izgleda kao trzaj uz brzo povlacenje. vozac radi isto.

stajete.

pogledi puni zatomljenog bijesa. neprijatelji.

zelis se baciti na auto sa ispruzenim kandjama, zagrepsti vruci lim i ostaviti duboke brazde. oblizujes ocnjake, instinktivno. miris krvi mijesa se s vrucim zrakom koji nosi okus benzina kroz ljetnu noc.

pali se zeleno. iskreno, ne sjecam se za koga. produzujete svojim putem, mirni.

- 22:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NEVER SAY NEVER

ritam mi ne izlazi iz glave danima! qotsa! wish da mogu skociti na slican high power koncert! plus, lenny i metallica otkazani? skoro smijesno koliko je ovo bilo ocekivano.










If time itself was his demeanor
There’d be no sunlight or a glimmer
Of sunlight landin on the street
Sunsuit girls must be discreet
Sunsuit girls must be discreet
Nursing their fathers locked inside
They masqueraded as his bride

I might like you better
If we slept together
But there’s somethin
In your eyes that says
Maybe that’s never
Never say never

The slump by the courthouse
With windburn skin
That man could give a fuck
About the grin on your face
As you walk by, randy as a goat
He's sleepin on papers
When he'd be warm in your coat

I might like you better
If we slept together
But there’s somethin
In your eyes that says
Maybe that’s never
Never say never

There’s no easy way to lose your sight
On the street, on the stairs
Who's on your flight
Old couple walks by, as ugly as sin
But he’s got her and she’s got him

Never say never


- 19:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ON MY MIND

lenny - odgodjen. iz ciste srece sam i "are you gonna go my way" stavila na playlistu uz mars voltu.

stvari se razvijaju vise nego povoljno. ako zanemarim cinjenicu da sam danas s bakom i djedom pila kavu.

otisla sam u mistejka, kao dio pozitivne svakodnevne rutine i bila osudjena na ledeni caj zbog pokvarenog aparata za kavu. kofeinska kriza je prevladala. bila sam spremna prihvatiti i rucak (koji nisu ponudili, zbunjujuce). nisam sigurna na koji nacin, ali nogovorila sam baku da zagrije vodu u djezvi. jeftino. popila sam gorku kavu s vrhnjem. kasnije sam se sjetila da sam mogla traziti i secer...

u naletu inspiracije, prije odlaska u mistejk, uspjela sam, nakon sto sam zakljucala kucu, kljuceve ubaciti kroz prozor u dnevnu sobu. don't ask. nije niti prvi put da sam morala provaljivati u kucu. ovaj put bar nisam razderala cijeli misic nadlaktice. to je jos jedna genijalna prica tipicna za moj zivot.

prica o ucenju - polako, ali sigurno. zavrsila sam s nikomahovom etikom, hrabro krecem na predgovor drzave. nemam vremena za cijeli tekst. ionako mi je sljedeca godina repriza po pitanju filozofije.

u dilemi sam: napraviti mars volta shirt, ici na rolanje usred noci ili otici van i spusiti ostatak shita?

- 18:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

23.06.2004., srijeda

KULINARSKE ZAJEBANCIJE

Smijesno je, zapravo, da sam sa svojih 19 godina i dalje toliko povodljivo čeljade. Evo, tipkam u Wordu jer je kabel za net prekratak da dosegne kuhinju i već pišem standardno.
Svira mi Thom. You know, i've been talking to my honey, my Pablo Honey, and i said:

-Molim te nemoj mi ovo raditi. Ti si originalni cd, znam da si star, ali zasto moras preskakati bas kod "been thinking about you...".

Razmisljam o veceri. Ne, nikako o preskakanju doticne aktivnosti. Samo, nemam inspiracije, pa rezem kruh na snite. Vec sam na petoj. Naravno da ih ne mislim pojesti, ali noz je toliko ostar da klizi skroz. Odlican osjecaj.

Odlazim do frizidera.

Frizider update: previse stvari koje me sad ne zanimaju. Mozda domaci ajvar? Ne. Sparoge? Nemam jaja. Gorgonzola i prsut. Bez prsuta. Dal smijem taj sir stavljati u mikrovalku? we shll see.

Cini se da ne, ne mogu se prisiliti. Gledam taj komadic sira na crnom tanjuru s osjecajem potpune griznje savjesti. Ipak je ovo zivi organizam. Malo sutljiv, ali i dalje ziv. I ja sam malo sutljiva, ali nitko ne dolazi na ideju da me stavi u mikrovalku. Bog, mozda. Ali mislim da on vise ceka moju smrt da mi se moze lagalno nasmijati u facu i poslati me u 3 pm, na festu u Paklu.

Ne mogu, evo, ne mogu. Vracam sir u frizider (cak i onaj mali komadic osudjen na paklene muke pod mikrovalovima). Uzimam ajvar i mazem ga na kruh. Ovaj ajvar je dar s neba. Malo kontradiktorno, ako me Bog mrzi... zato Isus pršta. Mmmmmmmm ovo je fino!

Kad me vec svi pozivaju na rucak i uvjeravaju da je tako jednostavno bolje i lakse za sve, mogu opisati svoj danasnji rucak. Iskeno, ozbiljno pocinjem sumnjati da me smatraju kulinarski hendikepiranim anti – talentom.
Koliko znam, jedino b... se first hand uvjerila u moje perfektne majstorije u woku. Chow mein svinjetina supreme. Yeah!

Odlucila sam iskoristiti preostale morske plodove i neutazivu zelju za rizom. Potencijal za golu kuharicu, a?

Da riza ne bude dosadna i da sve dobije malo paelasti izgled, kuhana je s kurkumom (wish da imam safran). Bas mi je sinulo da opet ne koristim kvačice, damn. Pardon, ne mislim to ispravljati.
Znači, riža s kurkumom za početak.
Za to vrijeme na maslinovom ulju prži se malo češnjaka, čisto za aromu, pro forma. Kad češnjak poprimi boju ugljena jer se kuhar zajebava u kuhinji slikajući plamen plina, brzo i u panici na ulje se ubacuju kapari. Neocjedjeni, naravno, da vrela mast frca okolo. Mjera neodredejna. Koliko ih uspije ispasti iz staklenke.
Dok nije prekasno, ubacuju se morski plodovi i malo narezanih sparoga posipanih djumbirom. Tek toliko, da ne bude zanemaren.
Ako ste zaboravili odmrznuti glavnu namirnicu, sad je vrijeme da se igrate s foticem ili bjezite u vrt po vlasac i persin.
U tavu se ubacuje vlasac i riza, te svi zamislivi zacini (bosiljak, ruzmarin, kadulja...). Papar i persin dolaze na kraju.

Nekoliko sati kasnije postoji mogucnost da uz The Who otkrijes ostatke u rolu. Kriske kruha bacas na pec (susenje za krusne mrvice).

Dobar tek.

- 22:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

REBEL REBEL

danas je lenny. navlacim crnu koprenu preko lica i placem. ne volim lennyja, ogradjujem se odmah. nikad nisam imala snaznu zelju da ga slusam izvan onih okvira festica i kava.

imale smo dogovor, d... i ja, da idemo. nismo se cule vec tri tjedna. zivimo skupa! malo cudno ponasanje. black rebeli, to je otprilike bio cilj. dati taj novac za predgrupu. radile smo i gluplje stvari. na znam zasto sad nisam s njom.

b... mi je obecala backstage pass. otisla u njemacku. nemam izbora. zapravo mi i nije previse stalo. sjecam se razgovora s d... . rebeli moraju biti odusevljeni nasom publikom (nama) i najaviti koncert, uskoro. mi bi imale strasan osjecaj kardinalnog zajeba i opet platile kartu. savrsen plan uz mali nedostatak: ja se danas nisam pojavila.

- 21:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRIJE KAVE

nazvali su danas s puta. tijelo je nagonski reagiralo s dizanjem tlaka i ubrzanjem pulsa, dlake na zatiljku su se alarmantno podigle. mogu podnjeti svaki napad.

- ucis? - da, citam.
- imas koga kod sebe? - ne. jucer smo gledali filmove.
- kad ides u zagreb? - ne znam, razmisljam jos, mozda uskoro.
- nismo te probudili? - ne, budna sam vec oko sat vremena, mozda vise.
- kaj radis? - sad dolazi slip, neopreznost, damn. sredjujem kucu. (choke efekt)
- od cega? - ma nist...
- kaj nest se dogodilo? - ma ne, samo onak, cistim. vjerodostojno, bravo. osoba koja ne zna uzeti krpu u ruke bez tezih ozljeda i napornih dijaloga.

kupili su grassa u amsterdamu, ne mogu vjerovati. moji roditelji. dodje mi da im sve priznam, pokazem svoj stash, stare blogove pisane pod utjecajem svega sto moze proizvesti high/low efekt.

