KAKO OBJAVITI KNJIGU, AKO JE IZDAVAČKE KNJIGE NEĆE TISKATI - IZRAĐUJEMO I VAŠE DIGITALNE KNJIGE

16.04.2018.


slika: Nenad Grbac

''IZRAĐUJEMO I VAŠE DIGITALNE KNJIGE

http://www.digitalne-knjige.com/sveknjige.php

Svima koji su u nedoumici o tome kako i gdje objaviti svoju tek završenu knjigu, svakako savjetujemo neka razmisle i tome da taj dio posla povjere nama, odnosno o tome da se knjiga može objaviti i u tiskanom i u digitalnim formatima. Više o tome moći ćete pročitati na adresi:
http://www.digitalne-knjige.com/izrada.php

Svatko tko namjerava objaviti ili napisati knjigu, sasvim je sigurno i svjestan činjenice da ga nakon što završi knjigu, čekaju dugi i naporni pregovori s tiskarama i izdavačima oko toga hoće li uopće i kada ta knjiga biti otisnuta i dostupna potencijalnim čitateljima.

Poznato je i to da vlasnike izdavačkih kuća ponajviše zanimaju komercijalni naslovi te da im književno i kulturno vrijedna djela nisu ni prioritet, ni uvjet opstanka. Vlasnici izdavačkih kuća često traže od pisaca i da se odreknu svih autorskih honorara, ukoliko uopće žele da se knjiga tiska i objavi. Upravo iz tih i takvih razloga, jedan dio knjiga u koji su autori uložili mnogo truda se nikada ni ne objavi ili su autori prisiljeni knjigu tiskati u vlastitoj nakladi.

Međutim izdavanje knjige u vlastitoj nakladi upravo je onaj dio posla u kojem vlasnici tiskara ili izdavačkih kuća najviše zarađuju. Tiskanje vlastite knjige će vas, bez obzira na pojavu kiosk izdavaštva u kojem se knjige tiskaju i prodaju na kioscima za smiješno male svote novaca, koštati vrlo mnogo. Naravno da izdavačka kuća ili knjižara neće propustiti ni priliku da zaradi i na prodaji i na distribuciji knjige. I na kraju će se pokazati da je tiskanje knjige u vlastitoj nakladi posao na kojem su svi više zaradili od onog tko je tu knjigu napisao i objavio.

Naravno da je nakon svega toga samom sebi potrebno postaviti i pitanje: Što je meni sve to trebalo ili jesam li to sve mogao (mogla) obaviti na jednostavniji i višestruko jeftiniji način? A upravo to je i onaj dio posla s kojim bismo vas i mi željeli upoznati.

Svima koji su u nedoumici o tome kako i gdje objaviti svoju tek završenu knjigu, svakako savjetujemo neka razmisle i tome da taj dio posla povjere nama, odnosno o tome da se ta knjiga objavi u digitalnom formatu koji možete vidjeti i na stranici http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Izrada je takve knjige desetak ili više puta jeftinija od tiskanja papirnate knjige u nakladi od 500 primjeraka. Ukoliko ste namjeravali knjigu tiskati u još više primjeraka, vaša ušteda će biti još veća, baš kao i mogućnost da stotine neprodanih i nikad pročitanih knjiga budu jedini ukras vašeg tavana ili podruma.

Svemu tome treba dodati i one osnovne prednosti digitalne knjige u odnosu na klasični tisak. Knjige u našem izdanju vrlo su slične pravoj papirnatoj knjizi. Navigacija i snalaženje u knjizi bitno su jednostavniji, stranice se listaju na sličan način, a svaka knjiga posjeduje i mogućnost printanja (tiskanja uz pomoć printera), čime ju uz vrlo malo potrošenog novaca, vremena i tinte možete na jednostavan način pretvoriti i u običnu papirnatu knjigu. Jednom završenu digitalnu knjigu možete praktički besplatno kopirati u nebrojeno tisuća primjeraka te da je mogućnost distribucije takvih knjiga praktički neograničena.

