četvrtak, 29.12.2016.

Posljednji tjedan škole, početak praznika

Obveze za školu su završile, sada je počeo tjedan kada se na nastavi može malo i uživati.

21.12.2016. godine razrednica je vodila klub prijatelja umjetnosti u Zagreb na predstavu. Mi smo bili ujutro u školi stoga smo na kratko otišli doma ostaviti stvari te uzeti ono što ćemo nositi u Zagreb, pojesti nešto, te smo se morali do 15 sati vratiti u Sisak jer nam je tada bio određen polazak. U Zagreb smo došli u 17 sati, trebalo nam je dosta vremena jer su na cesti bile velike gužve. Predstava pod nazivom "Gospođa Bovary" počinjala je u 19:30, razrednica je rekla da u 19:15 budem ispred kazališta da nam podjeli karte. Imali smo 2 i pol sata slobodno i to smo potrošili za šoping. Trebali smo kupiti poklone za Božić, te haljine koje ćemo nositi za doček nove godine. Samo je jedna od nas našla haljinu za doček, a ja sam kupila svojoj mami veliki sivi šal.
Nakon kupovine otišli smo na trg i tamo smo prijateljica i ja jele (ona je ljutu kobasicu a ja hot dog).
Predstava mi se jako svidjela i svakako ju preporučujem, pogledajte na stranici kazališta Gavella ako još uvijek imaju u ponudi predstavu "Gospođa Bovary".


Baš je bio ukusan hot dog, a na štandu smo srele i Tomislava Špičeka iz emisije Tri, dva, jedan peci.


Baš smo lijepe. cerek




U petak 23.12.2016. nismo imali nastavu nego smo imali smo dva sata sa razrednicom. Dogovorili smo se šta će tko donesti, te smo imali tombolu, ja sam dobila Raffaello u kutiji. razrednica nas je pustila u 9:30, te sam otišla sam prijateljicom u kupovini, kupovale smo našim obiteljima poklone za Božić. Na kraju smo svatile i do McDonald's-a.



Nasnije toga dana išla sam sa svojim dečkom u na kavu i kupiti poklon svom nećaku. Odlučili smo se naći u kafiću i kad sam došla on me tamo čekao i donio mi je medvjedića za poklon.



Nicolasu sam kupila potkušulje, gaće i čarape, komplet trenirku, i dvije majice, naravno i bager jer kako bio on rekao kakav je to poklon ako nema unutra kamion ili bager.

25.12. trebali su doći baka, deda, tetka, Nicolas i njegovi roditelji kod mene na doručak, ali Nicolas nije mogao izdržati, pa je već na Badnjak poslije mise išao kod mene, jako voli bit kod mene. Na Božić smo se svi okupili i zajedno zabavljali, htjela sam objavit sliku sa Nicolasom ali nije se htjeo slikat rekao da da je ružan pa neće meni kvarit sliku.


Moj bor i ja sretan


Kasnije sam ja išla kod Nicolasa, čuvat ga, pa sam ga uspijela slikat. Presladak je, možda to govorim zato što je moj, neznam.


Zlato, sunce, tetkin cijeli svijet. sretan


Sretan Božić vama i vašim obiteljima, lijepo se provedite i dobro najedite. sretan


20:21 | Komentari (2) | Print | ^ |

nedjelja, 11.12.2016.

Svašta po malo

Tjedan u školi i nije bio nešto pretjerano naporan. Dobila sam 5 iz matematike što me ja obradovalo, no razočarao me marketing dobila sam 2 jer je profesorica došla ljuta na sat i onda počela iznenada pitat.
U petak je našu školu posjetio župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić. Posjetio je našu školu te rezanjem vrpce otvorio nove učionice vježbeničke tvrtke, također predstavile su mu se dvijet vježbeničke tvrtke "Frutta d.o.o." i "Choc 'n' Rock" kao što sam već u prošlom postu navela mi smo pobjedili na 15. Međunarodnom sajmu u Zagrebu. U petak smo se svi lijepo obukli i sredili jer ipak je to bio važan dan za našu školu i našu tvrtku. Bili su različiti novinari i na Portalu 53 objavljen je članak o nama i našoj školi. Ako vas zanima možete pogledati u linku http://portal53.hr/?p=6725 .
Kada sam došla kući odmah sam se primila posla oko škole kako bi navečer išla na klizanje. Prijateljica je došla po mene oko 18:30 sati. Bilo je pomalo hladno, ali uživala sam. Jako dobro iskorišteno vrijeme. U početku mi je bilo malo teško, nakon dugo vremena klizati ali poslije sam se opustila i išlo mi je bolje bar ja tako mislim. No za sve to mogu zahvaliti samo najboljoj profesorici klizanja, trebalo je strpljenja ali mislim da sam naučila. Hvala ti puno znam da ćeš čitat i prepoznat se u tome. Nakon klizanja otišle smo do prekare ona si je kupila krafnu od pekmeza a ja sam kupila pecivo sa sirom. Odlučile smo da bi nam nakon klizanja dobro došla vruća čokolada, stoga smo otišle u Lobby blizu naše kuće, malo tračanja, malo smijanja, uživale smo i nadam se da ćemo to opet ponoviti.
U subotu ujutro sam otišla sa mamom u Bosnu, obavile shoping i pojele ćevape. Odmah nakon toga ostala smo kod nećaka Nicolasa (onaj sa kojim sam provela tjedan dana ljetos na selu) na rođendanu. Slavio je 3. rođendan. Jako je bio sretan kada me vidio, bili smo ja, njegova baka i deda i njegova mama naravno. Koliko god smo se igrali i mazili i uživali i jeli tortu, vidjela sam da Nicolas baš nije sretan. Tata (moj bratić) otišao je na more raditi pa mu fali, to je bio prvi rođendan bez tate.


U subotu predvečer došli su mi tetka i tetak na večeru jer je mojoj mami 2.12. bio 49. rođendan. Malo smo uživali i opet jeli.
Kasnije kada su otišli, pospremila sam kući i otišla spavati.
U nedjelju sam cijeli dan učila engleski (baš mi neide taj predmet) a u ponedjeljak pišem test, popodne sam prošetala sa mamom do grada, da vidi kako je grad okičen a onda smo otišli na capuccino i vruću čokoladu.


15:01 | Komentari (3) | Print | ^ |

subota, 03.12.2016.

Večer matematike

Ovaj tjedan bila sam popodne u školi, što ja inače ne volim jer onda nemam vremena za ostale aktivnosti.
Ujutro dok se probudim malo ponovim za školu već moram ić na autobus i u školu, a kad se vratim navečer sam toliko umorna da odmah zaspem.
01.12.2016. godine profesorica iz matematike je održala Večer matematike, na kojoj sam ja predstvaljala kako množe kinezi. Bilo je još zanimljivih stvari kao što su vedska matematika, igre sa šibicama, igra sa brojevima, matematika i alkohol, kartaški trikovi, twisting i matematika, te šivanje i matematika. Iako je program započeo u 18 h mi smo već u 17:30 h počeli pripremati naše stolove kako bismo imali na čemu to predstaviti.
Moram se pohvaliti da je kod mene stalno bio netko, te da su većina uspiješno riješili zadatke. No ostala sam iznenađena kada mi je učenik 2. razreda srednje škole došao i nije znao što su vodoravne, a što okomite crte. Neznam kako je došao do 2.razreda.



Ostatak tjedna nije bio nešto pretjerano naporan, malo testova, malo ispitivanja ali eto što se mora nije teško, no zato sada dolaze udarni tjedni. Još je samo 15 dana škole a još 7 ispita.

Danas se otvara i klizalište u Petrinji u 17 sati i ulaz je besplatan danas za sve, a najam klizaljki je 10,00 kn ako ste u mogućnosti dođite. Bit će i disko večer na ledu.


12:42 | Komentari (1) | Print | ^ |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.