Sve moguće gluposti..


Liburnia Rivijera Hoteli - za idealan odmor zimiJedno od najatraktivnijih mjesta na Jadranu, pa i šire. Opatija... oaza mira, idealna za opuštanje. Prepustite se djelovanju blage klime, čistom zraku, moru i suncu i otkrijte sami zbog čega je od davnina Opatija omiljena.

Tijekom čitave godine Opatija plijeni specifičnim ambijentom i raznovrsnim atraktivnim sadržajima.
Hoteli su smješteni u neposrednom centru te na samom šetalištu uz more “lungomare” s pogledom na cijeli Kvarnerski zaljev, kategorije od tri do pet zvjezdica. Odlična pozicija svih hotela pruža mogućnost obilaska grada bez vaših limenih ljubimaca, koje možete ostaviti na hotelskim parkiralištima ili u garažama.

Komfor i ugodna atmosfera, profesionalnost, ljubaznost i uslužnost osoblja te nezaobilazni gastronomski užici i delicije ovog podneblja vrhunac su svakog dobrog odmora. Bilo da ste gost ili slučajni prolaznik, u svako doba godine možete pronaći doživljaj po vašoj mjeri.

Ako vam nije do snijega uvjerite se da je u Opatiji i zima lijepa: učinite nešto za dušu i tijelo.
Liburnia Riviera Hoteli u nekoliko svojih vodećih kuća nudi brojne tjedne i vikend wellness programe koji sadrže razne vrste masaža, tretmana i beauty programa za žene i muškarce. Da ne zaboravimo bazene s grijanom morskom vodom, whirlpoole, solarije i saune. Ako ste više sportski tip zaustavite su u fitness centru, zaigrajte stolni tenis ili jednostavno prošetajte Opatijom.

Sve to upotpunite sudjelovanjem u veseloj i maštovitoj animaciji za djecu i odrasle.

U restoranima, tavernama i kavanama očekuju vas nezaboravni gastronomski doživljaji ali i uvijek nasmiješeno i ljubazno osoblje.

Odlučiti se možete i za posebno kreirane pakete s cijenama i do 50 posto nižim u hotelima Ambasador, Admiral i Kvarner. Pročitajte više o tom.
I na kraju, godinu možete završiti u dobrom društvu s lijepim mislima u Opatiji okrunjenoj blagdanskom rasvjetom. Hotelska predvorja s adventskim svjećicama i ukrašenim borovima, svečano blagovanje uz zveckanje šampanjskih čaša u ponoć.
Tradicionalno nezaboravni dočeci u Liburnia Riviera Hotelima uz novogodišnju večeru, muziku, šampanjac, cjelovečernji program i brojna iznenađenja.

Izbor je tu, a odluku naravno, prepuštamo vama!
mobiBLU Cubisto
Tvrtka mobiBLU izbacila je jeftinijeg nasljednika njihovog kockastog medijskog svirača imenom Cube2. Ime nasljednika je Cubisto, a pored identičnog dizajna zadržao je i iste memorijske kapaciteta (1 i 2 GB). Ono što je promijenjeno je kolor LCD koji je sada monokromatski, te baterija koja sada umjesto 10, daje samo osam sati sviranja.

Podržani su formati WMA i PlaysForSure. Cijena uređaja, ovisno o kapacitetu u SAD-u je 90 ili 110 dolara.

Pierluigi Collina se vraća u nogometne vode
Pierluigi Collina, jedan od najpoznatijih sudaca imenovan je savjetnikom udruženja nogometnih sudaca Italije, priopćio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Luca Pancalli. Collina se povukao iz nogometa 2005. nakon 28 godina sudačkog staža. Jedan od razloga je bila starosna granica, kao i kritike upućene na 800.000 eura vrijedni sponzorski ugovor s njemačkim Opelom. Poznati talijan će asistirati glavnom sudcu Cesareu Gussoniju, što znači da će zajedno odlučivati koji će sudac suditi na kojoj utakmici. -Priprema sudaca je podjednako važna kao i određivanje tko će suditi na kojoj utakmici- izjavio je Collina kojeg mnogi pamte po ćelavoj glavi i nemilosrdnoj kontroli. Smatra se da je njegov najveći trenutak obilježilo suđenje finalne utakmice između Brazila i Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2002., izvještava FENA.

Sve moguće gluposti..

utorak, 09.01.2007.

Italija zabranila mršavice na pistama


Želite li više posjete na svoje blogove ??

Mnoge države su se odlučile protiv izgladnjivanja boriti zakonskim zabranama. Iznimno mršavi modeli više neće moći šetati ni talijanskim modnim pistama.

Talijanska vlada i modni moguli rade na manifestu koji bi trebao stati na kraj vladavini ultra-mršavih maloljetnih manekenki modnim pistama.

Pritisak na modnu industriju sve više raste. Od nje se traži da počne promovirati zdraviji izgled.

Nakon što je Španjolska u rujnu na Madrid fashion showu zabranila nastupe modelima koji nemaju određenu težinu, Argentina, a kasnije i Brazil pridružili su se toj kampanji kako bi osigurali da modeli ne budu mlađi od 16 godina i premršavi.

Moćna Milanska modna industrija prva je odbila apel da se pridruži ovoj kampanji. Šef Nacionalne modne komore, Mario Boselli, koji predstavlja velika imena modne industrije, kao što su Armani, Versace i Prada, na to je rekao kako bi se ''možda moglo za svaku stotu djevojka reći da je premršava.''

Ali talijanski ministar za mladež Giovanna Melandri ne misli tako, i odlučio je da se Italija mora pridružiti ovoj inicijativi.

''Italija ima jako važnu ulogu u svijetu mode, tako da bi mi trebali poslati snažan signal ostalima'', rekla je Flaminia Spadone, pomoćnica ministra.

Manifest će biti objavljen prije početka Milanskog modnog tjedna u veljači.

''Voljela bih da modne kuće, modne agencije, fotografi i svi koji rade u svijetu mode potpišu ovaj manifest. To bi bilo dobrovoljno, ali nadležna tijela bi mogla odlučiti da uvedu sankcije za one koji ga odbiju potpisati, tako što bi im zabranila nastupe na modnim revijama'', dodala je.

Bosseli kaže da će svi modeli morati proći medicinski pregled kako bi se utvrdila njihova težina i genetski utjecaji na tjelesnu građu.

Mršavice su zavladale modnim pistama početkom 90-ih kada se na sceni pojavila Kate Moss.

Iako su razni liječnici i sociolozi upozoravali na njihov androgeni izgled, koji je uglavnom bio posljedica gladovanja ili se radilo o iznimno mladim djevojkama (djevojčicama), snažne kritike su krenule tek nakon smrti brazilske manekenke Ane Caroline Resto uzrokovane komplikacijama izazvanim dugotrajnim gladovanjem.
''Nećemo imati stroga ograničenja na indeks tjelesne mase kao što imaju u Španjolskoj'', rekao je Boselli.

Ali njegova pomoćnica je dodala kako bi ministarstvo voljelo slijediti španjolski model i da bi se modelima sa tjelesnim indeksom ispod 18.5 trebali zabraniti nastupi na revijama zbog njihovog vlastitog zdravlja.

Dosta je bilo mršavica

Na Fashion Weeku u Madridu po prvi puta dogodilo se izopćenje premršavih manekenki, što je u svijetu mode izazvalo burne reakcije. Hoće li Naomi Campbell i njoj slične ostati bez posla?


Nakon javnog protesta zbog pretjeranog utjecaja mršavih manekenki na mlade žene i djevojke te sve većeg broja oboljelih od anoreksije i bulimije, Fashin Week u Madridu izazvao je burne reakcije ne želeći angažirati modele koji su premršavi.

Organizatori su izjavili kako ovim projektom žele poticati lijep i zdrav izgled modela, koje su uzor mnogima.

Cathy Gould iz modne agencije New York's Elite ne slaže se s takvom promidžbom i kaže kako je modna industrija zapravo žrtva u cijeloj toj priči jer se navodi kao glavni krivac za poremećaje prehrane kod mladih.

"To je apsolutno pretjerivanje", dodala je Gould. "Znam da je tu naglasak na mladim, lijepim i zdravim ženama, no što je s diskriminacijom modela i slobodom izbora dizajnera."

Lokalna vlast u Madridu, koja je i bila sponzor ove modne revije, misli kako zabrana mršavih modela nije sramota za manekene i dizajnere, već promocija zdravijeg tjelesnog izgleda.

Moda je ogledalo u čijem se odrazu žele vidjeti tinejdžerice. Svi bi htjeli izgledati poput modela.

Nastavi li se s ovim pravilima, modne agencije morat će odbaciti 80% modela, a Naomi Campbell i njoj slične mogle bi ostati bez posla ili, pak, nabaciti koji kilogram.

Ovakvi problemi se, nažalost, neće riješiti postavljanjem novih pravila. Za to je ipak potrebno puno više.- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

nedjelja, 07.01.2007.

Mladenka u šali rekla "ne" - vjenčanje odgođeno


Želite li više posjete na svoje blogove ??

Jedan austrijski par morao je odgoditi svoje vjenčanje za 10 tjedana jer je mladenka u šali rekla "ne" odgovarajući na pitanje matičara uzima li tog čovjeka za svog supruga. Unatoč molbama mladenke, koja je odmah rekla da se samo šalila, matičar je prekinuo ceremoniju vjenčanja u gradu Steyru, navodi se u novinama Oberoesterreichische Nachrichten.
Prema austrijskim zakonima, vjenčanje mora biti odgođeno za barem 10 tjedana ako jedna od strana odgovori negativno na pitanje pristaje li na sklapanje braka.

Novine pojašnjavaju da je to napravljeno zato da bi se osiguralo da strana ne povuče svoje "ne" samo zbog pritiska svoje ili njegove obitelji.

- 20:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

četvrtak, 04.01.2007.

Preuzimanje Eura tjerat će nas na odgovornost i disciplinu


Želite li više posjete na svoje blogove ??

...kažu vodeći ekonomisti Slovenije.

Dušan Mramor

"Uspješno preuzimanje Eura ne znaći kraj našeg djelovanja na tom području, pa i godišnji odmor za uređivanje slovenske ekonomske politike.Znači naprosto početak ozbiljnog rada, opozoravaju ekonomisti. Ako vladi ne uspije,može se dogoditi da sve prednosti koje donosi uvođenje Eura naprosto nestanu. S time bi gospodarstvo palo još na nižu razinu od ove na kojoj se sada nalazi s tolarjem.Poznato nam je nekoliko primjera, gdje su države doživjele takav udarac" rekao je ekonomist Dušan Mramor.
"Ulazak u područje Eura donosi sa sobom sve prednosti, koje su se spominjale zadnje tri godine.Neke od njih su realizirane nakon dvije i pol godine rada sa ERM2.No, rezultati će biti vidljivi jedino ako bude vlada razumjela svoju ulogu i napravil sve da bi ju dobro i izvela" dodaje Mramor.
"Dio makroekonoske politike, koju je do sada odlično vodila Banka Slovenije, morat će nadomjestiti s dugčijom ekonomskom politikom.Morat će i dalje prilagođavati ekonomski sistem.To zahtjeva ogromnu disciplinu, znanje i političke, jako teške odluke" završio je Mramor i dodao da je Slovenija na duge pruge s Eurom ipak u plusu.


Jože Mencinger

Ekonomist i nekadašnji rektor ljubljanske univerze Jože Mencinger ocjenio je, da zapravo "euforija nad postignutim" nije potrebna. To je objasnio s time, da kao i druge stvari u zadnjih 15 godina, ni ovome nisu mogli pobjeći.Kako su preuzeli Euro tako će sada morati preuzeti i novčanu politiku Europe.
"U sadašnjoj euforiji nismo uvidjeli da sa preuzimanjem Eura znači i preuzimanje monetarne politike Europe, pa tako i prilagođavanje europskom prosjeku i pogotovo "velikima". S time je Slovenija konačno i izgubila zadnjek atributa nacionalnog gospodarstva.( čitaj tolar ! ) Sada smo više "republičko" gospodarstvo, od prije, kada smo počeli stvarati nacionalno gospodarstvo" ocjenio je najbolji ekonomist Slovenije Jože Mencinger.
Mencinger priznaje,da s ulaskom Slovenije kao jedine nove članice EU u područje Eura, gospodarska politika i promjena gospodarskog sistema, koji su bili temelj na sporom "jurenju", odbijanju fraza međunarodnih financijskih institucij i kočenju kod prodaje nacionalnog blaga, bili su odlični temelj za popunjavanje zahtjeva sa strane EU.


- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

srijeda, 03.01.2007.

Penicilin za lopove luksuznih limuzina


Želite li više posjete na svoje blogove ??
Sustav za otvaranje vrata i pokretanje motora uz pomoć otisaka prsta bitno povećava standard vožnje i sigurnosti
Otisak prsta za preciznu se identifikaciju koristi već 112 godina koliko je prošlo od prvog uhićenja kriminalca kojega je na taj način proveo engleski Scotland Yard. Trebalo je proći puno stoljeće dok elektronika nije omogućila masovno korištenje te tehnologije u znanstvene i poslovne svrhe. Velik je napredak donijela biometrija, nova znanstvena disciplina koja razrađuje zakonitosti, metode i postupke elektronskog prepoznavanja ljudskih značajki.

U konkretnom je slučaju to učinjeno pomoću otiska prsta, a za prepoznavanje se mogu koristiti fizičke značajke lica (u najosjetljivijim slučajevima zjenica oka) ili glas. To omogućava bitno povećanje funkcionalnosti i sigurnosti automobila pa klasični kontaktni ključ konačno ide u muzej. Glasovna će komunikacija sljedeća doći na red jer omogućava govorno upravljanje bitnim sustavima automobila.

Kada vozač zauzme položaj i pritisne kočnicu, kažiprst treba staviti na senzor označen “Start”. Nakon nekoliko djelića sekunde, koliko je dovoljno za preciznu identifikaciju, motor se pokreće. Gasi se pritiskom na tipku “Stop” koja se nalazi pokraj senzora. Koncept koji je zasad namijenjen skupocjenim automobilima (Mercedes, BMW, Audi) napravljen je u suradnji s vrhunskim stručnjacima i znanstvenim ustanovama. Svako odstupanje od propisane procedure ili pokušaj nasilnog otvaranja potpuno blokira sustav te je deblokiranje moguće jedino u ovlaštenom servisu.
Za novi sustav pokretanja motora pomoću otiska prsta u automobilu visoke klase zasad treba doplatiti oko 3000 eura, što za bogate kupce nije mnogo. Kako cijena elektronike brzo pada, neće proći dugo dok taj sustav ne bude dostupan i u običnim automobilima. To će biti velik udarac i iskušenje za automobilsko podzemlje.

ELEKTRONIČKO OČITAVANJE- 65.800 minijaturnih elektroda


Glavninu posla napravio je Siemens, koji je izradio foto-elektronički senzor sa 65.800 minijaturnih elektroda. Visokosofisticiran optički senzor CMOS razvila je tvrtka Delsy, a najvažniji mu je dio gusta mreža optičkih staklenih vlakana, koja sliku otiska prsta, s minimalnim rasipanjem, prenosi do piksela senzora. Velik je napredak napravljen u brzini reakcije (očitavanja otiska), trajnosti i pristupačnoj cijeni, što je gotovo dvije godine bila prepreka za visokoserijsku proizvodnju. Otisak kažiprsta snima se s preciznošću od devet tisućinki milimetra, te se skenira i pretvara u digitalni signal. Omogućena je potpuna sigurnost (mogućnost krivog očitanja je jedan prema milijardu). Kako bi se postigla potpuna sigurnost, uređaj se može programirati samo jedanput.

ADVANCED KEY- A

Sustav otvaranja automobila s pomoću otiska prsta kombiniran je sa sustavom naprednog ključa Advanced Key, koji omogućuje dosad najveći stupanj prilagodbe osobnim potrebama vozača. To je daljnji razvoj sustava otvaranja pomoću kartice, koji se već koristi u mnogim automobilima. Tako se približavanjem automobilu vrata automatski deblokiraju te se otvaraju pomicanjem ručke na vratima. Istodobno se automatski, prema mjerama vozača, podešavaju udaljenost, visina i nagib sjedala, visina i udaljenost volana te položaj svih retrovizara. To je moguće podesiti za četiri osobe, što je posebice prikladno ako isti automobil vozi i supruga vlasnika, odnosno u tvrtkama gdje automobil vozi više osoba.

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

Što muškarci mrze kod žena


Želite li više posjete na svoje blogove ??

Može muškarac voljeti ženu najviše na svijetu, ali to ne znači da ne želi malo prostora i vremena samo za sebe. Žena usitinu može biti središte muškarčeva svemira, ali udaljit će ga od sebe ne bude li mu dala disati. I u najdubljoj vezi svatko ima potrebu za neovisnošću i za nepodijeljeni dio sebe. Ljubav se ne iskazuje posesivnošću. Rijetki muškarci mogu podnijeti da netko ima kontrolu nad njegovim životom 24 sata na dan. To što muškarac traži samo svoje vrijeme i prostor, ne znači da manje voli svoju partnericu.
Za razliku od žena, muškarac nema potrebu za stalnim razgovorima, zato ponekad i vi zašutite jer će vam biti zahvalan i znat će vas "nagraditi".
Jednostavno treba prihvatiti da muškarac pod pritiskom problema zašuti za razliku od žene koja pod stresom priča non-stop, što njezin muškarac često doživljava ili kao kritiku ili kao ženin poziv upomoć za rješavanjem problema. A ona, zapravo, samo želi da je on sasluša i ignorira njegove savjete pa se on često osjeća promašenim. Najviše od svega muškarac ipak mrzi kad ga partnerica počne seksualno ucjenjivati. Još gore je dirne li i bezazleno u njegove "akrobacije" u krevetu. Preporuka: ne rabiti seks kao oružje.
Izluđuje ga govor u šiframa
Muškarcu radije recite jasno ili nemojte uopće ništa reći. Mnogim se ženama događa da misle da su nešto svom partneru dale do znanja već deset puta, a on se pravi blesav. Prava je istina, međutim, da on ni prvi ni deseti puta nije uopće razumio ženu što mu je rekla jer on ne zna razgovarati u šifrma, nego doslovno.

1. Pretjerana čednost muškima ide na živce. Glumiti sveticu pod svaku cijenu i tvrditi da ni s kim niste spavali prije njega posve je nepotrebno jer muškarci to ni ne pitaju ni očekuju.
2. Kritiziranje drugih žena omiljeni je ženski "sport". Teško se suzdržavaju od zlobnih primjedbi na račun izgleda i odjeće, što muškarci ne vole slušati, štoviše, vrlo im je antipatično.
3. Stalna zapitkivanja i glasno izrečene sumnje odbijaju muškarca. On se ne želi vječno pravdati ni zbog čega niti mu je zabavno da ona stalno čita između redaka i pronalazi razloge za sumnju.
4. Zahtijevanje stalne pozornosti vrlo je naporno. Muškarac ne mora ženu čitav dan držati za ruku i deset puta na dan joj reći da je voli da bi ona bila sigurna u njegovu ljubav.
5. Pretjerano iskazivanje emocija neko vrijeme je šarmantno, ali uskoro postaje naporno. Pretvori li žena svog muškarca u rame za plakanje, na dobrom je putu da ga otjera od sebe.

- 11:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

subota, 30.12.2006.

Uhićeni Tyson 'izvlačio' se na ovisnost o kokainu


Želite li više posjete na svoje blogove ??
Ovisnik sam o kokainu i ne mogu si pomoći. Kad god me uhvati kriza, ušmrčem malo, pravdao se Mike Tyson policajcima kada su ga uhitili pijanog i drogiranog za volanom.
Noo kažu da je bi i prilično smiren, da se nije opirao uhićenju.
Bivšeg svjetskog boksačkog prvaka uhitili su u u petak navečer u Scottsadleu u Arizoni, kada se po izlasku iz jednog noćnog kluba svojim crnim BMW-om zamalo zabio u policijski auto ispred sebe. Policajci su u Tysonovom kaputu i aitomobilu našli vrećice kokaina, no nije objavljeno o kojoj je količini riječ.
Tyson je u petak ujutro izašao pred suca i odobreno mu je puštanje na slobodu uz uvjet da do početka suđenja, 16. siječnja 2007., dolazi na redovitu kontrolu.
- Ne smije piti alkohol, drogirati se, voziti automobil niti napuštati Arizonu - objasnili su dužnosnici.
Tyson je 1992. osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja jedne natjecateljice izbora ljepote u hoteslkoj sobi u Indianapolisu. Izašao je iz zatvora 1995.
Boksati je prestao prošle godine.

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

ponedjeljak, 25.12.2006.

Dimni anđeo


Želite li više posjete na svoje blogove ??
Image Hosted by ImageShack.us
Oblak koji je iza sebe ostavio zrakoplov C-17 Globemaster III iz 14. transportne eskadrile nad Atlantikom blizu Charlestona ima i službeni naziv – dimni anđeo. Taj oblik nastaje nakon što zrakoplov odbaci termičke mamce za protuzrakoplovne rakete koji su dim proizveli, a dva vrtloga u dimnom obliku stvore turbine avionskih motora. Vojska, kao ubilački državni stroj, uvijek rado s urođenim cinizmom pronalazi termine sasvim suprotne svojoj naravi, pa je tako nastao i ovaj, koji se mogao zvati i “duh”, “sova”, “guru”...

