moralne dileme

ponedjeljak, 14.01.2008.

To be, or not to be …

Biti ili ne biti odnosno ići ili ne ići?

Danas sam odlučila, nazvat ću ga, mislim ne nazvati telefonom, nego dat ću mu ime :
Nenad (nenadano je ušao u moj život)?!?!?!
Ili
Don Quichotte (rijetki su koji lažu toliko uvjerljivo da sami sebi vjeruju)?!?!?!
Znam, iskombinirat ću ja to – NEDO (što znači : domaglio, lagao, odmaglio)

Dakle, nakon što sam nogirala NEDU (rimuje se na MEDO, hahaha) , što mi je sad retrospektivno najbolje što sam u svom „tako kratkom“ životu napravila, isključila sam se iz svih društvenih zbivanja. Prije nego sam počela vezu s NEDOM , imala sam problema s nekolicinom kolega na poslu koji su mi do tada bili ne samo kolege nego i dobri prijatelji. Nisam spomenula da NEDO radi u istoj firmi. Krasno, ne?
Ti moji „kolege-prijatelji“ okrenuli su mi leđa iz banalnih razloga koji su toliko smiješni da ih uopće neću spominjati a bili su i „Kolege-prijatelji“ mog dragog. Nakon što sam ga nogirala on i dalje „njeguje“ friend- relationship i uopće ne sumnjam da im je u trenutku slabosti otkrio našu vezu, jer glumi muškarčinu a dok mu se plače onda treba prikriveno rame za plakanje.
Da ne duljim, od tih „kolega-prijatelja“ samo je još jedan ostao u firmi i sad su on i NEDO nerazdvojni. Pošto za tog kolegu ja kao osoba više „ne postojim“ ,NEDO je naravno lojalan svom naj-frendu pa ni za njega više ne postojim. No, vjerujem da NEDO ima uz lojalnost i neke druge razloge, npr. sram što je nekome (meni) pokazao da nije pravi pravcati muškarac nego najobičnija plačljiva kukavica i slične stvari.
Dakle, nakon prekida za mene društvena događanja vezana za firmu više ne postoje. Naglo obolim, idem na službeni put ili nešto slično. Osim toga, zbog dragog NEDA ja sam izgubila volju za društvenim životom bilo na poslu ili privatno. Postala sam asocijalna. Hvala ti NEDO!
Ujutro se jedva dižem, navečer ne mogu zaspati i neprestano mislim na njega. Mislim na njega unatoč tome što je sa svojom zakonitom/nezakonitom bio na moru a ja sam trebala biti s njim (njegove riječi), unatoč tome što je sa svojom zakonitom/nezakonitom bio na Dočeku a ja sam trebala biti s njim (njegove riječi), unatoč svemu tome što mi je obećavao i lagao i na kraju povukao rep i nikad poslije mi se nije javio, unatoč tome što ga nekad čujem kako se smije a meni mjesecima do smijeha nije. Zašto još mislim na njega? Zar mi nije davao i daje dovoljno do znanja da me je ponizio, povrijedio i zgazio ko komad smeća?
Ne meni to nije dovoljno, jer JA još uvijek mislim na njega , ne svaki dan, ne svaki sat nego neprestano?!?!?!?! Ne mogu osjetiti sreću onako kako sam je nekad osjećala jer je uvijek neka težina u meni koja ne da da taj osjećaj bude potpun i bez sjene.
Joj, opet cmizdrim…
Htjela sam pisati o nečem drugom: Ići ili ne ići?
Za otprilike mjesec dana pozvana sam na vjenčanje kolege s posla. Naravno da je pozvan i onaj koji je svojevremeno htio dati život za mene-Nedo. Pošto sam odlučila konačno više stati na kraj svemu nisam odbila poziv. Svojim dosadašnjim nedolascima na raznorazne „Party-e“ u stvari sam mu podizala ego jer pretpostavljam da je dobro znao zbog čega odnosno koga nisam dolazila pa sam mu time valjda i dokazivala da još nešto osjećam prema njemu.

Idem, bojim se, sjedit ćemo za istim stolom..
Ne bojim se toga da bi me osjećaji mogli prevladati i da to pokažem pred njim, ne nikako. Bojim se da će me osjećaji prevladati i da ću na putu doma opet početi plakati i da će se to opet protezati danima, noćima, mjesecima…
Bojim se da opet neću vidjeti svijetlo na kraju dugog tunela da ću se opet vratiti kilometrima unatrag. A što onda?
Jel to ipak vrijedno toga?
Plakat ću opet za nekim tko mi je svojim djelima i ponašanjem pokazao da me ne cijeni ni ne poštuje , a kamoli voli?

A možda i ne idem...

- 22:05 - Komentari (24) - Isprintaj - #

utorak, 08.01.2008.

Paulo darovao nam je Ratnika Svijetlosti

Za ratnika ne postoji nemoguća ljubav.

Ne dopušta da ga obeshrabri šutnja, ravnodušnost
ili odbijanje. Zna da se, iza ledene maske koju ljudi navlače,
krije vatreno srce.

