Ovo je samo moj djelić prostora na mreži, ha, ha !!!

20.02.2006., ponedjeljak

Zvijezde, zvjezdice...

Opatijo bajna zvijezdo sjajna, u tebi se mnogeee zvijezde sjajeeeeeeee.... . Ovo bi mogao biti početni stih nekog narodnjaka vezanog za skoro popločavanje opatijskog šetališta Slatina zvjezdicama hrvatskih "zvijezda".
Kao što sam već naveo u jednom od prethodnih postova Opatija dobiva vjerojatno 18.03. svoj Hall of Fame. Preko tvrtke Apriori komunikacije koja je svoju ideju plasirala u sve države bivše Juge, nakon šta je Zagreb odbio tu smiješnu ideju, našla se "provincijska" Opatija da popločava svoje ulice zvijezdama svakom turistu nepoznatih osoba.
Napokon su i obznanjena imena koja su zaslužila to vrlo priznanje po kojemu će gaziti opatijci i njihovi gosti. Jedan živi, jedan neživi u četiri kategorije. Najsmješnija je "Elite" kategorija nazvana po sponzoru - istoimenom časopisu u koju možete staviti doslovce svakoga, pa se tu jadan ni kriv ni dužan našao pokojni Dražen Petrović. Najblesavije je od svega šta postoji i kategorija sport, ali valjda je Dražen bio više zabavljač kao npr. Severina i Renata Sopek.
Umjesto da se, ako se baš mora, opatijske ulice popločavaju imenima poznatih ljudi koji su posjećivali, živjeli ili stvarali u Opatiji, a bilo ih je puno, naša vlast koristi blijedu kopiju kopije zamotanu u loš celofan. Ali šta smo ja i meni slično razmišljajući građani Opatije da se nas pita... .

Jedan domaći umjetnik je preduhitrio i gradonačelnika i izvođače radova i za svoj 34 rođendan svom gradu poklonio veliku zvijezdu sa svojim imenom i likom. Njegovo ime je naravno Šajeta . Svojim performansom predstavio je javnosti svoje viđenje provođenja ideje zvjezdane Opatije.
I šta reći nego ponoviti klicanje okupljenih... Šajo nek ti zvijezda i dalje sja... . Ja bi dodao: ... bar nekome tko ima ikakve veze s Opatijom...


<< Arhiva >>