Mjesni odbor Varvari

utorak, 25.10.2016.

Predstavljana knjiga Ivone Orlić "Poznati Porečani kad su bili mali"

Gradska knjižnica Poreč u sklopu Mjeseca hrvatske knjige organizirala je u petak popodne 21.10.2016. u knjižničnom stacionaru u Varvarima predstavljanje knjige Ivone Orlić "Poznati Porečani kad su bili mali".

 photo Poreani web3_zpspfbqgk95.jpg

Knjiga sadrži 17 pripovijedaka iz Ivoninog djetinjstva projiciranih na poznate porečke ličnosti koje su ostavile neizbrisiv trag u životu grada. Tako su djeca i roditelji na promociji upoznali svetog Maura, biskupa Eufrazija, Bernarda Parentina, Teresu Recchini, Carlottu Grisi i mnoge druge. Knjiga na topao i zabavan način vodi najmlađe
u svijet igara, mašte i avantura. Slikovnica je svojevrsni ilustrirani ciklus priča namijenjen djeci viših razreda osnovnih škola, ali i svima koji žele osjetiti duh grada Poreča. Inače, Orlić je iz Poreča i po zanimanju je etnologinja i pedagoginja.

 photo Poreani web2_zpsqsjrqsya.jpg

Nakon predstavljanja, djeca su nacrtala svoje najdraže uspomene vezane uz Poreč. Crteži će krasiti prostor knjižničnog stacionara Varvari.
Promocija knjige održana je u sklopu ciklusa dječjih radionica "Petkom u pet", koje se održavaju u knjižničnim stacionarima u Novoj Vasi, Baderni i Varvarima.
Izvor: Glas Istre, 23.10.2016., (T. K.)

 photo Poreani web1_zps8kaqnkzu.jpg

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

25.10.2016. u 15:35 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 18.10.2016.

Poziv na predstavljanje slikovnice ''Poznati Porečani kada su bili mali"

Poštovani mještani,

u suradnji s Knjižnicom Poreč, pozivamo vas na predstavljanje slikovnice "Poznati Porečani kada su bili mali", autorice dr. Ivone Orlić.

Pridružite nam se u petak, 21. listopada 2016. godine u 17.00 sati u prostoru dvorane u Školi Varvari, 1. kat. Predstavljanjem knjige obilježiti će se i Mjesec hrvatske knjige.

Ovom vas prilikom još jednom podsjećamo da MO ima Knjižni stacionar u Školi koji radi svake srijede od 17-19 sati

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

18.10.2016. u 15:29 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 13.10.2016.

Foto vijesti iz MO-a

Dragi naši posjetitelji,

MO je bio aktivan i tijekom ljeta. Ovom prilikom smo za vas prikupili sve sitne pozitivne promjene iz naših sela, a odnose se na komunalnu problematiku i uređenje površina. Ovaj post objavljujemo u obliku foto izvještaja sa terena, pa krenimo...

STANCIJA DIKLIĆ

 photo Stancija 2 web_zps1qv7swoo.jpg
U tijeku izgradnje odvodnog sustava za Sranciju izvršena su sitna poboljšanja na terenu, a jedno koje jako olakšava stanovnicima promet je širenje izlaska i ulaska u Stanciju iz D302

 photo Stancija 3 web_zps5necvlbz.jpg
Asfaltom se nivelirao neravan teren, a u pojedinim dijelovima je asfaltni sloj i dodatno proširen u odnosu na prijašnju cestu.

 photo Stancija 1 web_zpsyoge5vjx.jpg
Nakon svih radova, na zahtjev MO-a je postavljen i otok za selektivno prikupljanje otpada.

Stanovnici Stancije su nas kontaktirali sa zahvalom i pozitivnim dojmovima nakon uređenja odvodnog sustava u njihovom mjestu, a mi još jednom zahvaljujemo stanovnicima Stancije na strpljenju i razumijevanju.

VELENIKI

 photo Veleniki voda 2 web_zpsz0gxpdfy.jpg
U Velenikima se privode kraju radovi na postavljanju vodovodnog ogranka Veleniki - Industrijska zona Buići. Osim novog ogranka na koji su se priključili neki od mještana, Veleniki su dobili i hidrantsku mrežu (3 hidranta na trasi vodovoda).

 photo Veleniki voda 3 web_zps6cwgiyip.jpg
Nove vodovodne cijevi.

VALKARIN
 photo Valkarin igrala web_zpsopamkppg.jpg
Na zahtjev mještana Valkarina, ovog je prolječa uređena jedna gradska površina u selu, te je su na istu postavljena dječja igrala. Valkarin je dobio kućicu za penjanje s toboganom, klackalicu i ljuljačke.

Grad Poreč je predstavio aplikaciju PROračun. Aplikacija PROračun pokrenuta je kako bi Grad predočio građanima podatke o svojem proračunu i informirao ih o načinu i namjeni potrošnje proračunskih sredstava. Još lakši pristup gradskim financijama putem PROračun aplikacije samo je dio proračunske transparentnosti Grada Poreča-Parenzo, koju je prepoznao i Institut za javne financije. Aplikaciji možete pristupiti s web stranice GRADA POREČA Aplikacija se nalazi s desne strane preglednika, a obilježena je fotografijom gradske Vijećnice i natpisom PRORAČUN


Za MO, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

13.10.2016. u 15:10 • 0 KomentaraPrint#

petak, 23.09.2016.