- 10:12 - Komentari (4) - Isprintaj - #

22.06.2004., utorak

PALIM

You can turn your back on a person, but, never turn your back on a drug. Especially when it's waving a razor-sharp hunting knife in your eye. zivot se pretvara u izopacenu verziju straha i prijezira u las vegasu. prijetim nekoj klinki, hellen, ironija.
smell of nicotine in the air all over. zavjese su natopljene prokletim otrovom i mirisom grassa. soba u kaosu. sama sam napokon. nametnici stalno stizu, ne povlace se do kasno u noc. nema mira.

ocekivani i dobrodosli nakon rucka, postaju zamorni, traze previse. kuhas, cistis za njima. nemaju niti papira. placas i kupujes cigarete. kaos. cudni mutanti.

pocinje padati kisa, a ti nisi uspio srediti terasu. zeleni jastuci se pune vodom iz kisnih kapi koje nemilice udaraju po plavom mramornom podu koji je nocna mora lokalnog postara zimi. kada ga prekrije snijeg. tada uvijek nesto pada. zar, ne?
contact lista prepuna nepozeljnih prijatelja. bez motivacije da ostanes.

mozda je vrijeme da se vratis u zagreb? nova ideja vraca zivotu - tebe, samo tek toliko, samo da imate sto raditi. tek toliko da opet sve zaboravis i odes na spavanje. iskljuci taj modem.
sleep.

- 23:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UTORAK

ma ne mogu vise! pusti me na miru!

ne mogu se koncentrirati ni na citanje. trebam procitati 15 stranica danas. ambicioznog li zadatka. ali ne mogu se prisiliti niti na to. contemplating suicide... ne jos, ali damn right i will soon!

imam jos jedan sat i sest minuta, ali s obzirom da b... namjerava doci cak tri minute ranije, niti toliko, sat i tri minute. dvije ako oduzmem pisanje.

gledala sam utakmicu, jucer. nisam namjeravala. M... me pozvala na kavu, pristala sam cisto iz neke pristojnosti i osjecaja da joj bar nesto dugujem. znam koliko je to glupo, ali zbog njenog, kao, zeznutog zivota, pretpostavljene poprilicne psiholoske neravnoteze i ocite sklonosti da laze (huh, kud bas ona prva da se toga sjetila?) ponekad se prema njoj odnosim gotovo - majcinski?

ima li to smisla?

kad imas probleme lakse ces se nositi s njima ako drugima dijagnoziras one koje mozes rijesiti ili bar sanirati?

ona je toliko zrelija od mene. to nema smisla. samo stoji kao cinjenica.

nisam ni planirala bijeg iz mistejka, to je vise bilo pitanje mog tipicnog ponasanja.

1. ne gledam utakmice.
2. ne volim nogomet.
3. kad moram gledati utakmice, svima nastojim pokvariti raspolozenje.

jednostavna pravila za sretan, ispunjen zivot (kao bonus mogu navesti i natprosjecnu kolicinu masnica).


na planiranu, jedva izvedenu kavu, morala sam naruciti zuju, zapaliti (prestajem, mda...) i, naravno, glumiti nogometnog eksperta. ide li drugacije? ljudi to puse, evo ozbiljno to puse. ako ja mogu pricati o nogometu, a ne spustam se ni toliko nisko da komentiram izgled igraca, nemam sto vise reci. bullshit

ma naravno da sam se zivcirala, bila sretna, na kraju bila tuzna, popila tu pivu koja je uz enormnu kolicinu svjezeg, kvalitetnog THC-a u krvi izazvala stanje kome samo pola sata nakon utakmice. kofein se u toj prilici nije uspio snaci.

probudila sam se kao da me cijela hrvatska reprezentacija, uz malu pomoc engleske, cipelarila kopackama usred noci koji 85 minuta. heavily sedated, nisam ni primjetila.

cekale su me dvije poruke na mobitelu s praznom baterijom, a punjaca nigdje. uspjela sam procitati jednu. on mi javlja da smo sad "kvit". "na koji nacin mislis kvit?!!" pocinjem tipkati, dolazim do "ko", baterija krahira. "kakav kvit?" ponavljam, nije mi jasno o cemu prica, punjaca nema.
trazim punjac po cijeloj kuci, nalazim ga na uobicajenom mjestu kojeg se nitko nikad ne bi sjetio. postavljam svoje pitanje, on izbjegava odgovor. poruka napisana u pijanom stanju, odlicno.
nije da me jako zanimalo, ne, to apsolutno ne mogu poreci, zanimalo me, jos me zanima. stalno skrece s teme na to kako bi se mogli naci na koncertu. shitty day.

