Mravići https://blog.dnevnik.hr/mravici

utorak, 27.09.2011.



Moja očekivanja od 4. razreda

Moji bezbrižni praznici brzo su prošli, a ja sam se našla pred zlatnim vratima 4. razreda. Bila sam znatiželjna. Imam puno očekivanja o 4. razreda. Veselim se, zato što ću učiti mnogo toga. Mislim da će biti lagano. Najviše me veseli što ću se vratiti svojim prijateljima. U 3. razredu očekivanja su mi se ostvarila. Hoće li mi se ostvariti i očekivanja od 4. razreda? To ću uskoro saznati.


Lara Šimunović




Prvi školski dan iz mašte
Prvi dan je škole . Tin ,Nera i sara već idu prema školi. Svi su jako uzbuđeni.
Svi su se začudili kad je počela padati kiša od bombona . Tin je uzeo nekoliko bombona sa staze i rekao: ¸¸Hoćemo li probati jedan?“. Svi su rekli da može. Na brzinu su se stvorili oblaci od šečerne vate . Nera je rekla da je ovo najljepši dan u životu. Svi su taj dan pamtili do kraja života.
Dorotea Dvoraćek
.

27.09.2011. u 13:21 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 26.09.2011.

Naše naočale

Na satu likovne kulture smo radili naočale od kartona i žice.Na kraju smo obojali raznim bojama.

m/go/getflashplayer">

26.09.2011. u 13:01 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 22.09.2011.

U petak,16.9.2011. u školu nam je došla Željka Horvat-Vukelja.Ona piše priče za djecu.Govorila nam je o medijima. Bilo je jako zabavno.Kasnije smo otišli u školsku knjižnicu gdje smo razgovarali s njom.Razgovor je vodila Magda Galić.Bilo nam je zanimljivo kako nam je govorila o djetinjstvu.Cijeli razgovor se može vidjeti ovdje.


22.09.2011. u 11:08 • 0 KomentaraPrint#^

Prvi školski dan iz mašte

Prvi školski dan iz mašte

Bila je jesen. Jednog dana đaci su sa svojim roditeljima krenuli u školu. Dobili su dobru učiteljicu Ivanu. Taj dan jedan prvašić se izgubio. Tražili su ga svi : učiteljic,ravnatelj I njegovi prijatelji.Nigdje ga nisu mogli naći .Tražili su I u zahodu,zbornici I vani u dvorištu.Nisu ga našli .Svi su tužni otišli u razred.Kad ono netko dolazi.Tko je to svi su se uspaničarili.Toj bio samo taj prvašić.,,Hvala bogu da si tu”rekla je učiteljica.Gdje si ti bio?Prvašić je rekao da je bio u knjižnici.Učiteljicaq mu je rekla da više ne odlazi nikud bez njenog znanja.

Karla Pavić

Prvi školski dan iz mašte

Bio je to poseban da za djecu.Tada djeca idu u školu.
Kada su djeca krenula u školu odjednom se stvorio oblak na nebu.Odjednom je počela padati kiša.Đaci su se izgubili i više nisu znali gdje su.Učiteljica ih je čekala,ali njih nije bilo.Tražila ih je po cijelom gradu. Čak se i popela na zvonik crkve. Nije ih mogla naći. Odjednom je učiteljica pala .Nije mogla hodati.Đaci su ju vidjeli ,ali nisu znali tko je ona.Učiteljica ih je pitala jesu li vidjeli učenike ,a oni su odgovorili da nisu vidjeli nikakve učenike.Odjednom je kiša prestala padati.Učiteljica je vidjela da su to njezini učenici.Zajedno su otišli kućama i popili topli kakao.
Tako je završio prvi školski dan.

Mario Horvat





22.09.2011. u 11:03 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 12.09.2011.

Što očekujemo od nove školske godine

Što me očekuje u 4. razredu

Meni se prošla godina jako svidjela jer je bilo zabavno i veselo. Ljeto je bilo dugo i uzbudljivo. Došla sam u školu i odjednom se pojavila pred vratima 4. razreda. Mislila sam: ,, Što me očekuje? “ Vjerojatno me očekuje množenje i djeljenje do milijiun. Pisat ćemo više sastavaka. Uzbuđena sam i sretna. Nadam se da ćemo ići na ekskurziju u Split. Sretna sam što je počela ova školska godina i sigurna sam da će mi se svidjeti.

Karla Pavić

Što me očekuje u četvrtom razredu

Na moru, dok su trajali školski praznici,razmišljao sam kako ću proći četvrti razred. Očekivao sam nove učitelje,više pisanja, školske zadaće i puno strožih učitelja.
Kad sam otvorio prvu stranicuknjige,vidio sam šarena vrata.Ta vrata predstavljala su cijeli četvrti razred.Odmah sam pomislio na teže i kompliciranije tekstove. Malo sam se prisjetio trećeg razreda.
Bili smo dobri na ekskurziji u Orahovici. Možda budemo išli negdje na izlet.
Ja zaključujem da će u četvrtom razredu biti teže nego u trećem razredu.Morati ćemo puno učiti.


Bruno Galićwave


Što me očekuje u četvrtom razredu

Bilo mi je lijepo na praznicima,ali je ljeto brzo prošlo.Odjednom sam se našao u školskoj klupi.
Sjedim i razmišljam što me čeka iza zlatnih vrata. Ja očekujem učenje zato što četvrti razred ima puno gradiva .Sigurno me očekuje puno smijeha i radosti .Baš me zanima što ću sve naučiti . Mislim da ću naučiti puno toga o ljudskom tijelu i o starim Hrvatima.
Siguran sam da će mi koristiti ono što naučim.


Mario Horvat

12.09.2011. u 16:18 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 09.09.2011.

Međunarodni dan pismenosti

8.9. se obilježava Međunarodni dan pismenosti.
Pod satom likovnog je svaki par odabrao jedno slovo iz glagoljice. Trebali smo rezati boje iz kataloga i lijepiti na slovo. Poslije toga išli smo u Gradsku knjižnicu Požega. Tamo smo čitali knjige i stripove. Dolazili su i učenici iz drugih škola. Stariji i mlađi.
Ima jedna izreka: KNJIGE SU NAOČALE KROZ KOJE GLEDAMO SVIJET !


Magda Galić, IV.b



gabrijela i leonora




09.09.2011. u 08:00 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 08.09.2011.

Međunarodni dan pismenosti

Danas je Međunarodni dan pismenosti želimo svoj djeci da nauče čitati i pisati.Sretan Međunarodni dan pismenosti!

08.09.2011. u 10:16 • 0 KomentaraPrint#^

Mravići se vratili i
u školu svratili,
Na kompjuter pošli i
na blog došli.



Veliki pozdrav od Mravića!!!!!wave

08.09.2011. u 10:04 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.