*****************Words are the source of misunderstandings***

Five4kids - i Vi možete pomoći! - "Words are the source of misunderstandings"... - Blog.hr

30.10.2006., ponedjeljak

Five4kids - i Vi možete pomoći!

Image Hosted by ImageShack.us
Od ponedjeljka 16. listopada pa do Božića, treću godinu zaredom križevačka udruga P.O.I.N.T. provodi dobrotvornu akciju FIVE4KIDS, odnosno Petaka za đaka, namijenjenu djeci s posebnim potrebama Križevaca. Tijekom deset tjedana u Križevcima će se odvijati kulturna i promotivna događanja u korist akcije kojom će biti prikupljana sredstva za božićne poklone djeci i podršku radu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.
Križevački Centar pohađa šezdesetero djece. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba i djece predškolske dobi s posebnim potrebama brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru.
Međunarodno ime ove akcije osmišljeno je 2004. godine kad se akcija, osim u Križevcima, održavala i u njemačkom gradu Schönau, gdje ju je predvodila Križevčanka Brigita Alilović. Akcija i ove godine ima inozemni ogranak, koji u gradu Charlotte u američkoj državi Južnoj Karolini ponovno vodi Brigita, također putem bloga. Čitavu akciju medijski pokriva portal Križevci.info, uz podršku brojnih Web-portala i blogova te tiskanih i drugih medija.
Donacije se mogu uplatiti na broj žiro-računa: 2402006-1400004747, uz opis plaćanja "Five4Kids" i primatelja uplate: udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 33, Križevci. Za sve upite ili obavijesti može se kontaktirati organizatora elektroničkom poštom na five4kids@udruga-point.hr . Iz P.O.I.N.T.-a poručuju kako je vrijeme Božića sve bliže te žele da radost primanja i davanja s tim osobitim mališanima podijeli što više sugrađana, uz poziv: Darujte ih i postanite i Vi zaslužni za osmijeh na njihovim licima.

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

AutoHits.dk

Komentari On/Off

"Words are the source of misunderstandings"...

...rekla bi Exuperyjeva lisica, ali kako bez njih?

IP


Hit Counter
Hit Counter

Linkovi

Tko nije ljubio nikad,
taj sutra ljubiti mora!

Milan Begović





biblion@hi.htnet.hr
Copyright © Blanka Pašagić, 2005.

Copyright © Blanka Pašagić, 2005.