Opet sanjam

četvrtak , 06.10.2016.

Bio je jedan duži period u mom životu da nisam sanjala. Obično kad sanjam imam intenzivne snove, puno je tu rollercoastera u raznim oblicima- nešto me vrti, diže u velike visine, spušta s velikih visina, bude koji put nekakvo letenje u pokušaju. I more. Uglavnom je tu more, meni emocionalno najbliskiji pejzaž.
Kako sam nedavno opet počela sanjati, znam se osvrnuti na te snove. Iscrpljena i zabrinuta novim poslom, sigurno mi je podsvijest glasna i kad spavam pa tako ne čudi da se razni filmovi odigravaju i kad plovim astralom.

Sinoć mi je jedan prijatelj dao malu pomoć na daljinu vezanu za moje energetsko stanje i posao koji radim. Pričao je da treba proširiti šušumnu i dovesti tu energetsku snagu u njen pravi položaj. Ja kako sam iscrpljena već danima, doslovno dođem navečer doma kao zombi i ne mogu ništa nego leći u krevet, a tako je bilo i jučer, samo što sam, dok god sam mogla sjediti u položaju za meditaciju, sjedila, a onda sam se samo strovalila i zaspala.

U neko doba noći sanjala sam ocean. To kao da je bio Atlantski ocean i s pučine sam gledala New York u daljini. Bila sam na nekom luftiću, ali on je jurio kako sam veslala rukama. Oko mene sve je bilo puno kitova, stalno su se nazirale peraje, a onda se pojavila nekakva orka koja je oblikom podsjećala na nešto između raže i svemirskog broda. Premda nije bilo u meni nekakve dramatične emocionalne reakcije, kako znam da su orke opasne, u meni se pojavila ideja da se moram boriti. Odjednom se orka nađe ispred mene, a ja je udarim, želeći ju maknuti od sebe. U nekom trenutku tu je bio i moj pas koji ju je pokušao gricnuti, ali sve je to bilo nekako neagresivno i mlitavo. Čudno nešto, tim više kad pogledam na interpretaciju snova s orkama.



Čitam ja tako sad uz kavu interpretaciju snova, iako sam već prošle godine sanjala more puno orki i u interpretaciji se radilo o spiritualnom razvoju. Tada je to imalo jako puno smisla jer sam baš friško došla do nekih uvida, a sada je, opet, takav san došao nakon tog rada na pojačavanju energetskog stupa. Inače, ja sam tip koji gotovo nikada ne osjeća nikakve tretmane, nemam senzacije, ne osjećam strujanja, bolove, toplo, hladno, ništa. Znala sam to u par navrata osjetiti, jednom na 45 min. u grupnoj omkari i jednom na meditaciji kod jednog izuzetno snažnog indijskog swamija koji nas je učio kako se ulazi u vibraciju koristeći samo jedno od Višnuovih imena. Za sve otalo sam uglavnom gluva i slijepa štono bi se reklo, mada je moja Reiki učiteljica rekla da postoje ljudi koji naprosto ništa ne osjećaju i da je to tako.

Budući da sam kao dijete imala par izuzetno moćnih i proročnih snova, znam da snovi mogu biti puno više od naše reakcije na stvarnost i stres. Znam da mogu najavljivati budućnost, otvarati nove razine i usmjeravati nas. Tako da sigurno ova orka nije zalutala na moju astralnu platformu, no mene sada zanima zašto sam ju udarala. Doduše, u drugoj interpretaciji orka su problemi koji su nas pretrpali pa ako je došla kao simbol toga, onda i to ima smisla jer se trenutno bavim problemima s tim poslom koji radim. Tko će ga znati, no meni je sve zanimljivije promatrati taj paralelni svijet snova.

Jednom sam sanjala svog duhovnog učitelja i to taman prije nego sam se išla uživo sresti s njim. Bila sam tada jako zaokupljena mislima o inicijaciji i u snu je on mene zapravo pitao jesam li spremna ići tim putem. Par dana nakon toga prijateljica mi prepričava (ima istog učitelja, ona je inicirana) kako je u Indiji dok je bila s njim na jednom od velikih festivala, sanjala jednu noć da joj nešto govori, a drugi dan kad je prolazio pored nje, samo je iskomentirao da su snovi s guruom uvijek stvarni.
Ne znam..eto to su neki uvidi. Ja sam ga isto neki dan sanjala, doduše ne sjećam se ničeg, no ubrzo sam mu poslala mail jer sam osjetila da mi treba njegova potpora tu gdje jesam i htjela sam izbaciti neka stanja iz sebe. Da znam kako stvari funkcioniraju na višim razinama, ne mogu reći da znam izuzev teoretski, no spoznajno znam da nas ta Viša sila prati, nazovimo ju kako god i da nam stavlja situacije kroz koje dobivamo smjernice.

Oznake: snovi, duhovnost, energija

Gdje je Apsolutna Istina? Ja sam tumač svojih snova.

srijeda , 25.11.2015.

Već dugo nisam sanjala, tj. svjesno upijala slike i sjećala ih se. Kada sanjam uglavnom vidim živahne boje, izmijenjene dimenzije i prostore za koje sam vezana bilo u ovom, bilo u nekom drugom životu. Sinoć sam opet sanjala. More.
More je moja frekvencija, moja dimenzija, moja povezanost s nutrinom i Kreacijom, sa sobom i s Izvorom. More je spajanje s dubinom, portal u slobodu. Sve je to meni more. A sada bih možda mogla pogledati u online sanjaricu da vidim što će ona reći? Ne budem, vjerujem svom iskustvu.

Snove su proučavali svi, a neki su čak došli do određenih ključeva za odgonetavanje raznih podsvjesnih enigmi. Kolektivno podsvjesnih enigmi. Jesmo li uistinu toliko uvjetovani, a provodimo živote boreći se za različitosti? Zanimljivo je kako određeni simboli imaju smisla kod velikog broja ljudi: zmije, zubi, lift. Pogledate li interpretaciju tih simbola, uglavnom ćete se s njom složiti. No, niste li onda zapravo na krivom tragu? Jeste li pokušali sami dokučiti što bi taj simbol bio za vas?
Jesu li simboli uopće univerzalni? Mogu li oni biti Apsolutna Istina ili se ravnaju prema našim osobnim istinama? Mislim da ne mogu, a evo i zašto.

Mi smo u svijetu u kojem ne postoji Apsolutna Istina. Čitam određenu verziju Bhagavad Gite* u kojoj se autor, tj. komentator stalno vraća na to da je to Bhagavad Gita kakva jest** i da ne smije biti vlastitih interpretacija jer je to put u neznanje. A ja se stalno pitam- otkud njemu da je to BG kakva jest? On je samo jedan od predstavnika niza tradicija koje su nude za pomoć nama izgubljenim dušicama koje žudimo za znanjem. Čitala sam i druge Gite, te su pak interpretacijom bile posve suprotne ovoj. Pa vi recite. Evo neki dan sam čitala Yoganandu o Bhagavad Giti i on je rekao: "The true way to understand scripture is through intuition, attuning oneself to the inner realization of truth". I to mi imam jedini "univerzalni" smisao, jer, možemo li mi ikako doći do Istine, a da zaobiđemo intuiciju? Možemo li mi apsolutno vjerovati interpretatorima, guruima, svecima? Njih deset ima svoju vezu s duhovnom dimenzijom. Njih deset vidi deset različitih verzija. Svatko ima svoje iskustvo i mišljenja sam da nas jedino to iskustvo, i to baš naše vlastito, može približiti Apsolutnoj Istini jer će nas postaviti u putanju-našu putanju, koja će se zavrtiti u smjeru te Apsolutne Istine. A ono čemu služe interpretatori i gurui je to da nam pomognu ukoliko su na istoj frekvenciji s nama.
Smatram da su sve ostalo neutemeljene pretpostavke, a mi žudimo za znanjem. Znanje je Istina. Znanje je ono što jest i kako jest. Znanje egzistira i vječno je jer je ono Apsolutna Istina. Mi ga na momente mirišimo svatko iz svog samotnog kuta, kada se dovoljno izoliramo od drugih da bismo bili u sebi.

*Bhagavad Gita- sveta knjiga hindusa, dio poznatog epa Mahabharata
**Bhagavad Gita kakva jest- BG koja se čita u vaishnavskoj tradiciji, a koju je preveo i interpretirao poznati acarya A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, osnivač Međunarodnog društva za Svjesnost Krišne (kod nas poznatog kao Hare Krišna)

Oznake: Bhagavad Gita, snovi

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.