Biciklom kroz Moslavinu

ponedjeljak, 03.08.2009.

Lekenička biciklijada

Jučer su biciklisti Moslavine sudjelovali na biciklijadi Lekenik - Cerje Letovanićko koju je organizirala TZ Lekenik povodom ponovno oživljene tradicije proslave 'Cerskog posvetila' u Cerju, župa Pešćenica. Dan je bio idealan za vožnju, temperatura oko 36 stupnjeva privukla je nešto manji broj biciklista, a iz Moslavine uputilo se 4 vozača u Lekenik. Naravno automoblilima.





U Lekeniku smo izvadili bicikle i čekali polazak




U 14 sati krećemo u pravcu Pešćenice glavnom prometnicom


Predah u hladovini pokraj crkve u Pešćenici


Župnik Marko Cvitkušić isto sudjeluje u biciklijadi, kratka molitva prije nastavka puta. (Nikome se ništa nije pokvarilo ili pukla guma tijekom cijelog puta).


Nastavljamo prema Cerju


Presjek generacija koje su sudjelovale u biciklijadi


To smo mi


Ovaj mladić je stalno bio među vodećim vozačima


Velečasni Cvitkušić na čelu kolone


Žene voze, a muški guraju. Vidi se tko često ide u dućan biciklom.


Vozilo s pomoćnim motorom


Baš nam je lijepo


Crkva u Cerju Letovanićkom. Tu se održava misa i nakon toga pučko veselje do kasno u noć.


Predah na cilju


Ima sira, vode, kolača..treba obnoviti energiju jer nas čeka još puta.


Nakon predaha i nešto hrane biciklisti Moslavine željni dodatnih kilometara nastavljaju putem u nepoznato, poznato je da nam je cilj stići u Letovanić.


Činilo se da će sve biti ravno, no nema veze. Veselo guramo dalje.


Nakon uspona na Letovanski vrh slijedi brzi spust makadamom. Nekima cestovne gume zadaju muke na krupnom makadamu, a drugi mogu u zavoj i bez ruku.


Nakon brzog spusta do Letovanića ulijećemo ravno u Kupu.


A Kupa puna plivača, vozi se rafting čamcima..nogometni turnir u selu..mi srećemo nama poznate ljude, a tu je i KUD Moslavčanka iz Donje Gračenice. Nismo znali da će nam pripremiti ovakav doček. Ili to nije bilo zbog nas..


Vlasnik Seoskog turizma Bistrički iz Osekova nas je odmah odlučio reanimirati svježom dozom tekućine što nikako nismo mogli odbiti.


Nakon pića,odmora, kupanja i malo fotkanja napuštamo veseli Letovanić i vozimo natrag prema polazištu, ovaj put cestovnim pravcem.


Napuštamo Letovanić


Netko nam kasni


A tko kasni?


U koloni lagano prema cilju


U Lekeniku trebamo još jedno osvježenje prije rastavljanja bicikala i trpanja u aute. Kad to riješimo krećemo doma.


Na kraju avanture brojčanik je pokazivao 51 km od kojih je više od pola bila loša makadamska cesta puna krupnog kamena. Putem kroz šumu smo promašili jedno križanje i napravili oko 15 bespotrebnih kilometara tako da bi stvarni put bio dosta kraći. Visoka temp. nam nije zadavala poteškoće, vozilo se i dosta pilo, ali nismo pretjerivali u opterećenju te nismo suviše brzali. Evo još nekoliko fotki:

- 14:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #