[11.02.2008., ponedjeljak 17:54]

Komentar (o Butkoviću) i vijest (o James Blood)

Prvo komentar:*
Dakle, slavni novinar Davor Butković je kao zadnja naivčina intervjuirao nekog anonimca misleći da intervjuira premijera. Najprije je dogovorio intervju smsirajući se s krivom osobom, zatim poslao pitanja pa dobio odgovor s neke bezvezne gmail adrese. I sad, ispostavilo se da nije bila riječ o Sanaderu nego nekom desetom liku zbog čega je Butković ispao zadnji glupan. Pritom je potpuno nebitno dal' se lik šalio, namjerno podmetnuo ili čak podmetnuo po nalogu neke konkurentske kuće. Ništa od toga ne umanjuje činjenicu da je intervju poslan s anonimne, neprovjerene i novinaru nepoznate adrese, a da ga je isti objavio u najtiražnijem(?) domaćem listu.

Nakon što smo svi dobro nasmijali blamaži, uslijedila je jučerašnja vijest na HTV-u da EPH podnio prijavu zbog lažnog predstavljanja! Nevjerojatno, pa zar su oni policija da mogu legitimirat ljude i prijavljivat ih ukoliko se krivo predstave? Zar je šaljivdžija dao na uvid neki dokument kojim se krivo predstavio? Zar je hakirao premijerov mail ili ukrao telefon pa s njega poslao odgovor?

U svakom slučaju, bilo bi kul da ustraju na tome (što sam uvjeren da se neće dogoditi, jer mislim da pokušavaju samo smanjiti blamažu prebacujući odgovornost s Butkovića na mladića), a da lažni Sanader angažira nekog dobrog odvjetnika i potrudi se da cijela stvar ne bude zaboravljena sve dok se ne okonča na sudu, tj. dok EPH ne izgubi. Podsjeća me to malo na slučaj kad je Seve tužila Index jer su objavili screenshot-ove iz njezina kućnog pornića s argumentacijom da su joj narušili autorska prava nad snimljenim materijalom. Prestrašno. :-D

Drugo:
Danas sam imao džepni razgovor s James. Nevjerojatno, pola godine ni traga ni glasa od nje, jučer mi ostavi komentar tu dole, a danas je slučajno pozovem. :-))) Javila se je i čuo sam joj glas pa sam potražio telefon i javio se i ja njoj. Uglavnom, James je živa i zdrava i uskoro planira nastaviti pisati. Sjajna vijest za sve nas koji smo uživali u njezinom brutalnom izričaju.

*Cijeli komentar je važeći samo uz službenu istinu da je zaista netko preveslao Butkovića. Ukoliko je Sanader dao intervju pa skužio da je rekao nešto jako neprimjereno te se zbgo toga izmislila ova blamaža da se prikrije nešto puno gore, komentar je beskoristan, a cijela situacija prilično zabrinjavajuća.

UPDATE
Nisam jučer gledao Otvoreno (nažalost), no nakon što sam pročitao što je o emisiji napisao Business, više nego prije cijenim Matiju Babića.

Komentari (6) - Isprintaj - #

[08.02.2008., petak 12:05]

Bojkot šopingiranja!

Znam da je većina vas vjerojatno već i na mail dobila ovaj tekst, ali za slučaj da netko nije, objavljujem ga i ovdje.


HRVATSKA UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA
www.huzp.hr
huzp@zg.t-com.hrZagreb ,

Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2
10000 ZAGREB
telefon/telefaks: 01- 46 333 66


6. veljače 2008.

POŠTOVANI POTROŠAČI

kao što ste već i sami osjetili, cijene pojedinih proizvoda važnih za
životni standard nas potrošača osjetno su porasle.

Također su povećane cijene komunalnih usluga gotovo u cijeloj
Republici Hrvatskoj, a nagovještavaju se i povećanja cijena električne
energije i energenata početkom druge polovine godine.

Pozivamo Vas na akciju zajedničkog djelovanja suzdržavanjem od
kupovine svega što nije neophodno potrebno za funkcioniranje Vašeg
kućanstva.

Akcija se provodi tjedan dana od četvrtka
08.veljače do 15.veljače 2008.g.

Molimo Vas da ovu elektronsku poštu proslijedite Vašim prijateljima i
znancima s molbom da je proslijede dalje.

Budemo li jedinstveni, davatelji usluga i trgovci će nas više
uvažavati i cijeniti, a zajedno ćemo lakše ostvariti svoja prava.

S poštovanjem
tajnik HUZP-a
Tomislav Lončar


Prema tome, apeliram i u svoje ime, narednih tjedan dana kupujte samo nužno.

Komentari (11) - Isprintaj - #

[04.02.2008., ponedjeljak 18:11]

Placebo hrabrost za 100 eura

Evo me!
Pomagao sam nešto sitno ovih dana jednom dragom frendu oko poslovne ideje koja će promijeniti naš internet prostor (u svakom slučaju, držim fige da to uspije). Taj me frend danas, ničim izazvan, u mailu podsjetio na priču koju mi je lani ispričala teta iz Izole. Priča govori o možda najjačoj prevari za koju sam čuo.

Dođe snalažljivi Bosanac kao prognanik u Sloveniju. Nema se para, nema se s čim, ali se ima dobre volje i puno snalažljivosti. Bilo je rano jutro, možda devet sati. Sjedio je u ofucanoj birtiji prepoznatljivog socijalističkog stila, pio jutarnju šljivu i gledao kroz plastični prozor. A pogled mu je padao točno na okupljenu hrpicu mladića i djevojaka koji napeti k'o struna čekaju svoj red za polaganje vozačkog ispita. I tako se rodi ideja. Zašto on ne bi sređivao prolazak na ispitu?



Pažljivo je razradio sustav i počeo obilaziti mjesta na kojima se budući vozači ukrcavaju u automobile u kojima su strašni ispitivači. Na tim je mjestima pristupao pristupnicima :-)) i nudio im sređivanje vozačkog ispita za 100 eura. Puno je to novca, ali znamo kakvu smo tremu imali kad smo polagali vozački i koliko nesretni ispit košta, pa su ga nerijetki bili spremni platiti. No bio je vrlo fer, objasnio im je da nije svemoguć i da ih ispitivač neće moći pustiti ukoliko gadno falšaju, no ako se to dogodi i sređivanje ne upali, vratit će im lovu. Kako je ponuda bila sjajna (jer malotko danas nudi povrat novca ukoliko mito ne uspije), a on je bio čovjek od riječi, biznis je polako krenuo.

Dugo je to tako išlo i izgradio je pravu malu karijeru, uskoro je čak postao relativno imućan. Svakoga je tjedna prikupio pristojnu količinu eura i to usprkos tome da je pošteno vratio pun iznos svakom malcu koji je ipak okinuo na ispitu. Kasnije je tako zarađeni novac uložio u mali posao koji je isto krenuo sjajno. Nažalost, nemam informacija dal' se svejedno i do kada nastavio baviti sređivanjem vozačkih. Sad se evidentno više ne bavi time jer je priča procurila u slovensku javnost, a to je uvijek otežavajuća okolnost za ovakve poslove.

E sad, ako ima onih koji nisu shvatili igru, malo pojašnjenje. Ova priča ne bi bila toliko drugačija od standardnog balkanskog davanja mita za posjet kirurgu, ubrzavanja procesa dobivanja građevinske dozvole, ili za oprost od grijeha od strane prometnog policajca, kad ne bi bilo jedne sitne pojedinosti: lukavi Bosanac nikad nije poznavao ni jednog ispitivača polaznika auto škola. Štoviše, uopće nije intervenirao na prolaznost. Jednostavno je uzimao novac svima koji su htjeli platiti, zarađivao na onima koji su prošli, a niš' nije gubio (barem eksplicitno, implicitno je imao gubitak propuštene dobiti) na onima koji su pali. Što kažete, mudro a?


UPDATE

Vidim po komentarima da se ovaj tekst djelomično krivo doživljava... Napisao sam za čovjeka da je Bosanac samo zato jer je iz Bosne, a većina ljudi iz Bosne koje znam preferiraju se zvati Bosancima. Nikakve druge konotacije nisam imao.
Inače, u suprotnom bih, poput Jani, upotrijebio termin Balkanac (i pritom podrazumijevao mentalnu, a ne teritorijalnu pripadnost), a pod njega bi onda i sami spadali. Jer lako se smijati susjedima, a pritom zanemarivati da naš gradonačelnik najvećeg grada kopa nos na stadionu pred kamerom i smješta otkaz nepotkupljivom prometnom policajcu, ministar financija krade bocu vina na domjenku, vođa (donedavno) respektabilne parlamentarne stranke nekažnjeno plagira magisterij...


Komentari (41) - Isprintaj - #

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Ostavite svaku nadu vi koji dolazite tražeći nešto pametno.
marvinovekronike(at)gmail(dot)com
Čovjek i magarac su pametniji od samog magarca.
(profa s treće godine)



Tekstovi na Bestseleru



























Rečeno mi je da mi banneri i nisu baš neka umjetnička djela. Znam, ali nije ni blog pa ga svejedno pišem. Jer mi je gušt. :-)