19.04.2006., srijeda

Where Is My Mind?

Image Hosted by ImageShack.us

...way out in the watter, see it swimmin'...


KAD
Jučer je bilo sunčano.
Danas pada kiša.
Maloprije sam po prvi put pogledao Shreka.
Upravo Winamp vrti zadnji Placebov album.
Sat pokazuje 16:29.
Istovremeno su mi upaljene stranice IMDB-a, bloga Crvene Pribadače, moj blog, i Iskon.


GDJE
Ispred mene se nalaze monitor, letak 'Prihvati izazov - postani časnik Hrvatske vojske', atlas i mp3 kolekcija Husker Dua.
Lijevo od mene je još jedan atlas, poster Big Fisha i narančasta bilježnica.
U daljini prolazi autobus.
Ispod mene je crno-modra stolica... i parket... i planet Zemlja.
Iza mene je krevet na kojem su se kušini sami od sebe poslagali na jako čudan način.
Čujem da gore negdje leti avion.


ZAŠTO
Zato što sam ispred kompjutera.
Zato što nemam Porschea.
Zato što sam oduvjek volio priložne oznake.
Zato što je Steven Segal kul.
Zato što mi je jako dosadno.
Zato što zato.



- 16:28 - Komentari (52) - Isprintaj - #

17.04.2006., ponedjeljak

Dig For Fire

Image Hosted by ImageShack.us

Mislim da već svi znate muku i patnju koju sam proživio da bi došao do tog važnog dokumenta koji život znači - vozačke dozvole! I sad, kad je imam - ne vozim! Ubijte me, ali mi se ne da voziti s mamicom i taticom koji mi non-stop vise za vratom.

Scene vožnje izgledaju ovako:
- Tata sjeda straga i veže se pojasom! *mislim, koja nevjera u moje vozačke sposobnosti.... kkkkkatastrofa!*
- Mama stoji kao napeta puška na suvozačkom mjestu i samo čeka da povuče ručnu.
- Sestra je presretna što ja vozim. Jedina prava osoba u autu.

A dijalozi (prije monolozi i dosađivanja) su ovakvi:
- 'Sine, sad prebaci u drugu... sad u treću... sad opet u drugu...' *ne, ne znam kad trebam prebaciti u koju brzinu!*
- 'Pažljiiiivo ulazi u ovaj zavoj... moraš napraviti veliki luk i držat se svoje strane. *moje strpljenje popušta*
- 'Pazi, crveno je, sad se tu zaustavi...' *a baš sam mislio da je crveno znak za PROLETITI kroz križanje!*
- 'Kad budeš skretao desno upali desni žmigavac....' *grrrrr...*
- 'Nemoj udariti to auto...' *argh...argh...argh...*

Svaki put se snervam na n-tu potenciju. Sad želim izraziti svoj gnjev nekim neartikuliranim zvukovima... ali ne znam kako... evo, ovako se osjećam otprilike:
'arghjfljfdajkjggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr"#!(="#(&=?"!)$%!??!)$)%)&))&#)"!$!!!!!!!'
Uglavnom, nije se lako izraziti u mom slučaju... zamislite neandertalca kako reži... eto, tako nekako.

I tako sam odlučio preuzeti stvar u svoje ruke.
'Idem si nabaviti auto.' - kažem si.
I počeo ja listati oglase. Naravno, od kraja pošto su Zastave tamo. Bilo je tu prahistorijskih Yuga od 75 eura i slično, ali mi nije baš toliko stalo do auta da se vozim u tom kršu. *errr... ne mogu se voziti u krntiji...ccc...*

Nakon nekog vremena dođoh na slovo P. I već sam mislio preskočiti Porschea, Rovera i slične jet-seterske aute... kad mi ono u oko upadne :

Porsche 924 GTS
1979. god.
200 000 km
125 KS

Za samo 2000 eura!!! Što je to?? Ništa. Novi Fiat Punto bez dodatne opreme košta 5 puta više! A ovako za 2000 eura si imaš vlastitog Porschea!