Jesenska eko akcija u našem MO-u

Dragi naši,

prošla je još jedna turistička sezona i polako ali sigurno ulazimo u rutinu jesenskih i zimskih dana. Zasigurno ćete svi vi imati više vremena za druge aktivnosti osim posla. Odlučili smo tako ponovno održati eko akciju, kako bi nam sela ostala i dalje čita.

Eko akcija će se održati u vremenskom periodu od SRIJEDE 28.09. – srijede 12.10.2016. Za odlaganje otpada postavit će se po jedan privremeni spremnik, zapremnine 7 kubika na svaku lokaciju.

Plan sakupljanja odvijati će se prema priloženom rasporedu:

1. Varvari (Ulica Trsi) - kod dječjih igrala i igrališta,
2. Varvari - Buranka (vrh ulice Pjantade, u blizini dječjeg igrališta i kontejnera za selektivni otpad),
3. Valkarin - ulazak u selo ili kod novih dječjih igrališta,
4. Musalež - na ulasku u selo, s desne strane ceste do bivše oglasne ploče i kontejnera za selektivni otpad,
5. Veleniki - veliki parking kod boćališta,
6. St. Diklić - na makadamskom putu koji iz Stancije Diklić vodi prema Musaležu (uobičajeno mjesto)


Cilj ove eko akcije je sprječavanje stvaranja divljih odlagališta koja nastaju odlaganjem takve vrste otpada na javnim površinama i ostalim neprimjerenim lokacijama.

Ukoliko se spremnici za otpad napune prije završetka akcije, molim da kontaktirate g. Vilijama Banka na broj: 091/431-00-29. Spremnici će tada biti zamijenjeni praznima.

Za MO, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

23.09.2016. u 16:59 • 0 KomentaraPrint#

petak, 16.09.2016.

MJESNI ODBOR poziva roditelje na preuzimanje dječjih fluorescentnih prsluka

Poštovani mještani našeg MO-a,

već sam u postu od 5. rujna najavio iznenađenje za školarce. Sada mogu potvrditi da će iznenađenja biti!

Mjesni odbor Varvari svake godine nastoji upozoriti putem svog bloga sve vozače na potrebu zaštite djece u prometu. Osobito se to odnosi u vrijeme prije početka školske godine. Ovom prilikom je Mjesni odbor naručio i fluorescentne prsluke za djecu u vrtićima i školarce s područja MO-a Varvari (Varvari, Musalež, St. Diklić, Valkarin i Veleniki). Ovom prilikom pozivamo roditelje koji žele sigurnost u prometu svoje djece, da se jave predsjedniku MO-a Robertu Veleniku na mail: rvelenik@gmail.com kako bi preuzeli besplatne prsluke dobivene od Goodyear-a. Dovoljno je na da putem maila dostavite kontakt broj i mail adresu, te broj potrebnih prsluka. MO je školarcima ostavio na raspolaganje 40 prsluka.

 photo prsluk web mo2_zps1ezyxa5a.jpg

Fluorescentni prsluci su izrazito korisni za djecu tijekom zimskih mjeseci kada se školarci vraćaju ili idu u školu. Zimi je vidljivost u prometu otežana zbog čestih kiša i magle, te prsluk ubrzava vrijeme reakcije vozača, a djeca budu vidljiva i na većim udaljenostima.

U većini europskih zemalja fluorescentni prsluk pripada obaveznoj opremi u vozilu i ako vam se automobil pokvari, obavezno ga morate obući. Vozači, vodite računa o tome da bude na vidljivom mjestu. Ukoliko ne podijelimo sve prsluke djeci, iste mogu slobodno preuzeti i vozači s područja našeg MO-a.

Video s porukom djece...


Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

16.09.2016. u 19:46 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.< listopad, 2016  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Opis bloga

Ovaj je blog namijenjen stanovnicima Mjesnog odbora Varvari, ali i široj publici internauta. Blog je dostupan svima onima koji konstruktivnom kritikom, savjetima i pohvalama žele unaprijediti kvalitetu života u nekoliko naselja u blizini Poreča.

Brojač posjeta

tomcat web hosting | hosting javaVremenska prognoza i korisni linkovi

Grad Poreč
Službene stranice Grada Poreča

Usluga.hr
Komunalno poduzeće Usluga Poreč

Parentium.com
Nezavisni portal Poreča

Porestina.info
Nezavisni portal Poreča (II)

Energetska učinkovitost
Korisni savjeti - ušteda energije

Istrapedia.hr
Kao Wikipedia, ali sve o Istri

Kapitalne investicije

Rotor na obilaznici Poreč s ulaznim krakom za naselje Varvari
FOTKA 1
FOTKA 2

Kontakt mail Mjesnog odbora Varvari

Cijenjeni internauti, vaše komentare, prijedloge, fotke, članke za objavu ili druge zanimljivosti (osim virusa) možete poslati na e-mail:

rvelenik@gmail.com

Kontakt broj: 091/452 00 93

Pretraživanje bloga i šire

Loading

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se