NezaposleniTata

14.04.2008., ponedjeljak

KAM-IN

Triba dvi ure vrimena trajektu od Splita do moga otoka. Bezbroj puti san proša ti put i svaki mi dolazak otkrije nešto novo čega prije nije bilo ka šta vidin kako je nesta dil proščosti koje se uskoro neće više niko ni sitit. Na moju sriću još je one friške morske arije koja me zapahne kad izađen iz trajekta, još je konoba i komina, ribe i vina.

Prošla će zima bit zapamćena jer je naš Mole otvorija svoj KAM-IN u kućicu u dno vrtla uredija je stol, klupe, lavel i muziku uokolo pažljivo betonirane nape koja po preciznome proračunu vuče cili dim s komina di gore izguljene stare ohrebine koje ionako ne mogu u pećicu. Ta vatra priča najboje priče, a jedna od zanimljivijih je kako su rečeni Mole i ŽakMajol nedavno bili u Češku, u jubavnički posjet materi i ćeri Amalki.

Za stolon je i Veliki Ladunko koji se sića kako je to bilo prije kad bi momci iz mista išli u Češku. Bili bi tretirani ka kraljevi, šta su za tadašnje Čehe siromaje i bili. Za sto maraka mogli su pitat pošto cilo misto. A bile su Čehinje i onda lipe žene i volile su svoje litnje ljubavi sa Otoka. Naravski, sad smo mi siromaji, a bogate Čehinje nije više lako impresionirat (da ne rečen da sad one dolaze pitat pošto Otok-ali zaozbiljno, a ne u zajebanciji).

Čudni su puti ljubavi jer ih planira samo Nebo koje je Moletu i Žaku namistilo neobičnu igru u stanu di su ugošćeni od raspuštene matere Amalke i ćere studentice isto Amalke. Mole je mora uzet motornu pilu i nacipat drva, popravit drvene skale i most priko rike u okolici njiove vikendice, a straj me i pomislit kojoj su torturi podvrgnule moga ŽakaMajola. Znan da se naljutija već drugi dan i Moletu objavija da pakira kufere, da idu nazad na Otok. Srića da ga je mole ferma misleći na svoj ljubavni odnos sa studenticon Amalkon (šta i nije u skladu s njegovon ulogon sina u toj češko-hrvatskoj zajednici) jer da nije ko zna šta bi bilo. Masakr motornon pilon.
Nije ljubav jufa od fažola, puno je gušča i konzumira se još vruća- normalno je da nekoga i opeče. Ipak se nadan da će se pomirit, nekako su mi simpatične ove dvi Amalke i tija bi ih vidit još koje lito.

Prolazi sve. Prošla je i ova zima, teška i duga, nazire se lito vilovito. Ko zna šta nan nosi, šta će od nas bit?

PS
Najboji vjesnik lita su tri autobusa Ruskinja farmaceutkinjih šta su došla u najveće misto na Otoku. Ormali su se svi veliki ljubavnici u misto, trliš iz polja zaminili čistin monturama, blistaju. Koordinate in je mobitelon dava Čićo šta radi u Velikome Hotelu.
Naprid jebači. Juriš…

- 20:22 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>