Mjesni odbor Varvari

ponedjeljak, 15.05.2017.

U Velenikima otvoren društveni dom

U Velenikima su protekle subote, 13. svibnja 2017. prigodnim druženjem otvorene nove društvene prostorije. Kućica društvenog doma modularni je objekt površine 36 metara kvadratnih, s većom društvenom prostorijom i s dva sanitarna čvora, te špajzom. Kućica je postavljena pokraj polivalentnog dječjeg i boćarskog igrališta, a ubuduće će istu moći koristiti mještani i članovi Boćarskog kluba Veleniki za druženja, prigodna i sportska okupljanja. Dom je opremljen i klima uređajem, a mještani Veleniki svojim će prilozima i donacijama opremiti dom stolovima, stolicama i drugim sadržajima.

Prilikom otvorenja, zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić rekao je kako je ovo nastavak politike ravnomjernog razvijanja grada i prigradskih naselja, u kojem osiguravanje prostora društvene namjene igra veliku ulogu. – Ovakav smo modularni objekt već postavili prošle godine u Červaru, a u Kukcima i Fuškulinu su nanovo izgrađeni, kroz odličnu suradnju s mještanima. Drago mi je da se društveni domovi itekako koriste i redovno postaju središte društvenog života tih naselja, zaključio je Peršurić.

Predsjednik MO-a Varvari naglasio je kako u Velenikima živi preko 110 ljudi, te da Veleniki doživljavaju mali procvat, obnavljaju se i grade nove kuće, a u selu trenutačno ima 15-ak djece od kojih je najstariji u 2. razredu osnovne škole. Dom će poslužiti i njima za slavljenje rođendana.

Osim uređenja okoliša i postavljanja kućice u Velenikima, dodatno je uređeno i parkiralište, a vrijednost investicije je oko 150.000,00 kuna.

Kako je sve krenulo i završilo možete pogledati u nastavku:

 photo DOM BLOG 1_zps46zpi6wc.jpg
Betoniranje podloge

 photo DOM BLOG 2_zpsrr46zrfw.jpg
Dopremanje doma u modulima

 photo DOM BLOG 3_zpsg6qgdrzh.jpg
Montaža doma na lokaciji boćališta

 photo DOM BLOG 10_zpsd70utjvy.jpg
Dom spreman za upotrebu

 photo DOM BLOG 6_zpsbssplnwt.jpg
Fešta i druženje svih mještana i gostiju 13.5. u 12 h

 photo DOM BLOG 7_zpss9fblikb.jpg
Dom iz druge perspektive. Otvaranje uz boćarski susret

 photo DOM BLOG 8_zpsrbrzebh4.jpg
Prigodnim govorom dom skupu su se obratili Loris Peršurić, dogradonačelnik, Robert Velenik, predsjednik MO-a i Darko Milohanić, predsjednik BK Veleniki

 photo DOM BLOG 5_zpslvfsgonx.jpg
Loris Peršurić predaje ključeve doma Darku Milohaniću iz Boćarskog kluba Veleniki

 photo DOM BLOG 9_zps38wwdjbv.jpg
Fotografija svih okupljenih za uspomenu

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

15.05.2017. u 10:16 • 0 KomentaraPrint#

petak, 28.04.2017.

VIDEO - Intervju s gradonačelnikom Edijem Štifanićem

Bliži se kraj mandata našeg gradonačelnika Edija Štifanića. Vrijeme je da se upravo sada rezimira pregled 12 godina svakodnevnog davanja svoje energije i znanja za zajednicu. Edi Štifanić ima puno toga za reći, pa vam preporučamo da izdvojite nešto vremena i pogledate njegov intervju s Davorom Jurkotićem u emisiji "Đir s Davorom Jurkotićem"Mjesni odbor Varvari ovom prilikom zahvaljuje gradonačelniku Ediju Štifaniću na suradnji, te senzibilitetu prema problematici sela i mnogim velikim i manjim investicijama koje su obogatile naša sela: Varvare, Velenike, Musalež, St. Diklić i Valkarin. Gospodin Štifanić je bio uvijek rado viđen gost u našim selima, a pamte se sve veće i manje investicije koje su u njegovom mandatu učinile naša sela boljim mjestom za život, a posebno: IZGRADNJA SUSTAVA ODVODNJE, OBNOVA ŠKOLE U VARVARIMA, IZGRADNJA DRUŠTVENOG DOMA U MUSALEŽU, IZGRADNJA POLIVALENTNIH I DJEČJIH IGRALIŠTA U VELENIKIMA, VALKARINU, MUSALEŽU I VARVARIMA, UREĐENJE PREGLEDNOSTI ULASKA I IZLASKA IZ VARVARI (STARI ULAZ), POSTAVLJANJE NOVIH ČEKAONICA ZA AUTOBUSE, EKO OTOCI U SVIM SELIMA i mnogo manjih investicija.

