subota, 11.02.2017.

Malo događaja u posljednje vrijeme

Kraj praznika odlučila sa obilježiti sa prijeteljicom AK na klizanju i u McDonaldsu.
Ona je krenula na pripreme za državnu maturu stoga smo se dogovorile da ću ja doći pred školu po nju i onda obavimo mali šoping i kasnije se najedemo u McDonaldsu. Obišli smo trgovine u Interšparu i Takko. Kupila sam si vestu. Otišle smo u mek i najele se, obje smo uzele isti sendvič i baš je bio velik.Išle smo i na klizanje. Nije nam se baš svidjelo jer nisu obnovili led od priješnjeg termina klizanja, stoga smo mogli klizati smo na jednoj polovici leda koja je bila puna rupa i kvrga. Stoga smo przo otišle. Na povrtku kući dogodila se nezgoda. Pokliznula sam se na led i razbila i to dva puta. Udarila sam leđa i nogu, imala sam modricu tjedan dana.

28.1.2017. cure iz razreda slavile su rođendan u domu. Tamo je trebao biti i dečko kojeg sam upoznala za novu godinu, dogovorili smo se da ćemo plesti zajedno cijelu noć. Opet sam išla sa prijateljicom AK na rođendan. On je došao oko 22:30 h i od tada mogu reći da smo skoro cijelo vrijeme bili zajedno pričali o raznim temama, slikali se, grlili i plesali. Također sam plesala i pjevala sa curama. Bilo mi je jako lijepo. Htjela bi to opet ponoviti. Torta je bila izvrsna.Petak 3.2. sam išla sa AK na čaj i kakao u Concorde. Prošetale smo kupila sa tetki za rođendan kuharicu, te se vratile kući.

25.02. idem u Veneciju na karneval onda ću vam pisati o tome. U utorak (na Valentinovo) idem na oralnu kirurgiju vadit zub držite mi fige da sve dobro prođe jer me jako strah.


20:30 | Komentari (2) | Print | ^ |

nedjelja, 01.01.2017.

Nova godina

Ispraćaj stare 2016. godine i doček 2017. godine proslavila sam u Novom Pračnu u domu. Pozvala me prijateljica iz razreda, skupljali smo po 100,00 kn za jelo, piće, rezervaciju doma.
Dogovorili smo se da ćemo oko 22 h doći tamo i biti do jutra. Ja sam još za doček ispekla dvije velike kutije kiflica.


Jako sam se lijepo provela, cijelo vrijeme sam plesala, i uopće mi se nije spavalo.
U ponoć smo svi izašli van i bacali su rakete za vatromet, te smo si svi čestitali.
Bojala sam se da će se netko napit, pa povraćat, ali to smo izbjegli hvala Bogu. Za jelo su bili nareci, a piće će te vidjeti na slici.

Kad sam plesala prišao mi je jedan dečko i pitao da li želim sa njim plesati, pristala sam i tako smo mi od 2 do 6 bili non stop zajedno i stalno plesali, čak me i poljubio. Jako je drag. Cure me sad zezaju, ali šta ću.
Ako ste čitali moj zadnji post onda ste vidjeli da sam imala dečka koji me prevario i prekinuli smo tako da ovo barenje na dočeku nije bila prevara.
Nadam se da ste i vi lijepo dočekali 2017. godinu.

Još jednom sve najbolje. sretan

Za kraj idu slike sa dočeka.


19:57 | Komentari (1) | Print | ^ |

četvrtak, 29.12.2016.

Posljednji tjedan škole, početak praznika

Obveze za školu su završile, sada je počeo tjedan kada se na nastavi može malo i uživati.

21.12.2016. godine razrednica je vodila klub prijatelja umjetnosti u Zagreb na predstavu. Mi smo bili ujutro u školi stoga smo na kratko otišli doma ostaviti stvari te uzeti ono što ćemo nositi u Zagreb, pojesti nešto, te smo se morali do 15 sati vratiti u Sisak jer nam je tada bio određen polazak. U Zagreb smo došli u 17 sati, trebalo nam je dosta vremena jer su na cesti bile velike gužve. Predstava pod nazivom "Gospođa Bovary" počinjala je u 19:30, razrednica je rekla da u 19:15 budem ispred kazališta da nam podjeli karte. Imali smo 2 i pol sata slobodno i to smo potrošili za šoping. Trebali smo kupiti poklone za Božić, te haljine koje ćemo nositi za doček nove godine. Samo je jedna od nas našla haljinu za doček, a ja sam kupila svojoj mami veliki sivi šal.
Nakon kupovine otišli smo na trg i tamo smo prijateljica i ja jele (ona je ljutu kobasicu a ja hot dog).
Predstava mi se jako svidjela i svakako ju preporučujem, pogledajte na stranici kazališta Gavella ako još uvijek imaju u ponudi predstavu "Gospođa Bovary".


Baš je bio ukusan hot dog, a na štandu smo srele i Tomislava Špičeka iz emisije Tri, dva, jedan peci.


Baš smo lijepe. cerek
U petak 23.12.2016. nismo imali nastavu nego smo imali smo dva sata sa razrednicom. Dogovorili smo se šta će tko donesti, te smo imali tombolu, ja sam dobila Raffaello u kutiji. razrednica nas je pustila u 9:30, te sam otišla sam prijateljicom u kupovini, kupovale smo našim obiteljima poklone za Božić. Na kraju smo svatile i do McDonald's-a.Nasnije toga dana išla sam sa svojim dečkom u na kavu i kupiti poklon svom nećaku. Odlučili smo se naći u kafiću i kad sam došla on me tamo čekao i donio mi je medvjedića za poklon.Nicolasu sam kupila potkušulje, gaće i čarape, komplet trenirku, i dvije majice, naravno i bager jer kako bio on rekao kakav je to poklon ako nema unutra kamion ili bager.

25.12. trebali su doći baka, deda, tetka, Nicolas i njegovi roditelji kod mene na doručak, ali Nicolas nije mogao izdržati, pa je već na Badnjak poslije mise išao kod mene, jako voli bit kod mene. Na Božić smo se svi okupili i zajedno zabavljali, htjela sam objavit sliku sa Nicolasom ali nije se htjeo slikat rekao da da je ružan pa neće meni kvarit sliku.


Moj bor i ja sretan


Kasnije sam ja išla kod Nicolasa, čuvat ga, pa sam ga uspijela slikat. Presladak je, možda to govorim zato što je moj, neznam.


Zlato, sunce, tetkin cijeli svijet. sretan


Sretan Božić vama i vašim obiteljima, lijepo se provedite i dobro najedite. sretan


20:21 | Komentari (2) | Print | ^ |

nedjelja, 11.12.2016.

Svašta po malo

Tjedan u školi i nije bio nešto pretjerano naporan. Dobila sam 5 iz matematike što me ja obradovalo, no razočarao me marketing dobila sam 2 jer je profesorica došla ljuta na sat i onda počela iznenada pitat.
U petak je našu školu posjetio župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić. Posjetio je našu školu te rezanjem vrpce otvorio nove učionice vježbeničke tvrtke, također predstavile su mu se dvijet vježbeničke tvrtke "Frutta d.o.o." i "Choc 'n' Rock" kao što sam već u prošlom postu navela mi smo pobjedili na 15. Međunarodnom sajmu u Zagrebu. U petak smo se svi lijepo obukli i sredili jer ipak je to bio važan dan za našu školu i našu tvrtku. Bili su različiti novinari i na Portalu 53 objavljen je članak o nama i našoj školi. Ako vas zanima možete pogledati u linku http://portal53.hr/?p=6725 .
Kada sam došla kući odmah sam se primila posla oko škole kako bi navečer išla na klizanje. Prijateljica je došla po mene oko 18:30 sati. Bilo je pomalo hladno, ali uživala sam. Jako dobro iskorišteno vrijeme. U početku mi je bilo malo teško, nakon dugo vremena klizati ali poslije sam se opustila i išlo mi je bolje bar ja tako mislim. No za sve to mogu zahvaliti samo najboljoj profesorici klizanja, trebalo je strpljenja ali mislim da sam naučila. Hvala ti puno znam da ćeš čitat i prepoznat se u tome. Nakon klizanja otišle smo do prekare ona si je kupila krafnu od pekmeza a ja sam kupila pecivo sa sirom. Odlučile smo da bi nam nakon klizanja dobro došla vruća čokolada, stoga smo otišle u Lobby blizu naše kuće, malo tračanja, malo smijanja, uživale smo i nadam se da ćemo to opet ponoviti.
U subotu ujutro sam otišla sa mamom u Bosnu, obavile shoping i pojele ćevape. Odmah nakon toga ostala smo kod nećaka Nicolasa (onaj sa kojim sam provela tjedan dana ljetos na selu) na rođendanu. Slavio je 3. rođendan. Jako je bio sretan kada me vidio, bili smo ja, njegova baka i deda i njegova mama naravno. Koliko god smo se igrali i mazili i uživali i jeli tortu, vidjela sam da Nicolas baš nije sretan. Tata (moj bratić) otišao je na more raditi pa mu fali, to je bio prvi rođendan bez tate.


U subotu predvečer došli su mi tetka i tetak na večeru jer je mojoj mami 2.12. bio 49. rođendan. Malo smo uživali i opet jeli.
Kasnije kada su otišli, pospremila sam kući i otišla spavati.
U nedjelju sam cijeli dan učila engleski (baš mi neide taj predmet) a u ponedjeljak pišem test, popodne sam prošetala sa mamom do grada, da vidi kako je grad okičen a onda smo otišli na capuccino i vruću čokoladu.


15:01 | Komentari (3) | Print | ^ |

subota, 03.12.2016.

Večer matematike

Ovaj tjedan bila sam popodne u školi, što ja inače ne volim jer onda nemam vremena za ostale aktivnosti.
Ujutro dok se probudim malo ponovim za školu već moram ić na autobus i u školu, a kad se vratim navečer sam toliko umorna da odmah zaspem.
01.12.2016. godine profesorica iz matematike je održala Večer matematike, na kojoj sam ja predstvaljala kako množe kinezi. Bilo je još zanimljivih stvari kao što su vedska matematika, igre sa šibicama, igra sa brojevima, matematika i alkohol, kartaški trikovi, twisting i matematika, te šivanje i matematika. Iako je program započeo u 18 h mi smo već u 17:30 h počeli pripremati naše stolove kako bismo imali na čemu to predstaviti.
Moram se pohvaliti da je kod mene stalno bio netko, te da su većina uspiješno riješili zadatke. No ostala sam iznenađena kada mi je učenik 2. razreda srednje škole došao i nije znao što su vodoravne, a što okomite crte. Neznam kako je došao do 2.razreda.Ostatak tjedna nije bio nešto pretjerano naporan, malo testova, malo ispitivanja ali eto što se mora nije teško, no zato sada dolaze udarni tjedni. Još je samo 15 dana škole a još 7 ispita.

Danas se otvara i klizalište u Petrinji u 17 sati i ulaz je besplatan danas za sve, a najam klizaljki je 10,00 kn ako ste u mogućnosti dođite. Bit će i disko večer na ledu.


12:42 | Komentari (1) | Print | ^ |

subota, 26.11.2016.

Studeni 2016.

Iako početak listopada nije bio poseban, no kraj mjeseca je bio pretrpan. U studenom se događa baš suprotno iako studeni još uvijek traje već imam 3 događaja o kojima imam pisati.

Za početak idem u Ekonomsku školu i na predmetu vježbenička tvrtka osnovali smo našu tvrtku Choc 'n' Rock. U tvrtci sam ja poslovna tajnica. Otišli smo na 15. međunarodni sajam u Zagreb kako bi predstavili našu tvrtku, naše proizvode te ako je moguće osvojiti neku nagradu. Iako nisam išla na sajam jako sam ponosna na njih jer su osvojili 1. mjesto u komunikaciji i uređivanju štanda.U subotu 19.11. ujutro sam se ofarbala nakon dugo vremena što sam bila crvena više mi se nije sviđalo i odlučila sam ponovno biti brineta. Vidjet će te na slikama novu frizuru.
Navečer sam išla na rođendan kod jedne prijateljice iz razreda. Bila je većina razreda i uživala sam. Jako smo se lijepo proveli, naplesali, najeli a neki i napili. ja nisam bila među tim pijanima. Popila sam 1 čašu bambusa i ostalo što sam pila je bio sok. Otišla sam kući oko pol 5, kad sam došla kući na brzinu sam se istuširala i odmah zaspala. Spavala sam do pola 1 i onda se ustala i išla učiti marketing.Zadnji događaj u ovom djelu mjeseca bio je upravo petak 25.11. Otišli smo sa razrednicom u Zagreb na predstavu "Čarobni brijeg". Krenuli smo u 16 h ispred škole te u Zagreb stigli oko 17:30 te odlučili prvo obaviti šoping. Isli smo u H&M u kojem sam si kupila usku crnu suknju koja je prije koštala 70,00 kn a jučer je bila na popustu te je iznosila samo 20,00 kn. U Terranovi nisam ništa kupila. Predstava je počela u 19:00 h i nije mi baš bila nešta jer iskreno bila sam preumorna stoga nisam baš pratila, skoro sam zaspala. Kući sam došla u 23:40 h i odmah nakon tuširanja zaspala.U prosincu točnije 21.12. idemo na predstavu "Gospođa Bovary" te smo se dogovorile da ćemo tada ići na Trg jer će već početi Advent u Zagrebu.14:21 | Komentari (1) | Print | ^ |

Listopad 2016.

Početak mjeseca nije bio nešto posebno uzbudljiv. No zato sam 22.10. išla na vjenčanje kod svoje sestrične Mile u svatove u Podravsku Slatinu.
Već je dugo sa tim dečkom, 10 godina u vezi. Jedva sam dočekala da ju vidim, da vidim svoju obitelj na okupu. Bilo je oko 300 uzvanika i svi su se odazvali.
Krenula sam ujutro oko 8 i tamo smo mama i ja doputovale oko 12. Vjenčanje u crkvi je bilo zakazano za 16 h i poslije smose uputili na večeru i zabavu u Restoran KTC u Slatini. Ja sam imala crne široke hlače, i crvenu bluzu (vidjet će te kasnije na slikama). Moram priznati da je svećenik jako lijepo propovjedao te da sam se ja toliko raznježila da sam cijelu misu plakala od sreće. kada je bacala buket htjela sam ga uhvatili jer je bio baš lijep pa da imam za uspomenu no neka mala klinka kasnije sam saznala ima 11 godina se bacila ispred mene kako bi ga uhvatila, a na kraju nije htjela ni plesati sa onim tko je uhvatio podvezicu što mi je bilo baš glupo od nje.
Bili smo tamo do nekih 3 h u noći i onda smo otišli spavati u kuću od mladenkinih roditelja. Sutradan smo se uputili oko 11 h kod mladoženje još jedanput vidjeti mladu i tamo smo ručali. nakon ručka oko 3 sata smo krenuli kući. Kada smo odlazili seka mi je rekla da kad se ja budem udavala da će mi ona pomoći oko organizacije jer sad zna kako to treba ići.Sljeći vikend sam slavila 18. rođendan. Napokon sam i ja punoljetna. Sama sam kriva što rođendan nisam mogla slaviti sa osobama sa kojima sam ja htjela, no došli su mi Ana, Toni, MArtina i Lucija.
Za rođendan mi je tetka naručila čokoladnu tortu koja je bila baš fina i velika. Jako smo malo pojeli jer mi je bratić iz restorana donio platu pa smo se prije torte najeli.
Ostalo mi je torte i za druge goste. U utorak na blagdan Svih Svetih, došli su mi tetak i tetka iz Siska, te baka, deda i teka koji žive u kući do mene.


13:47 | Komentari (1) | Print | ^ |

Tjedno uživanje

Onaj koji nema nećaka ili nećakinju zasigurno nezna kakav je to osjećaj kada nekon dugo vremena imate to malo biće tjedan dana samo za sebe.
U današnjem svijetu kada su mladi vezani za mobitele i internet teško je zamisliti odvojiti tjedan dana za odlazak na selo gdje je jako teško uhvatiti signal.
Stoga sam ja taj užitak imala ovo ljeto kada sam tjedan dama bila sa svojim nećakon Nicolasom u Ćuntiću. Daleko od svega, no vrijeme smo proveli sjajno.
Svaki dan je sjalo sunce, igrali smo se, šetali svaki dan po 2 - 3 sata. Spavali popodne (iskreno dugo nisam spavala popodne) no nakon toliko igranja, skaknja, popodnevni odmor je dobro došao.
Svako planiram sa svojim malim zlatom provesti još par prekrasnih tjedana.


13:21 | Komentari (1) | Print | ^ |

nedjelja, 19.06.2016.

Subotnje uživanje na otoku Krku

Završila sam treći razred, ova godina je prošla bez produžne nastave. Ljeto počinje.

Jako volim raditi nokte stoga sam se dogovorila sa prijateljicom da ću joj za njezin 18. rađendan napraviti nokte, u četvrtak je došla kod mene na probu i nisu ispali baš najbolje ali za rođendan će biti bolji.Dogovorile smo se da ću ja ići sa njom i njezinim roditeljima u subotu na more, na jedan dan. u Subotu smo krenuli na otok Krk u Malinsku. Putem sam spavala na njezinom ramenu, jadna uvijek je moj jastuk. Cijeli dan smo se zabavljale, kupale smo se, šetale po gradu, ja sam si kupila šešir, a ona plišanu sovu Frbi (vjerojatno znate koja je to). Igrale smo na kraju na živce - dodavanje loptom na 10 različitih načina, no kad jednom lopta ispadne morate krenuti ispočetka. Uživale smo.


13:13 | Komentari (1) | Print | ^ |

utorak, 03.05.2016.

Sve je tako čudno

Hmm ponekad se pitam zašto svi ljudi ne bi mogli biti sretni? Zašto je potrebno nekoga povrijediti da bi bio sretan? Zašto se ljudi boje živjeti ludo i nezaboravno kao da je svaki dan posljednji.

Imam 17 godina i osjećam se kao da mi je 50 kad gledam djecu mlađu od sebe. Djete u vrtiću ima facebook, ima bolji mobitel od mene. Ni nezna što sad propušta jer ovo mu se vrijeme nikada ne će vratiti. U njihovim godinama ja sam dolazila iz vrtića i išla se sa prijateljima iz susjedstva igrati gumi gumi, skrivača, na igralište se ljuljati, a šta oni sad imaju. Sva ta igrališta su sada zapuštena jer se nemaju za koga uređivati, više djeca uopće neidu u njih jer su im jedina zanimacija igrice, mobiteli i ostale gluposti.

Još ste maldi i ako ste stari kao ja ili stariji još uvijek ste djeca pokažite to, pokažite ovim malim klinicima što znači zabava i kako ste najbolje zabavlja.
sretansretansretansretansretan


19:46 | Komentari (1) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se