utorak, 31.01.2006.

Medikamentima protiv nuklearnog oružja...

Jutros me dobro nasmijala jedna opširna vijest u Vjesniku pa kradem par minuta od rane jutarnje kave da evaluiram tekst u kojem vrište glasovi između redaka.

Amerikanci otkrili lijek protiv terorističkih napada nuklearnim oružjem, stanoviti Neumune, lijek za tretiranje nuklearne radijacije.
Naime, Visoko povjerenstvo za istraživanje 9/11 događaja i za preporuke kako spriječiti terorističke napade upozorava da su Amerikanci počeli zaboravljati na prijetnju number 1. u Americi, što su dakako teroristički napadi. Osama bin Laden ne spava i, prema pouzdanim informacijama diseminiranim direktno iz Ureda predsjednika, već nabavlja atomsko oružje. Da se ne bi previše opustili, TV postaja CBS je Amerima prikazala kratku melodramu pod nazivom „Najgori mogući scenarij“, no kao da ju je režirao Spielberg, i ova američka sapunica ima happy end.

Ne bi Pentagon bio Pentagon da, nakon desetljeća medicinskih istraživanja, nije uspio „nabaviti“ lijek protiv smrtonosne radijacije. Lijek se, dakako, uzima preventivno, i to sustavno godinama unaprijed. Poput beta-karotena, mjesecima prije izlaganja suncu. Ministarstvo obrane je odmah znanstvenicima dalo do znanja da lijek ne žele samo za vojne svrhe već i za civilne, i to odmah! Milijuni doza Neumunea su već na popisu narudžbe koja bi se „mogla ostvariti“, a u Washingtonu tvrde kako je zaštita ljudskih života na prvom mjestu.

Baš sam nešto razmišljala kako za Hrvatsku prvo i najvažnije pitanje državne sigurnosti nije terorizam i nuklearno oružje pa nama Neumunea neće puno pomoći, iako ne sumnjam da bi se mogao probiti i na naše tržište. No, naši bi znanstvenici možda mogli poraditi na razvoju lijeka protiv stečajeva. Dobiješ otkaz kao tehnološki višak, recimo, i ako si uzimao lijek „Employuman“, odmah ti ponude drugi posao u struci.
Ili, recimo, treba nam lijek protiv nagaznih mina. Možda bi to bilo moguće izvesti iz esencije gušterova repa – „Lizardin“. Nagazi dijete na minu i odmah mu druga noga izraste.
A tek lijek protiv privrednog kriminala, pa protiv lažnih političkih obećanja, i protiv međunarodnih hohštaplera, inozemnih kredita… Svašta bi se tu dalo izliječiti. Uvjet je samo da ga pučanstvo sustavno koristi duže vrijeme bez obzira na cijenu od 100 € za 50-tak pilulica. To je najmanja cijena koju čovjek može platiti za vlastito zdravlje i zdravlje čovječanstva.

Gutajte šarene pilule, šarene pilule za lilule...

- 10:31 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>