U ime Vijeća MO-a Varvari, želim g. Ediju Štifaniću puno uspjeha u privatnom i poslovnom životu.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

28.04.2017. u 20:22 • 0 KomentaraPrint#

Praznik rada u Poreču uz feštu na kupalištu i biciklijadu

Poštovani sumještani,

pozivamo vas na proslavu Praznika rada na Gradsko kupalište - Nafataplin.

Grad Poreč i ove godine Vas poziva na tradicionalno druženje na Gradskom kupalištu povodom 1. maja, Praznika rada. Početak je u 9 sati boćarskim turnirom, a od 12 sati počinje turnir u briškuli i cjelodnevni zabavni program uz Baredinosaurse, bendove Sound of Istria, Trio Rio i Jozefina, te Alfa Time. Bit će tu i gastro ponuda, te zabava za sve uzraste, a sve traje do 20 sati. Praznik rada u Poreču obilježit će se i tradicionalnom rekreativnom biciklijadom Parenzanom, u organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča i Biciklističkog kluba Poreč, koja će se održati u subotu, 29. travnja. Start je u 10 sati iz uvale Peškera, a sve detalje pročitajte ovdje.

Oznake: mjesni odbor

28.04.2017. u 11:00 • 0 KomentaraPrint#

subota, 08.04.2017.

MUP - važno upozorenje starijim osobama!

Poštovani mještani, MUP je ovih dana objavio važan apel u javnosti. Apeliraju na osobe starije životne dobi da ne puštaju u svoj dom nikakve službene osobe radi besplatne masaže, provjere novca, povrata poreza ili uzimanja otisaka prstiju s novčanica ili nakita, a osobama koje brinu o njima savjetuju da ih upute o mjerama zaštite kako ne bi postali žrtve PRIJEVARA.

 photo MUP broj telefona_zpsbbnnaqgs.jpg

Počinitelji ovih kaznenih djela imaju različite načine počinjenja (modus operandi), a najčešći su slijedeći:

Prvi način je da kada se počinitelj/ica osobama starije životne dobi (žrtvi) lažno predstavljaju kao medicinski djelatnici (djelatnici ustanova koje pružaju medicinske usluge) koji najčešće nude besplatnu masažu, a sve kako bi samo ušli u stan. Dok jedna osoba masira žrtvu, druga osoba pretražuje stan i traži novac i nakit iz stana ili kroz otključana vrata uđe u stan treća osoba koja također krade novac ili nakit.

Drugi način je kada se počinitelj/ica lažno telefonski predstave kao zaposlenici poslovnih banaka, uvjeravajući žrtvu da su se pojavile lažne novčanice ili im je istekao rok i da će doći na njihovu adresu kako bi preuzeli novac, koji će im nakon provjere i vratiti. Ukoliko osoba odbije posjet zaposlenice banke, prijete zvanjem policije, privođenjem i pretragom stana.

Treći način je kada se počinitelj/ica lažno telefonski predstave kao zaposlenici poslovnih banaka te uvjeravajući žrtvu da kod kuće posjeduju novčanice kojima je istekao rok, da će doći na njihovu adresu kako bi im preuzeli novac, koji će im nakon provjere i vratiti. Ukoliko ih žrtva odbije i navede da se o tome brinu ukućani, prevaranti prekinu telefonski poziv na par minuta te opet nazovu žrtvu i uvjere je da su se čuli s ukućanima i da su oni odobrili predaju novca te da mogu slobodno predati novac osobi koja će doći na kućnu adresu.

Četvrti način je kada se počinitelj/ica lažno telefonski predstave žrtvi kao policijski službenici koji su pronašli počinitelja kaznenog djela i da će doći na njihovu adresu po otiske prstiju na novčanicama i nakitu koje imaju u svom domu. Kada na adresu dođe lažni policijski službenik, žrtva joj lakovjerno predaje novčanice i nakit.

Peti način je kada se počinitelj/ica lažno telefonski predstave žrtvi kao djelatnici porezne uprave i uvjeravaju ih da su dobili povrat novca, koji će im biti isplaćen tek kada uplate određeni iznos. Tada na adresu dolazi lažni zaposlenik/ica porezne uprave, a žrtva joj predaje novac.

