Ovo je samo moj djelić prostora na mreži, ha, ha !!!

27.01.2006., petak

Samo za uporne, he, he...

Mislite da ste uporni i da ne gubite lako živce ? Onda je ovo za vas... kliknite na "klik" ispod... možda ste se prevarili...

K L I K !


17.01.2006., utorak

Antonjski rog tuli...

Svi koji žive na ovom području znaju šta to znači. 17. je dan mjeseca siječnja, dan je Sv. Antona ili po domaći Antonja. Danas počinju MAŠKARE na Liburnijskom području. Po većim i manjim mjestima na pal (stup) se vješa pust – krivac za sve nedaće tijekom lanjske godine. Visjet će do pusne sredi (pepelnice, čiste srijede) kada će mu se suditi za počinjena (ne)djela. Na taj dan se spaljuje pusta (u Mošćeničkoj Dragi ga u raketi šalju na mjesec) i završavaju maškare. Nakon lanjskih najkraćih, ove godine traju poprilično dugo – do 1. ožujka kada počinje vrijeme korizme.
Dok većina krajeva u Hrvatskoj «spava», život se ovdje budi, ljudi stavljaju maske, izlaze, feštaju… , počinje vladavina alter ega.

Pozivam ovim putem sve blogere da nam se pridruže na nekoj od brojnih manifestacija tijekom ovog razdoblja. Možete posjetiti Dječji karnevalski korzo, Balinjeradu, međunarodni dan karnevala i maškaranu povorku, jedriličarski maškarani kup u Opatiji, smotru zvončara u Matuljima, maškaranu povorku i Zubijadu u Lovranu, paljenje pusta u Mošćeničkoj Dragi i još puno manjih događanja uz neizostavne maškarane plesove svakog vikenda po mjestima na Liburniji (Permani, Jušići, Matulji, Opatija, Ičići, Lovran, Mošćenička Draga…).

I dve - tri po domaću.

Judi, antonja je. Zivučite maski, armuniki, trombete…parićajte se… danas ćemo obesit pusta na pal. Neka visi, za se grdo ča nas je tokalo on je kriv. Na pusnu sredu će mu se sudit, sentencu pročitat i pokle ga važgat.
Počinje vreme od nemotarij, pusneh tanci, jajari, zvončari, maškaraneh povorki… vreme kad saki more bit ono ča oteje. Ovo je vreme kad se pozabjuje na si problemi i se brigi kad je jedino važno ča za subotu za na tanac obuć.
Zato po dobroj staroj užance, maškarajte se, kampanajte, zatancajte, popijte, pojite… aš će vreme od maškar brzo pasat i opeta ćemo morat maski znet i čekat neko novo pusno doba.
Živio pust !

16.01.2006., ponedjeljak

Brrrrrrrrrrrrr !!!!

br,br,brrrrr Jebemu, crklo nam grijanje u firmi, termometar u uredu mi pokazuje +8. Smrzo sam s e k'o pička. Jedva da mogu tipkat po kompjuteru kako su mi ruke ledene.
Odoh u birtiju na čaj s rumom...






13.01.2006., petak

:o))

Neznam zašto ali DANAS SAM SRETAN, osjećam neopisivu sreću. Možda je to trenutno stanje, baš sad dok pišem post, ali osjećam neko unutarnje zadovoljstvo.
Petak je 13, hm, nema veze. Nesretan je onima koji u to vjeruju. Na mene možda pozitivno djeluje pun mjesec (ipak sam riba u horoskopu, he, he). Možda sam sretan jer je danas i plaća, možda jer smo danas finalizirali stavke Ugovora sa stranim partnerom u firmi nakon skoro godinu dana... neznam... .
Sve u svemu baš mi je dobro, večeras ću izać (bez obzira šta sam razjeban od radnog tjedna) i priuštit ću si lagano (hm?) pijanstvo.

Želim Vam ugodan vikend !!!

12.01.2006., četvrtak

Zvijezde u Hrvata...

Nisam dugo napisao post, jer od posla niš' ne stignem, jebemu. Ali evo kao prvi ovogodišnji post osvrnut ću se na jednu lokalnu aktualnu temu.
Riječ je o namjeri opatijskog poglavarstva da prihvati projekt jedne zagrebačke agencije o hrvatskoj ulici slavnih koja bi trebala po planovima biti na opatijskoj Slatini. Tu bi svoju zvijezdu dobivali oni koji su zadužili Hrvatsku kroz četiri kategorije : znanost, kultura i umjetnost, sport i estrada (!?). Uz svaku zvijezdu bio bi postavljen i kratak tekst o toj osobi. Stručna komisija je već odabrana, a pojavili su se i prvi prijedlozi
koje su to osobe po kojima bi ubuduće opatijci i njihovi gosti u skoroj budućnosti trebali «gaziti». Jučer je na radiju gradonačelnik Muzur objavio da će se prve zvijezde postaviti već do ožujka, te da će se komisija sastajati četiri puta godišnje te dodjeljivati oko četiri zvijezde svake godine. Grad Opatiju će to koštati 400.000 kn godišnje.
Ideja se čini s jedne strane sasvim u redu jer će se obogatiti turistički sadržaj i u skladu je s planom gradonačelnika o realizaciji projekta «Opatija – grad muzej srednje europe».
S druge strane može se dogoditi da svaki majmun dobije svoju zvijezdu pa ćemo imati i zvjezdano Lungomare – sve do Lovrana. Šteta je što čisto sumnjam da će se (po meni dobar) projekt grad - muzej ikad ostvariti iz razloga što je kasno počela realizacija. Druge ga političke stranke baš i ne podržavaju, a sljedeće izbore teško da će dobiti nezavisni. Druga stvar je što «zvjezdana» Opatija nema još svoju sportsku dvoranu, kino se je srušilo, javna garaža je još samo na papiru, opatijska zaobilaznica se je zaboravila… .

Opatijcima izgleda preostaje da još neko vrijeme broje zvijezde…

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>