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2004., subota

SAD OZBILJNO

uz pocetak sljedecek tjedna radim. grcka filozofija on my mind.

grcka filozofija oooooooooooooooooon maaajjjjjj maaaaaajjjjjjnnd...

ako nastavim dovoljno dugo ponavljati, mozda mi se uvuce u podsvjest, pa pop... ili mi to postane nova i jedina mantra.

mozda napisem knjigu zbog novih iskustava.

mozda da se samo napokon "primim posla".

- 22:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SMIJEH

back iz osijeka!
ostajem bez rijeci. ozbiljno. mislila sam pisati u autu, bar toliko, ali nisam uspjela, bilo je previse stvari za opisati, a premalo rijeci da pocnem. e ovo je jednostavno full of shit, ali dobro, dopustam ti. moram kupiti novu biljeznicu, zelene korice i listovi uz novo nalivpero. definitvno novo nalivpero.

bilo je cudno, ta atmosfera u autu, n..., v... i z..., svi previse opusteni, nestvarno previse opusteni i prijeteljski raspolozeni. vec dugo nismo bili takvi. ili ja s nikim nisam uspjela postici bas takav odnos, a to je tuzno, stvarno vec dugo nisam. do osijeka.

grozno je da se jedva sjecam kad sam prosli puta dosla do toga, ali znam da sam se osjecala uzasno. evo glupo mi je o tome i pisati. ali znam da stvari zaboravljam, a ovo je vazno. kad ostarim, a iskustvo mi uspije razbiti neke male stvari u koje vjerujem da su tu jer jesu, mozda postoji sansa da se sjetim. makar vjerujem da se toga necu nikad moci potpuno rijesiti.

najvisi oblik povezanosti s nekom osobom, bez obizira na sve, zadrazava se samo na jednoj stvari, a to je dodir ruku. zaljubljujem se kroz ruke, smijesno. sve ostalo sto kasnije dolazi nema tu tezinu. ne moze imati. blesavo... koliko god fizicka privlacnost bila jaka i tip savrsen, ako nema ono nesto elektricno na dlanovima, nije da se povlacim, dajem do znanja. jednostavno je: jasno. toliko ocito: nista, ne. ne mogu to podnjeti, boli cak. neke kompromise nikad ne mislim dopustiti.

zato se znam osjecati toliko izgubljeno, otkad smo skupa, pa vise nismo, ali jesmo. jer on ima savrsene ruke, niti sama sebi to ne mogu reci. ima ono nesto da ga volim bez obzira na sve trenutne hirove i on to shvaca. nevjerojatno, na tolikoj udaljenosti i uza sve okolnosti protiv toga, on me ne poznaje skoro uopce i kod toga me zbunjuje. kao da zna, pa ima poriv da sa smijeskom prihvaca sve moje nemoguce uvjete i promjene raspolozenja.

eto zato se osjecam izgubljeno od jucer. jer kad me uhvati za ruku, ne mogu pustiti. o kome pricam? o njemu? i o njemu.

i o njemu.

to je mozda razlog ugodne tisine uz thoma. gledanje kroz prozor. cudno i drugacije. ne oni, nego ja. s novim osjecajem promjene koju, realno, moram nastojati nadici ili otvoreno rijesiti. u svojem smijeru.

pitali su dal' se ikad smijem. pa smijem se. samo ne gledaju dovoljno pozorno.

