MojPasSigmund...filozofsko psihološki pristup problemu pasa i njihovih vlasnika
Potaknut nagonom da pokušam iznjeti svoja razmišljanja i osjećaje koji mi se javljaju u svakodnevnom životu i druženju sa dlakavim stvorenjem vlažnih očiju koje smatram svojim psom i tamagočijem, otvorih ovaj blog...nadam se da ću ovdje susresti ljude koji isto kao i ja uživaju u svojim psećim ljubimcima odnosno nadam se da ću se susresti s njihovim raznolikošarenim razmišljanjima i poimanjima imanja psa za druga...

Javljajte se na...
mojpassigmund@gmail.com





Autor tekstova polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne i vizualne materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole vlasnika autorskih prava ili bez navođenja izvora i priznavanja autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i bezobraznom krađom.
Prebrojavanje
Ma...ti brojači niš ne valjaju...
Sad me stvarno više neće nitko nagovoriti da vas brojim...

Photobucket

19.08.2007., nedjelja

Zaigrano ludo štene...

Gnjavim patku Rekla vam je neka teta beta da tako malo štene nije još za učenje...ma daaaaj teta beta, štene od drugog mjeseca života pa do tamo negdje osmog mjeseca uči i socijalizira se vrlo intenzivno, a kažu i da ono što štene nauči u tom periodu života ostaje naučeno za čitav život.
No dobro...stalno neki trening, neke naredbe...štene se mora i igrati (kaže štene da se puno mora igrati yesyesyes) pa nakon što ste sada već malo posložili svoj dnevni ritam sa štenetom pod nogama i nakon što ste ipak malo opušteniji, spremni ste se malo više igrati sa štenetom ludim.
Razbacali ste hrpetinu svakojakih igračaka po podu dnevne sobe...ima tu svega...kojekakve gumene žvakalice iz petšopa, onda neka plišana kost sa špagicama, kojekakve šarene loptice (ko da mali dlakavac kuži boje), plastična boca od mineralne vode, stara čarapa u koju ste nagurali tenisku lopticu...ma nema šta nema...i kakav dućan sa bebi igračkama ostao bi posramljen ovim raznolikim arsenalom koji imate pred sobom. Pozivate štene koje se taman nalokalo vode i zbunjeno njuška po kupaonici...ma naravno da nesmijete zvati štene na igru ako spava.
Znate da štenci puno moraju spavati, a to što je vaše štene uvijek spremno za igru (čak i kada ga probudite) to veze nema sa razmišljanjem da štene spava zato što mu je dosadno...budite pametni i pustite štene da dovoljno spava, nemojte ga uznemiravati dok u snu ganja ptice i leptire te pri tome glasno cvili i pokušava zalajati u kombinaciji sa trzanjem slatkih malih šapa.
Štene veselo trči po parketima i približava vam se s onim sretnim izrazom njuške dok mu uši i jezik slatkotraljavo lepršaju i klempaju svud naokolo. Štene se zaustavlja kraj vas uz glasne zvukove šljapkanja po parketima...šljapa tumb hrapa šljap...nogice mu se pri tome isprepliću kao u onoj nezaboravnoj sceni crtića kad mačak Tom, prilikom izlaska na ledenu plohu, pokušava održati šape čvrsto na ledu. Mali dlakavac njuška, obilazi i oblizuje sve igračke u intenzivnom istraživačkom radu...šta je ovo, koja li su ovo čuda i šta da ja s njima radim...pita se štene i pogledava vas. Pogurnete mu koju igračku, neku uzmete u ruku pa mašete njome pod štenetovim nogama, a ono sve gleda, obilazi, njuška...i kad već pomislite da se štene nezna igrati ono oduševljeno prilazi plišanoj patki koja je skoro velika kao i štene. Njuška, slatko gurka njuškicom pa hopšući unazad na ledeno sklizavim parketima pada na guzu. Oprezno se podiže i obilazi nekoliko krugova oko patke prije no što se odluči šapom probati jel igračka živa i misli li možda poletjeti...gurk, njušk, hops hops, šljamp na guzu još nekoliko puta i onda, kada vi to najmanje očekujete, zgrabi štene patku i pritiska ju prsima pod sebe i čvrsto ju drži zubima. Ma vidi ti malog lovca i borca...ah slatko...odlučili ste igru puštati sve dok se štene ne ponaša agresivno prema igrački. Znate da je to bitno, jednoga dana na mjestu igračke može biti pas, čovjek, ili nedaj bože dijete. Nakon nekog vremena balavljenja plišane patke štene hvata patku u zube i izražava agresiju mlatarajući i trzajući glavom dok pri tom patku čvrto drži u zubima. Ma fuj to...poviknete glasno i hvatate zapjenjenog psića za šiju sve dok zagriz ne popusti i oslinjena patka ne padne na pod. U ovome svakako želite biti dosljedni jer želite da se vaš pas lijepo igra i sa igračkama, a kasnije sa drugim psima, ljudima i djecom...ovakav pristup igri s patkom dobar je početak da iz vašeg šteneta izradite pristojnog i zaigranog psa.

Skupljate sve razbacane igračke i razmišljate gdje s njima...???naughty

- 07:29 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (17)
Kolovoz 2008 (11)
Srpanj 2008 (23)
Lipanj 2008 (20)
Svibanj 2008 (21)
Travanj 2008 (22)
Ožujak 2008 (21)
Veljača 2008 (21)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (17)
Studeni 2007 (19)
Listopad 2007 (23)
Rujan 2007 (27)
Kolovoz 2007 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Reklame...moraš malo!
Moje ludo pseto voli papati...
Photobucket





Fora DVDići