utorak, 07.02.2012.

O njima

Ignorirala ga je. Sustavno, jer nije znala što bi mislila o njemu. Primjećivala je da se možda svidjela i nekim drugima, a i situacija s Tamburašem je stalno bila u zraku, nerješena, a željela je, jako je željela, da to upali. Bila je grozna prema njemu – na toj momačkoj i u svatovima je dopuštala da se ponaša prema njoj kao da je ona jedina na svijetu i da joj pruža svu pažnju (barem ova naša dva) svijeta. Svidjelo joj se sve to, ali nije bila sigurna sviđa li joj se i on ili samo to što za nju čini.

Bio je prvi koji je bez straha pokazao da je ona zaista dobra i vriijedna sve te pažnje, dok je od svih drugih ona morala izvlačiti od njh ono što je trebala.

Priuštila mu je štošta i koji dan poslije tih svatova. Alkohol je uvijek iz nje izvlačio sve ono najlošije, a on se nekad našao u blizini u takvim situacijama. Sad joj nije jasno kako joj već milijun puta nije okrenio leđa i odustao od nje? Je li moguće da ju je zavolio odmah, na onoj klupici na Staroj Dravi? Neki dan joj je rekao da ju je zaprosio već u onim svatovima spomenutim u prvom odjeljku ovog teksta, ali ona se tog razgovora ne sjeća (ipak je morala proslaviti bratovu ženidbu). Tada je navodno odgovorila da je još rano.

Onda je odlučila zadnji puta pokušati s Tamburašem, išli su zajedno na koncert njegovog najdražeg izvođača koji ni njoj nije bio mrzak. Ali nisu bili sami, s njima je bilo društvance od par ljudi uključujući i njega. Ovaj put nije bilo alkohola, a opet je napravila glupost pred njim. Ali taj koncert , koliko je god bio njemu težak, jer ju je gledao s Tamburašem, bio je presudan za nju i Tamburaša. Taj je dan odlučila da definitivno više ništa neće pokušati s Tamburašem. Ako je on i osjećao nešto prema njoj, bio je prepasivan da išta pokuša, a takva veza ionako vjerojatno nebi upalila. Ona treba pokraj sebe nekoga koji dobro zna što želi od života i stalno ima ideje što činiti da bi to i postigao. Tada još uvijek to nije znala, ali upravo je on bio taj s kojim treba dijeliti ostatak svog života.

Jednom se u njenoj glavi dogodio klik, opet je napravio nešto što joj nitko do tad nije napravio. I tada je donijela najpametniju odluku u životu – pokušat će, nema što izgubiti. Izašli su par puta skupa van, bili su zajedno u njezinom najdražem gradu na svijetu. Tek se nakon toga odvažio i napravio prvi pravi nedvosmisleni korak, i tada je sve počelo.

Upoznala je njegovu obitelj, već nakon tjedan dana, a ona je bila prva koja je uopće dobila tu čast.

Imali su u početku svađa zbog njegove percepcije njezine obitelji koja je bila skroz pogrešna, zbog njezine nesigurnosti i manjka samopouzdanja. U međuvremenu joj je on pomogao da joj doza samopouzdanja znatno poraste, a ona je uspjela natjerati ga da joj se otvori do kraja.

Određeni dio vremena kojeg su proveli skupa bio je težak, pun svađa i nerazumijevanja, ali onaj drugi dio veze je doveo stvar u ravnotežu. Sretni su skupa, i ne dvoje oko odluke koju su zajedno donijeli. U pola godine što su skupa, dogovorili su vjenčanje i za nekih osam mjeseci zameketat će plod ovoga što sam pokušala sada opisati u što manje riječi. On ne želi da se beba zove Matija, a ona se nada da će ga ipak na to nagovoriti. Ne vjenčavaju se samo zbog Matije, to je samo ubrzalo stvar.

Ona se napokon osjeća potpunom, uvijek je znala da joj nešto fali za taj osjećaj, i pretpostavljala je što, ali sada je sigurna da je bila u pravu.

- 19:52 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

-osjećaji, osjećaji i još malo osjećaja
-ovo je pokušaj da kažem neizrecivo pjeva


PRIČAT ĆE TI O PLOVIDBI
TI ŠTO NISU SIDRO DIGLI!
...šljiviš njih...
(Boljima se teško prašta ;) )