- 21:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2004., četvrtak

VIJESTI O BOZICU S RUZMARINOM

zaboravih opisati danas.
uobicajeno budjenje uz bambz koja mi mora, jednostavno mora, ne bi povjerovao, odmah u startu dati do znanja da je ona u berlinu, ja u svom krevetu. opisuje mi klub s madracima dok ja jos pokusavam doci do zraka, otvoriti prozor, i jagode je spominjala? mislim da je spominjala i jagode, sampanjac. samo kimam, ne kontam da me ona ne vidi, prica, a s druge strane tisina. "dobro", pa bar uspjevam prosaptati, zast mi to pricas, cijelo vrijeme mi se mota po glavi uz impulse koje mi mozda cijedi s racuna, dal gubim impulse na taj nacin?
stvarno iskreno, zasto mi je to pricala? nisamo skupa bile niti na tri postene kave od njenog povratka. mislim da smo presutno bacile na stranu cinjenicu da nemamo o cemu pricati. ne mozemo se vise niti ceriti jedna drugoj bez onog choke efekta kad se pogledamo.
nema goreg nego kad se ujutro trebas istusirati, a imas osjecaj da bi bilo lakse okapati goricu i saditi masline, posjetiti tetu u starackom domu ili izraspati nokte, polako, nego se baciti pod vodu da ne smocis kosu. i onda smocis kosu, a kad ja vec mokra onda trebas i sampon koji nije u kadi. tepih je opet mokar...
svaki put pocinjem odmjeravati staru pjenu za kupanje kad sam gore u kadi. ima miris ruze, tipa koji nose zlobne bakice i ostatak ekipe iz starackog doma. stara je pet godina i davno je trebala biti bacena, vec 3 godine se nije maknula iz istog kuta. vjerojatno mirisi isto.
zast uopce pise o tusiranju?
preskocila sam yogu, otisla na kavu i zapusila. to otprilike rijesava pitanje postivanja malih pravila koje svatko treba imati u zivotu.
kad sam vec uspjela to rijesiti, logicno dolazim do tocke u kojoj uvidjam da danas ne mislim citati aristotela. sutra idem u knjiznicu vratiti prokletu knjigu, necu da me ko jaspers prati tri mjeseca u torbi.
dan s perspektivom, sve u svemu, gledanje kluba boraca, pa igranje u photoshopu. plan da ubacim slike propada jer sam na krivom kompu. ali nema veze, ipak mogu potvrditi da sam 5 minuta trazila taj folder na desktopu. imam poriv da opet krenem. nastojim se sprijeciti. lutam.
pripremila sam super rucak. u biti ocekivala sam gulas za rucak, posljednji topli, bezukusni rucak, ali kad sam otvorila jedinu posudu u rolu iz nje su me zbunjeno gledala zrnca bijele rize. ili sam ja njih gledala? svejedno. u frizideru sam nasla dva komada mesa. zbunjujuca situacija.
preprzila sam malo svinjetine (moja cima mrzi tu rijec, svinjetina, nece imati dojam jede nesto sto je prije skvicalo, zapravo) na maslinovom ulju, dodala cesnjaka, maslina, kapara, paradajza, ruzmarina i korijandera, djumbira i papra. aha, biljezim ko recept. sve izmjesala s rizom. savrseno.
da skratim pricu jer mi se spava, ne tipka i djelujem si toliko dosadno. otisla sam do kljeti s ekipom, urokala se, stigla doma i krenula na net.
sutra idem do osijeka na gitarijadu - koncert, nesto. neocekivano, ali odlicno. bozicno! znas, bozic! ne uskrs.

- 23:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

danas je dobro. pise manijakalno - samoubilacki nastrojeni teenager koji se opet budi u meni. ozbiljno koliko mogu, odlucujem vratiti se na staro. "why the fuck?!!", cujem vristanje mozdanih stanica. evo bas pocinju ludjacki tracati i ponasati se kao tipicna gomila, odbijaju se o lubanju izbezumljeno bez cilja. podsjecju na pad blizanaca, kad su ljudi skakali s najvisih katova. to me mozda cak i pogodilo? mislim da je, mislim da sam samo o tome danima i pricala. kao da se mogu sjetiti. smijeh.
koliko urbana sredina moze ubiti boga duh u covjeku. bez da primjetim pocela sam se pretvarati u osobu usmjerenu samo i iskljucivo na shopping. bilo mi je neugodno kad su mi u ducanu odbili karticu, probila sam limit, neugodnjak, u svakom slucaju.
manje pijem, vise trosim na cugu (moguce da je piva koja kosta 12 kuna skuplja od one za 7...). vise trosim na cugu, ne kupujem vise knjige. ne citam. ne razmisljam. ispravno. ne pisem vise, ne stvarno. ne ispunjavam biljeznice beskrajnim raspravama koje se vrte u krug, gube u digresijama.
vise ne smatram osam psiholoskih poremecaja svojim zivotom i temeljnom odrednicom. pisem blog u kojem cvilim. koja patetika! slazem se.

odlucujem se vratiti, u velikom stilu sa jos vise hiperaktivnih besmislenih akcija! pa zivjela neprestana neuroza! necu vise voltaren. deal.
svjezi vjetrovi provincije unose u mene novi dah ludila i jako, jako cudnih recenica. vukovi zavijaju u noci ili su to sjecanja na danasnji izlazak. skacem iz aviona i pretvaram se u sarenu pticu sad vec ocito dajem do znanja da pretjerujem.

ovaj blog mora odrazavati svu ozbiljnost svih starih napustenih blogova. tako je!

