Ovo je samo moj djelić prostora na mreži, ha, ha !!!

27.02.2006., ponedjeljak

Snijeg...

Ponedjeljak, 27.02., 6.00h, budim se, perem se, oblačim, bacam nešto pod zub, uzimam laptop, izlazim van, pozdravim mačku...i ne kužim... . Jebote snijeg pada. Pada k'o blesav. Odmah sam se razbudio. E sad treba ić na posao...bit će avantura... Putem pada k'o da više nikad neće. Dolazim na posao 35 km od doma...tu je nekakva šugava susnježica. Zovem doma dragu... ne javlja se... spava... , a ja 'oću znat kakvo je stanje sa snijegom doma. Javlja se evo sad i govori da još pada i da je sve bijelo...yes,yes, yes... samo da ga još bude kad dođem (ako uspijem) doma.
U našem kraju rijetko pada snijeg (nije ni čudo kad smo na moru). Ali sjećam se da kad sam bio mulac bilo ga je barem jednom ili dvaput svake godine. Unazad deset godina to više nije slučaj, ako padne odmah se otopi i ništa... kurac... . Jebeno globalno zatopljenje.
A ja volim snijeg...obožavam... pogotovo kad pada doma kod mene. Snijeg i more... nema ljepše kombinacije... palme i borovi pod snijegom. U meni odmah budi romantičarsku crtu... šetnja uz more s voljenom...okolo pahulje, tišina i stope u snijegu... . Uf, a ja na jebenom poslu...
Lani je bilo snijega jedno dva dana... pao je 21.02.(slika gore). Sad opet pada... da li nam se to vraćaju zime sa snijegom ? Nadam se, jer ono dijete u meni odmah se probudi s prvim snježnim pahuljama... dobro neko ko me poznaje će reć da se i inače ponašam kao veliko dijete, ali kad padne snijeg onda skroz podjetinjim.

...mijenjam kuću kraj mora za brvnaru u planini...


20.02.2006., ponedjeljak

Zvijezde, zvjezdice...

Opatijo bajna zvijezdo sjajna, u tebi se mnogeee zvijezde sjajeeeeeeee.... . Ovo bi mogao biti početni stih nekog narodnjaka vezanog za skoro popločavanje opatijskog šetališta Slatina zvjezdicama hrvatskih "zvijezda".
Kao što sam već naveo u jednom od prethodnih postova Opatija dobiva vjerojatno 18.03. svoj Hall of Fame. Preko tvrtke Apriori komunikacije koja je svoju ideju plasirala u sve države bivše Juge, nakon šta je Zagreb odbio tu smiješnu ideju, našla se "provincijska" Opatija da popločava svoje ulice zvijezdama svakom turistu nepoznatih osoba.
Napokon su i obznanjena imena koja su zaslužila to vrlo priznanje po kojemu će gaziti opatijci i njihovi gosti. Jedan živi, jedan neživi u četiri kategorije. Najsmješnija je "Elite" kategorija nazvana po sponzoru - istoimenom časopisu u koju možete staviti doslovce svakoga, pa se tu jadan ni kriv ni dužan našao pokojni Dražen Petrović. Najblesavije je od svega šta postoji i kategorija sport, ali valjda je Dražen bio više zabavljač kao npr. Severina i Renata Sopek.
Umjesto da se, ako se baš mora, opatijske ulice popločavaju imenima poznatih ljudi koji su posjećivali, živjeli ili stvarali u Opatiji, a bilo ih je puno, naša vlast koristi blijedu kopiju kopije zamotanu u loš celofan. Ali šta smo ja i meni slično razmišljajući građani Opatije da se nas pita... .

Jedan domaći umjetnik je preduhitrio i gradonačelnika i izvođače radova i za svoj 34 rođendan svom gradu poklonio veliku zvijezdu sa svojim imenom i likom. Njegovo ime je naravno Šajeta . Svojim performansom predstavio je javnosti svoje viđenje provođenja ideje zvjezdane Opatije.
I šta reći nego ponoviti klicanje okupljenih... Šajo nek ti zvijezda i dalje sja... . Ja bi dodao: ... bar nekome tko ima ikakve veze s Opatijom...


10.02.2006., petak

Godišnji... ako se to tako može nazvat...

Evo, pozavršavao sam neke poslove i mogu si uzet godišnji (maaašaaala) od 3 (slovima: tri) dana. Ostalo mi je taman ovih 10-ak minuta da napišem post i bježim doma.
Nadam se da ću sabrat misli i da ću imat malo vremena da me uhvati inspiracija za jedan normalan post. Ali sve to od četvrtka na dalje. Sad gasim kompjuter i ne zanimaju me ni mailovi, ni posao, ni postovi, ni telefoni... pa jebemu evo baš zvoni...
Ok, evo me nazad, valjda neće opet zvonit. Di sam stao ? A,da... htio sam reć da napuštam blagodati moderne tehnologije i odbacujem od sebe ova tri dana bombardiranje informacijama iz bilo kojeg izvora.
Stoga, drage moje i dragi moji do "pisanja" u četvrtak... nadam se da me neće odmah zatrpat poslom da mogu napisat bar jedan smisleni post...

Stay beautiful !!!

03.02.2006., petak

Idem doma...

Ne stignem nikako pisat, posla preko glave, kronično sam neispavan... . Treba mi tjedan dana po bar 9 sati sna, minimum neplaniranih obaveza i lijepo vrijeme da mogu bit cijeli dan vani. Pun mi je k.... ureda, kuće i ostalih zatvorenih prostora (osim kafane, he,he). ... i treba mi još jedan dobar izlazak u maškare uz dobru muziku i enormne količine alkohola... .

Sljedeći tjedan to će bit još puste želje, ali onaj tjedan nakon, uzimam pet dana godišnjeg (jebe mi se živo šta je veljača) i kud koji mili moji.

Nemam više ni vremena, a ni inspiracije za pisanje. Ostaje mi samo da vam poželim UGODAN VIKEND !!!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>