nedjelja, 08.06.2008.

Buena chica zaplovila do sjeverne zvijezde

Slika

Usprkos nevjerici nekih članova našeg tima i prijetećim oblacima i grmljavini oko nas Buena Chica je ipak zaplovila pazinskim podzemljem. U galeriji (otvara se "klikom" na sliku) vidjet ćete kako je to proteklo, kao i slike sa prvog "borbenog zadatka" našeg "minolovca". Splavom su upravljali njegovi konstruktori Drago i Haug koji su se tako uvjerili u brzinu i nosivost konstrukcije i odmah dogovorili dodatna poboljšanja. "Prokrstarili" smo podzemnim jezerom sa kraja na kraj da vidimo ča nas čeka u akciji pod nazivom "Underground Istria" koja se trebala održati ovog vikenda, ali je, eto, zbog lošeg vremena prebačena za slijedeći. Cilj akcije je prikupiti plastično smeće koje pluta površinom podzemnog jezera, pakirati ga u vreće, transportirati sistemom već postavljenih sajli 200 m do izlaza iz Pazinske jame i zatim dizalicom na Buraj gdje će biti ukrcano u kontejnere i zbrinuto.
Osobno mi se čini da ćemo najlakše i najučinkovitije to postići uz pomoć nekakve plivajuće mreže kojom bi zaokružili čitavu nakupinu drveća i smeća i dovukli je do poluotoka. Srećom imamo u ekipi i jednog morskog vuka - Mitcha koji negdje doma ima i ribarsku mrežu.
Tijekom te probne vožnje zašli smo i u mračan udaljeni kutak podzemnog jezera u kojem do sada nisam bio. Na stropu smo ugledali pravilan bijeli krug i u njemu - zvijezdu. Bili smo dosta zbunjeni, dok nismo shvatili da se radi o nekom kotaču dječje bicikle ili kolica kojeg je voda nekim čudom pritisnula i zakačila o stijenu. I to baš u smjeru sjevera. Složili smo se odmah: ovo je "Dvorana sjeverne zvijezde".

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.