Na milosnoj strani ulice...

< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga
Jedan sasvim običan blog, protkan svakodnevnim promišljanjem i izričajem, ujedno duhovno - slikovni blog, koji predstavlja moj put ovom zemljom, način promišljanja, ono što vjerujem, kako stvaram i živim. Iskustvo radosti koju spoznaš kad ti ljudi zatvore vrata, a Bog ti otvara prozore... Blog u kom se isprepleću, molitve, moji stihovi, duhovni i svjetovni, te moja hobi fotografija. Pišem za svoju dušu. Pišem onako kako osjećam, mislim, ili ono što se meni sviđa. Izražavam svoj stav, ili dijelim nešto što me se dojmi. Raduje me ukoliko će netko uživati i pronaći nešto za sebe. Blog je imao jednu dužu pauzu iz objektivnih razloga. Nije lako, nailazi se na mnoge poteškoće, velike su kušnje ali je milost na kraju uvijek najveća! Zato, lijepo je hodati na milosnoj strani ulice!


"Sve je moguće onomu koji vjeruje!" Mk 9,23b

Možete mi pisati na:

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Click for ZraÄŤna luka Split, Hrvatska Forecast


Linkovi koje stalno posjećujem:

Calivita International Web Trgovina

Multivitamini Blogspot

Apartman Mendy

Župa Sv. Jurja mučenika, Kaštel Sućurac

Patrologija


Svakodnevni Časoslov


Blogovi na koje volim navratit:


Umorno oko

Rašćupane priče ili Kako stvari stvarno stoje

Volim slatko

Plavi beskraj

Lanterna duše

Revival

Blog Dnevnik Hr

Linkovi na kojima uvijek ima zanimljivosti

Croative net

Oblak znanja

Zimo Internet magazin

Pun kufer

Blog hr

Ps 20 (19)
Tko god zazove ime Gospodnje bit će spašen (Dj 2, 21).

Uslišio te Gospodin u dan nevolje, *
štitilo te ime Boga Jakovljeva!
Poslao ti pomoć iz Svetišta, *
branio te sa Siona!

Spomenuo se svih ti prinosnica, *
bila mu mila paljenica tvoja!
Udijelio ti što ti srce želi, *
ispunio sve namisli tvoje!

Radovali se tvojoj pobjedi, †
u ime Boga svoga dizali stjegove! *
Ispunio Gospodin svaku molbu tvoju!
Znam evo: Gospodin će pobjedu dati
svom Pomazaniku, †
uslišit ga iz svetih nebesa *
snagom pobjedne desnice svoje.

Jedni se hvale kolima bojnim, drugi konjima, *
mi imenom Gospodina, Boga našega!
Oni posrću i padaju, *
mi se držimo i stojimo.

Gospodine, daruj pobjedu kralju, *
usliši nas u dan kad te zazovemo!

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, †
tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova.

Amen.

Loading

Sv. Ljudevit Marija Grignion Montfortski

Image and video hosting by TinyPic

Moj svetac zaštitnik


Ljudevit Marija Grignion rodio se 31. sječnja 1673. godine u Montfortu La Cane u Francuskoj. Zaređen je za svećenika 1700. godine. Tražeći volju Božju za svoj život, privremeno napušta Francusku i odlazi u Rim gdje se susreće s Papom Klementom IX. Papa ga imenuje "apostolskim misionarom" kojemu je cilj obnoviti kršćanski duh obnovom krsnih zavjeta po Marijinim rukama.
Pri povratku osniva prvi samostan Kćeri Mudrosti, drži mnogobrojne misije, te piše raznolike duhovne spise, a između njih je i Rasprava o pravoj pobožnosti prema Djevici Mariji (1712).
Sv. Ljudevit Montfortski preminuo je u 43. godini.

Geslo njegova života bilo je "Samo Bog".


