MojPasSigmund...filozofsko psihološki pristup problemu pasa i njihovih vlasnika
Potaknut nagonom da pokušam iznjeti svoja razmišljanja i osjećaje koji mi se javljaju u svakodnevnom životu i druženju sa dlakavim stvorenjem vlažnih očiju koje smatram svojim psom i tamagočijem, otvorih ovaj blog...nadam se da ću ovdje susresti ljude koji isto kao i ja uživaju u svojim psećim ljubimcima odnosno nadam se da ću se susresti s njihovim raznolikošarenim razmišljanjima i poimanjima imanja psa za druga...

Javljajte se na...
mojpassigmund@gmail.com





Autor tekstova polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne i vizualne materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole vlasnika autorskih prava ili bez navođenja izvora i priznavanja autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i bezobraznom krađom.
Prebrojavanje
Ma...ti brojači niš ne valjaju...
Sad me stvarno više neće nitko nagovoriti da vas brojim...

Photobucket

04.09.2007., utorak

Prvo kupanje...

Ludo štene sve više i više poprima neugodan miris. Ah, nije ništa čudno...od kada je došlo na ovaj svijet štene se nije kupalo osim pod lizovima jezika mame kuje i kasnije pod lizovima svoga malog jezika. Baš se slatko onako liže po capama pa trlja cape uz njušku pa gricka šape...slatko. Ali to jednostavno nije dovoljno, pogotovo što je vaše štene iznimno aktivno i ima ga po svakoj livadi sa svakim psom, igra se, valja po svem i svačem, a trljanje mokrim ručnikom prije ulaska u stan svakako nije dovoljno rolleyesrolleyes.
Briga je velika nad vama...kupati ili ne kupati štene. Ljudi govore, nemoj kupati psa više od jednom godišnje...onda onaj drugi tamo kaže da svaki tjedan kupa psa...svi svašta nešto govore, a vi više pojima nemate što bi. Telefon u ruke i zovete tetu veterinarku...zvrnd, zvrnd...javlja se teta veterinarka i kaže da svakako možete okupati štene, da to ne radite prečesto i da pri kupanju koristite dermatološki provjereni šampon
Istina je da psa ne bi trebalo prečesto kupati u šamponu, a pogotovo ne sa nekim šamponom koji nije dermatološki provjeren i pogodan za psa. Čestim kupanjem šamponom ili kupanjem u lošem šamponu uništava se mikroflora kože psa pa to može dovesti do raznih dermatoloških promjena.
Dakle...kupanje DA...kupanje NE ČESTO...OBAVEZNO koristiti dermatološki provjeren i kvalitetan šampon. thumbup

Jipiiii...kupanjeeee...trk u ljekarnu za kućne ljubimce po neki supertruper šampon. Naravno da je skup, ali bolje potrošiti malo više novaca na šampon, nego psu priuštiti probleme s kožom.
Stigli ste kući sa šamponom u rukama, pripremili ručnike kojima ćete obrisati štene i pozivate štene u kupaonicu da ga ubacite u kadu. Štene sve nešto bojažljivo i oprezno prilazi jel nezna što mu se sprema. Kada vam priđe oprezno i polako uz riječi ohrabrenja spuštate štene u kadu. Normalno je da se štene malo plaši...nikada nije bilo u kadi, a i ne vidi ništa oko sebe pa ima prirodnu potrebu iskočiti van. Smirujete štene maženjem i toplim glasom i laganim mlazom mlake vode krenete namakati štene. Štene prvo poskakuje i trza se, ali kad shvati da je poljevanje tušem baš megasuper fora samo se namješta pod tuš pa gura njušku u mlaz vode pa mlaz hvata ustima i jezikom...pravi mali slatkiš sretansretan.
Nakon što ste natopili štene nećete pretjerivati sa šamponom, koristit ćete ga taman koliko treba da se štene lagano zapjeni i da stvorena pjena od šampona skupi prljavštinu sa šteneta. Malom dlakavcu je milo dok ga nježno masirajući šamponirate i sve zatvara okice i uzdiže glavicu kao da odobrava to što radite i kao da vas poziva da ne prestajete winkwink.
Kada ste našamponirali štene...prrrrršššššštttttt, ppppprrrrrrššššttttt...ah da, morali ste biti spremni na to da će vam se psić barem jednom otresti tijekom kupanja...štene se otreslo i sada ga valja dobro isprati mlakom vodom...ali stvarno dobro...neka sav šampon ode sa psića.
Stavljate štene u centrifugu za veš...neeeeee...dobro ćete iz dlake ocijedite vodu rukama i istrljati štene ručnikom...kako je hladnjikavo i ne želite da vam vlažno štene hopše po stanu iskoristit ćete sušilo za kosu. Bzzzzzzzzzzzzzzzz štene ne želi niti blizu sušilu za kosu, bježi, spušta glavu među šape, krene korak naprijed pa dva unazad pa sjedne i gleda znatiželjno naginjući glavicu čas na jednu čas na drugu stranu. naughtyPrimjenjujete taktiku iznenađenja, ugasli ste sušilo za kosu, pozivate štene i počinjete ga maziti, kada se štene najmanje nada uključujete sušilo za kosu....bzzzzzzzzzzzzz...štene se trza ali nemože iz vašeg zagrljaja...opire se, ali onda shvati da je baš super kako ga topli zrak miluje, opušta se i polako se i samo počinje namještati pod topljikavi lahor sušila za kosu.
Okupali ste i osušili štene i utoplili ga zamotuljkom lagane plahte...štene se malo gnjezdi i gricka plahtu pa utone u blaženi šteneći san. yes

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (17)
Kolovoz 2008 (11)
Srpanj 2008 (23)
Lipanj 2008 (20)
Svibanj 2008 (21)
Travanj 2008 (22)
Ožujak 2008 (21)
Veljača 2008 (21)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (17)
Studeni 2007 (19)
Listopad 2007 (23)
Rujan 2007 (27)
Kolovoz 2007 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Reklame...moraš malo!
Moje ludo pseto voli papati...
Photobucket





Fora DVDići