Kako ja živim đačkim životom i nemam ni blizu 2000 eura, otiđoh tatici pitati ga bi li mi posudio para za kupiti si Porschea. Samo se nasmijao.
Kad sam mu rekao cijenu tog savršenstva...
- 'Sine, kad ti se počne kvariti cijena popravaka će ti izaći 50 000 eura.'
*bwaaaaaaaaaaaaa*
- 'Nećeeeeeeeee' :(( *jedini protuargument kojeg sam se u tom trenutku mogao sjetiti*
- 'Hoće. Zaboravi.'
*neeeeeeeeeeeeee* :((((

Oduvjek sam htio Porschea. Sad sam tako blizu, a tako daleko. Život nije fer. Jednostavno nije fer. Sinoć sam si instalirao Need For Speed 5 da osjetim snagu 924ke bar virtualno. Ah. Kako je to krasan autić. Koje ubrzanje, koji dizajn, koja stabilnost. Kako bi samo bilo kuuuuul imati Porschea.

*sad završimo ovaj post u tužnom depresivnom tonu*
Ja, veliki fan Porschea. Ga. Nikad. Neću. Imati. :(


- 12:01 - Komentari (21) - Isprintaj - #

14.04.2006., petak

It Takes a Fool to Remain Sane

Image Hosted by ImageShack.us

Počeli još jedni praznici.

Vrlo kratki praznici.

No bolje ikakvi nego nikakvi.

Zapravo, jako dobro su mi došli ti praznici.

Puno stvari treba napraviti dok traju.

Ne ići na izlete u Firenzu i ljenčariti cijelo vrijeme.

Treba učiti.

Treba puno učiti.


Moj Veliki Praznički Plan! (MVPP)
a) Napisati maturalni rad. Uzeo sam maturalni rad i zemljopisa. Sigurno ste pomislili 'uzeo je neku malu zemlju poput San Marina ili grad poput Varaždina. Ne ne. Ovaj velebni um je uzeo naaaajveću zemlju na svijetu. I zasada je uspio napisati 1 (slovima: JEDNU; binarnim kodom: 1; rimskim brojevima: I) stranicu) od potrebnih 15ak. Nije da ja imam premalo podataka o toj zemlji. Ja ih imam PREviše. Od stranice CIA-e do Wikipedije. I ne znam što da stavim od svega toga u rad! :(

b) Neodlazak u Firenzu. Što se tiče škole i stuff like that, mislim da je pametno što nisam otišao u tu zemlju loše pizze i ružnih Fiata Multipli. Svaka čast onima koji idu, ali ja nisam toliko blistav đak da si to mogu priuštiti. Iako mi je malo krivo što ne idem... bwaaaaa... ja bih ipak išao jer sam užasno neodgovoran... bwaaaa... sad mi se baš ide... :((

c) Čitanje lektiri. Ah. Mislim da se do sada nakupila jedna milijarda bilijardi stranica koje moram pročitati. Sve neke epske knjige od 500tinjak stranica. Vjerojatno ću trebat čitati knjigu po danu. Trebam pogledati onaj tečaj za speed reading. Definitivno. Bilo je na Sanji. Neki ljudi čitaju po 160 stranica u minuti. To meni treba! To! Ah. A baš sam jučer si kupio novi Nathan Never. Prvo ću to pa onda lektire...

d) Učenje. Talijanski, fizika, filozofija, blabla... miljardu predmeta. Milijardu poglavlja. Miljardu milijardi. Ova iz talijanskog uživa masakrirajući moju stranicu u imeniku. Ja ću stati na kraj tome! Bwhahahha. Baš sam opak 8) ...i nema više obružavanja! Obećao sam si, od sada pa do kraja školske godine neću obružati. Moja uskršnja odluka. Ovaj, ja sam...errr...imao 10 neopravdanih samo u 3. mjesecu...errr...ako niste znali...errr....

e) Otići na paintball. I pokazati tko je glavna faca iza puške. Yeah! trntrtnpapapapapizzzbummm! Trebam pogledati više onu Die Hard 3cu da se i mentalno pripremim za masakriranje svega živog i neživog. 8)

f) Odtrpiti sve goste koji će navratiti za Uskrs. Ja ne volim goste. Oduzimaju... prostor. Zli gosti, zli.


Err... To su manje-više sve točke MVPP-a. A na snagu stupaju... sutra. Danas ću si uzeti slobodan dan i ljenčariti :)


- 12:27 - Komentari (25) - Isprintaj - #

08.04.2006., subota

A Design For Life

Image Hosted by ImageShack.us

As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangst... err,ovaj... geodet :)

Što je to geodet? Jel se to jede? Ne. To je zanimanje.

A ovo Wikipedia kaže:
Geodezija je znanstvena disciplina koja se bavi mjerenjem i promatranjem Zemlje, njenog gravitacionog polja i geodinamičnih pojava kao: pomicanjem polova, plimom i osekom, te gibanjem zemjine kore u trodimenzionalnom prostoru kroz vrijeme. Osobe koje se profesionano bave geodezijom zovu se geodeti. Slobodnim riječima možemo reći da je geodezija znanost koja se bavi izmjerom zemljine površine te prikazivanjem te površine izradom planova i karata.

A zašto ja želim biti geodet?
Zato što moram opstati u ovom pohlepnom kapitalističkom društvu. Zato što je to zanimanje koje se traži. Zato jer volim matematiku. Zato zato zato.

Prije sam htio biti informatičar. No shvatio sam. Ja ne želim biti tip kojeg će poslodavac tjerati 24/7 da piše linije dosadnih kodova u C++ do 35. godine kada bih dobio otkaz zbog nekog Indijca koji zahtjeva manje para za isti posao.

Ja ću biti geodet. Zapravo... kad fax malo odmakne, upisat ću smjer za geoinformatičare. Em kul zvuči, em... ne znam, kul zvuči. To je dovoljno, zar ne? Geoinformatičar. :)

A što ako ne upišem geodeziju? Ah, i dalje imam puno izbora... mogu postati...

5) Diler. Trovat ću mlade ljudske umove opijatima iz Afganistana i Kolumbije. Puno para. Skupi auti. Možda se poslije bacim i u rap vode.
4) Vozač teškog motornog vozila. To i ne bi trebalo biti neki problem. Samo trebam položiti vozački za neke ŽNJ i ŠLJ kategorije. I onda vozam kamione od Slovenije do Crne Gore. Malo para, malo brige.
3) Teta u vrtiću. Rad s djecom je zapravo jako kul. Neki misle da je to ženski posao, ali nije! Ja bih htio postati teta u vrtiću. Stop diskriminaciji! Malo para, ali c'mon... djeca :)
2) Profesionalni ubojica. Kao Leon Profesionalac ili Nikita... Mislim da bih ja dobro baratao snajperom. Eh, da me samo vidite u Call of Dutyu... leteee glave. Puno para. Čist račun, duga ljubav...blabla...
1) Akcijski glumac. Za to ću se vjerojatno trebati preseliti u Hollywood, ali nema veze. Oduvjek sam htio biti umjetnik. Sad, kad je Schwarzenegger otišao u mirovinu otvorilo se puno prostora tu. Ah. Ionako sam snagator pa mislim da mi je tu put otvoren. Puno para. I puno kul.

Stoga... mislim da i nije katastrofa ako ne upišem geodeziju. Ima tu jako puno poslova koji su zakon. Sve bolji od boljeg.
Hvala ti Bože što živim u ovako perspektivnoj državi!
Toliko poslova, toliko svega što mogu raditi poslije... my head hurts.

Koga ja lažem, ako ne upišem... zajedno s Pribadačom odlazim do željezničkog kolodvora i bacamo se pod vlak
yeah! 8)


- 10:37 - Komentari (34) - Isprintaj - #

01.04.2006., subota

Rearviewmirror

Image Hosted by ImageShack.us

Razmišljao sam o tome da ostavim vas u neizvjesnosti oko toga jesam li položio ili nisam do kraja posta, ali ne mogu. Jer sam POLOŽIO!!! Iz 3. puta (da, da... u međuvremenu sam pao i 2. put), ali sam napokon položio! Ono, ful je zakon kad položiš. Možeš voziti okolo i sve! Kako zakon... :))

Polagao sam pred jednim ispitivačem koji i nije baš miss simpatičnosti 2006. Izgledao kao Mexikanac. I brzo govori. Izbiflao mi je pravila brzinom svijetlosti. I dao mi je zeleno svijetlo za start (kako kul).