Prilikom počinjenja ovih kaznenih djela najčešće ne postoje svjedoci jer počinitelj paze kada dolaze na adresu, kuda ulaze i koga kontaktiraju. Osobe starije životne dobi (žrtve) savjetujemo da uvijek budu sumnjičavi i nazovu policiju na broj 192, kako bi se provjerili sumnjivi osobni ili telefonski zahtjevi nepoznatih „službenih“ osoba. Napominjemo da zaposlenici banaka, zavoda za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, porezni i policijski službenici ne dolaze na adrese stanovanja i ne mijenjaju novac radi isteka, ne obavljaju povrat poreza, a policijski službenici ne dolaze na adrese stanovanja radi izuzimanja otisaka prstiju s novčanica ili nakita. U slučaju da policijski službenici dođu na adresu stanovanja, predstavljaju se službenom iskaznicom i značkom te za sva postupanja izdaju dokument odnosno potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Također apeliramo na osobe koje se brinu o osobama starije životne dobi koje same žive u stanu ili kući, da im daju jasne upute da ne puštaju u svoj dom nikakve službene osobe radi besplatne masaže, provjere novca, povrata poreza ili uzimanja otisaka prstiju s novčanica ili nakita. S obzirom da počinitelji ovih kaznenih djela iskorištavaju dob osoba, njihovu dobronamjernost i nepažnju, savjetujemo osobama koje se brinu o starijima da ih upute u učestalost prijevara na kućnom pragu i preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti da ne postanu žrtve.

IZVOR: MUP

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

08.04.2017. u 10:33 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 05.04.2017.

Okončani radovi na izgradnji vodovodnog ogranka u Velenikima

Nakon investicije u izgradnju vodovodnog ogranka Veleniki - Industrijska zona Buići - Žbandaj, a o čemu smo pisali u prethodnim postovima, u Velenikima je dovršena još jedna hvalevrijedna investicija u poboljšanje uvjeta opskrbe mještana. Radi se o novom cjevovodu ogranak Veleniki istok. Karakteristike cjevovoda su: cjevovod od materijala nodularni lijev, profila DN 100 mm u duljini od 131 m. U sklopu investicije, postavljen je hidrant u slučaju opasnosti od požara, a provedeno je i asfaltiranje cijele dužine ulice i to u punom profilu.

Vrijednost radova iznosi 180.000,00 kn (sa PDV-om). Investicija je u potpunosti plaćena iz sredstava Istarskog vodovoda d.o.o. Izvođač radova je Obrt „Edi“ iz Tinjana.

Na novom ogranku se trenutno vrše radovi na izvođenju priključaka, a u konačnici će biti priključeno 7 novih priključaka za domaćinstvo, te 5 – 7 novih priključaka za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.

 photo Voda veleniki blog 1_zpsmammrdqt.jpg
Iskopan kanal za nove instalacije

 photo Voda veleniki blog 2_zpst8waswhw.jpg
Nove cijevi i novi ogranak u Velenikima

 photo Voda veleniki blog 3_zpsuk5vofmr.jpg
Postupak sanacije

 photo Voda veleniki blog 4_zpsioaiao4w.jpg
Novi asfalt u ulici...

 photo Voda veleniki blog 5_zpsygb4ueqr.jpg
... i hidrant!

Za MO Varvari, Robert Velenik i Istarski vodovod d.o.o.

Oznake: mjesni odbor

05.04.2017. u 15:08 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.< svibanj, 2017  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga

Ovaj je blog namijenjen stanovnicima Mjesnog odbora Varvari, ali i široj publici internauta. Blog je dostupan svima onima koji konstruktivnom kritikom, savjetima i pohvalama žele unaprijediti kvalitetu života u nekoliko naselja u blizini Poreča.

Brojač posjeta

tomcat web hosting | hosting javaVremenska prognoza i korisni linkovi

Grad Poreč
Službene stranice Grada Poreča

Usluga.hr
Komunalno poduzeće Usluga Poreč

Parentium.com
Nezavisni portal Poreča

Porestina.info
Nezavisni portal Poreča (II)

Energetska učinkovitost
Korisni savjeti - ušteda energije

Istrapedia.hr
Kao Wikipedia, ali sve o Istri

Kapitalne investicije

Rotor na obilaznici Poreč s ulaznim krakom za naselje Varvari
FOTKA 1
FOTKA 2

Kontakt mail Mjesnog odbora Varvari

Cijenjeni internauti, vaše komentare, prijedloge, fotke, članke za objavu ili druge zanimljivosti (osim virusa) možete poslati na e-mail:

rvelenik@gmail.com

Kontakt broj: 091/452 00 93

Pretraživanje bloga i šire

Loading

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se