Mjesni odbor Varvari

petak, 26.08.2016.

Tijekom rujna započeti će radovi na asfaltiranju u Musaležu - INFORAMCIJA

Poštovani mještani Musaleža,

obavještavamo Vas da će tijekom mjeseca rujna započeti radovi na asfaltiranju nerazvrstanih prometnica na slijedećim lokacijama u mjesnom odboru Varvari:

1.Miličević Kata, Musalež, 574/6 K.O. Musalež, asfaltiranje u dužini od 550 m˛

2.Tolić, Ivošević, Musalež, k.č. 573/3 K.O. Musalež asfaltiranje u dužini od 450 m˛

3.Labnidze, Musalež, 391/54 K.O. Musalež asfaltiranje u dužini od 450 m˛

Fotografija lokacija:

 photo Musale asfalt 2_zpsso0qkjhv.jpg

Za MO: Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

26.08.2016. u 11:09 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 23.08.2016.

2. akcija suzbijanja komaraca

Od 23. do 26. kolovoza 2016. će se na području Grada Poreča-Parenzo provesti akcija adulticidnog suzbijanja komaraca.

Radovi će se izvoditi u večernjim satima metodom hladnog zamagljivanja s radnog vozila, te skrećemo pažnju građanima da tijekom izvođenja radova zatvore prozore, a sudionike u prometu molimo za dodatan oprez.

Posebno se upozoravaju pčelari da pčele drže zatvorene u košnicama dok se insekticidna magla u potpunosti ne raziđe.


Tretman protiv komaraca u našem MO-u biti će u srijedu navečer s 24./25. 08.2016.

Izvor: Grad Poreč

Oznake: mjesni odbor

23.08.2016. u 15:13 • 0 KomentaraPrint#

petak, 22.07.2016.

Akcija suzbijanja komaraca

Od 26. do 30. srpnja 2016. će se na području Grada Poreča-Parenzo provesti akcija suzbijanja komaraca.

Radovi će se izvoditi u večernjim satima metodom hladnog zamagljivanja s radnog vozila, te skrećemo pažnju građanima da tijekom izvođenja radova zatvore prozore, a sudionike u prometu molimo za dodatan oprez.

Posebno se upozoravaju pčelari da pčele drže zatvorene u košnicama dok se insekticidna magla u potpunosti ne raziđe.


U MO-u VARVAR akcija zamagljivanja provesti će se u četvrtak navečer 28./29. 07.2016.

Za MO, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

22.07.2016. u 15:06 • 0 KomentaraPrint#

petak, 15.07.2016.

Učinite nešto, gosti mi odlaze, a radovi ne staju!

Naslov ovog posta lijepo oslikava situacije s kojima se susrećemo u Mjesnom odboru. Naime, mnogi investitori u želji da što prije dovedu u funkciju svoje objekte ne biraju vrijeme i način kako to učiniti. Neki se drže slova zakona, pa imaju sve potrebne dozvole, drugi niti to. Najgore za Poreč i Poreštinu je što živimo od turizma i turista, te jedva čekamo ljeto da nam se apartmani napune kako bi onda mogli i nešto zaraditi. Zima zna biti duga, a troškovi grijanja visoki, imamo djecu studente i školarce koji trebaju razno-razne stvari kako bi mogli učiti, napredovati, razvijati se. Novac od apartmana jako dobro dođe!

Pojavi se tako preko ljeta niz investitora koji žele okrenuti nešto novaca, ne obazirući se na stanovništvo - TURIZAM. Grad je tu jako obziran i gleda svoje investicije privesti kraju prije glavne sezone, te nastaviti s istima nakon sezone. Kod nekih izvanrednih situacija (puknuće cijevi i sl.) ipak treba hitno intervenirati.

 photo Dron varvari blog 2_zps0kmvbvva.jpg
Ilustracija: Varvari iz zraka, foto: Dinko Ramić

Ovih dana naš telefon u MO-u je jako užaren. Žale se ljudi na buku pikamera, apartmani im se tresu uslijed kopanja temelja. Gosti odlaze. Što učiniti?

Grad Poreč je tu problematiku regulirao kroz Odluku o utvrđivanju zabrane za izvođenje građevinskih radova na području Grada Poreča (Službeni glasnik broj 02/95). i Odlukom o izmjeni i dopuni... (Službeni glasnik 04/03).

U tim odlukama stoji: « U dijelu naselja Poreč, koji je omeđen crtom koja ide od gradske lučice kod Općinskog suda, Turističkom ulicom, Rade Končara, ulicom Županije Somogy, Partizanskom ulicom, te Mlinskom ulicom do raskrižja s ulicom Nikole Tesle, kao i u mjestima Tar i Vabriga, zabranjuje se izvođenje svih vrsta građevinskih radova (izgradnja, rekonstrukcija interijera i eksterijera, izgradnja i rekonstrukcija infrastrukture) u razdoblju od 01. srpnja do 31. kolovoza u tekućoj godini,
a unutar granica naselja Poreč (ZNAČI PODRUČJA GRADA POREČA BEZ OKOLNIH NASELJA-SELA) te u mjestima Tar i Vabriga, u razdoblju od 01.
srpnja do 31. kolovoza u tekućoj godini, zabranjuje se izvođenje svih vrsta zemljanih radova.»