- 23:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2004., srijeda

SJENE

ne, mislim da se ne mogu smiriti. tko je uopce ona? ta silvija?
pojavila se u nasim zivotima, kad tocno uopce? u sijecnju? mislim da je to bilo u sijecnju, moglo je biti u sijecnju. da, vjerojatno je bilo u sijecnju. istina, da bol bude jos veca, u mjesecu kad me rodila. kad je bilo hladno i bijelo...
cekaj, one su u biti jogging partnerice, znaci nije moglo biti u sijecnju. jedino ako smo imali suncani sijecanj sa ugodnim temperaturama... moguce, ne sijecam se. ni ja.
onda jesmo. imali smo sijecanj ciji dani su bili ispunjeni suncem i toplinom od u prosjeku 21 celzijusa.
stvarno niti nemam neki preveliki odnos s majkom uopce, ali ako se radi o nabijanju krivnje nevinoj zrtvi, ne znam da koji nacin da se zaustavim. nije da i same nisu krive.
vratim se preko vikenda doma i tragovi silvije su svuda po kuci, ukucanima, njihovoj psihi. svi znaju za silviju osim mene.
osjecaj napustenosti, boli i razocaranja para mi srce na pet jednakih dijelova kao da opet u svom mladom zivotu dozivljavam infarkt (makar ni prvi nije potvrdjen do kraja ili uopce). (improviziram, ptsp mi blokira pamcenje, moglo je biti tako) padam na pod, kao i svaka postena osoba sa rasturenom crpkom za krv, sjedinjujem se sa zelenim tepihom u hodniku (e sad znam da lazem, nemamo zeleni tepih), pa neka gaze po meni, neka, kad sam vec na podu.
silvija (koliko maliciozno zvuci), mi je otela majku. navela je da u pripijenoj, za nekoga sigurno izazovnoj odjeci, kasno navecer, tik prije zalaska sunca izlazi na cestu. vidim farove koji ocrtavaju njenu siluetu, koja se krece, na zelenoj travi (crnoj, po noci...)... vidim njezine kukove kako se micu, nadimanje... sebe kako pisem totalne gadosti o svojoj majci. prestajem, u redu.
mozda nikad nismo bile prijeteljice, ali sad je i tu minimalnu i nistavnu sansu bacila jos nize. pa neka joj bude. neka se rekreira i ima zivot izvan domene brige za mene. ionako trazim jos vise samostalnosti. sad vec komotno i sama mogu izaci na cestu, prema tome.
znam za silvijino prebivaliste i radno mjesto. to mi je i vise nego dovoljno. da ne poduzmem nista.

- 20:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

DA NE BUDE ZABORAVLJENO...

... ja sam uvijek i prije svega nepismena i nekompetentna.

dakle deset dana da dokazem sebi da nisam samo razmazeno deriste koje se ne moze skoncentrirati na stvari dublje od praznog umovanja i bezumnog trosenja.
u biti, znam da bez love ne mogu. prije rucka u menzi tih prokletih pet kuna mislim baciti na kavu. ah, slabost, tjeskoba i bol. dramatiziras. znam.
the deal is:
oni odlaze, ja ostajem sama, 10 dana.
s obzirom da u tih 10 dana moram spremiti samo jedan ispit, a citati, hvala bogu, znam, mogu pretpostaviti da imam dosta vremena da uza sve i zivim. polako ali sigurno.
da, odlaze za deset dana, ali to ju sad ne sprijecava da silviji pokazuje moju sobu. silviju mislim sve cesce spominjati makar to pocinje poprimati bolesnu dimenziju. neki bi rekli da mi jadna zena nista nije kriva. mozda to i je istina, ali ja to ne trebam znati.
gubim volju. end.

- 20:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

11/10 (1)
10/07 (1)
06/07 (1)
04/07 (1)
01/07 (4)
12/06 (4)
11/06 (2)
09/06 (1)
08/06 (2)
05/06 (5)
04/06 (3)
03/06 (1)
02/06 (7)
01/06 (2)
12/05 (2)
11/05 (6)
10/05 (3)
09/05 (14)
08/05 (11)
07/05 (5)
06/05 (14)
05/05 (20)
04/05 (23)
03/05 (30)
02/05 (25)
01/05 (21)
12/04 (8)
11/04 (14)
10/04 (18)
09/04 (26)
08/04 (7)
07/04 (28)
06/04 (23)
00/00 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Random
mail to:

(aktivno) chem_y@yahoo.com