Zbog toga ratnik stavlja na kocku više nego drugi.
U neumornoj je potrazi za ljubavlju- pa iako to znači
mnogo puta čuti riječ "ne", vraćati se kući shrvan i poražen,
osjećati odbačenost dušom i tijelom.

Ratnik je neustrašiv kad stremi za onim što mu
je neophodno. Bez ljubavi, on je nitko i ništa.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hvala, Paulo.

- 21:15 - Komentari (14) - Isprintaj - #

subota, 05.01.2008.

„Na vrhu ima mjesta koliko Vam srce želi, al nema mjesta za sjedenje“

Život je očito, barem s mojeg stajališta , neprekidna borba za nečim što se zove sreća a javlja se u različitim agregatnim stanjima: lova, auto, stan, ljubav, obitelj, djeca, vikendica na moru, putovanja itd. u nedogled.
Uvijek sam se divila onim starim ljudima koji, dok ih zapitaš što bi promijenili u svom životu da se mogu ponovno roditi i krenuti ispočetka, vele da ne bi mijenjali ništa jer im je život protekao dobro i da su bili sretni.
Jel to zaista bilo tako ili je to ona famozna čovjeka sposobnost da s vremenom zaboravlja „padove“ a pamti samo „uspone“ ?
Otvaranjem bloga mislila sam da ću se riješiti „duhova prošlosti“ ,odlučila sam pisati postove u kojima mogu opisivati trenutne osjećaje i misli , voditi neku vrstu „javnog“ dnevnika i kroz tekstove i dobivene komentare osoba koje su objektivnije od mene pokušati srediti svoj kaos (čitaj: život) i poći u nekom drugom, sretnijem smjeru.

Uz to, htjela sam opisati svoju situaciju od samog početka krize:
- Mobbing (ONI) (jesam li ga sama izazvala?)
- Ljubav (ON) (nemoj izazivati sudbinu? Loše se lošim vraća?)
- Opće nezadovoljstvo vlastitim životom (I,me & myself) ( tko je kriv ako nisam ja?)

Mislim da samo obračunavanjem s prošlošću možeš krenuti zdravo i razumno dalje. Zatvoriti jedno poglavlje takvo kakvo je i započeti novo bolje i sretnije poglavlje.
Jednostavno ne znam jesam li spremna početi pisati o svemu tome, opet se prisjećati svakog detalja i toliko bolnih događaja. A možda se treba suočiti s time, slomiti se nakon svake kratke napisane pričice, nakon toga je spremiti u neku dobro skrivenu ladicu i nakon toga reći „Idemo dalje“ (svaka sličnost s bilo kakvim političarima i strankama je isključena).hrvatskalaze

Svako jutro dok se probudim počinje borba, a već se skoro godinu dana budim s istim mislima: Gdje su ONI? Gdje je ON? I daj se brzo sjeti nečeg pozitivnog zbog čega je vrijedno ustati i krenuti u još jedan novi dan ?

Znam da na vrhu ima mjesta. Vidjela sam ga nekoliko puta. Nisam vidjela slobodnu stolicu.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us





- 20:06 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 01.01.2008.

Anno domini 2008

Od same pomisli na doček padao mi je mrak na oči. Odlučila sam biti doma. Sama. Jer sam se bojala biti negdje među ljudima, slušati pjesme i iz svake izvući nešto što se odnosi baš na mene ili na njega ili na nas.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Na kraju ipak nisam bila toliko glupa, nabacila make-up nakon dužeg vremena i krenula na doček. Čak mogu reći da sam ponosna na sebe jer sam kroz sve to prošla relativno ravnodušno a tu ravnodušnost osjećam još i sad. Nadam se da će taj osjećaj potrajati.
Mobitel sam ostavila doma, da slučajno ne dođem u napast, mada sam što se tiče slanja poruka dotičnoj osobi konzekventna. Nadala sam se da će on poslati meni , nadala sam se da će posljedice takvih svjetovnih događanja (alkohol, svi smo super i svi se volimo, život je lijep) utjecati na njega , ali nisu.
Da li bi bila sretna da je poslao poruku?
Ne bi. Ali osjećala bi neku nadmoć ili zadovoljstvo. Ne bi mu nikad odgovorila i mislila neka pati. Nije mi napravio tu uslugu. Mislila sam, ako budem u pola noći jako mislila na njega ( što na žalost ne mogu izbjeći) i čvrsto vjerovala u to da i on misli na mene, telefon bude zazvonio. Nije.

Ravnodušna sam.
Nadam se da će tako i ostati.

Svima koji me čitaju i ne čitaju želim zdravlja i sreću, a posebno hvala onima koji ostavljaju trag na mom cmizdravom blabla blogiću bolesnih mislikisskisskisspartysmokinrolleyes

- 19:56 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (2)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (6)
Studeni 2007 (10)
Listopad 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

  • moj život i moje moralne dileme

  • Za sve one koji imaju potrebu mi napisati koliko sam glupa a ne žele to reči javno iz ne znam kojeg razloga ludyes, ali i za one koje to ne želenono

    moralnedileme@gmail.com

  • "Nema tog vjetra koji bi bio naklonjen onome tko ne zna kamo plovi!"