My spiritual exercises

srijeda, 21.09.2016.

SINHRONICITETI NA TOP LISTAMA – NUMEROLOGIJA – APENDIKS


Post iz prošle godine u vezi sa sinhronicitetima na top-listama htio sam upotpuniti sa još nekim interesantnim koincidencijama, vezanim za numerologiju. U čak 5 od ukupno 12 primjera koje sam bio naveo, sa top-lista iz 50tih godina, pronašao sam dodatne podudarnosti.
- Dana 14.02.1953. na top listu ušla je grupa Stargazers sa pjesmom BROKEN WINGS (naziv pjesme=11 slova). Lijevo od naziva pjesme je broj 11, dakle na toj poziciji je ušla. Na 1. mjestu te top-liste je Perry Como, sa DON'T LET THE STARS GET IN YOUR EYES. Naziv njegove pjesme smisleno se podudara sa nazivom grupe Stargazers (tj. kao da im Perry nešto poručuje svojim naslovom). Lijevo od naslova su također dvije jedinice [1 1], odnosno pozicija ovog, i prošlog tjedna. No, tu podudaranjima nije kraj. Pjesma grupe Stargazers dolazi do prve pozicije 11. aprila 1953. Dakle, opet imamo dvije jedinice. Ako pogledamo na vrh top liste od prošlog tjedna, vidimo da i ona ima dvije jedinice. Osim toga podudara se pomoću riječi iz naslova (SHE WEARS RED FEATHERS), zato jer spominje 'perje', a kod Stargazersa to su (ptičja) krila. Neposredno prije nego što sam ovo napisao, u knjizi C.G. Junga o sinhronicitetu naišao sam na slijedeći citat: „... u babilonskom zagroblju [su] duše nosile 'haljinu od perja' i da se u drevnom Egiptu ba ili duša predočavala pticom...“
- NUMEROLOGIJA: Ime grupe „The Stargazers“ ima jednaku numerološku vrijednost (9), kao i naziv pjesme, „Broken Wings“ (9). Ovo se smisleno podudara sa cijelim datumom rođenja pjevača Como-a [18. maj 1912.], pošto on daje također broj 9. Istu numerološku vrijednost ima ime 'Perry'. Što se tiče imena Guy Mitchell-a, ono ima podudarnost sa [1 1] u prethodnom tekstu. Zajedno, ime i prezime daju broj 2, upravo kao i naslov pjesme „She Wears Red Feathers“.

- Dana 4. aprila 1953. na top listu , kao „new entry“ ulazi duet Doris Day and Johnnie Ray (MA' SAYS, PA' SAYS). Zauzimaju poziciju br. 12. Naslov pjesme ima 12 slova. Tačno 12 mjeseci kasnije, 3. aprila 1954. Doris Day (SECRET LOVE) ulazi kao 10. na top listu. Naslov pjesme ima 10 slova. Odmah slijedeći tjedan ulazi Johnnie Ray (SUCH A NIGHT) na identičnoj poziciji (10.) Naslov pjesme ima ponovo 10 slova. Dana 8. maja oni se 'zaključavaju' na 1. odnosno 2. poziciji (opet brojevi 1 i 2), i u tom 'položaju' ostaju tačno – 8 tjedana. Doris Day ima u imenu 8 slova, a Johnnie Ray – 10! Pjesma koja odmah potom stiže na 1. mjesto (CARA MIA) ostaje na njemu – 10 tjedana.
- NUMEROLOGIJA: Doris Day ušla je na top-listu na sa „Secret Love“ na svoj rođendan, 3. aprila 1954. Cijeli datum rođenja (3. april 1922) daje broj 3, upravo kao i cijeli datum rođenja Johnnie Ray-a (10. januar 1927.) Što se tiče numerologije, isto je tako zanimljivo da je vrijednost (samo) dana i mjeseca rođenja pjevačice (April, 3) sukladna vrijednosti naziva pjesme „Secret Love“ (4+3=7). Dakle, riječ 'LOVE' ima numerološku vrijednost 3. Upravo takvu vrijednost ima i naziv pjesme „Ma Says Pa Says“, dakle opet 3. Nadovezujući se na prethodni tekst, u kojem dominira brojka 10, moguće ju je naći u imenu grada u kojem je rođena Day, zato jer ima 10 slova (Cincinnati), a također i numerološku vrijednost... također 10.

- Dana 17. marta 1956. došla je na 1. mjesto pjesma grupe Dream Weavers, IT'S ALMOST TOMORROW. Ima u naslovu 17 slova, što predstavlja podudarnost sa datumom. Na prvom mjestu ju je zamijenila POOR PEOPLE OF PARIS; pjesma koja isto tako sadrži 17 slova, dana 14. aprila 1956. Izvođačica Winifred Atwell ima 14 slova u imenu i prezimenu, što se opet podudara s datumom.
- NUMEROLOGIJA: Ovdje numerologija isto tako donosi dodatne zanimljivosti, zato jer naziv grupe „Dream Weavers“ ima numerološku vrijednost 17 (7+10), a naziv pjesme numerološku vrijednost 3. Dana 17.3. pjesma je došla na prvo mjesto top-liste.

- Dana 5. maja 1956. došla je na 1. mjesto NO OTHER LOVE Ronnie Hilton-a. Zajedno, naslov i izvođač sadrže 5 riječi. Podudarnost također s datumom – dan, mjesec i godina sadrže broj 5. Ostaje na prvoj poziciji 6 tjedana, što se podudara s brojem slova u imenu, te sa brojem slova u prezimenu.
- NUMEROLOGIJA: Zapanjujuća je činjenica da ime i prezime pjevača isto tako ima numerološku vrijednost 5 (pet). Cijeli datum rođenja (26. januar 1926.) daje 9, ukoliko ga pribrojimo petici iz imena, dobijemo opet... pet! (9+5=14; 1+4=5)

- Dana 13. aprila 1957. na prvo mjesto je izbila pjesma CUMBERLAND GAP. Sadrži 13 slova. No, to nije sve, jer i ime i prezime izvođača također sadrži 13 slova – Lonnie Donegan. Sa prve pozicije ju je skinula pjesma ROCK-A-BILLY Guy Mitchella. Lijevo od naslova su brojevi 1 i 3 (pošto je prošli tjedan bila treća. Treba reći i to, da je na 13. mjestu dana 13. aprila bio – Guy Mitchell.
- NUMEROLOGIJA: I ovdje postoji perfektna numerološka podudarnost. Kod Lonnie Donegan-a karakterističan je broj 11. Nalazimo ga u cijelom datumu rođenja (29. april 1931), samo u danu rođenja (2+9=11), te u nazivu pjesme „Cumberland Gap“ (8+3=11). Na neki način postoji i veza sa '13' iz prethodnog teksta, jer zbir 11 i skraćenog oblika 2 daje 13. Kod Guy Mitchell-a postoji pak podudarnost cijelog datuma rođenja (22. februar 1927.) što daje 7, sa naslovom njegove pjesme, koja ima istu numerološku vrijednost.

21.09.2016. u 08:41 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 15.09.2016.

TKO SU HOLIVUDSKI KRALJEVI – APENDIKS 6

Pjevač Bryan Ferry nema nikakve direktne veze sa Holiwoodom, a vjerovatno nije nikad bio ni engleski kralj. Pa ipak spada na neki način, odnosno logički se uklapa u prethodne nastavke. Svojim image-om, kada se 70tih godina pojavio na sceni, odudarao je od većine (pa možda i svih) pjevača. Na scenu je donio jedan glamour – izgledajući više kao neki glumac iz zlatne ere Hollywooda (na nekim fotografijama podsjeća na Cary-ja Granta), nego rock pjevač.
Interesantno, potiče iz radničke klase; otac mu je bio rudar. No, svojim stilom jednostavno ne odaje svoje porijeklo, već izgleda poput aristokrata. To je jednostavno zato, što je u svojem prošlom životu (ili više njih) bio pripadnik visokog plemstva. Nekako sam bio uvjeren da je u prošlom životu bio vojvoda. I stvarno, po svemu sudeći on je inkarnacija vojvode od Burgundije Filipa Dobrog (Philippe Le Bon, ili Philippe III de Valois). Inače, u pjesmama je koristio francuske izraze, i jedan je album naslovio francuski ('Bete Noire'). Na albumu 'Frantic' je srednjevekovna pjesma 'Ja Nun Hons Pris' kralja Richarda I (koji je inače kao vojvoda vladao i nekim francuskim područjima). U pjesmi 'Song for Europe' dio pjesme pjeva na francuskom (o izgubljenom vremenu, koje se više neće vratiti), a dio na latinskom.
Tko je bio vojvoda Philippe le Bon? Za vrijeme njegova vladanja francuska pokrajina Burgundija doživjela vrhunac prosperiteta i postala evropskim centrom umjetnosti. Za pokrajinu nije bilo štete od rata sa Engleskom, zato jer je Philippe sklopio 1420. separatni pakt sa Henrikom V, engleskim kraljem, što je kasnije još bilo ojačano udajom njegove sestre Anne za vojvodu od Bedforda (regenta novog kralja Henrika VI ), tri godine kasnije. (Njegov sin Charles I de Valois bio je oženjen sa Margaretom od Jorka, sestrom kraljeva Edwarda IV [David Lynch] i Richarda III [Charlie Sheen], te sa Catherine de Valois, kćeri francuskog kralja Šarla VII [Vladimir Putin?].)
Dvor burgundijskog vojvode Phillippa le Bon-a bio smatran najsjajnijim u tadašnjoj Evropi, a sam Philippe je bio smatran jednom vrstom modne ikone, ili uzora svog vremena. U svojoj je kolekciji imao 600 rukopisa, i mnoga su poznata djela (pr. Bocaccio) pod njegovim patronatom bila prevođena na francuski. Bio je pokrovitelj značajnih umjetnika (pr. slikar Jan van Eyck). Burgundijska kapela bila je postala muzički centar renesansne Evrope (pr. Guillame Duffay, najpoznatiji kompozitor 15. vijeka). Inače, i Ferry je znao za svoje albume komponirati pjesme u renesansnom stilu (pr. 'Tryptich').
Philippe le Bon ženio se tri puta, i imao je također izvanbračne djece. Po mom mišljenju, njegove dvije žene, Michele de Valois i Isabelle de Portugal inkarnirane su u dvije bračne partnerice pjevača Ferry-ja, Jerry Hall i Lucy Helmore.
Iz kasnijih postova može se vidjeti da su njegov otac Charles Aznavour, a djed - Bob Dylan. Aznavour je jedini pjevač sa kojim je snimio duet (2009) a Bob Dylan jedini pjevač od čijih je pjesama snimio čitav album (Dylanesque,2007)
Image and video hosting by TinyPic






15.09.2016. u 16:31 • 0 KomentaraPrint#

subota, 10.09.2016.

TKO SU BILI HOLIVUDSKI KRALJEVI – APENDIKS 5


Charles Laughton bio je voditelj na poznatom „Ed Sullivan Show-u“ 9. septembra 1956., kada je na TV prvi put nastupio 'kralj rock'n'rolla' Elvis Presley. 23 godine ranije (1933), Laughton i Elsie Lanchester (a.k.a. Elizabeth Sullivan) nastupili su zajedno u filmu „The Private Life of Henry VIII“. Naslovnu je ulogu naravno glumio sam Laughton, a Elsie je glumila – Anne of Cleves, četvrtu po redu suprugu engleskog kralja.
Četiri stoljeća ranije (1533) kralj Henry VIII oženio je Ann Boleyn, drugu po redu svoju kraljicu-suprugu. Za nekoga možda to zvuči šokantno, ili pak besmisleno – no ja mislim da su se njih dvoje inkarnirali na prijelazu 19/20. stoljeća kao glumci Charles Laughton i Elizabeth Sullivan–Elsie Lanchester, te potom vjenčali, da bi čitav život proveli u braku.
Nekome, tko zna da je kralj dao pogubiti kraljicu ova tvrdnja zvuči protivna razumu, no po meni je bilo odista tomu tako. Zašto? Odgovor je jednostavan. Henrik VIII je od svih svojih žena najviše volio upravo nju – Anne Boleyn. A dao ju je pogubiti zato, jer je sumnjao da mu nije bila vjerna. Ne samo nju, već jednog dvorskog muzičara, te pet aristokrata (i njenog brata također), pod izlikom urote i izdaje. Anne Boleyn prije pogubljenja mu je oprostila, i hvalila ga, te je otišla u smrt mirno. („I pray God save the king and send him long to reign over you, for a gentler nor a more merciful prince was there never: and to me he was ever a good, a gentle and sovereign lord.“)
Netko bi mogao reći da Ann Boleyn ne sliči baš puno Elsie Lanchester. Po meni, jedina je razlika u usnama. Da bi dočarao stvarnu sličnost, jednostavno sam malo u fotošopu podebljao usne, i sličnost je i više no očigledna. (Da budemo jasni, ovo je moja jedina intervencija te vrste, što se lako može provjeriti na Google Image-u.)
Image and video hosting by TinyPic
I na kraju može se postaviti pitanje, jesu li ove historijske ličnosti bile i nekako drugačije povezane, osim što su živjeli u isto vrijeme? Odgovor je potvrdan, da – bili su također i rodbinski povezani. Kralja Edwarda IV je naslijedio sin, kralj Edward V, kao što je već rečeno. Slijedeći kralj, Richard III, bio je njegov stric. Njega je pak zamijenio Henrik VII, čiju je nećaku, Elizabeth of York, oženio (odnosno kćerku Edwarda IV).
Ukoliko su ove moje špekulacije tačne, onda su inkarnacije povezane ovako: Kyle MacLachlan je sin Davida Lyncha, čiju je kćer (i Kyle-ovu sestru, Charlie-jevu nećaku) Wendi McLendon (majka Charlesa Laughtona) oženio Martin Fry (koji je otac Charlesa Laughtona). Charlie Sheen brat je Davida Lyncha i stric Kyle-a MacLachlana.
Image and video hosting by TinyPic

10.09.2016. u 09:19 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 08.09.2016.

TKO SU HOLIVUDSKI KRALJEVI – APENDIKS 4


Iznenađujuće je, ne samo za čitaoce bloga, već i za pisca, kako uvijek ima nešto novo, da se pridoda. Ovaj puta, čak i bez nekog velikog ograđivanja, usudio bih se pretpostaviti da je inkarnacija engleskog kralja Henrika VIII – engleski glumac Charles Laughton (rođen 1. 7. 1899.). Mislim da bi on mogao s pravom pjevati pjesmu (nastalu u vremenu kada je bio dijete) „I'm Henery the Eight“. Nije samo riječ o očiglednoj fizičkoj sličnosti. Radi se o nevjerovatnoj podudarnosti u horoskopu – obojica su rođeni u drugoj dekadi Raka, imaju Mjesec u Ovnu, te Veneru i Mars (Blizanci i Djevica) u istim znakovima.
Kralj, za razliku od ostalih, nije bio savremenik svih drugih. Dakle, kada je on rođen (1491), bili su već pokojni (mada ne dugo) Edward IV, Edward V, Richard III. Živ je bio samo njegov otac, Henrik VII. Isto tako, glumac Charles Laughton umro (15.12.1962), još nije bio rođen Charlie Sheen (inkarnacija Richarda III), Kyle MacLachlan i Martin Fry bili su mala djeca, a David Lynch tinejdžer.
Iz nekog razloga, Henrik VIII nije se htio utjeloviti u isto vrijeme, kad i ostali, tj. u drugoj polovini 20. stoljeća. Četiri ranije nabrojana kralja bili su na tronu između 1461. i 1509. godine, i sva četvorica su savremenici, živjeli su u isto vrijeme.
U prošlom nastavku sam pripomenuo da bi inkarnacija kraljice-supruge Henerika VII mogla biti predmetom špekulacija. Tako, za sada kao najbliža tome, prema mojoj procjeni, je glumica Wendy McLendon. To je Amerikanka škotsko-engleskog porijekla, navodno zvana „kraljicom improvizacije“, zbog svojih sposobnosti. Bilo bi malo čudno da su stihovi pjesme „King Without a Crown“ posvećeni upravo njoj – imala je tada 18 godina, i pretpostavljam da Martin Fry nije posvetio svoje stihove njoj (nije ju mogao znati), već možda i nekoj, neodređenoj ženi. (Kao Henrik VII, ostao je bez kraljice, pa je postao „king without a woman“, u zadnjih 6 godina vladavine.)
Image and video hosting by TinyPic

