MojPasSigmund...filozofsko psihološki pristup problemu pasa i njihovih vlasnika
Potaknut nagonom da pokušam iznjeti svoja razmišljanja i osjećaje koji mi se javljaju u svakodnevnom životu i druženju sa dlakavim stvorenjem vlažnih očiju koje smatram svojim psom i tamagočijem, otvorih ovaj blog...nadam se da ću ovdje susresti ljude koji isto kao i ja uživaju u svojim psećim ljubimcima odnosno nadam se da ću se susresti s njihovim raznolikošarenim razmišljanjima i poimanjima imanja psa za druga...

Javljajte se na...
mojpassigmund@gmail.com





Autor tekstova polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne i vizualne materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole vlasnika autorskih prava ili bez navođenja izvora i priznavanja autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i bezobraznom krađom.
Prebrojavanje
Ma...ti brojači niš ne valjaju...
Sad me stvarno više neće nitko nagovoriti da vas brojim...

Photobucket

24.08.2007., petak

Zar opet...

Taman ste se nekoliko dana uhvatili u miru, spokoju i veselju sa štenetom. Upala mjehura i zaljevanje parketa je za vama, štene dobro prihvaća treniranje naučenih naredbi, prepoznaje vas i veseli vam se...ma prava idila.
Dolazite iz večernje šetnje kad štene odjednom počinje tresti glavom kao ludo...pa u grču sjeda na pod i bijesomučno se grebe šapom iza uha. Začuđeni gledate i neznate što je...obilazite oko šteneta kao oko najzaštićenijeg sefa i pokušavate doznati što je...što je mali pas dobri, reci gazdi...štene kao da vam se izmiče i sve jače trese glavom i sve snažnije i dugotrajnije grebe se iza uha. Skidate mu ogrlicu jer nema što drugo biti nego da mu smeta ogrlica...ma ništa od toga, štene i dalje nesretno grebe i trese. Šta je mali pas, reci gazdi...a štene se spušta na pod i sa glavom gurnutom među prednje šape polako počne cviljukati. Polako i oprezno ga pomazite i zadignete mu plišano uho, a kad ono...đeeeenjeeee... kao da su se sve gljive sa parketa preselile u uši maloga dlakavca...a i miris koji se širi iz ušiju nije baš najugodniji. Prva vam je pomisao da su psiću uši zmazane od valjanja po blatnjavoj livadi...uzimate vaticu i namačete ju u mlaku vodu...pokušavate očistiti taj smrdljivi smeđi talog u ušima. Štene se rita kao da mu pokušavate otrgnuti uho...mico mala jadna, neboj se pa ništa ti neću napraviti. Štene i dalje trza glavom i pokušava vam izmaknuti i pobjeći. Žalosni ste jer mislite da štene bježi jel se boji vašeg dodira po njegovim ušima. Čak možda i malo prisilno uspijevate štenetu oprati uši i ukloniti to smeđe smeće. Ispod tog smeđeg sloja otkrivate crvenilo koje vas zabrinjava...šta sad, šta sad...kasno je već i veterinar ne radi. Jest da ima dežurstvo, ali neće li vam se smijati ako ga zbog ovog nazovete. Štene se malo primirilo i vaš je odluka da nekako prospavate noć i odmah ujutro uputite se veterinaru. Moš mislit kako spavate...noć vam je protekla u osluškivanju šteneta. Spava li, boli li ga, dal da ipak idemo na hitnu...šta, šta. Ustajete iz kreveta sa podočnjacima na kojima bi se bez problema klinci mogli ljuljati i jurite prema veterinaru. Brižna teta veterinarka pregledava uši i postavlja dijagnozu...štene ima jaku upalu ušiju, potrebno ih je kapati deset dana antibiotskim kapima i tada bi to moralo proći. Jaaaoooo, pa tek smo ozdravili od upale mjehura i sada opet upala. Jadni ste do kraja...sigurno jadniji nego što je štene. Uzimate kapi i jurite doma. Veterinarka je uši očistila protuupalnom i dezinfekcijskom tekućinom i vi morate početi kapati uši prije spavanja pa tako nastaviti dva puta dnevno.
Dolazi vrijeme za kapanje, a štene niti da bi...ko da zna da ćete mu se igrati sa bolnim ušima...hvatate štene na razne štoseve, ali ono vam izmiće iz ruku...nekako ga upijevate namamiti najdražom mu plišanom patkom i u suradnji sa članom obitelji nekako nakapate te slatke male plišane bolne uši. Štene trese glavom kao ludo, vrti se u krug, gleda vas u čudu, ali kapi za tren počinju djelovati i štene shvati da mu želite dobro. Dolazi do vas i legne pod vaše noge naslanjajući nježno glavicu uz vašu toplu čarapu...sladak doživljaj...po tiho štenetu govorite da ćete par dana kapati njegove uši i da će onda sve opet biti super.
Štene tone u san sklupčano pod vašim nogama.
Jednostavno se nemožete oteti mislima...sa tim štenetom stalno neki problemi...pa onda pomislite, sa smiješkom na licu, ipak je više onih slatkih i ugodnih doživljaja u druženju sa psićem. Bilo kako bilo, osjećate kako svi ti događaji i situacije...bilo dobri, bilo loši...kamen po kamen grade vaš svijet u kojem se živi sa apsolutnim razumijevanjem između psa i njegovog čovjeka.

- 07:22 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (17)
Kolovoz 2008 (11)
Srpanj 2008 (23)
Lipanj 2008 (20)
Svibanj 2008 (21)
Travanj 2008 (22)
Ožujak 2008 (21)
Veljača 2008 (21)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (17)
Studeni 2007 (19)
Listopad 2007 (23)
Rujan 2007 (27)
Kolovoz 2007 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Reklame...moraš malo!
Moje ludo pseto voli papati...
Photobucket





Fora DVDići