MojPasSigmund...filozofsko psihološki pristup problemu pasa i njihovih vlasnika
Potaknut nagonom da pokušam iznjeti svoja razmišljanja i osjećaje koji mi se javljaju u svakodnevnom životu i druženju sa dlakavim stvorenjem vlažnih očiju koje smatram svojim psom i tamagočijem, otvorih ovaj blog...nadam se da ću ovdje susresti ljude koji isto kao i ja uživaju u svojim psećim ljubimcima odnosno nadam se da ću se susresti s njihovim raznolikošarenim razmišljanjima i poimanjima imanja psa za druga...

Javljajte se na...
mojpassigmund@gmail.com





Autor tekstova polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne i vizualne materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole vlasnika autorskih prava ili bez navođenja izvora i priznavanja autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i bezobraznom krađom.
Prebrojavanje
Ma...ti brojači niš ne valjaju...
Sad me stvarno više neće nitko nagovoriti da vas brojim...

Photobucket

14.08.2007., utorak

Prva šetnja...

Nakon što se ludo štene naspavalo i odlučilo probuditi skoro u ponoć, nema druge nego prošetati ga do obližnje travice kako bi malo protegnulo šape i obavilo piš i kak...mislite...jest da je kasni sat ali nek se malo parketi i tepih odmore i predahnu.
Stavljate pesonji njegovu prvu ogrlicu koja je povelika iako ste pažljivo birali, ali smanjena na minimalu bit će super, a štene će i onako brzo porasti pa će mu ogrlica pristajati samo tako. Pesonja se malo buni i stražnjom šapom pokušava skinuti ogrlicu, ali kad spozna da nije u stanju pobijediti mrskog neprijatelja, jednostavno posustaje i prestaje sa borbom, a tužnim pogledom daje vam do znanja da i nije baš presretan s tom zmijom oko vrata. Na ogrlicu dodajete još i povodnik jer ste čvrsto uvjereni da se štene od prvog dana mora privikavati na povodnik. Veselim pozivima pokušavate potaknuti štene da krene za vama, a povodnik pokušavate držati tako da što manje smeta štenetu pri kretanju. Ovom organiziranom akcijom uspjevate došetati do travice i tu puštate štene s povodnika da nesmetano pronjuška novi okoliš da pri tome protegne šape, a i obavi piš i kak što prije jer vam se oči, umorne od uzbuđenja nastalog prinovom u vašem domu, već polako sklapaju. Eeeee...al nije sve kako bi htjeli...štene naviklo na piš i kak po parketima i tepihu samo švrlja po novoj travnatoj okolini i njuška i gricka i liže i tapka šapama, ali nikako da obavi glavni zadatak. Sad ste već stvarno umorni i jadni, a i sa obližnjih prozora čudno vas gledaju iza zastora pa ste polako i u strahu da vam kakav truli krumpir ne doleti u glavu. No vaš umor i strahovi nisu štenetov problem...njemu je baš super nova okolina i ne razmišlja o pišu i kaku...što je i logično jer je štene uzbuđeno i pod pozitivnim strahom pa i nije prirodno da u takvom raspoloženju obavlja piš i kak. Nakon što ste potrošili sve nježne riječi svijeta i kumili i molili i preklinjali, štene potaknuto vašim ugodnim glasom i upoznato sa svim tajnama nove okoline prvo napravi pišššš...jeeeeeee...znate da je u tom trenutku potrebno veselo pohvaliti štene i dati mu do znanja da ste iznimno zadovoljni njegovom radnjom. Nakon nekoliko koraka štene napravi i kak, a vi s još većim oduševljenjem hvalite i bodrite štene...u tom trenutku izgledate ko zadnji jelen pa si i lokalni solo drinker za vas misli...gle ovog ludog, na kojim tekućinama je taj kad u ovo gluho doba noći razgovara s travom i nekom malom dlakavom igračkom.
Već prokušanom metodom veselog dozivanja šteneta dok ono hoda na povodniku koji pridržavate tako da štenetu nije smetnja, sretno dolazite do stana...umorni ste do kraja i posljednjim atomima snage puštate štene s povodnika da uđe u stan jel jednostavno niste u stanju sada učiti štene da ono posljednje ulazi u stan. Možda je i bolje tako...ipak je to malo štene koje nemože sve upamtiti i naučiti u nekoliko sati...ima vremena, pred vam je dugi niz godina zajedničkog druženja.
Štene odlazi na svoj jastuk jel prepoznaje mirise kojim ga je obilježilo i u toplini mjesta svoga tone u san...napokon mir...pomislite...i prije nego stignete trepnuti, spavate kao top.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (11)
Listopad 2008 (19)
Rujan 2008 (17)
Kolovoz 2008 (11)
Srpanj 2008 (23)
Lipanj 2008 (20)
Svibanj 2008 (21)
Travanj 2008 (22)
Ožujak 2008 (21)
Veljača 2008 (21)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (17)
Studeni 2007 (19)
Listopad 2007 (23)
Rujan 2007 (27)
Kolovoz 2007 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Reklame...moraš malo!
Moje ludo pseto voli papati...
Photobucket





Fora DVDići