Svaki je investitor i izvođač dužan održavati gradilište, čistiti ga, organizirati privremenu prometnu regulaciju itd., dok Grad ima zadatak sve to kontrolirati. Novim izmjenama zakona Grad - Komunalno redarstvo dobiva i neke ovlasti građevinske inspekcije.

Kada opet sagledamo drugu stranu medalje, građevinari trebaju isto imati priliku prihodovati, raditi i plaćati račune, te im zabrane ograničavaju aktivnost. Kako sve to pomiriti? Prije svega strpljenjem i javnom raspravom, no svakako je došlo vrijeme da se sagleda stre Odluke o utvrđivanju zabrane za izvođenje građevinskih radova na području Grada Poreča. Od 2003. do danas mnogo se toga promijenilo, pa će valjda i ova odluka.

Mještanima našeg MO-a preporučam strpljenje i dogovor s izvođačima radova i investitorima oko svakodnevnih početaka radova na gradilištu, te da dogovore smanjenje buke do maksimalne razine. Ukoliko to nije moguće dogovoriti, jedna od opcija je i prijava komunalnim redarima i građevinskoj inspekciji.

Nadam se da će takvih problema ovog ljeta biti što manje. Mjesnom su odboru u ovom slučaju jako ograničene mogućnosti, a nemojmo zaboraviti da svi oni koji sjede u MO-u su volonteri, te da odgovori članova MO-a ponekad neće zadovoljiti mještane, ali i to je život.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

15.07.2016. u 15:12 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 08.06.2016.

Pri kraju asfaltiranje u MO-u Varvari

Poštovani mještani, zahvaljujem na strpljivosti u ime svih članova Vijeća MO-a Varvari. Isto tako moram zahvaliti svima koji su uputili prijedloge za poboljšanja u naseljima prije i tijekom asfaltiranja. Kako ste zasigurno upoznati radovi na odvodnji u našem MO-u se bliže kraju. Nedostaje još asfaltiranje dijela Valkarina i u St. Diklić.

Osim što su se mještani s upitima javljali u Odvodnju i Grad, dostupni smo im bili i mi iz MO-a. Na osnovu korisnih prijedloga, prije postavljanja asfalta uređen je upojni bunar u ulici Trsi u Varvarima gdje inače "leži" voda. Isto tako prionulo se saniranju oštećenih nogostupa na Buranki. U St. Diklić će biti uređene sitnice na koje su skrenuli pažnju mještani (odvodni kanal oborinske vode, podesti za kontejnere, ulaz u naselje i ls.). U Musaležu će biti sanirana oštećenja i ulegnuća u bočnim ulicama.

Iako Veleniki nisu dobili kanalizaciju, investitori su pripazili na adekvatno saniranje kolnika. Sve izrečeno slijedi u kratkom foto izvještaju.

 photo Varvari asrfaltiranje web glavna_zps66p5yhvv.jpg
Školska ulica (Varvari) prema Velenikima

 photo Varvari asrfaltiranje web2_zpsnjbb8u39.jpg
Ulica Trsi Varvari

 photo Varvari asrfaltiranje web3_zpsqjfbuye4.jpg
Upojni bunar s rešetkama - Ulica Trsi

 photo Varvari asrfaltiranje web4_zpsyox6skh4.jpg
Ulica Piantade kod lokve

 photo Musale asfalt web1_zpsxufazbtf.jpg
Ulaz u Musalež

Za one koji žele znati više, upućujemo vas na PRIOPĆENJE S KONFERENCIJE ZA NOVINARE U ODVODNJI POREČ

Za MO, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

08.06.2016. u 15:33 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.< kolovoz, 2016  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga

Ovaj je blog namijenjen stanovnicima Mjesnog odbora Varvari, ali i široj publici internauta. Blog je dostupan svima onima koji konstruktivnom kritikom, savjetima i pohvalama žele unaprijediti kvalitetu života u nekoliko naselja u blizini Poreča.

Brojač posjeta

tomcat web hosting | hosting javaVremenska prognoza i korisni linkovi

Grad Poreč
Službene stranice Grada Poreča

Usluga.hr
Komunalno poduzeće Usluga Poreč

Parentium.com
Nezavisni portal Poreča

Porestina.info
Nezavisni portal Poreča (II)

Energetska učinkovitost
Korisni savjeti - ušteda energije

Istrapedia.hr
Kao Wikipedia, ali sve o Istri

Kapitalne investicije

Rotor na obilaznici Poreč s ulaznim krakom za naselje Varvari
FOTKA 1
FOTKA 2

Kontakt mail Mjesnog odbora Varvari

Cijenjeni internauti, vaše komentare, prijedloge, fotke, članke za objavu ili druge zanimljivosti (osim virusa) možete poslati na e-mail:

rvelenik@gmail.com

Kontakt broj: 091/452 00 93

Pretraživanje bloga i šire

Loading

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se