Biciklom kroz Moslavinu

nedjelja, 20.04.2008.

Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini 2008


Četvrtu godinu zaredom održana je biciklijada pod nazivom "Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini u kojoj je ovaj put učestvovalo oko 200 biciklista. Biciklisti su unatoč jutarnjem kišovitom vremenu odlučili sjesti u u BikeXpress i doći upoznati Moslavinu, a bilo ih je iz Karlovca, Koprivnice, Zagreba, Kutine, Daruvara, Siska... Ova manifestacija koja se odvija već četiri godine zaredom dio je turističke promocije Moslavine, a prganizira je Turistička zajednica Kutine u suradnji s udrugama i volonterima s područja gradova i općina kojima prolazi biciklijada.


Ovogodišnja biciklijada organizirana je u suradnji s udrugama Ljudina iz Vel. Ludine i Moslavina INFO iz Popovače, a organizaciju su još pomogli KUD Popovača, KUD Potočanka, MO Potok, Općine Popovača i Vel. Ludina, Udruga Škrlet Popovača i drugi. Ludinski aktivisti udruge Ljudina pripremili su niz igara i zabavnog sadržaja za posjetitelje, a besplatni ručak svim posjetiteljima osigurao je restoran "Veseli Moslavac". Veliki broj biciklista vozio je i dodatne vožnje kako bi bolje upoznali Moslavinu, a najhrabriji uputili su se u nepoznate predjele Moslavačke gore te posjetili utvrdu Jelengrad i Moslavačku Slatinu.
Ostale fotografije nalaze se ovdje

- 09:24 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 02.04.2008.

Biciklijada povodom Dana planeta Zemlje


Nadamo se da ćete nam se i ove godine pridružiti na biciklijadi povodom Dana planeta Zemlje. Ova cjelodnevna ekološko cikloturistička manifestacija koja se već četvrtu godinu zaredom održava na području Moslavine, održat će se u subotu 19. travnja, na relaciji Popovača - Velika Ludina. Biciklijada ide od Popovače do Velike Ludine i to preko sela Osekova, Potoka, Okola i Vidrenjaka (23km uz visinske razlike od svega +/ 18m). Za bicikliste iz Zagreba, Sesveta i Dugog Sela bit će organiziran poseban vlak BIKExpress, koji će njih i njihove bicikle za cijenu povratne karte od 60 kuna (djeca do 14 godina 40 kuna) dovesti do Popovače, gdje će biti start biciklijade. BIKExpress će ove godine biti organiziran i za bicikliste iz Kutine. Za cijenu povratne karte od 20 kuna (djeca do 14 godina 10 kuna) on će ih odvesti od Kutine do Popovače na start, te u povratku vratiti iz Velike Ludine u Kutinu.

I ove godine zajedno s partnerima: Udrugom Ljudina (www.ljudina.hr), Moslavina info (www.moslavina-info.com),OpćinaPopovača (www.popovaca.hr), Općina Velika Ludina (www.opcina-vludina.hr), KUD om Potočanka iz Potoka, kutinskim BIKe shopom tvrtke L.K.D. (www.bikeshop.hr), te Turističkom zajednicom Sisačko moslavačke županije (www.turizam-smz.hr) i biciklističkim entuzijastima iz Kutine i udruge Bicikl (www.bicikl.hr) pripremamo zanimljiv program za sve posjetitelje pri dočeku i na startu u Popovači, na odmorištu u Potoku, te na cilju u Velikoj Ludini. I ove godine tvrtka Biolab iz Zagreba, ekskluzivni uvoznik Thule proizvoda sponzorirat će dva Thule530 auto nosača za bicikle kao glavne nagrade najuspješnijim biciklistima.
Za one željne dodatnih biciklističkih kilometara toga dana pripremamo 2 izletničke ture. Jednu krasnu kružnu po općini Velika Ludina za rekreativce od 16,5 km na kojoj će moći vidjeti nepregledne voćnjake, po čemu je Ludina nadaleko poznata. A drugu ekstremniju, koju je osmislio Jerko Miletić iz udruge Moslavina info, od oko 25 km (svladava se ukupno oko 200 m visinske razlike) za one više željne divljine i većih napora, koja dublje zadire u Moslavačku goru i uključuje posjet Jelengradu, značajnoj i potpuno neistraženoj srednjevjekovnoj utvrdi.
Nadamo se da ćete biti jedan od barem 300 biciklista koje očekujemo i da ćete se ugodno provesti na biciklu u Moslavini.

Za sve dodatne informacije, molimo vas da nam se obratite bez ustručavanja. Turistička zajednica Kutina (www.turizam-kutina.hr)

info@moslavina-info.hr

- 22:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #