MojPasSigmund...filozofsko psihološki pristup problemu pasa i njihovih vlasnika
Potaknut nagonom da pokušam iznjeti svoja razmišljanja i osjećaje koji mi se javljaju u svakodnevnom životu i druženju sa dlakavim stvorenjem vlažnih očiju koje smatram svojim psom i tamagočijem, otvorih ovaj blog...nadam se da ću ovdje susresti ljude koji isto kao i ja uživaju u svojim psećim ljubimcima odnosno nadam se da ću se susresti s njihovim raznolikošarenim razmišljanjima i poimanjima imanja psa za druga...

Javljajte se na...
mojpassigmund@gmail.com





Autor tekstova polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne i vizualne materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole vlasnika autorskih prava ili bez navođenja izvora i priznavanja autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i bezobraznom krađom.
Prebrojavanje
Ma...ti brojači niš ne valjaju...
Sad me stvarno više neće nitko nagovoriti da vas brojim...

Photobucket

23.08.2007., četvrtak

Spašavanje hrabrih parketa...

Štenetu je iz dana u dan sve bolje. Piški sve manje, ali na žalost još uvijek piški po stanu. Jooooj sada će biti još teže psiću objasniti da je fora piškit vani na travici. A ništa, u petak dlakavac prima zadnju dozu antibiotika i to s produženim djelovanjem...kužite, tak da ne morate dolaziti po pikice za vikend...i u petak počinje vikend koji ćete posvetiti edukaciji vašeg šteneta da vani piški i bude sretno zbog toga. Spremni ste ne raditi ništa drugo osim gledati štene i svaki puta kada prepoznate da mu je nadošla potreba za pišom ima da skačete u akciju spašavanja parketa...spremni ste i probdjeti dvije noći ako treba, tolika je volja i želja u vama da pomognete i štenetu i sebi u uljepšavanju svakodnevnog života.
Dolazite doma, oboružani ste brojevima telefona i menijima raznih fastfudova s dostavom, obučeni ste u odjeću prikladnu za izlazak na travicu, ali i prikladnu da vam bude ugodno dok u naslonjaču čekate da vam štene osjeti potrebu za istakanjem, znanja i sposobnosti da uspješno obavite zadatak vam ne nedostaje...dakle sve je spremno za akciju spašavanja parketa.
Piš prvi dnevni...štene se počinje meškoljiti i kreće prema mjestu u stanu gdje od piša na parketima već rastu gljive. To je dobar znak da se štenetu piški...potrčite za njim i kada ga dostignete ugledate ga u pozi dok pod njime jezerce se stvara. Pokušavate veselo dozvati štene prema izlaznim vratima kako bi ga na taj način prekinuli u pišu i izveli van, ali nema šanse. Blaženog pogleda štene zalije parkete i kreće prema vama. U tom trenutku ignorirate štene u potpunosti...nastavite ignorirati štene i dok brišete lokvicu koju je napravilo pa čak i kad se vratite u naslonjač. Tek kad štenetu ta situacija odmakne iz glave počnite se opet prema štenetu uobičajeno ponašati.
Piš drugi dnevni...pogledaj pod Piš prvi dnevni.
Piš treći dnevni...pogledaj pod Piš drugi dnevni
Piš četvrti dnevni...pogledaj pod Piš treći dnevni (sad ste već ljuti kao ris).
Piš peti dnevni...štene se opet uzjoguni i krene piškit po gljivama i ostalom mahovinastom raslinju koje raste po parketima, ali vi taman pri padanju prve kapljice piša na parket hvatate štene za ogrlicu i prekidate ga u pišu. Štene vas zbunjeno i prestrašeno gleda dok ga povlačite prema izlazu iz stana i upire se kanđama o pod. Taman pomislite da ste uspjeli i da ćete stići do travice, štene dok vas u strahu gleda počne piškiti na hodniku ispred lifta...e ljudi moji, nema te sile da zaustavite ovaj piš. No dobro, pomak je napravljen i blago pohvalite i pomazite štene zato što ipak nije piškilo u stanu.
Piš šesti kasnovečernji...štene se uzvrtilo i vaša reakcija je pravovremena...hvatate lajnu i izvodite psića pred lift...pred liftom i vi i štene poskakujete s cape na capu i molite boga da izdržite do travice. Lift...nemoj štene u liftu molim te na koljenima...jurite van puštajući štene da juri ispred vas (iako to baš i nije pravilno hodanje na povodniku) i stižete na travicu gdje štene na vašu i svoju neizmjernu sreću pušta tekućinu iz sebe. Kad štene obavi piš vašem veselju nema kraja i uz odobravanje povicima braaaavo štene pametno moje nepopišano štene braaaavo super si pas mrak braaaavo obavezno štenetu dajete do znanja da ste iznimno zadovoljni time što je piškilo na travicu. E sad samo treba ovakvih piševa zaredati barem jedno desetak.
Piš sedmi noćni...Snenih očiju koje se sklapaju u sumaglici spazite kako se štene diže sa svoga jastuka i juri puiškiti po hrabrim parketima...ponovno pravovremena reakcija i u trenu štene je na travici i veselo piški...svakako veselim pohvalama dajete štenetu do znanja kako ste presretni njegovim prepoznavanjem piša na travici kao nečeg genijalnog.
Piš osmi noćni...budite se u naslonjaču jer vam se piški...glavinjate do WCa kad na putu vaša topla čarapa postaje mokra od štenetovog piša...jaooo, kad prije pa niste ni minutu oko sklopili. Palite svijetlo i štene se budi, pozivate ga do piša i pokušavate štenetu objasniti što je napravilo i svakako mu pokušavate objasniti da to što je napravilo nije uredu. Kažu da ako štene ne kaznite ili ne nagradite u dvije sekunde nakon što je napravilo radnju za koju ga kažnjavate ili nagrađujete, onda ono pojima nema za šta ga kanjavate ili nagrađujete. Kažu da naknadno objašnjavanje sa štenetom nema smisla jer ono ne kuži ni što je napravilo, a gdje bi tek razumjelo je li to što je napravilo dobro ili loše. Usprkos tome vi ste sigurni da vas vaše štene razumije i totalno se trudite objasniti mu situaciju.
Piš deveti noćni...pogledaj pod Piš osmi noćni.
Piš deseti rano jutarnji...Budi vas štenetovo cviljukanje pod nogama. Brzo otvarate oči, a štene sjedi pred vama i netremice vas gleda uz prigušeno cviljukanje. Brzo grabite povodnik i već poznatom rutinom jurite van na travicu. Vašem i štenetovom veselju nema kraja zato što je piš obavljen na travicu. Dok sretno uzvikujući izgovarate riječi pohvale malom kudravcu svijesni ste da je on napokon shvatio da je piš na travicu superturbomrak fora, a da piš po parketima nije niti malo fora.
Piš jedanaesti jutarnji...vidi pod Piš deseti rano jutarnji.
Krenu se tako redati u niz sve jedan do drugoga sami uspješni piševi na travicu...jeeee parketi su spašeni...jeeeee i vi i štene sad ste sretni i zadovoljni zbog postignutog napretka u suživotu.
Ovu rutinu ponavljat ćete sve dok nećete biti sasvim sigurni da će štene i malo otrpiti silu za pišom, samo zato da ne piški po parketima nego po travi na livadi. Svakako ste sigurni da ipak postoji mogućnost da štene ponekad popusti pred silom za piš i navlaži vaše hrabre parkete...no te će situacije sada biti rijetke, a potpuno će nestati kada štene postane odrasli pas koji nema tako čestu potrebu za pišom i koji je u stanju i malo duže potrpiti tu moćnu piš silu.

- 08:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (17)
Kolovoz 2008 (11)
Srpanj 2008 (23)
Lipanj 2008 (20)
Svibanj 2008 (21)
Travanj 2008 (22)
Ožujak 2008 (21)
Veljača 2008 (21)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (17)
Studeni 2007 (19)
Listopad 2007 (23)
Rujan 2007 (27)
Kolovoz 2007 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Reklame...moraš malo!
Moje ludo pseto voli papati...
Photobucket





Fora DVDići