MOJI SVECI SUZAŠTITINICI

Image and video hosting by TinyPic

Sv. Padre Pio

Image and video hosting by TinyPic

Sv. Šarbel

Image and video hosting by TinyPic

Sv. Ante

O ISUSE KOJI ŽIVIŠ U MARIJI
"O Isuse koji živiš u Mariji, dođi i živi u meni duhom tvoje svetosti, puninom svoje snage, savršenstvom svojih putova, istinitošću svojih kreposti, zajedništvom svojih božanskih tajna, vladaj u meni nad svim moćnim neprijateljima, nad svijetom, đavlom i tijelom, silom svoga Duha na slavu svoga Nebeskog Oca".

28.03.2010., nedjelja

Molitva za milost oproštenja

Molitva za milost oproštenja

Gospodine Isuse Spasitelju! Ne želiš da na zlo zlom uzvratimo, nego da zlo pobjeđujemo dobrim. Trebamo se pomiriti s onima koji nam se čine nesimpatičnima, koji su nas ranjavali ili nam nanijeli nepravdu. Nije lako moliti se iskreno i iz sveg srca za one koji su daleko od nas zbog svog karaktera, svojih pogleda ili loših iskustava, za one s kojima više ne bismo htjeli imati ništa zajedničko.

Ali Tvoja Predragocjena Krv nam govori da Ti ljubiš svakoga. Bez iznimaka. Platio si također i za one koje izbjegavamo ili odbijamo. I sami smo već toliko puta primili oproštenje.

Svakodnevno Te molimo za oproštenje naših grijeha, "kako i mi otpuštamo dužnicima našim.."
Zato Te, Gospodine molimo za Tvojega Duha. On neka očisti naša srca, našu ljubav i naš pogled na druge. Želimo Tvojim očima gledati čovjeka. Želimo vidjeti svako dobro, čak i onda kada nam ljudske slabosti i ograničenja zamrače sliku.

Molimo za milost istinskog i potpunog praštanja kako bismo mogli ljubiti poput Tebe, i kako bi Tvoja spasiteljska Krv ponovo dotaknula dušu naših bližnjih. daj da znamo oprostiti kako bismo i sami primili oproštenje i postali radost i slava Tvojemu i našemu Ocu na nebesima.
Amen.

- Misionari Krvi Kristove -

Image and video hosting by TinyPic
- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.03.2010., subota

Bit ćemo dionici Vazma

" Nemojmo žrtvovati male teoce ni jaganjce, a dobrim su dijelom mrtvi i bez osjećaja, nego na nebeskom žrtveniku s nebeskim zborovima prikazujmo Bogu žrtvu hvale. Pogledajmo iza prve hramske zavjese, pristupimo drugoj i zagledajmo se u svetinju nad svetinjama.

I da još više reknem: žrtvujmo sebe Bogu. Pače, svaki dan žrtvujmo sebe i sva svoja djela. Prihvatimo sve doslovce: svojim trpljenjem nasljedujmo Kristovo trpljenje, svojom krvlju častimo Kristovu krv i veselo se popnimo na križ.

Ako si kao Šimun Cirenac, uzmi križ i slijedi Krista. Ako si pribijen na križ poput onog razbojnika, kao čestiti čovjek priznaj Boga. Ako je on zbog tebe i tvojih grijeha bio ubrojen u razbojnike, ti radi njega postani pravedan i svet. Klanjaj se onome koji je zbog tebe raspet. Ako si i sam raspet, poberi i ti nešto ploda i iz nepravednog postupka prema tebi. Smrću kupi spasenje i s Isusom uđi u raj, da shvatiš koliko si dobra zadobio.

Promatraj onu rajsku ljepotu i pusti da vani umre zli razbojnik sa psovkom na usnama. Ako si kao Josip Arimatejac, traži Kristovo tijelo od onoga koji ga je raspeo. Neka tvoja bude pomirna žrtva svijeta. Ako si kao Nikodem, onaj noćni štovalac Božji, pomašću za ukop pomaži Gospodina. Ako si koja od Marija, ili Saloma, ili Ivana, rano jutrom proljevaj suze. Nastoj najprije otkloniti kamen, pa ćeš možda vidjeti anđele, pače i samog Gospodina Isusa.

Sv. Grgur Nazijanski - biskup

Image and video hosting by TinyPic
- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2010., subota

Molitva za duha jedinstva

Molitva za duha jedinstva

Gospodine Isuse Kriste, na križu si dao svoju Predragocjenu Krv, da bi sjedinio nebo i zemlju, i sve ljude međusobno. Toliko si želio jedinstvo, da si nam, dan prije smrti, u Euharistiji dao svoje Tijelo i Krv kao izvor božanske ljubavi.
Otvorio si dubinu svoga Srca, moleći za nas Oca nebeskog "da svi budu jedno". Ali Tvoj svijet, tako skupo otkupljen, razdjeljen je, pun sukoba i ratova. Čak i oni koji nose Tvoje ime i služe Ti u raznim Crkvama, još ne uspijevaju u punini dati svijetu svjedočanstvo jedinstva.
Molimo oproštenje za naše grijehe, za nedostatak poniznosti i otvorenosti koji su uzrokovali ili još produžuju rscijep Tvoga mističnoga Tijela.

Želimo snagom Tvoje Presvete Krvi doprinijeti gradnji jedinstva. Želimo početi od sebe, u vlastitoj obitelji, župi, školi, na poslu i tamo gdje smo odgovorni. Ne želimo pitati tko je kriv, tko je učinio pogrešku, tko je započeo... Želimo radije platiti vlastitom krvlju, da bismo stvorili jedinstvo zajedno s Tobom i kao Ti.

Molimo za Tvoga Duha, da bismo mogli vidjeti što vodi k jedinstvu, da bismo mogli primjeniti dobro u svakom čovjeku, da bismo uspjeli oprostiti "sedamdeset puta sedam" i tako imali nadu da ćeš i Ti nama oprostiti.
Ti sam - nazočan među nama po uzajamnoj ljubavi - budi naše jedinstvo koje je slava Boga i svjedočanstvo vjere za svijet.
Amen.

- Misionari Krvi Kristove -
- 14:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Molitva za oslobođenje i obnovu vjere

Molitva za oslobođenje i obnovu vjere

Gospodine, zahvaljujem Ti za svoj život, koji si mi darovao u Svojoj vječnoj ljubavi. Po Isusu Kristu molim Boga Oca za obnovu milosti svetog krštenja. Po njemu sa postao Tvoje dijete i dijete Crkve: želim to biti u potpunosti i odlučujem se živjeti prema Tvojoj Riječi pod vodstvom pastira Crkve. zato opraštam svim ljudima koji su me na bilo koji način i bilo kada - bilo svjesno, bilo nesvjesno - ranjavali ili mi nanijeli štetu. Ujedno molim oproštenje svih svojih grijeha, kao i za oslobođenje od "potajnih krivnja" koje se prenose od mojih predaka ili drugih loših utjecaja i muče mene i moju obitelj.

Gospodine Isuse Kriste, u Tvoje Ime odričem se sotone i svih njegovih drugova i pomoćnika, kao i prokletih duša. Snagom sakramenta krštenja prekidam sve veze i utjecaje koji su uzrokovani mojim osobnim grijesima ili okultnim praksama povezanim sa silama tame.

Gospodine, po zaslugama Tvoje Predragocjene Krvi molim Te za potpuno oslobođenje od svih posljedica prokletstava, vračanja, magije i spiritizma. Uništi to sve u rijeci Milosrđa koja za nas teče iz Tvojih Svetih rana.

Duše Sveti, molim Te prekini sve loše veze koje me još vežu s mojim precima ili drugim osobama i stvarima. Uz pomoć svetog Mihovila Arkanđela predajem Pravednosti i Milosrđu Božjem one pokojne kojis u preminuli bez pomirenja s Kristom.

Po zagovoru Bezgrešne Djevice Marije, Majke Božje, "Žene odjevene suncem" i Pobjednice u svim borbama, molim za potpuno oslobođenje moga tijela, moje duše i mog duha od svih sotonskih utjecaja, da bih mogao sa svima anđelima i svetima svjedočiti i slaviti Božju svemoć, milosrđe, dobrotu i ljubav, sada i u vječnosti.