Krenuo sam i što se dogodi. Nakon jedno pola metra. A pitanje je jel uopće bilo pola metra, ja sam napravio grešku koja je onako, greška za pasti. Naime, nisam pogledao mrtvi kut te je neko auto projurilo 2cm od mene. Pomislih, gotovo je. Ali nije bilo. Ispitivač mi je dao da još vozim.

Uslijedila je jedna od najdužih i najstrašnijih vožnji u povijesti. 35 minuta sam ja vozio. 35! Mislim da to ulazi u jedan rekorda. Za vrijeme Pada 1 i Pada 2 vozio sam oko 20-25min. Obišao sam sve živo i neživo što se moglo obići. Čak mi grad nije bio dovoljan pa me potjerao i izvan njega (da, vozih i po magistrali).

Oduvjek sam želio sa nema kiše dok polažem. Smatram da je kiša bila glavni krivac za Pad 1 i Pad 2. Ovaj put nije bila kiša. Ovaj put je bilo ogromno žarko bliještavo sunce. Sunce od kojeg se sve sjaji. Sunce od kojeg ti je sve što vidiš žuto! Žuta je zakon, ali ne... ne sad. U tom trenutku sam se molio za oblak. Kojeg, naravno, nisam dobio. :)

Nakon te Ilijade i Odiseje vratio sam se na ishodišnu točku. Miss simpatičnosti 2006. mi je počeo nabrajati greške koje sam napravio u međuvremenu.
- 'Što mislite je li vam ono prestrojavanje bilo dobro?' - 'Pa ne znam... možda?'
- 'Sjećate li se kad ste umjesto u 2. stupanj prijenosa prebacili u 4.?' - 'Sjećam... pa ispravio sam se?'
- 'Znate li da je na mostu dopuštena brzina 60, a da ste vi vozili 78?' - 'Err... to i nije tako puno iznad dopuštene?'
- 'Svjesni ste da niste niti jednom pogledali unutrašnje ogledalo?' - 'Jesam... na milisekundu' - 'Naši se pogledi nisu niti jednom bili sreli, gospodine'... zatim je usljedila moja šutnja iako sam tako žarko htio reći 'eh, pa niste mi baš toliko sexy da buljim u vaše oči'... ali je pristojnost prevladala. Damn. :)

Ukupno mi je izbrojeno 7 grešaka. Laknulo mi je kad sam vidio da mi ispitivač ispunjava uvjerenje o položenom vozačkom ispitu. Kad je i instruktor to vidio i kad je već bilo sigurno da ću dobiti vozačku, zaderao se:
- 'Ovo ti je najgora vožnja... ikad!
Meni neugodno... mislim si, koji je vrag mom instruktoru... još će me ukopati na kraju :)
Odgovaram mu zbunjen s riječju: 'Zašto?'
- 'Prva dva puta si pao, ali si pao radi jedne greške. Ostalo si vozio savršeno. Sad si prošao unatoć miiiiiilijardi grešaka. Sva sreća što ti ni jedna nije baš PREstrašna.'
Ja šutim i trpim.

In the end, zahvaljujem instruktoru i ispitivaču. Uzimam uvjerenje po položenom vozačkom i odlazim. Nasmješen. Obavio sam to. Nakon 5 mjeseci muke. Prolaženja i padanja. Napokon je gotovo. Napokon. POLOŽIO SAM!:)


- 14:13 - Komentari (29) - Isprintaj - #

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Nekad teen srednjoškolski blog s kilometarskim postovima... danas blog struje svijesti.i bezgranične količine gluposti u maloj količini riječi.

Eh da, čini mi se da dizajn funkcionira samo u rezoluciji 1400x900. Dakle, ne samo da je ovaj blog pun gluposti nego je i bugovito smeće.

"I've seen things you people wouldn't believe.
Attack ships on fire off the shoulder of Orion.
I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate.
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Time to die."

Blade Runner

Većina ih je mrtvo, ali neka bar prividno žive na ovom blogu

Kaira
DsK
Ik&Ea
Coconut
Muza
Rozan
OvercaffeinateD
Black Angel