08.09.2016. u 09:49 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 06.09.2016.

TKO SU 'HOLIVUDSKI KRALJEVI' – APENDIKS 3


Nisam mislio ovu temu razvlačiti na toliki broj nastavaka, ali jednostavno – naknadnim 'uvidima' sam uvijek nešto novo otkrio, u ovoj nadasve zanimljivoj temi traženja inkarnacija kraljeva među celebritiy-jima iz industrije zabave.
Kyle MacLachlana sam u prošlom nastavku izostavio u uspoređivanju autograma, zato jer na Wikipediji, za razliku od drugih, uz članak o njemu, nema potpis. Za svaki slučaj, pogledao sam i na tražilici slika. Potraga na Google image ipak daje rezultat, te se mogu uočiti neke zajedničke karakteristike. Pr. kod pisanja malog slova „y“ i „q“; nadolje obadvojica vuku samo jednu crtu, bez zavijutaka i petlji. Ruth Gardner ('Instant Handwriting Analysis'). Sličnost je onda, pri pisanju petlji – slovo „L“ i „D“, te na završnom potezu, produžena linija. Ono neobično što uočavam (slično kao kod D. Lyncha) je interesantan način pisanja slova „L“, , čija lijeva petlja okružuje slovo „M“, i začudo, i ovdje se onda mogu iščitati slova „e“, „d“ i „v“. Pa čak i Q. (što je početno od 'quintus', peti).
Image and video hosting by TinyPic
U Hollywood-u moguće je naći ne samo kraljeve, već i kraljice. Usporedbom slika može se sa dosta velikom vjerodostojnošću ustvrditi da su David Lynch, kao i Charlie Sheen, sa njihovim zadnjim uplovljavanjem u bračne vode dobili za bračne partnere – kraljice. Tako je Lynchova zadnja žena (od ukupno 4) Emily Stofle zapravo inkarnacija Elizabeth Woodwill-e, kraljice supruge Edwarda IV. A Sheen-ova zadnja žena (od ukupno 3), Brooke Mueller je utjelovljenje Anne Neville, koja je bila kraljica supruga Richarda III.
Jedina nepoznanica je ostala inkarnacija Elizabete od Jorka (Elizabeth of York), kraljice supruge Henrika VII. Budući da ne smatram da je to sadašnja supruga Martina Fry-ja, stvarno mislim da ovo može i nadalje ostati predmetom špekulacija.

06.09.2016. u 07:57 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 05.09.2016.

TKO SU 'HOLIVUDSKI KRALJEVI' - APENDIKS 2

ŠTO OTKRIVAJU AUTOGRAMI KRALJEVA?
Na prvi pogled, rukopis kralja Edwarda IV i režisera Davida Lynch-a su različiti. I doista, kraljev potpis se doima nekako više zaobljenim. Međutim, obratimo li pažnju na prva tri slova, E, D i V, začudo, naći ćemo ih, čak vrlo lako, i na potpisu režisera. Čudne paralelne linije, kad malo bolje zagledamo – tvore slovo „E“. „D“ je jasno, početno slovo imena, no tu je i istaknuto slovo „V“, ne kao treće slovo imena, već su se, (nekim čudom), prva dva slova prezimena „L“ i „Y“, oba 'preobrazila' u duplo „VV“. Doista, neshvatljivo. I ne samo to. Kao što kralj dodaje jednu okomitu crtu na „E“, isto tako i režiser zasijeca okomito to slovo. Ovo je priznat ćete malo previše da bi se moglo nazvati pukom koicidencijom.
Rukopis kralja Richarda III i glumca Charlija Sheen-a se malo razlikuju, ovaj puta je kraljev potpis 'uglatiji', a glumčev zaobljeniji. Međutim, imaju jednu značajnu zajedničku karakteristiku, a to su – široke petlje. Ukoliko pogledamo u priručnik iz grafologije (npr. 'Instant Handwriting Analysis') široka petlja na gornjoj strani označava maštovitost, kreativnost, te pomalo nestvarnu sliku o samom sebi (omalovažavanje). Velika donja petlja upućuje na fizičku aktivnost, energičnost i usmjerenost ka hrani.
Rukopis kralja Henrika VII i pjevača Martina Fry-a pokazuju na prvi pogled slični oblik pisanja, nalik 'škrabanju', s tim što je kraljev rukopis uglatiji, a pjevačev zaobljeniji. Uglati oblik pisanja upućuje na kompetitivnost, agresivnost, logiku, pokretačku snagu. Zaobljeni oblik pisanja upućuje na sklonost umjetnosti. Sličnost vidimo u prvom slovu („M“ i „H“), koji i kod jednog i kod drugog sadrži dvije paralelne crte, usmjerene na gore. Sličnost postoji u obliku pisanja „y“, odnosno, u obliku osmice ili duge, uske petlje. Značenje je, po grafolozima jednako – sputavanjući odnosi prema novcu i/ili seksu.
Image and video hosting by TinyPic

05.09.2016. u 10:12 • 0 KomentaraPrint#

petak, 02.09.2016.

FRANJINO STUBIŠTE U OBLIKU DVOSTRUKE DNA

Image and video hosting by TinyPic
Listajući malo knjigu „4 libri dell'architectura“ čiji je autor Andrea Palladio, primijetio sam jedan nacrt, koji vrlo uvjerljivo imitira oblik dvostruke uzvojnice DNA; toliko, da se doima poput nekog crteža iz udžbenika biologije. Radi se zapravo o unutarnjem stubištu iz dvorca kralja Franje I (Francois I) u Chambordu. [„Vn'altra bella maniera di Scale a lumaca fece gia fare a Sciambur luoco della Francia il Magnifico Re Francesco in vn Palagio da lui fabricato in vn bosco, & e in questo modo.“]
Sve ovo ne bi bilo toliko iznenađujuće, da je riječ o nekom savremenom autoru, no – Palladio je arhitekt iz 16. stoljeća! Izgleda da stvarni autor ovog spektakularnog arhitektonskog djela nije poznat, no u Wikipediji se može pročitati da se smatra da je nekakav udio u tome imao univerzalni genij – Leonardo da Vinci. Svojim je crtežom (naravno i djelom, odnosno stepenicama) 'anticipirao' otkriće Watsona i Cricka za nekih 4 stoljeća.

Image and video hosting by TinyPic

02.09.2016. u 08:31 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Siječanj 2024 (3)
Studeni 2023 (1)
Listopad 2023 (24)
Rujan 2023 (32)
Kolovoz 2023 (29)
Srpanj 2023 (13)
Lipanj 2023 (24)
Svibanj 2023 (14)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (1)
Studeni 2022 (1)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (3)
Kolovoz 2022 (5)
Srpanj 2022 (2)
Lipanj 2022 (6)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (5)
Studeni 2021 (2)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (8)
Kolovoz 2021 (4)
Lipanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (1)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (13)
Listopad 2020 (7)
Rujan 2020 (14)
Kolovoz 2020 (14)
Srpanj 2020 (31)
Lipanj 2020 (3)
Ožujak 2020 (2)
Veljača 2020 (4)
Siječanj 2020 (1)
Rujan 2019 (17)
Kolovoz 2019 (28)
Srpanj 2019 (8)
Lipanj 2019 (6)
Svibanj 2019 (22)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (11)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (4)
Studeni 2018 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moja alternativna vizija duhovnosti novog doba i zavjera Novog svjetskog poretka

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr