Pisma mlade Ljekarnice

23.06.2008., ponedjeljak

Apres Soleil

Zaigrali ste se, ha? Ponio vas picigin, žena je rekla da treba pokositi dvorište do kraja, dobar komad je tražio para za odbojku na pijesku… I vaša koža je odreagirala na sunce crvenilom i osjećajem žarenja.

Ako pri ruci nemate pripravak za smirivanje upalne reakcije, rashladite kožu mokrim ručnicima (nikako nemojte trljati jer ćete je dodatno iritirati) ili gazama koje možete umočiti u hladno mlijeko. Može pomoći i bakin savjet o maski od jogurta– nanesite jogurt na opečeno područje i ostavite da djeluje nekoliko minuta te isperite. Ukoliko Vam nakon sunčanja odgovara kupka, neka bude hladna (ne ledena) i izbjegavajte soli za kupanje. U kadu možete staviti nekoliko žlica zobene kaše koja će djelovati hidratizirajuće i umirujuće.

Ako i niste pocrvenili, pod utjecajem sunca Vaša koža je izgubila vlagu i elastičnost. Potrebno je nadomjestiti izgubljenu tekućinu preparatima koji hidriraju (npr. s dekspantenolom) i ubrzavaju regeneraciju tkiva. U svakom kozmetičkom salonu i wellness centru možete uživati u maskama i pakunzima za tijelo nakon ljeta, a osvježavajuću i hranjivu masku možete izmiješati i kod kuće.

Nakon što je koža smirena možete napraviti piling tijela. Piling neće skinuti preplanulu boje već samo gornji sloj oštećenih stanica, a kožu će ostaviti sjajnom i mekom. Nikako nemojte raditi piling na crvenoj, iritiranoj ili opečenoj koži.

Sigurno uživajte na suncu. Uz pravilnu njegu kože prije, tijekom i nakon sunčanja Vaša koža će ostati elastična, nježna i mladenačkog sjaja. Koža je odraz Vašeg zdravlja, stoga se brinite o njoj.


- 19:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  lipanj, 2008  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Lipanj 2008 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Linkz