No, kada smo već kod načina distribucije, preuzimanja ili prodaje knjige, važno je reći da vam, osim izrade knjige, u istom paketu nudimo i mogućnost njezine distribucije putem interneta, odnosno stranice http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Samo o vama ovisi hoćete li tu knjigu dati na besplatno korištenje ili ćete odlučiti da se vaša knjiga prodaje putem interneta onako kako bi se prodavala i u knjižarama. Važno je istaknuti i to da smo osmislili poseban način zaštite koji takve knjige štiti od neovlaštenog kopiranja i distribucije.

Sve digitalne knjige objavljene na ovom portalu uključene su sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj), čime se one i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama. Ta činjenica posebno je važna za autore knjiga jer se time omogućuje da im se i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php priznaju kao objavljena djela.

Za sve one koji su zainteresirani za to da uz digitalnu knjigu imaju i nekoliko primjeraka vlastite papirnate knjige tiskane u maloj nakladi, u mogućnosti smo vam uz izradu digitalne knjige, ponuditi i tu uslugu. Mi vam u tom slučaju pružamo usluge pripreme prijeloma knjige, povezujemo s tiskarom koja se bavi tiskom knjiga u malim nakladama, a knjige se tiskaju i šalju na vašu adresu. To može biti i vrlo dobro i vrlo povoljno rješenje za pisce koji ne mogu ili nemaju razloga platiti 14 ili više tisuća kuna za tiskanje knjige u nakladi od 500 ili više primjeraka.

Dosad smo na osnovi zahtjeva pisaca na portalu digitalne-knjige.com objavili nekoliko stotina knjiga. Svi pisci knjiga vrlo su zadovoljni i našom uslugom i poslom koji smo obavili. A da je to zaista tako, govori nam i činjenica da su neki od tih pisaca kod nas već objavili i više knjiga. Sve knjige objavljene na taj način su u svega nekoliko mjeseci preuzete u više stotina ili čak i tisuća primjeraka što u uvjetima u kojim živimo svakako predstavlja, ne samo impozantnu brojku, nego i ono najvažnije, veliku čitanost, odnosno dokaz da objavljena knjiga ne mora biti samo mrtvo slovo na papiru.

Naročito se ponosimo time što smo pružajući priliku zasada još anonimnim i neafirmiranim piscima, neke od njih naveli da ozbiljno počnu razmišljati o ozbiljnijem bavljenju pisanjem ili općenito književnošću. No, ono najvažnije je to što su ti pisci objavom svojih knjiga na našem portalu započeli svoju spisateljsku karijeru, odnosno to što mi i dalje objavljujemo knjige i poznatih i manje poznatih autora što je još jedan korak dalje u ostvarivanju naše težnje da digitalne knjige postanu prva prava virtualna knjižnica na ovim prostorima.

No, bez obzira na sve, važno je istaknuti da su Digitalne knjige medij kojem gotovo svi, ne bez razloga, predviđaju sjajnu budućnosti. Njihova jednostavnost i prije svega pristupačnost, učinit će ih neobično važnim. Da je to zaista tako uvjerili smo se i na vlastitom primjeru. Naime, devet godina nakon početka projekta http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php o digitalnim knjigama u našem izdanju se, ne samo u medijima, govori s velikim uvažavanjem, a neki od pisaca čija smo djela objavili, naše su digitalne knjige uvrstili i u popis svojih objavljenih djela na stranicama društva književnika. Više od 450 do sad objavljenih knjiga u ovih je nekoliko mjeseci preuzeto čak 640.000 puta, a broj posjetitelja stranice i dalje raste.

Za sve druge informacije vezane uz eventualnu izradu i objavu vaše digitalne knjige kontaktirajte nas na sljedeće načine:

Naša E-mail adresa: digitalne.knjige@gmail.com

S veseljem ćemo odgovoriti na sve vaše upite ili pozive na suradnju u promociji digitalnih knjiga i hrvatske književne baštine.

U Zagrebu dana 14.04.2018.
Uredništvo portala

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Copyright ; Nenad Grbac & Impero present"


http://www.digitalne-knjige.com/izrada.php







<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.