[26.03.2008., srijeda 18:15]

Bućkuriš o SF-u i seksu

Neovisno o tome koliko ga puta repriziraju, Star Trek mi je uvijek zanimljivo pogledati. Tako sad uživam u TNG-u iako sam većinu epizoda već gledao (ali podosta i zaboravio!). I sad me je nešto počelo živcirati: Riker skoro svaku drugu epizodu ševi neku ženu. Ma mislim, čim se zgodna žena pojavi u epizodi, jasno je da će ju Riker poševiti. Zašto to mene smeta? Zbog nekoliko mogućih razloga.

Image Hosted by ImageShack.us


Kao prvo, SF je sjajan žanr izmeđuostalog upravo zato što u velikoj mjeri uspijeva izbjeći izlete u patetične prikaze ljubavnih i seksualnih zavrzlama. I sad, nakon što se je cijele dvije sezone Battlestar Galactice pretvorilo u ljubavne mnogokute (valjda su zbog toga doživjeli pad gledanosti i zato nikako da stigne nova sezona), sad moram gledati i Rikera koji zapravo voli Troi, ali ševi sve što se kreće a ženskog je roda. Bljak.

No moguće je da me smeta i to što uvijek baš on ševi jednokratne ženske likove. Zašto LaForge ili Guinan nikad ništa ne poševe?! Ili pak to da Riker već pogledom pokazuje da ga žene zanimaju. Jer, vjerujem da je Picard puno privlačniji ženama, ali on nema taj jebežljivi look i nije serijski udvarač.

A opet, zašto bi mene smetalo da Riker ševi sve živo? Ne laže, ne siluje, ne vara... sve je uvijek dobrovoljno i obostrano... i ipak me nervira. Hm, pretpostavimo da u svojoj okolini imam dvije osobe koje bih mogao nazvati promiskuitetnima.* I pretpostavimo da mi kod jedne od njih taj promiskuitet smeta i ide na živce. Kod druge pak, smatram njezino seksualno ponašanje njezinim izborom na koji ima pravo i dok god ne oštećuje druge, nek' se ševi s kim i koliko hoće. Hm, dvostruka mjerila? E da, tako jadno i tako ljudski. Mislim, nikakve to veze zapravo s promiskuitetom nema. Prva mi osoba i inače ide na živce, a druga mi je skroz draga. Stoga me i ta karakteristika kod prve smeta, a kod druge je bez problema toleriram i možda čak uvažavam.

Znači li to da mi zapravo i Riker ide na živce pa da mi zato smeta da stalno ševi razne svemirke? Ili možda samo da me nerviraju serijski udvarači (serijski udvarač nikako nije isto što i promiskuitetna osoba – znam neke serijske udvarače koji možda nikad nisu ševili, a i obrnuto)? Hm, mislim da će bit ovo potonje, ali tko zna...



* Kao i obično teško je definirati što znači biti promiskuitetan. Znamo da je to apstraktni pojam koji se razlikuje (ne u ideji nego u mjerilu) od kulture do kulture, od čovjeka do čovjeka, znamo da nije jednak za muškarce i za žene... Recimo da je promiskuitetna ona osoba koja je u okviru svog okruženja seksualno relevantno opuštenija od tipične osobe istog spola.


Komentari (14) - Isprintaj - #

[24.03.2008., ponedjeljak 11:07]

VN Malezije

He, he, tipkam još jedan F1 tekst i mislim se da će sad moji čitatelji koji nisu fanovi tog sporta znati kako se ja osjećam svaki put kad dođem na blog sjajnog Linusa, a na njemu još jedan tekst o ubitačno dosadnom nogometu. :-))) Sorry društvo...




U jučer održanoj solidnoj, ali nikako ne i nezaboravnoj utrci za VN Malezije na Sepangu, mogli smo vidjeti oporavljeni Ferarri (nakon blamaže u Australiji), premoć genijalnog Kimmija nad momčadskim kolegom Massom (koji je vjerojatno uslijed nemoći u držanju tempa i frustracija uslijed iste, pogriješio i završio u pijesku), drugo mjesto na podiju rezervirano za zvijezdu u dolasku, hvaljenog Poljaka Roberta Kubicu, a treće za "drugog" McLarenovca Heikkia Kovalainena. Osim toga, već poslije treninga na koima je Heikki po prvi puta (jer ovo im je tek druga utrka u istom timu) bio brži od Levisa Hamiltona, moglo se vidjeti ljuto Hamiltonovo lice i nespremnost za razgovor s novinarima. Znači li to da će, ukoliko se ispostavi da bi Heikki mogao postati ravnopravan suparnik Hamiltonu, Hamilton biti iznenađen, razočaran i ljut kao što je to zbog njega lani bio Alonso? Vidjet ćemo...

Što se tiče samog Alonsa, možda je njegova grčevita borba tijekom cijele utrke s osvojenim jednim bodom za osmo mjesto najbolje pokazala u kakvom je stanju njegova momčad. Na četvrto mjesto je na opće iznenađenje zasjeo Jarno Trulli u neviđeno konkurentnoj Toyoti i time, nadam se, nagovijestio gustu borbu između momčadi gornjeg srednjeg doma. Hamilton je bio peti, iako je za njegov plasman iza Toyote vjerojatno kriva pogreška u boksu zbog koje je ostao zaglavljen nekih 10-ak sekundi previše. No svejedno i da te greške nije bilo, niti blizu Ferarriju nije mogao. Eventualno bržem BMW-u, a i to je upitno s obzirom na iskazanu sjajnu formu mladog Poljaka. Jučer je sporiji BMW bio onaj kojim je pilotirao Nick Heidfeld i koji je s tri osvojena boda na kraju završio iza Hamiltona, a ispred ratobornog i brzog Marka Webbera u Red Bullu. Potonji je do zadnjeg zavoja grčevito branio i obranio svoje sedmo mjesto od dvostrukog svjetskog prvaka i dobrog prijatelja Fernanda Alonsa.

Za kraj valja možda samo naglasiti da je incident na treningu, uslijed kojeg su oba vozača McLarena kažnjena sa pomakom za 5 startnih mjesta zbog ugrožavanja brzog kruga i osobne sigurnosti Alonsa i Heidfelda, doveo do trenutne intervencije u pravila kvalifikacija prema kojima će sada vozači nakon brzog kruga imati ograničeno vrijeme za povratak u boks. Time će se pokušati spriječiti da jedni vozači svom snagom jure kvalifikacijsku poziciju, a drugi krstare stazom pri 80-ak km/h štedeći gorivo.

Tako je to bilo. Nastavak nas očekuje za dva tjedna u Bahreinu.


Komentari (7) - Isprintaj - #

[16.03.2008., nedjelja 17:13]

VN Australije - počelo je počelo :-))

Ovaj smo dan čekali mjesecima!
Zbog toga mi nije bilo nimalo teško iskočiti iz kreveta u 5:10 iako sam tek oko 1:30 legao. Nisam se još ni "dobio" u potpunosti, a točna k'o švicarska ura, na vratima je već bila Xena. Prije nego je prva moka zakuhala, stigao je i GuardianAngel, a par minuta nakon starta, na opće čuđenje ustala je i Suputnica. Još samo da Triplea nisu zajebali s TeamBuildingom i gdje bi nam bio kraj...

Image Hosted by ImageShack.us


Uglavnom, jedna od najkaotičnijih i najzanimljivijih F1 utrka koje sam u životu gledao, a da nije padala kiša (ovakav je kaos po kiši možda i za očekivati, ali po suhom...).

Toliko se toga događalo da neću ni pokušati sve prepričati. Recimo samo da je Lewis Hamilton suvereno pobijedio, a da je iza njega bio pakao. Najlošija utrka za Ferarri u zadnjih par godina. Brojna izlijetanja Raikkonena, sudar Masse i na kraju zabilježen jedan bod, a da nijedan vozač nije prošao kroz cilj (da, moguće je, vozačima koji su odustali nakon što su odradili 90% utrke se priznaje kao da su je dovršili, a budući da je završilo samo 6 vozača, osmo mjesto 1 jedan bod pripalo je Kimiu koji je odustao (mislim) 5 krugova prije kraja. Na isti način je 2 boda za sedmo mjesto dobio sjajni debitant Sebastien Bourdais u Toro Rossu.

Vrlo napeta je u zadnjim krugovima bila i borba Heikkia Kovalainena i Fernanda Alonsa za 4 mjesto. Bilo je sigurno strasti i simbolike u toj borbi budući da su ta dvojica zamijenila timove nakon prošlogodišnjih dramatičnih događanja. Uglavnom, najprije je Alonso majstorski "na prijevaru" pretekao Heikkia dok je ovaj preticao Kimia, potom je nekoliko krugova kasnije Heikki to uspio vratiti (na opće oduševljenje u McLarenu), da bi potom samo par zavoja kasnije malac greškom pritisnuo tipku na volanu za usporavanje brzine u boksu (imaju regulator jer je brzina u boksu strogo ograničena), što je Alonso iskoristio i vratio se na 4. poziciju. Ne bih volio bit na Heikkievom mjestu, Ron Dennis će mu krv popiti.

Drugo i treće mjesto zauzeli su Nick Heifeld za BMW i Nico Rosberg (prvo postolje u karijeri za mladog majstora) za Williams (prvo postolje nakon 3 godine suše za tu slavnu momčad). Obojica su vozili dobro i klonili se nevolja pa tijekom utrke jedva da smo ih i vidjeli.

Što još spomenuti? Sudar Davida Coltharda i Felipea Masse je bio spektakularan i vjerojatno je osuđen na veliku YouTube popularnost, a već su počele i gadne medijske svađe njih dvojice oko toga tko ga je skrivio. Spektakularno je bilo i izlijetanje Tima Glocka u Toyoti koje je srećom prošlo bez ozljeda po vozača. Roberta Kubicu u BMW-u, koji je bio sjajan cijelog vikenda i koji je skoro preuzeo vodstvo u prvom zavoju, je iz utrke izbacio Kazuki Nakajima u Williamsu, zbog čega je Japanac i kažnjen s pomakom od 10 startnih mjesta za sljedeću utrku. A kažnjen je i Rubens Barrichello i to najprije sa stop-and-go kaznom od 10 sekundi jer je ušao u boks u vrijeme kad se to nije smjelo, pa nakon utrke i diskvalifikacijom sa 6. mjesta zbog izlaska iz boksa pod crvenim semaforom. Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane, Rubinhova diskvalifikacija donijela je po jedan bod na početku spominjanima Bourdaisu i Raikkonenu.

Eto, tako je to bilo. Nastavak slijedi za tjedan dana u Maleziji na stazi Sepag u Kuala Lumpuru.


Komentari (10) - Isprintaj - #

[05.03.2008., srijeda 17:20]

Oralna higijena

Jedna prijateljica je neki dan kupila novu četkicu za zube jer joj ju je dugogodišnji dečko jednom iskoristio. Nije se ljutila na njega ili tako što, samo je više nije htjela rabiti i kupila si drugu.

Jedan prijatelj nikada ne koristi istu žlicu/nož za umakanje u lino ladu/majonezu nakon što je obliže. Naime, smatra da je to nehigijenski, pa ako mazalo završi u ustima na oblizivanju, za novo posezanje se koristi drugi primjerak. To je posebno zanimljivo s obzirom da živi sam pa nema opasnosti od izmjene fluida s nekim.

Jedan je prijatelj (koji ne hoda s na vrhu istračanom prijateljicom nego jednom drugom, sasvim nepovezanom) je dolazio kod nje za vikende jer su živjeli u drugim gradovima. Jedan je vikend zaboravio svoju četkicu pa je cijelog vikenda zube prao nanošenjem paste na prst i utrljavanjem među zube. Naime, oboje su smatrali da korištenje iste četkice nije kul.

Draga i ja pak, kad idemo na put (pogotovo s motorom kad treba bit šparan s prostorom), nosimo samo jednu četkicu. To ne znači da netko od nas ne pere zube na putu.

Jednom frendu cura ne želi puštiti ako nema kondom jer se boji mlaza. Okus smrdljive gume joj ne smeta.

Jedan prijatelj ima doma nekoliko (nisam siguran dal' 3 ili 4) otvorenih pasti za zube. Kul mu je mijenjati okuse pa ih voli imati više.


Komentari (21) - Isprintaj - #

[03.03.2008., ponedjeljak 22:11]

Sitno! (F1 2008.)

12 je dana i 8 sati do Velike nagrade Australie.
Pred zoru 16.03. čuti ćemo riku motora i iritantan glas Ivice Blažička u najavi utrke u Albert Parku. To je dočekivanje početka sezone nakon zimske suše bilo prava slastica za prave fanove. Moj najbolji drug TripleM i ja smo se i počeli družiti kad smo k'o sivonje prije izlaska sunca dolazili u salu s TV-om studentskog doma da bi gledali oktansko ludilo.



Što možemo očekivati ove sezone?
Svi nekako uvijek očekuju da će stanje snaga na početku sezone biti isto kao i stanje snaga na kraju prethodne. Međutim, to vrlo često nije tako. Vremenski razmak od par mjeseci je ogroman, a bolidi novi. Zimska testiranja daju nekakvu sliku snage, ali vrlo često pogrešnu. Nikad ne znate tko tamo što testira, tko vozi pun a tko prazan, tko nabija brze krugove da bi navukao malo publiciteta na svoj mlin, a tko skriva prave performanse da bi konkurente uhvatio nespremne.

No fanovi, a bogme ni novinari, nikad nemaju strpljenja čekati prvu utrku, nego uvijek proučavaju što tko radi i pokušavaju odmjeriti stanje stvari.

Evo kakav je (moj) trenutni privid stanja stvari:

Ferarri je izgleda ponovno napravio za klasu bolji auto od ostalih. Imaju i Ledenog Finca punog samopouzdanja zbog lanjske titule, a brzina mu ionako nikad nije bila upitna. Ako se ostvare prognoze nekih, ova je sezona odlučena prije nego je počela. Massa bi ponovno mogao dobiti koju trku, ali ne vjerujem da će taj vozač ikada postati prvak.

McLaren Mercedes jedini drži korak. A držanje koraka znači da je iza, ali na malom i stalnom razmaku. Njihov super talent Hamilton bi ove godine trebao pokazati da nije jednogodišnja biljka. No to bi moglo biti teže nego što se zamišlja, jer njegova brzina više nikoga ne iznenađuje, pa su očekivanja porasla. A s očekivanjima raste i pritisak. Vidjet ćemo hoće li to malac izdržati. A vidjet ćemo i koliko vrijedi Kovalainen. Lanjska odmjeravanja s umornim veteranom Fisicom nisu dala jasnu sliku pa je i za njega ovo sezona za dokazivanje.

Ostali zaostaju. Bar se čini. No čini se i još nešto, prvi među ostalima mogao bi ove godine biti slavni Williams. Godine suše možda su natjerale neke da zaborave što je taj tim sve poosvajao i jako bih volio da nas ove godine podsjete na stare dane. Ako na utrkama pokažu da sjajna forma na testiranjima nije bila prodavanje magle, bit će sasvim jasno zašto su odbili nemoralnu ponudu iz McLarena i odlučili zadržati svoju najveću uzdanicu, supertalentiranog Nicu Rosberga.

BMW je nakon iznenađujuće jake prošle sezone podigao ljestvicu očekivanja, pa zatim posrnuo na prvim testiranjima nakon predstavljanja. No stvari sjedaju na svoje mjesto i za sada nitko mudar ne bi dao novce na opkladu da BMW neće ponovno imati treći najbrži bolid.

A na to mjesto pretendira i Renault. Alonso se vratio, tim je pun optimizma najavljivao povratak na putove uspjeha. Potkrepljivano je to činjenicom da je s razvojem bolida započeto još u lipnju 2007., kad se je vidjelo da je aktualna sezona zrela za brzi zaborav. No na testiranjima nikad nisu bili najbrži. Gurali su se s BMW-om, RedBulom i Wiliamsom negdje u gornjem srednjem domu. Onda su počele spekulacije o skrivanju performansi i W krilu koje ne žele pokazivati jer ne žele da ga konkurenti prerano kopiraju. Pa su opovrgnute... Vidjet ćemo.

Red Bull je isto tu negdje. Adrian Newey je konačno sastavio bolid po svom guštu i to bi moglo i trebalo značiti pomak iz osrednjosti. Nadaju se čak i borbi za postolja. Zašto ne...

Njihova druga momčad, Toro Rosso, realno ne bi trebala biti bolja od osnovne. Borit će se za čuvanje začelja s Hondama. Ipak, već su znali pokazati blitzeve nade, a imaju i dva kvalitetna vozača...

Toyota i dalje ima vjerojatno najveći budžet i spremna je uspjeh platiti suhim zlatom. No do sada ni to nije bilo dovoljno čak ni za držanje koraka s vrhom srednjeg ranga. Pitam se koliko će dugo ta supeuspješna tvornica automobila biti spremna na ovakve šamare u vrhunskom motosportu. Sve se bojim da bi mogli dignuti sidro ako ne ove godine ne bude pomaka na bolje. Tračak nade ulijevaju zadnja testiranja na kojima je Trulli rasturao, no sve je već rečeno o testiranjima...

Honda... što reći... slavna momčad, slavne prošlosti nalazi se u situaciji kad od njih nitko ništa ne očekuje. Već par sezona se započinje s optimizmom uzrokovanim jedino idejom da mora bit bolje jer da gore ne može. Nažalost, uporno dokazuju suprotno. Lani ih je čak Super Aguri (Hondin satelit bez love za tankanje goriva u bolide) ugrožavao. Nadajmo se da će dolazak mesije utjelovljenog u Rossu Brownu dati rezultate već u drugom dijelu sezone.

Force India je novo ime za lanjsko novo ime (Spyker). Nizozemski proizvođač maloserijskih sportskih automobila je F1 avanturom omirisao bankrot i samo pravovremenom prodajom «rupe bez dna» uspio ne zaglibiti. Za Spyker je spas u bijegu od F1, a za Force Indiu tamošnji miljarder zaljubljen u miris benzina. Sretno im bilo.

A sreća je ono što će trebati i simpatičnom timu Super Aguri da se pojavi na startu Albert Parka. Rupa nakon iznenadnog odlaska glavnog sponzora nije pokrpana, i iako iz tima najavljuju pojavljivanje s lanjskim bolidima, bojim se da to neće trajati ni pola sezone, ako se ne nađe netko s velikom hrpom novčanica.

Još malo... Tik-tak tik-tak tik-tak!


Komentari (8) - Isprintaj - #

[01.03.2008., subota 11:12]

Tri filma i gris

Bok!
Ima nekoliko aktualnih filmova vrijednih plaćanja kino karte. Za slučaj da ne pratite, moram vam na njih svratiti pažnju da ih ne propustite.

Prvo, No Country for Old Men braće Coen. Riječ je o predobrom filmu noir kakav još malo tko u Americi zna složiti. Ako ste voljeli ranije uratke opičene braće, ovaj ćete obožavati.



Isto to, ali još naglašenije stoji za film Sweeney Todd: ako se još sa sjetom sjećate nevjerojatnih ostvarenja Tima Burtona poput Edgara Škarorukog, Bubimira i Sanjive doline, morate pogledati Sweeneya. Mračna atmosfera Londona, kostimografija u najboljem Burtonovskom stilu, puno krvi (upozoravam da je puno krvi da ne bi bilo iznenađenih) i predivno pjevanje dijaloga. I da, nikako nemojte da vas odvrati to što je musical, ovo je must see musical.



Treći film, potpuno drugačiji od prethodna dva, je Juno. Ovo mogu gledati i gledaoci alergični na kostime, nasilje i bez-perspektivnost. Rekao bih čak da ga mogu gledati i oni koji od filma traže samo toplu ljudsku priču. A opet, u njemu nema ni zrna patetike inače tako tipične u ovakvim djelima. Preporučam svima.



Nešto drugo, nedavno sam po maminom receptu radio jedan fini i ultra-jednostavni kolač s jabukama, orasima i grizom. Ostalo mi je griza pa sam ga odlučio probat pripremit jer ga nisam jeo odmalena. Naravno, nisam ga napravio "na bijelo" (nije gris bakalar) nego sam mu dodao malo šećera i malo kraš ekspresa. Rezultat, dobio sam nešto jako slično čokolinu i okusom i izgledom! Od tada sam potrošio dva paketa grisa i puno ga spremao i sebi i drugima: svima se sviđa.

Ako ste čokolino fan, probajte ovo. Višestruko je jeftinije, a jednako dobro. Jedino što zahtjeva 3 minute kuhanja no ako vas to spriječi, onda idite živjeti nazad kod mame. :-)))


Komentari (5) - Isprintaj - #

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Ostavite svaku nadu vi koji dolazite tražeći nešto pametno.
marvinovekronike(at)gmail(dot)com
Čovjek i magarac su pametniji od samog magarca.
(profa s treće godine)



Tekstovi na Bestseleru



























Rečeno mi je da mi banneri i nisu baš neka umjetnička djela. Znam, ali nije ni blog pa ga svejedno pišem. Jer mi je gušt. :-)