Molim također pomoć mog anđela čuvara, mojih zaštitnika i svih Božjih prijatelja, da bih - slobodan od uznemiravanja od zloduha - mogao provoditi život u poniznosti, mudrosti i zahvalnosti, sukladno s Božjom voljom i prema želji Isusovog srca.
Amen.

fra Ivo Pavić

Image and video hosting by TinyPic
- 14:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.03.2010., ponedjeljak

Molitva Duhu Svetom

"Molim Te, Duše Sveti, izlij svoje pomazanje na ovu molitvu, tako da svi oni koji je čitaju, dožive cjelovito ozdravlejnje, obraćenje i izljev Duha Svetoga. Blagoslovio vas Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti! Amen!"

MOLITVA DUHU SVETOM

Molimo Te, Duše Sveti, dođi i rasvijetli nam pamet. Otvori nam srce da možemo razumjeti Tvoje biće, jer ako je Bog Ljubav, onda si to Ti. Jer kako Otac ljubi Sina i Sin Oca, tako se od vječnosti rađa treća božanska osoba, a to si Ti. Mi Ti zahvaljujemo za sve darove što si nam ih dao. KAd bi Ti imao ljudsko srce, rekli bismo da da je Tvoje srce beskrajno. Ali Ti si Duh i nemaš tijela.

Znamo da si velik, čudesan i čista ljubav. Molimo Te, daj anm te ljubavi jer ćemo po njoj biti sličniji Tebi i Tebe bolje razumjeti. Duše Sveti, koji si na početku lebdio nad vodama, koji si nadahnjivao proroke i govorio po njima tako diskretno skrivajući svoju veličinu, obnovi i nas. Duše Sveti, poput valovlja oceana zapljuskuješ obale ove naše grešne zemlje. Neka kaplice tih valova dopru i do naših srdaca.

Rastopi grudi ledene. Rastopi srce kameno. Ako postoji sumnja u nečijem srcu, neka kaplja Tvoje milosti prosvjetli um i srce da opet vjerujemo. Nadasve Ti zahvaljujemo, Duše Sveti, što nas uvodiš u tajnu Isusa Krista, našega Spasitelja. Bez Tebe mi njega ne bismo mogli spoznati niti ovoliko koliko ga sada spoznajemo. Hvala Ti što Ti u nama moliš Abba - Oče. Hvala Ti što nas vodiš Bogu Ocu po Bogu Sinu. I znamo, Duše Sveti, da ovi darovi koje poznajemo i koje nabrajamo, nisu ništ anaspram svega onoga što Ti imaš, što Ti jesi i što si nam spreman dati i što si nam dao, a mi ne znamo. Molimo Te Duše Sveti, diši u nama.
Osvježi naše živote! Ozdravi nas! Blagoslovi nas! Volimo Te!
Amen!

fra Ivo Pavić, Duhovna radionica, HKR

Image and video hosting by TinyPic
- 13:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.03.2010., subota

MOLITVA

Molitva

Samo malo sunca
u moj tmurni dan,
samo malo nade
u moj tužni san.
Samo jednu noć da sja mi
zvjezdan svod,
to je vapaj zgaženoga
stvora Tvog.

Znam da ima smisla
biti zgažen crv.
To mi kaže Tvoja
prolivena krv.
Ipak Bože, ja Te molim,
Ti mi daj,
malo sunca, malo nade
da mi sja.

R: Cijeli svijet Te moli
u meni.
Cijeli svijet se bori
u meni.
Milijuni bijedom zgaženi
nek osjete da sunce
i za njih postoji.

Znam da ima smisla
biti svaki križ,
jer po križu
postajem Ti sasvim bliz.
Ipak Bože, ja Te molim,
Ti mi daj malo sunca,
malo nade da mi sja.

R: Cijeli svijet...

Vjerujem da u svom srcu
nosiš sve,
vjerujem da misliš
na moj mali svijet.
Vjerujem da čuješ
moju molitvu,
skrivenu u srcu
bijedom zgaženu.

- Žetoci -
- 13:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #