MojPasSigmund...filozofsko psihološki pristup problemu pasa i njihovih vlasnika
Potaknut nagonom da pokušam iznjeti svoja razmišljanja i osjećaje koji mi se javljaju u svakodnevnom životu i druženju sa dlakavim stvorenjem vlažnih očiju koje smatram svojim psom i tamagočijem, otvorih ovaj blog...nadam se da ću ovdje susresti ljude koji isto kao i ja uživaju u svojim psećim ljubimcima odnosno nadam se da ću se susresti s njihovim raznolikošarenim razmišljanjima i poimanjima imanja psa za druga...

Javljajte se na...
mojpassigmund@gmail.com





Autor tekstova polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne i vizualne materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole vlasnika autorskih prava ili bez navođenja izvora i priznavanja autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i bezobraznom krađom.
Prebrojavanje
Ma...ti brojači niš ne valjaju...
Sad me stvarno više neće nitko nagovoriti da vas brojim...

Photobucket

16.11.2007., petak

Ehhh...kad je to bilo...

Kad ovako gledam malog ludog psa kako svakoga dana u svakom pogledu sve više i više napreduje i kako svakoga dana sve više uživam u povezanosti koju među sobom gradimo, ponekad se sjetim svih onih prvih dana kada nam je u dom došao mali dlakavi stvor.
Uhhhh...kako li je samo sladak bio...kako li je samo istraživao svaki milimetar stana...vlažnom njuškicom ispipavao toplinu i dobrohotnost naših dodira...učio gdje mu je hrana i voda...kako tražiti i dobiti igračku...gdje piškiti i kakiti...ma svašta nešto.
Naravno da je tu bilo i grubih trenutaka...sve one bolesti koje je mali pas pri građenju imunološkog sustava na sebe navlačio...pa kojekakve crijevne viroze dok se nije naučio ne smetlariti...pa kastracija...ma puno toga.
Ali nekako mi je situacija prve pseće škole baš onako intenzivno ostala u sjećanju...promatranje pasa dok jedno drugo uče iznimno je iskustvo koje je uvelike obilježilo moj daljnji način komunikacije i rada sa psom. Srećom u našemu susjedstvu živi curka Iva koja vodi mladu labradoricu Lunu...fino društvo kiss...dobar i drag pas kiss...i tako smo se mi počeli družiti i šetati pesonje skupa...a Luna je moje ludo malo pseto učila svemu...igri i to na način da joj je jasno pokazala što je lijepa i pristojna igra te joj je takvu igru okarakterizirala kao nešto što se smije...odnosno s druge ju je strane navodila na grubu i nepristojnu igru te bi joj onda dala do znanja da takva igra nije nešto što je dobro, odnosno davala joj je do znanja da se to ne smije raditi...onda ju je učila kako se navlači štap...kako se trči za lopticom...kako se njuška trava...ma prava pseća školica. Zanimljivo je bilo kako je moje čupavo štene u stopu pratilo Lunu i oponašalo svaki njen pokret, svaku radnju koju bi Luna napravila moje je pseto upijalo. Hvala Luna hvala Iva.wave
Svakako smatram da je iznimno bitno da se štene u početcima svoje socijalizacije druži sa dobrim i socijaliziranim psima...od takvih pasa naučit će puno dobroga, a i vi ćete naučiti kako izgleda pseći govor i tako ćete lakše komunicirati sa svojim psom u daljnjem druženju kroz život. Ako se u početcima socijalizacije štene druži sa neodgojenim i nesocijaliziranim psima pokupit će njihove navike...budite u to sigurni...pa ćete u tom slučaju vi morati više raditi sa psom da bi mu pokazali kako te loše navike ne smije upražnjavati. Osim toga i na žalost, u vašem životu sa psom i onako ćete se često susretati sa lošim psima i za učenje ponašanja u takvim situacijama imat ćete (opet kažem na žalost) i previše prilika...svakako će vam biti lakše naučiti psa ponašanju pri susretu sa loše odgojenim psom ako tada vaš pesonja već ima naučene pristojne manire pokupljene od dobrih i socijaliziranih pasa.
Kad bi svi vlasnici pasa bili primjereno educirani o psima, njihovom ponašanju i odgoju onda bi bilo puno više socijaliziranih i dobro odgojenih pasa i svi bi skupa zajedno mogli više uživati u zajedničkim druženjima sa našim psima.

- 07:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Studeni 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (17)
Kolovoz 2008 (11)
Srpanj 2008 (23)
Lipanj 2008 (20)
Svibanj 2008 (21)
Travanj 2008 (22)
Ožujak 2008 (21)
Veljača 2008 (21)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (17)
Studeni 2007 (19)
Listopad 2007 (23)
Rujan 2007 (27)
Kolovoz 2007 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Reklame...moraš malo!
Moje ludo pseto voli papati...
Photobucket





Fora DVDići