Ova fotografija, nastala na manevrima 16. svibnja ove godine, samo je ilustracija podatka objavljena 24. studenoga da je za anđeosku američku vojnu industrija 2006. godina bila rekordna po prodaji naoružanja u posljednjih 20 godina. S ostvarenim prihodom od 12,8 milijardi dosadašnje rekordne 2005. godine, računa se da bi ovogodišnji prihod mogao premašiti 21 milijardu. I dok se govori o trgovačkom uspjehu, u vojnom rječniku istodobno postoji i pogrdna riječ “proliferacija oružja”, ali je ona rezervirana za – neprijatelje.

- 02:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

četvrtak, 21.12.2006.

U četvrtak je bio najveći pljusak meteorita iz Blizanaca


Želite li više posjete na svoje blogove ??
Veličanstvenu fotografiju snimio je 1985. godine legendarni astronom dr. James Westlake sa zvjezdarnice Colorado Mountain. On je jedan od astronoma stare škole koji voli pogledati i zna snimiti fenomene koji se na nebu vide golim okom, a ova fotografija pripada među najbolje ikad snimljene geminide.

Image Hosted by ImageShack.us

Za razliku od perzeida i leonida, koji su posljednjih godina privlačili pažnju svojom obilatošću, ali su iz godine u godinu sve više slabjeli, pljusak meteorita prividno iz zvijeđa Blizanaca (na karti crveni sektor), blizu uočljivoga Oriona (modri sektor) na jugoistočnom nebu je bio u noći 13. i 14. prosinca ovogodišnji najobilniji svemirski pljusak, vidljiv i golim okom. Dva bolida geminida na Westlakeovoj fotografiji su dvije crte koje križaju zvijezde. Kružnice su zapravo tragovi zvjezdanoga neba za duge ekspozicije.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

U Italiji uhićeno osam šefica mafije


Želite li više posjete na svoje blogove ??
Jeste li znali da i žene znaju baratati oružjem.I to jako dobro.No,nije im samo to najbolje oružje.Neke su po prirodi jako "hladne" i znaju vas obraditi i za nekoliko $.Današnja prića je malo normalnija ali ipak malo iznenađuje sa svojom tematikom. Da vidimo:

Image Hosted by ImageShack.us

U velikoj akciji hapšenja koju je u srijedu u gradu Bariju na jugu Italije provela talijanska policija među uhićenim visokopozicioniranim članovima mafije bilo je i osam žena.

Policija je izdala više od sto naloga za hapšenja koje uključuju optužbe za ucjene, trgovinu drogom, ilegalno posjedovanje oružja, a među ostalim i pokušaj krijumčarenja droge u zatvore gdje se nalaze mafijaški bosovi. Uhapšene pripadnice mafije su izgleda vodile poslove i brinule da sve funkcionira provodeći naredbe bosova dok su oni bili po zatvorima.

U policijskoj akciji zaplijenjeno je 27 bankovnih računa, šest trgovina odjećom, mesnica, 13 automobila i šest stanova ukupne vrijednosti 25 milijuna eura. Trend mafijašica time postaje sve aktualniji u svijetu gdje žene zauzimaju sve važnija mjesta u strogoj mafijaškoj hijerarhiji.

Izgleda da je trend došao i kod nas jer je prije tri dana uhićena 18-godišnja Marina Š. radi organiziranja maloljetne bande koja je izvršila više oružanih pljački na području Sesveta u posljednjih nekoliko mjeseci. JL

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

ponedjeljak, 18.12.2006.

Izgubili 27 milijuna eura na lotu zbog nesmotrenosti kolegice


Želite li više posjete na svoje blogove ??
BRUXELLES - Članovi belgijskog sindikata lutrije koji zajednički igraju loto već su proslavljali dobivenih 27 milijuna eura glavnog zgoditka kad su otkrili da njihovi standardni brojevi ipak nisu uplaćeni.
Image Hosted by ImageShack.us
Tjednima je grupa od 30 igrača upotrebljavala istu kombinaciju za jackpot EuroMillions. Karte za tu lutriju mogu se kupiti u devet europskih zemalja. Kad su u petak izvučeni njihovi brojevi, bili su izvan sebe od sreće, te su počeli slaviti.

- Jedan kolega došao je u naš kafić nakon izvlačenja u petak i rekao kako smo osvojili jackpot u iznosu od 27 milijuna eura. Svi smo počeli slaviti i nastala je opće euforija. Zvali smo rodbinu i prijatelje da proširimo sretnu vijest - rekla je Christiane Farvacque, jedna od nesuđenih dobitnica.

No grupa je bila gadno razočarana kad se pokazalo kako žena koja je taj tjedan bila zadužena za uplatu lota nije uplatila brojeve koje su uvijek igrali, već je odigrala brojeve “na slijepo”. Kad je Christiane nazvala upravu lutrije, rekli su joj kako glavni zgoditak nije izvučen.

- Znali smo da je nešto pošlo krivo. Nakon početnog slavlja proveli smo cijelu noć mozgajući o tome što se moglo dogoditi - rekla je ona. Ujutro je misterij razotkiven: vlasnica knjižare preko puta ureda gdje radi društvo nesuđenih dobitnika nije uplatila ispravnu kombinaciju, već je odigrala brojeve nasumce.

- Malo je reći da smo bili gorko razočarani. U jednom trenutku ste na vrhu svijeta i mislite kako ste jedini dobitnici u Europi i onda završite bez ičega - izjavila je Christiane. Dodala je kako je njezino prijateljstvo s nesmotrenom vlasnicom knjižare zauvijek završilo.

- Čak i ako je vidim negdje nakon dvadeset godina, doslovno će mi pozliti - rekla je Christiane, koja dijeli mišljenje svojih kolega.

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICEClick Here for Free Traffic!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Free Website Counters
Posjeta


Image Hosted by ImageShack.us

ARHIVA STRANICA

Hosted by ImageShack.us
ČITAJTE NASŠto je sve moguće
Sve i svašta
Kupnja stana-što je potrebno sve znati
Manekenka u usponu
Što je sve moguće
Sve moguće gluposti
OnLine igrice
O dijabetesu- ENG
Savjeti o osiguranju- ENG
Sve o zdravi kosi- ENG
Sve o budgetu- ENG
Novac u "kući"- ENG
#1 svjetska banka-HSCB- ENG
Prostor ljubavi- ENG
EURO Banka- ENG
Umjetnost kao ljubav- ENG
Internet zarada- ENG
Besplatni WEB- ENG
Motoristi-OVDJE- ENG
Svjetski poznati gradovi- ENG
PC GAMES- ENG
Mršavimo !! -ENG
HOME Alone- ENG
Posuđivanje novaca- ENG
OnLine Games 2- ENG
Savjeti za igranje igrica- ENG
Internet zarada 2- ENG

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

ŽELITE OSOBNO KOMENTIRATI UREDNIKU - pošaljite mailTradicionalna juha za odabrane


Ekstremno desničarska karitativna organizacija ne smije siromašnima posluživati juhu od svinjetine jer je riječ o diskriminaciji muslimana i Židova koji zbog vjere ne jedu svinjetinu.

Sudac Christian Vigoroux iz francuskoga ustavnoga suda presudio je u petak navečer da je takvo darivanje u organizaciji skupne Solidarite des Francais prijetnja javnome redu.
Vigoroux je potvrdio odluku pariške policije koja odbija karitativnoj organizaciji dati dozvolu uz tvrdnju da bi juha od svinjetine mogla izazvati gnjev potencijalnih korisnika.

U Francuskoj živi više od pet milijuna muslimana i šesto tisuća Židova, a islam i judaizam ne dopuštaju konzumiranje svinjetine.

Vigoroux je rekao da organizacija Solidarite des Francais, što znači Solidarnost Francuza, "jasno pokazuje diskriminatornu nakanu".

Solidarite des Francais jedna je od nekoliko organizacija koje su zadnje četiri godine dijelile porcije te juhe diljem Francuske.

"Juha od svinjske masti tradicionalno je juha sirotinje jer kompletno zadovoljava prehrambene potrebe", kaže Bruno Le Griel, odvjetnik organizacije Solidarite des Francais i dodaje da nijedan musliman ili Židov nije bio prisiljen jesti tu juhu.CURRENT MOON
ŽELITE OSOBNO KOMENTIRATI UREDNIKU - pošaljite mail

< siječanj, 2007  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (7)
Studeni 2006 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv