Drugi su ogledala nas samih

ponedjeljak , 09.05.2016.

Često smo imali prilike čuti kako su drugi refleksija nas samih i kako ono što nas smeta na drugima odražava ono što mi sami činimo ili posjedujemo. Sve više mi izgleda da to uistinu i je tako jer sam primijetila kako baš preko tih odnosa, tj. preko drugih imam priliku vidjeti ono što je trulo u meni samoj. No, je li to baš uvijek taj slučaj? Što ako imamo posla s nekim tko je po prirodi loš ili zloban pa odreagiramo jer ne podnosimo takvo ponašanje?

Jučer sam imala razgovor s prijateljicom baš oko tog slučaja. Naime, postoji jedna osoba koja nam pokušava uništiti prijateljstvo i stalno baca kajle. Jučer sam na njen napad na mene odgovorila agresivnije, tj. odreagirala sam, a kasnije sam se zapitala zašto je to mene uznemirilo i ima li što trulo u meni da me izbacilo iz vlastitih cipela. Ipak težim tomu da ne podliježem vanjskim utjecajima, no izgleda da su lekcije zahtjevne.

Kako se riješiti osobe koja uporno podmeće drugima kajle, opanjkava ih, a svuda gura nos i naprosto se kreće tamo gdje i vi? Kako sačuvati unutarnji mir kraj nekog za koga znate da je manipulator i da ima loše namjere i makar vas ne pozna, napravit će sve da vas oblati, ugrozi itd.? Nisam se susretala baš s takvim ljudima pa mi je ovo sad totalno novi izazov.

Oznake: loši ljudi, manipulatori

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.