petak, 09.02.2018.

Uskoro će se asfaltirati put Valkarin - Grbina

Na inicijativu mještana Valkarina, Grad Poreč je kandidirao asfaltiranje puta Valkarin - St. Grbina u dužini od 2,5 kilometara na Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine unutar Mjere 7 (Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima).

Grad Poreč je objavio informaciju kako je projekt prihvaćen. Projekt "Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Grbina-Valkarin'“ biti će sufinanciran u stopostotonom iznosu, odnosno s 2.409.944,38 kuna.



Povodom ovih dobrih vijesti gradonačelnik Loris Peršurić je izjavio: "Samo u prosincu Poreč je povukao 5 milijuna kuna kroz EU fondove – i to za rekonstrukciju reciklažnog dvorišta Košambra te za rekonstrukciju ceste Garbina-Valkarin. Iako je Poreč jedan od najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj te najrazvijeniji grad u Istri, indeks razvijenosti zna nam biti i teret jer smo često prerazvijeni za povlačenje nekih sredstava iz EU fondova. Međutim, uspješno povlačenje sredstava za ovu prometnicu dodatan je motiv da se i dalje prijavljujemo na raspisane natječaje s gotovim projektima i dokumentacijom. Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede na ukazanom povjerenju, ne samo na ovom projektu, već i na projektu navodnjavanja Červar Porat-Bašarinka vrijednom 104 milijuna kuna, kao i organizaciji Crofish sajma u porečkoj dvorani Žatika."

Nakon raspisivanja natječaja i odabira izvođača, osim rekonstrukcije prometnice - asfaltiranja, planirano je i uređenje kolničke konstrukcije, oborinske odvodnje i prometne signalizacije.

Ovim prilikom napominjemo da je Grad Poreč kandidirao i izgradnju novog VRTIĆA na poziciji iza boćališta u Varvarima na fondove EU, te se odluka o prihvaćanju tog projekta očekuje u narednom razdoblju.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.