Mjesni odbor Varvari

utorak, 13.03.2018.

Hvalevrijedna humanitarna akcija naše članice MO-a

Članica MO-a Varvari Aliče Pištan zajedno s gospođom Horvat organizirale su humanitarnu akciju za djecu Afrike oboljenu HIV virusom. Pogledajte reportažu o tome na ovoj poveznici:

http://www.tvistra.hr/video-humanitarna-akcija-u-gradskoj-knjiznici-porec-heklali-se-vuneni-kvadratici-za-napustenu-djecu-juznoafricke-republike/

Oznake: mjesni odbor

13.03.2018. u 15:11 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 12.03.2018.

Proljetna eko akcija u našem MO-u

Poštovani mještani naših sela,

Eko akcija u organizaciji MO-a Varvari i Usluge Poreč d.o.o. održati će se u vremenskom periodu od 26.03. do 30.03.2018. Za odlaganje otpada postavit će se po jedan privremeni spremnik, zapremnine sedam kubika na svaku lokaciju.

Plan sakupljanja odvijat će se prema rasporedu:

1. Varvari (Ulica Trsi) - kod dječjih igrala i igrališta,
2. Varvari (Buranka) - vrh ulice Pjantade, u blizini dječjeg igrališta i kontejnera za selektivni otpad,
3. Valkarin - ulazak u selo,
4. Musalež - na ulasku u selo, do kontejnera za selektivni otpad,
5. Veleniki - veliki parking kod boćališta,
6. St. Diklić - putu koji iz Stancije Diklić vodi prema Musaležu,
7. Varvari - Ul. Baldini kod trafostanice.

Cilj ove eko akcije je sprječavanje stvaranja divljih odlagališta koja nastaju odlaganjem takve vrste otpada na javnim površinama i ostalim neprimjerenim lokacijama.

Ukoliko se spremnici za otpad napune prije završetka akcije, molim da kontaktirate g. Vilijama Banka na broj: 091/431-00-29. Spremnici će tada biti zamijenjeni praznima.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

12.03.2018. u 15:07 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.03.2018.

Zimski uvjeti na cestama - obaveze vozača

Kao primorci mnogi od nas nisu naviknuti na zimske uvjete na cestama. Na našem području ima osoba koje i preko zime voze automobile s ljetnim gumama jer naprosto ne putuju, a klima im omogućava vožnju s ljetnim gumama i tijekom čitave godine. Ovih smo dana svjedoci pravih zimskih uvjeta i temperatura. Kako bi svi bili spremni na putovanje, pa i odlazak na posao koji traje 5 ili više minuta, ostavljamo vam POVEZNICU na članak o savjetima za vožnju tijekom zimskih uvjeta.Budite oprezni u vožnji, pridržavajte se razmaka i prilagodite brzinu. Uskoro slijedi promjena vremena.

Za MO Varvari, Robert Velenik

01.03.2018. u 15:10 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 13.02.2018.

Odvodnja ispituje ispravnost instalacija u Stanciji Diklić

Prenosimo informaciju iz Odvodnje Poreč. Od 14. do 28. veljače ispitivati ispravnost instalacija kućnih priključaka odvodnje otpadnih voda u naselju Stancija Diklić.

Postupak će se obavljati od 8 do 15 sati, a temelji se na članku 12. Odluke o odvodnji otpadnih voda na području Grada Poreča i općina Tar – Vabriga, Funtana i Vrsar.

Ispitivanje instalacija obavljat će se uređajem za upuhivanje umjetno generiranog dima (grijanjem tekućine). Ova ispitivanja nisu štetna za ljudsko zdravlje i okoliš, te ne mogu izazvati materijalnu štetu.

Za sva dodatna pitanja i informacije iz Odvodnje mole građane da kontaktiraju voditelja kanalizacije Ivana Banića na broj 091 431 00 31

MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

13.02.2018. u 15:41 • 0 KomentaraPrint#

petak, 09.02.2018.

Uskoro će se asfaltirati put Valkarin - Grbina

Na inicijativu mještana Valkarina, Grad Poreč je kandidirao asfaltiranje puta Valkarin - St. Grbina u dužini od 2,5 kilometara na Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine unutar Mjere 7 (Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima).

Grad Poreč je objavio informaciju kako je projekt prihvaćen. Projekt "Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Grbina-Valkarin'“ biti će sufinanciran u stopostotonom iznosu, odnosno s 2.409.944,38 kuna.Povodom ovih dobrih vijesti gradonačelnik Loris Peršurić je izjavio: "Samo u prosincu Poreč je povukao 5 milijuna kuna kroz EU fondove – i to za rekonstrukciju reciklažnog dvorišta Košambra te za rekonstrukciju ceste Garbina-Valkarin. Iako je Poreč jedan od najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj te najrazvijeniji grad u Istri, indeks razvijenosti zna nam biti i teret jer smo često prerazvijeni za povlačenje nekih sredstava iz EU fondova. Međutim, uspješno povlačenje sredstava za ovu prometnicu dodatan je motiv da se i dalje prijavljujemo na raspisane natječaje s gotovim projektima i dokumentacijom. Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede na ukazanom povjerenju, ne samo na ovom projektu, već i na projektu navodnjavanja Červar Porat-Bašarinka vrijednom 104 milijuna kuna, kao i organizaciji Crofish sajma u porečkoj dvorani Žatika."

Nakon raspisivanja natječaja i odabira izvođača, osim rekonstrukcije prometnice - asfaltiranja, planirano je i uređenje kolničke konstrukcije, oborinske odvodnje i prometne signalizacije.

Ovim prilikom napominjemo da je Grad Poreč kandidirao i izgradnju novog VRTIĆA na poziciji iza boćališta u Varvarima na fondove EU, te se odluka o prihvaćanju tog projekta očekuje u narednom razdoblju.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

09.02.2018. u 15:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.< ožujak, 2018  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Opis bloga

Ovaj je blog namijenjen stanovnicima Mjesnog odbora Varvari, ali i široj publici internauta. Blog je dostupan svima onima koji konstruktivnom kritikom, savjetima i pohvalama žele unaprijediti kvalitetu života u nekoliko naselja u blizini Poreča.

Brojač posjeta

tomcat web hosting | hosting javaVremenska prognoza i korisni linkovi

Grad Poreč
Službene stranice Grada Poreča

Usluga.hr
Komunalno poduzeće Usluga Poreč

Parentium.com
Nezavisni portal Poreča

Porestina.info
Nezavisni portal Poreča (II)

Energetska učinkovitost
Korisni savjeti - ušteda energije

Istrapedia.hr
Kao Wikipedia, ali sve o Istri

Kapitalne investicije

Rotor na obilaznici Poreč s ulaznim krakom za naselje Varvari
FOTKA 1
FOTKA 2

Kontakt mail Mjesnog odbora Varvari

Cijenjeni internauti, vaše komentare, prijedloge, fotke, članke za objavu ili druge zanimljivosti (osim virusa) možete poslati na e-mail:

rvelenik@gmail.com

Kontakt broj: 091/452 00 93

Pretraživanje bloga i šire

Loading

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se