Linkovi


Blog.hr
Blog servis

www.hrvatskipravasi.hr
MAGLA
BEČ
BUDIMPEŠTA
BEOGRAD
BRISEL
???????????????
Guske u magli ??????
Ma neeee !!!!!!
To Hrvati traže novi
JARAM

Mladen Jose Barbina ( Šepić)

11.05.2012., petak

Skandalozna odluka školskog odbora O.Š. Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko

Na ponovljenom natječaju za radno mjesto „domar-ložač-vozač“ objavljenog 20-tog travnja 2012 godine sve uvjete propisane natječajem zadovoljila su tri kandidata ; Dorian Baraba, Igor Luketić i Mladen Šepić. Svi iz Vrbovskoga. U utorak,8-mog svibnja bili smo pozvani na kratki razgovor s članovima školskog odbora ne bi li se predstavili i pojasnili svoju potrebu za zaposlenjem iako je to već bilo razvidno iz zamolbi za zaposlenje koje smo morali predati kao dio natječajne dokumentacije.
Sljedeći su dan 9-tog svibnja, nakon neprospavane noći Igoru Luketiću i Mladenu Šepiću uručene kratke i šture obavjesti kako nisu primljeni na posao već je primljen Dorian Baraba. Na obavjestima nije naveden nikakav rok pa time ni mogućnost žalbe a kamo li pouka o pravnom lijeku protiv odluke, čini se, svemoguće komisije. Dosad smo mislili kako je krajnja instanca u državi Hrvatskoj Ustavni sud no tome, izgleda, nije tako. Držimo kako je civilizacijski i ljudski minimum kod takvih odluka pružiti oštećenim strankama pravo na prigovor, odnosno eventualnu žalbu. Da ne govorimo o tome kako nam je uskračeno bilo kakvo objašnjenje po kojim je to kriterijima Dorian Baraba prikladniji za posao domara od nas dvojice odbačenih. Objašnjenje smo zatražili usmeno te ga nismo dobili pa ćemo ga zatražiti pismenim putem. Uskračen nam je uvid u priloženu dokumentaciju Doriana Barabe. Također nam je uskraćen uvid u zapisnik sjednice odbora pa ćemo to morati zatražiti sudskim putem nadajući se kako u međuvremenu neći biti „ispravaka gramatičkih griješaka“ na originalu. Naime mi, obojica surovo i ne civilizirano odbijenih držimo kako imamo ljudsko i moralno a valjda i zakonsko pravo saznati po kojim su se to kriterijima ravnali dični članovi školskog odbora prigodom odlučivanja usrdno se nadajući kako si nisu uzeli za pravo odlučivati o tuđim sudbinama na temelju osobnih političkih ili estetskih sklonosti.
Napominjemo još jednom kako smo sva trojica kandidata imala navlas istu startnu poziciju glede udovoljavanju zahtjeva natječaja. Moglo bi se reći kako smo, što se toga tiće, pred Bogom i školskim odborom glede zadovoljenih uvjeta natječaja bili-potpuno isti.
Država Hrvatska se deklarira kao socijalna država koja njeguje ravnopravnost pred institucijama svih njenih građana. Stoga smo se nadali i vjerovali kako će za daljni tijek odlučivanja i konačni odabir odlučiti socijalni položaj ili stanje kandidata.
Evo činjenica o tome :
-Dorian Baraba je nezaposlen(nije nam omogućeno saznati od kad i koliko ukupno ali nikako ne više od Igora Luketića) i živi u kućanstvu s roditeljima koji su oboje zaposleni a od toga otac kao upravitelj područne škole Severin koja je u sklopu O.Š. I.G.Kovačića-Vrbovsko.
-Igor Luketić je nezaposlen više od dvije godine i živi u kućanstvu s nezaposlenim roditeljima i mlađom sestrom
-Mladen šepić je već četrnaest godina nezaposlen, oženjen i otac je troje djece od kojih dvojica studiraju a treći je učenik O.Š. I.G.Kovačića. Supruga je zaposlena.
Mislimo kako nije potrebno završiti studij sociologije eda bi se uvidjelo kako je školski odbor izabrao kandidata koji je u najboljem socijalnom položaju te mu je u toj konstelaciji posao najmanje nužan što je prilično čudno jer su večina članova odbora članovi ili simpatizeri tzv. lijevih stranaka odnosno ono što sigurno znamo je da su gospodin Anton Burić i gospoja Gerić-Paulić kako se to kaže istaknuti članovi SDP-a a gospodin Vučinić Goran HNS-a. Obje se te stranke diće socijalnom komponentom svojih programa i puna su im usta vapaja za socijalnom pravdom. Naravno, tome je tako sve dok se to ne tiće njih samih odnosno njihovih privatnih interesa. Ostali članovi školskog odbora su gospoja Vesna Trope iz Vrbovskog, gospodin Novica Vučinić iz Moravica te gospodin Julijus Božić iz Vrbovskog te gospodin Robert Časni iz Severina na Kupi.
Sljedeći bi kriterij moglo biti uvjerenje članova školskog odbora u veću sposobnost nekog od kandidata da obavlja poslove iz domene domara a oni su uistinu raznoliki i pokrivaju širok spektar zanatskih vještina za koje nitko od kandidata nema „papir“ ali obzirom na veličinu Vrbovskog svi mi znamo tko što može u tom smislu te je nesporno da sam ja, Mladen Šepić tu u ogromnoj prednosti jer sam teškoćom života i potrebom skrbljenja za troje djece bio u prigodi i nuždi ovladati svim klasičnim zanatskim vještinama a za koje imam i djelom amatersku a većim djelom profesionalnu opremu. Posebno sam dobar i opremljen za stolarske poslove. Skrušeno priznajem da jedino ne znadem popravljati televizijske prijemnike i računalni „hardver“. Dodatna je moja prednost to što sam zahvaljujući povjerenju koje mi je ukazao gospodin Mamula, ravnatelj O.Š. I.G.Kovačića Vrbovsko u periodu između dva natječaja a u trajanju od dva mjeseca obavljao posao domara-ložaća-vozaća na apsolutno zadovoljavajući naćin pridajuči tome i poslove vrtlara školskog vrta. U kakvoću, odnosno izvrsnost obavljenih poslova mogli su se uvjeriti svi članovi školskog odbora a to su mogli saznati i iz izjave gospodina Mamule koji je naglasio kako sam u potpunosti ispunio njegova očekivanja. Ostali kandidati nisu nikad radili većinu potrebnih poslova iako ne sumnjam da bi ih vremenom naučili. Da li je školski interes čekati desetak godina na to ?
Školski bi se odbor pri donošenju svojih odluka morao rukovoditi dobrobiti škole a ne kumstvom, poznanstvom ili ne daj Bog osobnim interesima.
U Hrvatskoj se u zadnje vrijeme često rabi sintagma „sukob interesa“. Pitamo se nije li riječ o tome glede relacije otac- sin u slučaju kad je otac Baraba uposlen ne rukovodećem mjestu ustanove u kojoj se želi uhljebiti Baraba-sin. Istovremeno u odboru sjedi kumstvom s obitelji Baraba povezana osoba te neki od zaposlenika kojima je Baraba-otac nadređeni u hijerarhiji a naročito u svjetlu činjenice kako usljed sve manjeg broja đaka raste broj prekobrojnih učitelja i nastavnika. Ima li tu mjesta korupciji ili ucjeni ispitat će za to nadležna tijela Republike Hrvatske.
Naravno, mi u potpunosti razumijemo očinsku želju gospodina Barabe da mu sinak bude u blizini i „na oku“ jer....djeca su danas takva, nestašna. I treba ih čuvati od zlog utjecaja svijeta. Problem bi mogao nastati ako se ta želja protegne i na druge članove obitelji. Jer nema ništa ljepše i prirodnije nego kad je obitelj na okupu. Tome svjedoći i obitelj Burić(predsjednik školskog odbora) koja pod školskim krovom okuplja čak tri generacije a ima i još nekih rodbinskih zajednioca a i zajednica na razini „svojte“ i kumstva i tome slično. Zapravo, vrlo idilična zajednica u koju je kako vidimo gotovo nemoguće ući kao „autsajder“ bez obzira na radne sposobnosti. Ni na kraj pameti nam nije tvrditi ali škaklja nas pomisao( u šali dakako) da je ta zajednica preteča često spominjanog fenomena „javno-privatnog“ partnerstva s tim da to treba čitati kao „novac javni a interesi privatni“.
Zloban bi čovjek mogao iz svega toga zaključiti kako u školi caruje nepotizam ali mi se ustručavamo takva zaključka i prepustit ćemo odluku o tome nadležnim tijelima države.
Pouku iz ove farse mogli bi izvući glasaći SDP-a i članovi SDP-a kojih je gospodin Luketić pripadnik; pred sudom partije svi su jednaki osim onih koji su „jednakiji“ makar i nisu „partijci“. Doima se da „partija“ više voli „partijanere“ od „partijaca“.
Također je znakovito što se u natječajnim zahtjevima ne spominje prednost pri zapošljavanju „branitelja Domovinskog rata“. Iz nama nepoznata razloga koji nikako ne želimo dovoditi u svezu sa sastavom školskog odbora. Iako bi mogli....?????
Zbog svega navedenog obratit ćemo se nadležnim državnim organima i medijima u nadi da će ova, po nama, u nebo vapijuća nepravda a možda i kriminal ( jer nepotizam i ucjena jesu kriminal ) biti istraženi i ispravljeni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U Vrbovskom 10.svibnja 2012.
Igor Luketić ---------------------------------------------------------
Mladen Šepić--------------------------------------------------------

- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2012 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Studeni 2015 (1)
Rujan 2014 (2)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (2)
Siječanj 2013 (3)
Studeni 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Svibanj 2012 (4)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (2)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (4)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (2)
Lipanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Travanj 2008 (7)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (2)
Listopad 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

tko u strahu lježe
usran se budi

uvik kontra
Boj se Boga,čini pravo,nikog se ne plaši - Ante Starčević
hrvatski nacionalni interes
može biti samo jedan a to je vječna Hrvatska nastanjena Hrvatima koji govore hrvatskim jezikom i upravljaju svojom hrvatskom zemljom.Sve ostalo što se od raznoraznih ništarija prodaje kao hrvatski nacionalni interes dizanje je magle ne bi li se uništio hrvatski narod i ta rabota nije od jučer.Braćo Hrvati - nedajmo se.